zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieKorps Politie Suriname start grote 'Operatie Alpha' voor meer veiligheid

Korps Politie Suriname start grote ‘Operatie Alpha’ voor meer veiligheid

-

Does Travel - naar Suriname

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft vandaag bekend gemaakt dat, in het kader van het verhogen van de veiligheid in het algemeen en de verkeersveiligheid in het bijzonder, er sinds kort een aanvang is gemaakt met het uitvoeren van Operatie ‘Alpha’.

Hierbij zullen een hele rits aan aan acties worden uitgevoerd variërend van verhoogde pro- en motorfietssurveillance middels opvallende maar ook onopvallende voertuigen tot aan optreden tegen hangjongeren op de hoeken van straten en/of voor winkels.

De lijst van acties omvat verder:
Verhoogde verkeerscontroles waaronder algehele-, alcohol-, rijden door rood licht, snelheidscontroles en controles gericht op het rijden met getinte ruiten;

Verhoogde controles op de bussen en bromfietsen, in het bijzonder op hun rijgedrag;

Zuivering van de binnenstad van Paramaribo, maar ook van alles wat indruist tegen het algemeen belang en de wettelijke voorschriften;

Verhoogde controles / surveillance, zowel opvallend als onopvallend, in de omgeving van de scholen zowel bij aanvang als afloop;

Optreden tegen luide muziek zowel voertuigen op of langs de openbare weg alsook de tourbussen;

Optreden tegen personen die alcohol nuttigen voor winkels en/of voorbijgangers cq. klanten lastig vallen maar ook tegen die winkeleigenaren die zich niet houden aan de vergunningsvoorwaarden;

Operatie HOOP waaronder SOL Wilhelminastraat en omgeving, Shell on the run en omgeving , Ma-retraite Mall en omgeving en ook Sol Welgelegen en omgeving.

Op de gemeenschap wordt het beroep gedaan zich te houden aan de wettelijke voorschriften, de verkeerswetgeving en aan de waarden en normen die geldig zijn in ons geliefd- en geciviliseerde land Suriname. Ook wordt op u het beroep gedaan alle bevelen en aanwijzingen van de politie stipt op te volgen, aldus de politie vandaag.

opening
Fernandes Express
BODO Party

18 REACTIES
 1. Dit is Su
  De grote dieven, dealers, oplichters enz. worden met rust gelaten.
  En de zelfde wetsdienaren gaan nu de straat op om nietszeggende burgers het leven zuur te maken.

  Politie, jullie moeten ook de grote dealers die de drugs op de havens vervoeren aanhouden. Ook de grote dieven van de Spsb en CBank. En natuurlijk ook de kleine criminelen.

  Maar geen selectief beleid voeren.
  Anders ben je jou roeping onwaardig.

  Je bent dan hypocriet en meet met 2 maten.


  Maak melding
 2. Het zou ook fijn zijn als de politie optrad tegen vuurtjes stokers. Alles wordt daarbij verbrand, dus ook plastics, banden en chemicalien. De omgeving mag al die giftige troep inademen. Dit super asociale gedrag mag wat mij betreft keihard worden aangepakt met zware boetes.


  gemodereerd
 3. Opzicht een zeer welkome maatregel. Op het soelaas zal bieden tegen de steeds toenemende en gruwelijke roofovervallen is nog de vraag.

  Zeer dringende Oproep. Betaal geen boete ter plaatse. Deng Moni ai go in deng zaka.


  Maak melding
 4. Nietszeggende burgers??? Zijn DE BURGERS die anderen beschadigen, emotioneel en geestelijk. Niet iedereen loopt met een wapen, rooft, vermoord en staat voor de winkels/hoeken drank te nuttigen en het jonge kind lastig te vallen en drugs te verkopen aan de jeugd.
  HET IS NOOIT GOED, altijd zo negatief. Wij willen verandering/veiligheid dus meedenken staat op zijn plaats en complimenteren.


  Maak melding
 5. Goede operatie. Voortdurende continuïteit is gewenst. Opmerkelijk dat de tegenstanders van de Surinaamse overheid, elk initiatief dat ondernomen wordt door deze overheid, de grond inboren. Diezelfde overheid doet het voor de Surinaamse bevolking. Wordt er een nieuwe weg aangelegd ,gaat men klagen. Een nieuw ziekenhuis, wederom geklaag. Uitbreiding van het waternet, voor de zoveelste keer geklaag. Gewoon stelselmatig alles afkeuren. Zeer zeer vals is dat. They don`t give a damn about the people of Suriname. Daarom ook goed dat de overheid zich hieraan niet stoort. Succes!


  Maak melding
 6. Het is goed dat er tegen allerlei misstanden word op getreden maar er moet nog harder worden opgetreden tegen fraudeurs en ministers die hun positie misbruiken om ten koste van de bevolking zichzelf en hun familie te verrijken Laten we hopen dat deze Katies niet weer stoppen na de verkiezingen maar dat ze structureel blijken te zijn


  Maak melding
 7. Ik vraag me af wat er aan de hand is met dit forum!
  Iedere keer als ik reageer zeggen ze dat ik dit al eerder heb geplaatst terwijl dit niet zo is


  Maak melding
 8. Goed zo! Ook de stagiaires aanpakken, die tot laat of zelf tot in de ochtenduren luide muziek afdraaien. Zij krijgen een waarschuwing, maar zijn die week daarop toch weer bezig. Ik weet dat alcohol en drugs veel doen, maar laat dat dan achterwege. Jullie moeten ons niet tot last zijn. En zeker ook niet met flessen gaan gooien op ons terrein.


  gemodereerd
 9. Minister Getrouw komt nu van zijn luie hobbelstoel af. Dit soort maatregelen had hij reeds 3 jaar eerder vankracht laten doen inwerkingtreden, maar goed het is nooit te laat het gat te dempen.


  Maak melding
 10. Mijn lul heeft ook een naam. Een voornaam en een achternaam
  Deze mannen gaan eindelijk werken en geven hun werk een naam. 😂😂
  Mars go wroko 😂😂
  Mie lobie deng mang dies


  Maak melding
 11. @ Jupiter8. Damm richt. Losse Flodder. Verkiezing komt er aan. Wanneer worden de donkere ruiten verbannen? Scheelt een aantal aanrijdingen en maakt het verkeer een stuk veiliger. Moet je de weg op, wordt het zicht geblokkeerd door auto,s die naast je staan met een donkere ruit. Onbegrijpelijk. Scheelt ook een paar doden als gevolg hiervan.


  gemodereerd
 12. Ja, ze willen 2020 echt als veiligste jaar ooit maken, vandaar die grootscheepse actie. Ze hebben 2019 tot veiligste van de afgelopen 3 jaren aangewezen. Volgens mij moet die statisticus die dit heeft verkondigd aan zijn opleiding statistiek beginnen. Volksverlakkerij.


  Maak melding
 13. allemaal poppenkast , en al die corrupte agenten,douane,politiek,bankiers,al die criminelen in het binneland die de Surinaamse rivieren vervuilen,door goud winning,of is dat niet van toepassing.
  blijkbaar hebben die figuren vrijspraak van ddb, kortom dit noemen ze water naar zee dragen .


  gemodereerd
 14. allemaal poppenkast overdag schijnt de zon en wat gebeurt er in het donker,dat kan de daglicht niet verdragen,al de corupte agenten,douane,politiek,illegale goud winning,boomkap,vervuiling van water en natuur noem ze maar op ,ach laat maar zitten.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES