woensdag, mei 22, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGebruik lachgas voor recreatieve doeleinden verboden in Suriname

Gebruik lachgas voor recreatieve doeleinden verboden in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Ter bescherming van de volksgezondheid in Suriname heeft de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias na overleg met de minister van Handel, Industrie en Toerisme, Stephen Tsang, besloten per ministeriele beschikking het gebruik van lachgas (N2O) te verbieden voor recreatieve doeleinden.

Dit besluit is het gevolg van de problemen die zich hebben voorgedaan met dit middel rond de jaarwisseling. Er was sprake van verkoop van lachgas aan een ieder, ongeacht de leeftijd. Lachgas mag alleen gebruikt worden voor medische doeleinden, als inhalatie onder strikte supervisie in het ziekenhuis en voor industriële doeleinden, aldus het ministerie.

Indien lachgas wordt aangetroffen bij personen die dit gebruiken voor recreatieve doeleinden, zal het in beslag worden genomen door de ambtenaren van economische controledienst van bovengenoemde ministeries.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

12 REACTIES
 1. Welke idioot is dit in Suriname aan het verhandelen?
  Alles om weer geld van de arme hersenloze binnen te halen, gaan die kleine al niet goed functionerende hersens helemaal verschrompelen.
  Jammer, dat onze bevolking alleen vatbaar is voor het slechtste en het goede aan zich voorbij laat gaan.☹😓


  Maak melding
 2. Wanneer ze het over drugs, criminaliteit en corruptie in Suriname hebben moet ik altijd aan het onderstaand liedje denken.

  Piauw piauw piauw E go mek’ mi law (3x)

  Mi tap’ en day, a boro dya Na piauw piauw piauw

  Omu sneisi fu Maagdenstrati

  A boro mi

  Omu sneisi fu Klipsteenstrati

  A boro mi

  Wan kombinasie fu seibi ai

  A boro mi

  No wan feif’ai, no wan seib’ai

  A boro mi

  Ze vinden altijd een gaatje om het in de doofpot te stoppen.


  Maak melding
 3. Wie wilt die gebruikt het maar en het maakt geen moer uit of je je zelf naar de klote brengt of jezelf te pletter rijdt. Buitenland doen jongeren het dus de APEN van Su willen het ook doen.
  Hoop dat de politie de verkopers hiervan opsluit en een hoge boete laten betalen.
  Het ziekenhuis had werk op oudjaar en deze domkoppen. Gaan de boetegelden hier naartoe.
  Omdat een paar debielen een show organiseren moeten anderen hun ellende opruimen


  Maak melding
 4. *Goedzo!*
  Dat dit überhaupt al was toegestaan in de horeca was echt absurd. Er is veel te weinig onderzoek naar gedaan. Wat er met je gebeurt bij gebruik op lange termijn zal je nooit meer kunnen herstellen.
  Kijk op YouTube hoe de jeugd ontspoord en kapot gaat aan deze en soortgelijke geestverruimende middelen en jawel, verNederland staat natuurlijk ook daar weer mee voorop. Dit is hartstikke goed dat het in Suriname nu verboden is! Super! 👌🏼


  Maak melding
 5. Valt onder drugs/verdovend middel, vooral als je een voertuig bestuurd bij het gebruikt van lachgas DUS IS ZEER ZEKER STRAFBAAR EN EEN BOETE aangezien je je met een dodelijk wapen op de weg verplaatst.
  Dan ben je emotieloos en egoistisch en geen remmingen.


  Maak melding
 6. Er is reeds eerder bekend gemaakt dat dit spul via FB door Surinamers over de oceaan wordt gepromoot en via pakketten voor verzonden naar ons land. Bestellingen via internet zijn aan de orde van de dag. De douane hier in ons land heeft de taak, dit soort zaakjes op te sporen en direct te vernietigen. Hier wordt handel mee gedreven in ons land. Niet alleen verbieden ook strafbaar stellen.


  Maak melding
 7. @ Wendy….importeren van lachgassen heb je harde usd nodig. En wie bezit alle usd nu? Dus wie brengt de lachgassen binnen? Tip aan jou….Eerst kijken dan zeiken. Dus niet meer als een kip zonder kop lullen op dit forum


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES