dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Ruim 250 misdaadzaken en verkeersovertredingen opgelost dankzij Safe City'

‘Ruim 250 misdaadzaken en verkeersovertredingen opgelost dankzij Safe City’

-

Does Travel - naar Suriname

Sinds de start van het ‘Safe City project’ in Suriname in december 2018, zijn er tot nu toe meer dan 250 misdaadzaken en verkeersovertredingen opgelost. Dit bewijst het belang van het project, zegt de Surinaamse E-Gov coördinator Gardelito Hew A Kee. Het project gaat binnenkort een nieuwe fase in en wordt uitgebreid naar de districten Wanica en Marowijne.

Het ligt in de bedoeling het project vanwege de uitbreiding het ‘Safe Suriname project’ te noemen. Volgens Hew A Kee wordt constant naar verbetering van het project gestreefd. Op bepaalde locaties is er een extra paal en camera geplaatst om het zicht van de bestaande apparatuur te verberen.

Op vrijdag 21 februari aanstaande worden in het zuidelijk gelegen district Wanica 20 camera’s in gebruik genomen, terwijl in het oosten des lands twee camera’s op strategiche plekken in Albina geplaatst zijn.

Nadat deze zijn geïnstalleerd ligt het in de planning om ook de andere districten te voorzien van (meer) camera’s. “Om zo te kunnen bijdragen aan de preventie en het oplossen van zaken zegt Hew A Kee tegen het Nationaal Informatie Instituut (NII).

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Begin die misdaad zaken op te lossen die bij de pg liggen, zoals naschoolse opvang, Carifesta, de verdwenen miljoenen bij de moederbank, maar aangezien deze pg ook niet functioneerd, gaan bepaalde boeven uit die paarse partij vrijuit, waarom is Boefdraad nog niet opgesloten, doordat deze pg een veranderde wetswijziging heeft toegepast, die onrechtmatig is.


  Maak melding
 2. Pe a moni de. Boefdraad, Ingrid, Abrahams,
  Boeve, Afonsoewa, Bouta, Van Trikt, Misiekeba, Van der San(Jo koe) stelen,liegen, roven, misbruikt maken van gemeenschapsgelden, mensen manipuleren. De tijd is rijp om op te stappen. Go home.


  Maak melding
 3. Jullie moeten ook onopvallend opstellen en flitsen.
  Hoge boetes delen. In nederland verdienen ze tonnen daarmee. Dat moeten jullie overnemen van ze en geen onzin.


  gemodereerd
 4. Dit Safe City project is typisch een voorbeeld van een op zich goed idee maar onder verkeerde omstandigheden en dubieuze transacties.

  De NDP regering pakt prioriteiten niet aan en start met projecten waarmee de aandacht van het publiek afgeleid kan worden. Dit is een bewuste strategie om geld te stelen van het volk en crimineel geld wit te wassen.

  Met dit Safe City project blijven de grote jongens buiten schot.
  Dus hoe Safe is the City ?


  Maak melding
 5. Geen hond wil belasting betalen maar de kleine overheid weet toch een safe city project uit te voeren. Ik ben benieuwd hoe de VHP dit soort zaken wil betalen zonder de middenklasse geweldig onder druk te zetten. Ik heb nog niks gehoord. Hoe gaan ze dat doen dan?


  Maak melding
 6. Meneer Robles, door investeerders aan te trekken stabiliteit, zekerheid en werkgelegenheid te scheppen, zullen al deze zaken goed komen.
  Suriname sprinkplank voor eigen economie en voor de Caricom.
  Lets do it !


  gemodereerd
 7. 250 zaken is maar een druppel op een gloeiende plaat en is slechts een begin. Er gebeuren nog dagelijks teveel criminele activiteiten waarvan burgers de dupe zijn. Dan hebben we het nog niet gehad over de aso’s in het verkeer die alle regels aan hun lars lappen. Lik op stuk beleid en hoge straffen zet meer zoden aan de dijk.


  Maak melding
 8. Alle reacties bekeken, maar toch is dit goed. Hopen maar niet dat een volgende regering dit gaat saboteren onder het mom dat het van de vorige regering was om “mee politiek te scoren”. Wat goed is moet omarmd worden en wat slecht veranderen.
  Inderdaad moet er een soort Tribunaal komen om vooral alle gevallen van roof van Staatseigendommen te bestraffen. Geschat is dat als alle roofpraktijken en belastingontduiking en effectieve belastinginning plaatsvindt Suriname enkele miljoenen rijker is en wordt.
  What about that.
  Overheid kan ook overdrachtsbelasting op verkoop onroerend goed in de verkochte valuta incasseren(werk vd Notarissen), Voldoende invoerrechten(Douane), Intellectueel eigendommen belasten, Successierecht(belasting op erfenis) invoeren, Vermogensbelasting invoeren, hogere boetes op verkeersovertreding, witwassen, drugs gerelateerde criminaliteit(verbeurd verklaren), en zo kan men nog effe doorgaan. Tegelijkertijd verlaging van belastingdruk voor het arme volk. Ook kan de Su overheid bouwkavels aan vooral buitenlanders tegen de marktwaarde verkopen ipv een politieke loyalist de grond te schenken en hij verkoopt percelen in no time en steekt al het geld in eigen zak. Hele zogenaamde Ordening goudcommissie doet zn werk niet goed, lijkt op een belangenclub van een bepaalde (politieke) hoek. Iedereen in Su weet wie dat(wat fout en onrechtvaardig is) doen,
  Iedereen in Su weet wie steelt en werkt en men doet alsof dat “Neks No Fout”is.
  Want mi kan njang alladei, daarom loopt Su achter met veel zaken.
  Oeng ziekie ma no wan dring dresie en libi in a stijl foe tang boeng.
  Wakka baka foute leiders want we zoekoe wang Rambo figuur, Volksheld, en pot schuld tap a vijand te wang san en go fout….natuurlijke en kinderlijke(achterlijke) stommiteit..
  Time for change…….Niet lullen maar doen….
  Na mi Boeroe takki….


  gemodereerd
 9. Robles door de het geld van het volk niet stelen gaan ze het doen. Let maar op hoeveel geld Suriname krijgt als hou baas verstoten is,dan gaan alle deuren open.


  Maak melding
 10. Robles
  Je weet het dus niet? net als hoefdraad en zijn rovers?
  welnu dan kan je een paar dingen doen
  opstappen, minder stelen, nog meer know how inkopen.dombo
  Boi als je het niet kan moet je het niet willen doen. Voortdurend het gejank en vragen hoe het moet. Als de dictator zou luisteren naar wat het wordt gezegd en dit ook doen zou Suriname er beter voor staan. nee deze fossiel denkt alleen aan zichzelf en reshuffle. een governor benoemen die vervolgens alle shit moet gaan dragen, een volgende governor die later toch weigert, nu geen governor. Ja jullie doen het geweldig.
  Ik kan maar een ding zeggen, boi gwe nanga ka


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES