woensdag, mei 22, 2024
HomeOnderwerpenEconomieBouwen in Suriname duurder, prijs cement en stenen schiet omhoog

Bouwen in Suriname duurder, prijs cement en stenen schiet omhoog

-

Does Travel - naar Suriname

De flinke stijging van de valuta wisselkoersen de afgelopen dagen in Suriname, heeft de prijzen van veel goederen en diensten drastisch verhoogd. Zo ook de prijs van cement en bouwstenen.

Vandaag verkoopt Argos Suriname een pak 40 kg cement voor SRD 92.50. Waterland Cement Industry N.V. verkoopt een pak 40 kg TCL cement voor 95.50. Bouwmaterialezaken verkopen de pakken cement weer tussen een prijs van SRD 96 en 100.

CKC BEM verkoopt vandaag een 4″ bouwsteen voor SRD 5.60 en een 6″ voor SRD 10.95. Bij VABI moet ook SRD 5.60 worden betaald voor een 4″ steen, terwijl de 6″ 10.97 kost.

Kuldipsingh N.V. verkoopt bouwstenen en cement het duurst op dit moment. Een 4″ kost SRD 6.70 en een 6″ SRD 12. Voor een pak 40kg cement moet SRD 97.50 neergeteld worden. De bouwmaterialenzaken verkopen de stenen weer met een winst variërend tussen SRD 1 en 2.50.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

35 REACTIES
 1. Zijn de lonen ook verhoogd dit is ook een hele domme zet. Koers is 1 op 9 of hoger maar deze verandering geld niet voor de gewone burger die probeert de eindjes aan elkaar te knopen. Geen vreemd geld, want dat krijgt de over grote deel van het werkende volk niet op hun loonstrook. Zijn ze bezig eindelijk te bouwen moeten ze maar gewoon stoppen met bouwen en de straat op met zijn allen. De eerste levensbehoeften worden dan ook te duur.
  Dat wordt dan geheid ruzie onder familie´s en vrienden en ondernemers. Dit is echt een oorzaak waarom er zo veel criminaliteit ontstaat en ontevredenheid. Sommige familie´s eisen dan van hun kinderen in het verre land om geld te sturen wat niet altijd kan vanwege hun eigen hoge vaste lasten en daar door ontstaat er weer ruzie en onbegrijpelijkheid en oordelen.
  DE VERHOGINGEN MOETEN ZE VERBIEDEN, HET VOLK ZIT ER NIET OP TE WACHTEN.


  Maak melding
 2. Bouwmaterialen, landbouw producten, eerste levensbehoeften, ga maar zo door. Alles wordt steeds duurder. Het houdt maar niet op. De regering kan geen stabiele koers garanderen. Corruptie viert hoogtij. Soso lee tegen het volk. Afschuwelijk. Weg met deze boeven.


  Maak melding
 3. De Puinhopen Van 10 Jaar NDP.

  24 februari gaat Bouterse een massa bij eenkomst houden te onafhankelijkheid plein.. Hij gaat de domme massa weer eens vertellen dat hij alleen Suriname vooruit kan brengen.

  Verder gaat hij vertellen waarom de staatsgreep van 1980 zo noodzakelijk was.


  Maak melding
 4. Je zal maar een lening in Srd hebben genomen om te bouwen.
  Hoe kan je dan de materialen kopen?
  Je gaat zo een gebouw duurder moeten bouwen en zal dan armer eindigen.
  God help dit volk.
  Geef ons wijsheid.
  Bescherm ons aub.
  Vergeef ons.
  Wijs ons de weg.
  Laat u degenen met valse voorwenselen stoppen en weggaan.
  Ook degenen met maskers op met drang naar macht.
  Ook degenen die ook willen stelen.
  Laat u leiders opstaan met een juist hart.
  Geeft u hen kracht.
  Dank u Heer.


  Maak melding
 5. Het is een tijdje geleden dat familie uit Su geklaagd hadden day het te duur is om een huis te kopen of te bouwen. En nu gaat alles weer
  omhoog. Arme mensen in Su. Ze zijn Zo bang om the protesteren.


  gemodereerd
 6. @ Koos,

  Het ergste is nog dat die jaknikkers van de coalitie in de Dna, die namens het volk daar zitten die motie van wantrouwen tegen Boefdraad getorpedeerd hebben, komen zogenaamd voor het volk op, hopelijk zal het burgerinetiatief die een petitie hebben aangeboden, meer soelaas brengen.


  Maak melding
 7. Sinds ik werd opgelicht in Suriname met meer dan 1,8miljoen srd in 2015, is heel die zooi een oplichters put geworden. Net zoals Nederland geen arme landen meer heeft om te plunderen ,en nu hun eigen volk uitbuit, zo doen de Surinamers ook met hun eigen volk. Heel deze satanische systeem deugd van geen kanten!


  gemodereerd
 8. Sinds dat ze me in 2015 hebben opgelicht met 1,8miljoen srd in Suriname, is het een roversbende geworden. Net zoals Nederland geen arme landen meer heeft om te plunderen en hun eigen volk uitbuit, zo doen de Surinamers ook met hun eigen volk. Heel deze satanische systeem deugd van geen kanten. Is één grote rommel!


  gemodereerd
 9. Manu 5 februari 2020 At 18:50

  @ Koos,

  Het ergste is nog dat die jaknikkers van de coalitie in de Dna, die namens het volk daar zitten die motie van wantrouwen tegen Boefdraad getorpedeerd hebben, komen zogenaamd voor het volk op, hopelijk zal het burgerinetiatief die een petitie hebben aangeboden, meer soelaas brengen.

  ================================

  De paarse kliek zullen alles aan doen om het burgerinitiatief te torpederen. Gaat ze nog lukken ook immers zij hebben de meerderheid in de DNA. Blijkt maar weer dat zij Hoefdraad en Bouterse te vuur en te zwaard beschermen. Iedere weldenkende DNA lid zou deze twee incompetente bestuurders laten vallen. Deze DNA leden zitten niet voor Suriname. En daarmee is de NDP te vergelijken met een sekte.

  In tussen hapert de stoelgang van econoom RobG, Damsco, Wendy en Pakiratigri. Ze zijn in geen velden of wegen te bekennen. Neem van mij aan in Mei hebben ze allemaal loes bere. Hoefdraad en Bouterse gaan vluchten in hun Russische helikopter naar Venezuela.


  Maak melding
 10. Waar zijn die klote ndp lovers ? Die leeghoofden ! Laat de breedste kant van je ka-nussen nou eens horen .
  Jullie hadden toch over ontwikkelingen eerder deze dag, wel nu dan . Gaan jullie door met verdedigen of hebben jullie ook aandelen gekregen van die 100 miljoen €.


  Maak melding
 11. De vooruitzichten voor de srd zien er slecht uit.

  Het aanbod van usd is helemaal weggevallen en zal zich naar verwachting niet herstellen omdat de srd naar verwachting verder in waarde zal dalen.
  Volgens “de ware tijd” verkopen de banken alleen nog maar mondjes maat valuta aan importeurs van eerste levensbehoeften. anderen kunnen geen usd kopen.

  Anderzijds is de vraag naar de usd enorm groot door ondernemers en burgers.

  De overheid doet niets maar kan ook niets doen want moni no de en het vertrouwen in de overheid is tot het nulpunt gedaald. Daarom is de stijging van de winkelprijzen van de laatste dagen is nog maar het begin.

  De NDP zal natuurlijk als verklaring geven
  Dat de prijsstijgingen worden veroorzaakt door de oppositie om de NDP in een kwaad licht te stellen hahaha


  Maak melding
 12. Het volk van Suriname weet dat VHP hier achter zit. Vhp probeerd op een on-democratische wijze aan de macht te komen.

  Ze liegen alles bij elkaar, manipuleren de financiële markt om zodoende het volk van Suriname te verarmen enkel om regeermacht te verkrijgen.

  Ze sturen brieven naar financiële instellingen in het buitenland om de ontwikkeling van Suriname te frustreren.

  Vhp is zo erg dat ze hoopten dat er geen olie gevonden zou worden.

  De vhp met zijn a-nationale wandaden mag nooit regeermacht in Suriname krijgen. Vhp zou eigenlijk per wet verboden moeten worden als een criminele a-nationale partij.

  Maar no spang, intussen claimt de nps al het Presidentschap, ministerie van financiën en CBVS directeurschap. PL claimt ministerie van Justitie. Abop zal ook claimen. Ook deze partijen weten dat Vhp niet te vertrouwen is.

  Ik las hierboven dat de directeur van DSB het volk kan mobiliseren, nou nou. De directeur van DSB is geen politicus maar een bankier, hij moet het geld hem toevertrouwd goed beheren, geen volk mobiliseren. Dit is Suriname, iedereen doet aan politiek ook de bankdirecteur, daarom kan je weinig van ze vertrouwen.


  gemodereerd
 13. Wordt Suriname de volgende Zimbabwe?? In ieder geval gaan we wel die kant op.

  Inwoners van Zimbabwe kunnen vanaf volgende week hun nagenoeg waardeloze Zimbabwaanse dollars omruilen voor de veel stabielere Amerikaanse dollar. Vanwege de hyperinflatie is de wisselkoers wel bizar hoog, voor 1 dollar zijn 35 biljard Zimbabwaanse nodig.
  Het land gebruikt al buitenlandse munteenheden sinds de Zimbabwaanse dollar waardeloos werd door hyperinflatie, die in 2008 500 miljard procent bedroeg. Zimbabwanen moesten in die tijd plastic zakken propvol papiergeld meenemen om hun boodschappen te kunnen doen. De prijzen stegen toen zeker twee keer per dag.
  Voor een bankrekening met 175 biljard krijgen de inwoners vijf dollar, daarboven geldt de vastgelegde koers. De nationale bank van Zimbabwe heeft 20 miljoen dollar voor de operatie gereserveerd.


  Maak melding
 14. Al heeft iemand een vruchtboom op zijn erf en doet er niets voor, hoor je koers omhoog.
  Iedereen doet maar wat ze willen.
  Er zijn bomen zat in Su dan moet de regering op hout gaan inspelen. Bruynzeel had mooie bouwwoningen


  Maak melding
 15. Voorbodes van een stagnerende economie: geen bouwmateriaal, geen stabistabivalutae valuta. Import stagneert koers gaat omhoog, de man pinaart en toch komen de roversbende aan de macht. Een domme massa verdient een koek van eigen deeg. Geen medelijden met degenen die voor paars stemmen.


  gemodereerd
 16. Wat moet het huis op de foto kosten? € 200.000 ? Omgerekend naar SRD is dat ruim 2 miljoen. Geen wonder dat de gemiddelde Surinamer geen huis meer kan bouwen. Het is dus zeer gunstig om met een Surinaamse banklening huizen te bouwen. De koers is stijgende dus wordt het aantal Euro’s minder bij het aflossen.


  Maak melding
 17. @John, volgens mij zijn Surinaamse banken terughoudend met het verstrekken van hypotheken en kredieten. Als geld krapper wordt dan heeft geld een prijs. Met andere woorden waarschijnlijk zullen de banken wederom hun rentes verhogen en tegelijktijd zal de rente op de spaarrekening hoger worden. Immers geld moet blijven rollen. Zie het somber in.


  Maak melding
 18. Hahahaha…..gewéldig nieuws toch 🥳🥳🥳

  Laat de hele bende maar ontploffen vervolgens een Corona uitbraak en tot slot een tsunami er overheen om die hele narcostaat van de aardbodem weg te spoelen.

  Goodbyyyyyyyyy 👋👋👋👋👋👋👋


  Maak melding
 19. Gouden tijden voor de aannemers. De begrotingen zijn in dollars, dus hebben ze meer SRD in hun zak. De arbeiders krijgen gewoon een dagloon in SRD. Tel uit je winst. Ook wordt veel zwart betaald. De belastinginning is bijna niet aanwezig. De overheid laat heel veel inkomsten op deze manier liggen. Ongeorganiseerd zooitje.


  Maak melding
 20. Nog even en alleen de Chinezen kunnen nog bouwen. De ndp’ers die allemaal gratis percelen hebben gehad, kunnen dus ook niet bouwen. De ndp érs zullen allemaal een kartonnen doos zoeken en daarin gaan wonen. Reeds 10 jaar is dit aan de gang dat van zeer slechte kwaliteit bouwmaterialen worden verkocht, heel duur worden verkocht. De handelaren trachten munt uit de situatie te slaan omdat er geen degelijke strenge toezicht is. Men doet maar. De handelaren laten hiermee ook zien, dat ook zij meedoen op hun manier, aan de graai mentaliteit die er reeds 10 jaar heerst. Alleen de VHP, in samenwerking met de NPS kan weer rust en order in onze bananen republiek brengen. NPS moet ook krachtiger zijn stem laten horen en meer van zich laten zien. Het lijkt nu alsof zij in de slaapmodus zijn beland. Af en toe hoor je wat. Het risico van de dure materialen is, dat de gewone man minder gaat bouwen of hiermee stopt, waardoor de handelaren met hun materialen blijven zitten. Er valt dus niets meer te halen en de hele bouwsector stort in.


  Maak melding
 21. Er zijn van die asociale en greedy louche ondernemers die alleen zitten te wachten tot er dyugudyugu is om dan gelijk de prijzen te verhogen. Zo wordt de koers ook artificieel omhoog gestuwd. Een ondernemer die alles reeds op voorraad heeft staan en waarvan de winstmarge al is vastgesteld, mag nu geen misbruik maken van het troebele water. Het is aan de regering om stevig op te treden tegen deze asocialen. De burger moet zoveel als mogelijk en waar mogelijk, niet ingaan op deze prijsstijgingen.


  Maak melding
 22. @Pakiratigri

  “Er zijn van die asociale en greedy louche ondernemers die alleen zitten te wachten tot er dyugudyugu is om dan gelijk de prijzen te verhogen. ”

  Hoe komt dat nu beste Pakiratigri. Hij/zij die de echte dollars heeft bepaald wat er gebeurd. Het vertrouwen in de SRD is weg en dat komt niet door een louche aannemer of de oppositie die nu al jaren gewaarschuwd heeft tegen het wanbeleid van Boefdraad.

  Er is slechts sprake van een Louche regering die dit in de hand werkt.


  Maak melding
 23. Kijk dit is nog maar het begin, ruil u geld op in goud, zilver, dollars en
  euro of u moet later op de blaren zitten met waardeloos geld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES