Surinaamse overheid geeft uitleg over inzetten Russische helikopter in Suriname

47
Surinaamse overheid geeft uitleg over inzetten Russische helikopter in Suriname

De Surinaamse regering heeft vandaag eindelijk wat informatie vrijgegeven met betrekking tot de Russische helikopter, die eind vorige maand op Zanderij werd afgeleverd. De komst van de helikopter riep veel vragen op. Volgens de regering wordt de heli speciaal voor activiteiten ter ontwikkeling van het binnenland ingezet.

Verschillende overheidsinstanties alsook particulieren die activiteiten uitvoeren ter ontwikkeling van het binnenland zullen in de gelegenheid gesteld worden om materiaal naar de afgelegen gebieden te laten vervoeren. Het ministerie van Volksgezondheid is in de gelegenheid om als eerste gebruik te maken van deze voorziening meldt het Nationaal Informatie Instituut.

https://www.instagram.com/p/B8wTHPegpA7/?utm_source=ig_web_copy_link
Tekst gaat verder onder het filmpje:

Het transport toestel is op 17 februari 2020 ingezet om vuilverbrandingsovens ten behoeve van het milieuplan van president Desiré Bouterse te transporteren. Op deze dag is een operatie vanuit het vliegveld van Zorg en Hoop naar de dorpen Snesi Kondre en Langatabbetje uitgevoerd. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid benadrukt dat de helikopter alleen ingezet zal worden voor de ontwikkeling van het binnenland.

De komende periode zullen er ook in andere gebieden operaties uitgevoerd worden voor het ministerie van Volksgezondheid. Er zullen met name nog meer vuilverbrandingsovens naar afgelegen gebieden worden getransporteerd. Minister Elias zegt dat de helikopter wordt ingezet omdat deze gebieden niet via land te bereiken zijn. Daarnaast is er momenteel een lage waterstand in de rivieren waardoor de transport van de ovens ook niet per boot kan geschieden.


47 REACTIES

 1. Brunswijk strooit geld vanuit zijn helikopter naar het volk. Brunswijk kan ook in zijn woongebieden zorgen voor verbrandingsovens. Dit is een grote vuile smoes van Bouta. Wil hij soms het ongehoorzame volk in de verbrandingsoven laten verbranden. Zijn hoofddoel zijn Hoe meer verbrandingsovens hoe beter. Waar zijn de 18.000 volkswoningen gebleven, treinspoor,Dubai. Bouta Goedenacht home Joe ede no e wroko boeng. Weg met deze dievenbende. Pe a moni de?


  Maak melding

 2. Dit is de helikopter waarmede de regering na hun grandioos verlies op 25 mei 2020 uit het land zullen vluchten.
  Leger van Suriname: houdt je luchtafweer klaar om hem neer te halen.


  Maak melding

 3. Whahahahahahahaha . Wederom is het tijd voor pakiratigri te lachen. Whahahahahah. Het staat raar als een pakiratigri lacht. Die gromt feitelijk en af en toe kan hij brullen als de leeuw. De jaguar brult nu van het lachen van de valse verdachtmakingen gericht aan deze regering die dag en nacht werkt voor de Surinaamse bevolking. 24 februari weer lachen en het allerhardst 25 mei. Pakiratigri moet daarbij opletten dat hij niet stikt van het lachen. In ieder geval hoeft hij voorlopig niet naar Richard Pryor en Eddie Murphy te kijken. A komedie de na Sranan.


  Maak melding

 4. Als het op waarheid berust waarom heeft dictator Bouterse er 3 weken over gedaan om met een verklaring naar buiten te komen? Zelfs bij het verzinnen van leugens laten de apen zien hoe dom ze zijn.
  gemodereerd

 5. Er is niets mis mee met het inzetten van deze Russische helikopter in Suriname. Van dit type helikopter vliegen er thans een 50 stuks in Mexico. Ook in Brazilië schijnt deze helikopter erg populair en gewild te zijn. Voor sommigen die al hyper geïrriteerd zijn roept de inzet van deze helikopter koude oorlog waanideeën op. Op Radio 1 hoorde ik een Surinamer met een hete aardappel in zijn keel de raarste koude oorlog waanideeën verkondigen. Deze man verkondigde ideeën over de koude oorlog uit de jaren 60 en 70. Het was zelfs zo erg dat de presentator hem niet meer serieus begon te nemen.

  De overheid is in elk geval goed bezig met het ontwikkelen en het verbeteren de gezondheid van de mensen in het achterland van Suriname. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden heeft men een werkpaard nodig om in moeilijk begaanbare gebieden te komen. Deze helikopter kan het werk verzetten en vergemakkelijken.


  Maak melding

 6. RobGay….

  snel naar je kolengestookte desktop en checken op flightradar waar het helicoptertje zich bevind.

  Goed opletten hoor, dat je het niet door elkaar haalt met dat andere duistere ding wat nooit in gebruik is genomen.


  Maak melding

 7. Stelletje PAARSE HUFTERS !

  De Russische helikopter zal de 18 000 sleutelklare
  Volkswoningen dei Opa Desi aan het Sranan-Volk
  heeft beloofd, afleveren !

  Neks no fout, monni de , als wij Paarsen SKEER zijn,
  STELEN wij gewoon de reserves van de Banken bij
  de CBvS, geld van Bedrijven en van het Volk !

  NEKS NO FOUT ! SROTO DEN PAARSE FUFURMAN !!!
  gemodereerd

 8. Denk je dat die halve heli van Brunswijk die ovens kan vervoeren??
  NDP komt vrolijk weer aan het bewind en VHP gaat plakken.
  gemodereerd

 9. @ John

  De leger van Su schaart achter DDB dus, ze gaan de heli niet afschieten. Als ze willen vluchten moeten ze een heli met schiet stoel aanschaffen ( lol ).

  sari tori
  Jacko
  gemodereerd

 10. Robles

  19 februari 2020 at 16:51

  Was ook de meest logische verklaring. Maar daar neem men op deze website geen genoegen mee.

  ========================$

  Klestpraat. Net als de uien aardappel praqt.


  Maak melding

 11. nee is om stembiljetten te halen , brengen verbranden. van embrics wil het niet meer doen na de rare neerstorting van heli. Er valt goed te frauderen in het binnenland op 25 mei. daarvoor is deze heli.


  Maak melding

 12. Er wordt gewerkt in Suriname en de luiwammes hebben niks anders te doen dan dag in dag uit speculeren en hopen dat het niet goed gaat in Suriname. Maar ze komen steeds weer bedrogen uit en verzinnen de ene na de ander fakenews om de NDP in een kwaad daglicht te stellen, dat is hun dagelijkse bezigheid, het enigste waar ze goed in zijn. En de NDP maar steeds groter en groter worden. O ja en het mooie van het verhaal is dat deze profiteurs/parasieten blijven rond hangen in Suriname i.p.v. te emigreren. Als je het zo slecht hebt in Suriname waarom donder je dan niet op ‘ja toch!


  Maak melding

 13. Belangrijk is ook naar de actieradius van deze helikopter te kijken. Voor degenen die beweren dat het een vluchthelikopter is, nou, klinkt me wel bedenkelijk. Deze helikopter haalt Cuba niet. Wel de oceaan. Ik denk niet dat Bouterse en kameraden van plan zijn ergens in de oceaan te belanden. Venezuela behalen wordt al een probleem. Zonder een reservetank ben je net in het westelijke gedeelte van Guyana beland. Ergens in de bush bush. Je kunt vanuit Nickerie wel vertrekken met de helikopter en op hoop van zegen belanden net voorbij Guyana in Venezuela. Maar dan ook in de bush bush. Geef de piloot geen problemen. Is het niet verstandiger een vliegtuig aan te schaffen met een grotere actieradius?


  Maak melding

 14. Rob G,
  Het spijt me hoor, maar je reageert alleen op onzin topics. Kan jij me vertellen waar de miljarden van Suriname zijn? Jij moet het weten, samen met dat geboefte daar.


  Maak melding

 15. @ Robles
  “Was ook de meest logische verklaring. Maar daar neem men op deze website geen genoegen mee.”

  HaHaHa. Voor dat soort transport is zijn de vluchtkosten veel duurder dan het ding wat vervoert wordt kost. Super dom show werk. Slaat nergens op. Ze kunnen pickups die veel zwaarder en veel groter zijn met korjalen aan elkaar verbonden naar het binnen land vervoeren. Duurt wat langer maar is veel goedkoper en je houd Surinamers aan het werk. Nu betaal je russen en naar alle waarschijnlijkheid vooraf of op een escrow rekening of met onderpand in het westen.

  @ RobG
  Er is niets mis mee, alleen is het enorm duur en het land heeft geen centen meer.
  Alleen al het brengen en halen via de lucht kost een vermogen (minimaal 4 dagen Antonov huren voor $ 50.000/dag).
  effe checken op te koop Mil – Mi 8 geeft ook wat inzicht (nieuw prijs $ 12.500.000. 25 jaar oud in goede staat $ 4.500.000 (motoren met 8 uur buurt in 2018) in matige staat $ 3.500.000 motoren met 3.200 uur laatste buurt in 2007).
  Het exemplaar dat is Su vliegt is een barreltje.

  @ Pakiratigri.
  Normale actieradius 610 km tot 960 km ofwel men kan aardig ver in Venezuela komen met een man of 10 en wat handbagage. Bij het laatste wordt de maximale hoeveelheid brandstof getankt en kan er aanzienlijk minder vracht mee.

  Dit ding is eerste instantie een verkiezingsstunt om in korte tijd nog veel dingen in het binnenland te kunnen doen omdat er daar relatief veel zetels te winnen zijn door de lage kiesdeler. Elke zetel is een zetel minder voor Brunswijk.
  in tweede instantie is het een optie voor snel vertrek dat kan zijn met hink-stap sprongen met 26 mensen en wat vracht of met 10 mensen en weinig vracht naar Venezuela.
  Als ze gunstige airstrips of kostgrondjes kiezen kan men een paar dagen pendelen.


  Maak melding

 16. Het klinkt als dezelfde verklaring van Chottelaar.

  Maar we zullen zien.
  U allen weet: al is de leugen nog zo snel, de waarheid heeft uithoudingsvermogen !


  Maak melding

 17. Klopt niet wat je zegt JoJo. Jij JoJo , je moet maar vaker jezelf op en neer bewegen. Van boven naar beneden en weer op. Komt die helikopter in Venezuela in de bush bush, wacht de jaguar op ze. Belanden ze ergens in de Atlantische oceaan die overvloeit in de Caribische zee, hebben Bouterse en comrades problemen. Er zijn daar haaien die rondzwerven. Ze zijn niet te beroerd om een stukje te happen van Bouterse, Graanoogst ,Van der San enz. Zelfs the First lady laten ze niet onbespaard. Hamerhaaien maken geen onderscheid. Nog erger wordt het met witte haaien. O belang ? Fu san? Meti na meti.


  Maak melding

 18. Mil Mi-8 – Wikipedianl.wikipedia.org › wiki › Mil_Mi-8
  De Mil Mi-8 (Russisch: Ми-8) (NAVO-codenaam: Hip) is een grote twin-turbine transporthelikopter, die ook ingezet kan worden als gevechtshelikopter.
  Max. startgewicht‎: ‎12.000 kg Max. stuwkracht per motor‎: ‎1.105 kW
  Max. brandstof‎: ‎3.700 l Max. reikwijdte‎: ‎450 km


  Maak melding

 19. Erg handig om spaargeld van de burgers uit de kluizen van de CBS weg te halen wat zegt u RobG(oebbels). Al die praatjes van de ndp-groupies die van een uitkering in HOLLAND genieten ten spijt is de staatskas voor de zoveelste keer leeg geroofd door de Nationale Debiele Personen regering. Er is geen geld om de importen te betalen maar wel geld voor een helicopters of is het ook ons gestolen geld.


  Maak melding

 20. Mi-8
  Mil Mi-8P, Baltic Airlines (cropped).jpg
  Fabrikant Kazan Helicopter Plant
  Ulan-Ude Aviation Plant
  Type(s) gevechtshelikopter
  transporthelikopter
  Lengte 18,20 m
  Spanwijdte 21,30 m
  Hoogte (vanaf de grond) 3,00 m
  Stoelen voor passagiers 24
  Leeggewicht 6.990 kg
  Max. startgewicht 12.000 kg
  Max. brandstof 3.700 l
  Motoren 2× Klimov TV2-117 turboshafts
  Max. stuwkracht per motor 1.105 kW
  Kruissnelheid Mach 250 km/h
  Kruishoogte 4.500 m
  Max. reikwijdte 450 km
  Eerste vlucht 7 Juli 1961
  Status in gebruik in productie
  Aantal gebouwd > 17.000
  Portaal Portaalicoon Luchtvaart

  Mil Mi-8

  Mi-8 van de Russische luchtmacht
  Mil Mi-8 HIP.png
  De Mil Mi-8 (Russisch: Ми-8) (NAVO-codenaam: Hip) is een grote twin-turbine transporthelikopter, die ook ingezet kan worden als gevechtshelikopter. Het eerste prototype, met één Al-24W motor, vloog in juli 1961. De tweede, met twee Al-24W motoren, vloog voor het eerst in september 1962. Na enkele wijzigingen werd het toestel in 1967 in dienst genomen bij de Sovjetluchtmacht.
  Het toestel werd ontwikkeld als transporttoestel, maar werd in toenemende mate gebruikt voor de bestrijding van vijandelijke tanks. Als transporttoestel beschikte het over een capaciteit van 28 tot 32 passagiers. Door de zitbanken te verwijderen verkreeg men een laadruim voor vracht. Er bestaat eveneens een variant met een grote achterdeur waardoor een voertuig de helikopter kon in- en uitrijden. Voor de anti-tank rol kan het toestel worden bewapend met raketten en boordgeschut. De raketten worden in containers aan de buitenzijde van de romp bevestigd. Deze rol is echter meer weggelegd voor de Mil Mi-24. Het ontwerp van deze helikopter werd gebaseerd op de plannen van de Mi-8.
  Van het toestel zijn meer dan 17000 exemplaren gemaakt. Dit maakt de Mi-8 de meest geproduceerde helikopter ter wereld. Vele honderden exemplaren zijn geëxporteerd naar voormalige leden van het Warschaupact, maar ook naar, onder andere, Finland, Vietnam, Pakistan en Irak.
  Ongevallen[bewerken | brontekst bewerken]
  Op 2 oktober 1986 verongelukt door dat de rotors een kraankabel raakten bij het bestrijden van de kernramp van Tsjernobyl. Alle mensen aan boord waarbij 1 Piloot en 3 bemanningsleden overleefden de crash niet. [1] [2]


  Maak melding

 21. Mil Mi-8 – Wikipedianl.wikipedia.org › wiki › Mil_Mi-8
  De Mil Mi-8 (Russisch: Ми-8) (NAVO-codenaam: Hip) is een grote twin-turbine transporthelikopter, die ook ingezet kan worden als gevechtshelikopter.
  Max. startgewicht‎: ‎12.000 kg Max. stuwkracht per motor‎: ‎1.105 kW
  Max. brandstof‎: ‎3.700 l Max. reikwijdte‎: ‎450 km

  1 keer bijtanken in Guyana om vriend Maduro in Venezuela te bereiken.


  Maak melding

 22. Off topic,
  Speciaal voor de ontkenners zomaar een willekeurig verhaal die men deze dagen met mij deelde…

  “ik weet niet wat er met je video die je zelf hier in de groep deelde gebeurd is maar dan is dit een kopie van mijn reactie op jouw betoog welke ik op een of andere reden niet meer kan vinden. Ik hoop niet dat jij de video hebt verwijderd maar als een man zijn mening geeft moet hij ook een tegenreactie verwachten maar bovenal ook kunnen verdragen!!
  “Ik zie elke keer weer alleen maar negers zoals ik zich Boutist noemen. Het zijn alleen maar blakamans zoals ik die denken dat een huis en een erf hebben alles is in het leven. Een bordje eten, wan bruin batra fu lek lekki nanga wan poku dan un de K’ba!!! Handje ophouden, mag ik, mag ik, mentaliteit. De meeste zijn zelfs met veel minder dan dat tevreden. Daarom zijn jullie zoet in een beweging van Boutisme welke niet gelooft in productie. Jullie hebben een hekel aan mensen die meer willen halen uit dit leven. De NDP houdt een beeld voor aan de armen binnen de partij dat ze vechten tegen de rijken die vijanden zijn van de armen!! En daarom staan vele armen achter de Decembermoorden!!! Vriend op het moment dat jij ligt in de kamer waar je oma gelegen heeft zit ik te peinzen hoe mijn vrouw en ik met ons gezamenlijk SRD inkomen een erf gaan kopen van minimaal € 20.000 om daarna een huis daarop neer te zetten van tenminste 50 tot €60.000. Jij en andere mensen(Boutisten) die nooit kunnen denken in termen van hard werken zonder afhankelijk te zijn van de overheid zien mensen die een andere maatschappij visie hebben als vijanden daarom kan je het je niet voorstellen dat water is gesponsord aan wat jij ziet als een “Vijand”. Vriend wat moet ik dus volgens jou doen met al mijn vrienden en familie die NDPers zijn?? Laten omkomen in hun eigen braaksel?? Het is precies deze hypocriete houden waarover ik zo vaak praat dat de NDP het hardst schreeuwt hoe we het samen moeten doen maar jullie zijn de eerste die een dolk dwars door je rug duwen als je even niet op let. Vraag het maar aan die leider van wie je zijn naam zo graag draagt hoe hij zich voelde toen hij de 15 van zijn vijanden op hun onbewaakt moment van hun leven beroofde. Jullie maken alles persoonlijk en vijandig en je partij de NDP gebruikt middelen en manschappen van de staat waar ik belasting aan betaal om mij als tegenstander te zien en het leven moeilijk te maken. Laten we toch gewoon van mening verschillen als volwassenen maar kom niet aan me leven!!! Dat is waar de NDP en de Boutist niet in kan geloven!! De NDP is niet zomaar de enige politieke partij die politieke moorden op hun CV heeft!!! De minachting die jij zelf uit aan deze protest manifestatie zegt genoeg dat je verbitterd bent over heel andere zaken binnen je eigen leven maar ik had wel respect toen Bouterse met zijn aanhang precies hetzelfde deed meer dan 10 jaar terug. Waar is dus het verschil tussen toen en nu volgens je wijsheid?? Jij en zoveel andere zwarten uit de NDP noemen jezelf Boutisten dan denken jullie aandacht te vinden met jullie kritiek op de VHP?? Je hele voorspelling is op niets uitgelopen want de VHP was nergens in beeld tijdens de protestacties van 17 Febr 2020. Jij vergeet een ding dat er mensen zijn die lid waren van de NDP en heel goed weten wat er echt gaande is binnen de NDP. Ik ben zo iemand. De NDP is een partij van negers geleid door een Indiaan die middels leugens de negers altijd wijst naar een gemeenschappelijke vijand. Dan is het Nederland, dan Amerika nu is het de Hindostaan. Het voordeel voor deze Indiaan is dat de negers dit natuurlijk geloven maar niet zien dat de Amerikaan, Nederlander en de Hindoestaan binnen de NDP alleen maar rijker en rijker en nog rijker worden terwijl zij geen stap vooruit gaan. In plaats van liggen niksen in je bed, zoals Bouterse zelf ook de hele dag ligt te slapen, zelfs als de stad in rep en roer is, ga je liever als Cliff Limburg en Guno Ravenberg vette bedragen innen voor het promoten van Bouterse. Die twee negers zijn tenminste