Reizigers uit China niet meer toegelaten in Suriname vanwege Coranavirus

8
Coronavirus in Suriname

Reizigers (niet ingezetenen), die de afgelopen 14 dgn in de Volksrepubliek China zijn geweest, zullen vanaf heden niet worden toegelaten tot het Surinaams grondgebied. Deze regeling geldt zowel voor bemanningsleden als passagiers. Ingezetenen die op terugreis zijn van de risicogebieden (China), zullen na aankomst 14 dagen in quarantaine worden geplaatst. Dat heeft de overheid in Suriname vandaag bekend gemaakt.

Dit allemaal naar aanleiding van de uitbraak van het Coronavirus (2019-nCoV), in de Stad Wuhan, Provincie Hubei van de Volksrepubliek China. China heeft zelf ook drastische stappen getroffen om de verspreiding van dit virus in te dammen. 

De Regering van de Republiek Suriname maakt bekend dat er tot op heden geen besmettingen van het Coronavirus in Suriname zijn bevestigd. Echter blijven de Surinaamse gezondheidsautoriteiten uiterst alert op eventuele besmettingen.

Ook wordt het reizigerspubliek uitdrukkelijk geadviseerd niet af te reizen naar de risicogebieden en de nodige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.


8 REACTIES

 1. Zuid-Amerika is tot nog toe aardig de dans ontsprongen. Geldt ook voor Latijns-Amerika. In De VS zijn er wel 11 geregistreerde gevallen (zonder doden). De maatregel is goed te noemen. Mij niet bekend of Suriname dit doet in combinatie met de overige Zuid-Amerikaanse landen. Dengue is vooralsnog reëler.
  gemodereerd

 2. Er is geen hulp voor patienten in Suriname mogelijk ook niet voor coronavirus.Niet ziek worden surinamers.Suriname kent ontelbare rampen en we willen niet 1 erbij.
  gemodereerd

 3. Suriname heeft geen rechtstreekse verbinding met China. Er is altijd een tussenstop en dat vrijwel in Europa. Daar worden de reizigers al grondig met de nodige zorg gescreend (thanks god). Dan nog moet er een plan van aanpak gereed zijn. Is die er? Zo ja, hoe ziet dat plan eruit?


  Maak melding

 4. Gelukkig hebben wij in Surinaamse Cubaanse artsen. Die weten vast wel binnen no time een Coranavirus- vaccin te ontwikkelen. Om die reden heeft de Grote Leider hen naar Suriname toe gehaald. Slim he ?
  gemodereerd

 5. Als de corona Virus de naam Kabouter, Boefdraad of Adhin hoort keren ze linia recta met de zelfde vlucht terug naar China.

  De Virus die in Suriname heerst is erger dan de Corona Virus. Deze drie vormen samen de “Kaboda” Virus in Suriname. Heerst al 10 jaar in Su.


  Maak melding

 6. Sommigen zeggen dat je 20 dagen moet observeren ipv 14 dagen. Heeft Suriname de medicijnen om de mensen te ontsmetten (bespuiten) als ze de vliegtuig verlaten?


  Maak melding

 7. Gescreend in Europa……..? Temperatuur wordt gemeten, dat is alles. Ook al ben je positief (besmet) hoef je geen koorts te hebben/ziek te zijn…maar wel heeeeel besmettelijk voor anderen. Deze mensen noemt men “dragers “


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.