rijk geworden al is het over de ruggen van de andere arme negers maar liever iets dan niets. De Nederlandse bedrijven (Ballast Nedam) hebben de beste orders ooit gehad van …je Baas!! De Amerikanen hebben hun zin gehad in de Alcoa kwestie dankzij ….je Baas!!! De rijke Hindostanen die hun zin niet konden krijgen binnen het nieuw front hebben het wel gevonden binnen de NDP dankzij…….je Baas!!! Zolang “Baas” zijn commissie krijgt mag je je met je kapitaal aansluiten bij zijn club van de misdaad!! Maar je vloekt de hele dag tegen de VHP???? Het waren deze zelfde mensen, die jouw Baas persoonlijk de ruimte heeft gegeven om mee te roven uit de staatskas, die het nieuwfront beleid dwarsboomden. De NDP was de paarse stanvaste beweging die armoede zou bestrijden maar de rijkaards binnen die beweging zijn geen kroesharigen maar gladharigen en blauw geoogden! Hoe vertaal jij dat?? Hoe verklaar je dat alleen negers binnen de NDP Venetiaan neerhalen? Wie heeft ze dat geleerd?? Maar die negers zoals ik die wel gedaan hebben wat Venetiaan geleerd heeft doen het wel goed in de maatschappij!! Hoe komt dat dan??? Bij wie ligt dan de fout?? Op het moment dat jij daar ligt je verhaaltjes te vertellen zijn anderen uit je eigen partij in het binnenland met hun nieuwe vliegtuigjes hun rijkdommen aan het verplaatsen. Op het moment dat de kroesharigen je Baas aanbidden veranderen de kreekjes in hun dorpen in kwik adertjes. Jullie binnen de NDP moeten stoppen met liegen dat jullie bezig zijn met Suriname want dat doen jullie niet!! Jullie zijn bezig met het Keizerrijk van Keizer Bouterse en jullie jezelf Boutisten noemende moeten precies als slaven elke tegenstand van buiten dit Keizerrijk met de grond gelijk maken. Daarom zijn de beste sprekers binnen dit Keizerrijk altijd de onderontwikkelde zwarten zoals Misiekaba en Afonsoewa. Ze beledigen en vernederen alles dat een bedreiging is voor hun Keizer en jij bent ook niet achter gebleven merk ik. Blijf jezelf dus rustig Boutist noemen want je sterft voor de man maar heb ook een beetje begrip voor mensen zoals ik die sterven voor een land en niet voor een man. Ontwikkel jezelf door niet de hele dag te liggen maar lever een dienst of een product dan hoef je geen naam van een andere man op je leven te spelden. Als je wil toon ik je hoe mijn vrouw haar eigen bedrijf runt en ik het mijne. We vertikken het om te zitten luilakken alleen omdat de overheid kraaltjes en spiegeltjes beloofd. Ik wil mijn eigen huis en erf zelf kopen en de overheid moet niets anders doen dan mijn belasting geld besteden om licht water ziekenzorg en infrastructuur te regelen. SOCIALISME WERKT NIET!!!! Ik weet niet als je wel of niet weet wat dat is maar Socialisme of een links beleid werkt niet mi mati. Je kan niet middelen van hardwerkenden nemen/stelen om het dan zogenaamd te geven aan armen om ze te verzorgen. Op de eerste plaats is dat nemen niets anders dan stelen en ten tweede maak je de armen afhankelijk van jou en zullen ze ook NIET produceren en ten derde raakt het geld om te stelen ook een keer op want de mensen zullen hun geld op banken buiten Suriname storten wat nu al gebeurd maar ook een overheid die steelt produceert niet dus heeft ook geen eigen inkomen. Herken je dit beeld in regering Bouterse?? Een overheid die NIETS produceert om geld van buiten naar binnen te halen is een dode overheid!!! Dat is de reden dat Hoefdraad omdat hij niet meer kan lenen de kasreserve nu moest stelen!!! Je wil niet geloven wat ik zeg?? IK geef je nog 10 jaren Bouterse vriend. Al gaat de koers nog zo hoog worden ik en mijn gezin gaan overleven omdat wij een dienst of een product leveren waar een prijs aan gekoppeld is. Zal niet makkelijk zijn maar wel haalbaar. Maar mensen buiten het bedrijfsleven, mensen die van de staat afhankelijk willen zijn en anderen die van dag op dag leven en niet geloven dat ze meer dan een stuiver kunnen worden zullen het gelach betalen. De NDP zegt Neks No Fout en dat is meer dan genoeg om je zorgen te maken. Alles gaat met de NDP naar de knoppen!!”
  gemodereerd

 23. Minister Elias is mede schuldig aan dit misverstand als blijkt dat het verhaal anders in elkaar zit dan nu door de regering verteld.
  Waarom is het parlement niet eerder op de hoogte gesteld hiervan?
  Is er een gunning voor uitgeschreven door de regering?
  Wie is de werkelijke eigenaar van deze helikopter? etc, etc…


  Maak melding

 24. Wil je me zeggen dat de heli de hele afstand tot naar het oosten van het land moet afreizen met een opgehangen gargo. Men moet wel rekening houden dat de kabels of kettingen die de cargo vasthouden kunnen losraken tijdens zulke lange vluchten. Laten we hopen dat zo iets nooit voorkomt.


  Maak melding

 25. Na de verkiezing 25 mei komt { moet dringend komen } een Volkstribunaal om de Paarse Bandieten { Snelrecht } uit de samenleving te verwijderen …. naar Santo Boma …. of wat mij betreft naar Duivelseiland { voor Tijd en Eeuwigheid }


  Maak melding

 26. @mul mee eens.
  @Sabaku mee eens
  Alles gezegd hebben de: het vertrouwen is weg…
  Met alle tiental adviseurs regelrechte kolder wat er gebeurt met het bestuur(besturen, managen) van het land.
  Lijkt altijd maar op terugpakken en wraakneming, egoïsme, nepotisme(loyalisten accommoderen) waardoor dit soort stommiteit aan de orde van de dag is.
  Meestal is een dictator ook nog trots op wat er bereikt wordt, nu kan de man zich verschuilen achter democratie(het volk regeert).
  En als jullie me niet goed vinden dan maar wachten tot de komende verkiezingen, ondertussen zijn mijn zakken vol. Hoog laf- en laaghartig is dat.
  De volgende generaties gaan dat niet in dank afnemen men gaat protesteren…. en dan op een andere manier dan afgelopen 17 feb 2020.
  Hoop zo bij God en Mensheid niet dat Su afzakt naar soort van Congo toestanden.
  Rijk land maar verarmd gehouden.
  Er zijn landen bijgekomen aan dit rijtje oa: Libie(zeer rijk, beste sociale voorzieningen maar vernield door toestanden, Irak, Venezuela, Haiti, Mali, Senegal wordne allemaal leeggeplunderd. Brazilie ook zo een soort verhaal. Eigen volk uitbuiten, rijkelui doen maar wat….
  Wanneer houd deze shit op , kan er niet iemand opstaan en brutaal aan de gang gaan…
  I wonder so…..
  gemodereerd

 27. @W.Whome, jij moet niet zo hoog van de toren blazen. Ik heb vernomen dat jij ten tijde van de regering Venetiaan stage ging lopen in Suriname. Je stage in Suriname liep uit op een debacle en je bent letterlijk het land uitgevlucht omdat je de mensen en de regering waardeloos vond. Ontken dit niet. Nu loop je hoog van het kansel af te geven over de regering Bouterse. Volgens mij ligt de fout bij jou.

  @mul
  @boeroe
  @sabaku
  Jullie verkondigen alleen maar bullshit. Laten de mensen in Suriname gaan leren om meer te produceren zodat er een overschot komt op de betalingsbalans. Maar het zijn dezelfde mensen die nu kritiek leveren over de regering zijn dezelfde mensen die het geheel saboteren. Zij dulden geen eigen Surinaamse productie.Het land mag van veel producten niet zelfvoorzienend worden. Dat gaat natuurlijk ten koste van hun importen.


  Maak melding

 28. Rob goebbels. ..nogmaals. ..ga een cursus GOED Nederlands schrijven volgen. want je schrijft alleen maar bullshit. Je verwijt anderen en dat surinamers maar meer moeten produceren. Begin de schellen van je ogen af te halen en in te zien dat het wanbelijd van jouw geliefde lijder ons land geen goeds heeft gebracht. Alleen maar verrijking van zichzelf en zijn kliek. Dus. ….


  Maak melding

 29. @ Een Surinamer 20 februari 2020 at 15:31
  Goh, je verschilt dus duidelijk van mening met Graanoogst. Ik begon zo langzamerhand het succesvol verhaal van de man te geloven. Gebakken lucht dacht ik zo, je ziet het niet maar ruikt het wel….ieuw.


  Maak melding

 30. @sabaku. Graanoogst heeft aangegeven dat de revo en bouta succesvol zijn voor ons land. Na 40 jaar mag graanoogst ook vertellen hoe de groep sergeanten zichzelf verrijkt hebben en hoe succesvol het ze gelukt is. Ten koste van de schatkist van Suriname. Graanoogst mag ook komen vertellen wat er met de carifesta gelden is gebeurd. Net als vele verworvenheden van de zg revo zei bouta. Zand erover. En nu. Tralalalala. Fijne verworvenheden toch?


  Maak melding

 31. Leuk verzonnen RobG(oebbels) maar stage heb ik achtereenvolgens gelopen in;
  – Toronto, Wenen en Kuala Lumpur.

  In Suriname heb ik gewerkt en gewoond.

  In het begin van de FRONT regering had ik veel comentaar maar dat
  was voornamelijk op de naar mijn mening slappe aanpak van de regering
  richting de moordenaar en zijn mede-criminelen.
  Uiteindelijk heb ik ingezien dat het eerst aanpakken van de militaire (ndp) ellende
  in economisch opzicht de juiste keuze was.
  Vriend of vijand moeten bekennen dat Suriname, onder het FRONT een economisch wonder heeft neergezet.

  Kijk en dat is nu iets (economisch wonder) waar je de moordenaar en zijn mede-criminelen niet van kunt beschuldigen.
  Want dat kunnen ze niet en zullen het ook nooit kunnen.


  Maak melding

 32. @ een Surinamer
  Granoost heeft Carifesta gemolken voor miljoenen staat in rapporten gedocumenteerd.

  Verder zal de nieuwe regering kunnen opvragen. Hoevaak Granoost in Crown Plaza in Hoofddorp gelogeerd heeft of NL bezocht heeft voor incasso reisjes.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.