Nieuwe Highway in Suriname wordt vervroegd opgeleverd

28
Nieuwe Highway in Suriname wordt vervroegd opgeleverd

De oplevering van de Nieuwe Highway was voorzien voor november 2020, maar zal in maart geschieden. “Het project is heel goed gegaan waardoor wij maart dus wel halen om alles af te ronden”, zegt Kishan Narain, project engineer van ACE Consultancy, tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII). Het is de bedoeling het werk zo goed mogelijk op te leveren.

De Nieuwe Highway is 9.6 km. lang en ligt tussen de Afobakaweg en de John F. Kennedy Highway. Via deze ontsluitingsweg moet vooral de Johan Adolf Pengelluchthaven, gezien het drukke verkeer over de Indira Gandhiweg, makkelijker te bereiken zijn. De aannemer Dalian is thans bezig met afrondende werkzaamheden, terwijl de Energiebedrijven Suriname (EBS) de straatverlichting plaatst.

De weg zelf is zo goed als af. Alleen de belijning en bebording moeten nog komen. Hieraan wordt gewerkt wanneer bij de kruispunten de verkeerseilanden worden aangebracht. Het gaat om het kruispunt aan zowel de Afobakaweg als de John F. Kennedy Highway. Ook de brug in de Nieuwe Highway is grotendeels af; de 400m lange oeververbinding over de Pararivier moet nog van een toplaag asfalt worden voorzien, alsook de aansluitingswegen.

De Nieuwe Highway bestaat uit twee rijbanen en in totaal vier rijstroken. Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie (OWT&C) spreekt van een super Highway, waarmee is bewezen dat Suriname ook mooie wegen kan neerzetten. Hij verwacht dat de weg een behoorlijk effect zal hebben. Niet alleen als ontsluitingsweg zodat men makkelijker zijn bestemming, in dit geval de luchthaven kan bereiken, maar ook als bewijs dat de regering aan haar plicht heeft voldaan. De bewindsman weet dat het vaak heel wat frustratie en irritatie opwekt om via de drukke Indira Gandhiweg naar de luchthaven te rijden. Met dit project probeert de regering verlichting hierin te brengen.

28 REACTIES

 1. Bij de opening vertellen wie wat heeft gemaakt bij dit project.Schoon zal het niet gegaan zijn.Chinezen zijn meesters in tjoekoes.
  gemodereerd

 2. Boi o Boi. Lanti e wroko tranga yere. 1×24. Op de foto zie ik op de achtergrond rechtsboven de helikopter wat bouwmateriaal transporteren .Ziet u het?šŸ¤£šŸ¤£šŸ¤£. De zoveelste oplevering van deze regering . Wanneer houdt het eens op? Rij veilig wanneer het zover is.
  gemodereerd

 3. Mooi project wordt opgeleverd. Met name het verkeer naar zanderij zal wellicht baat hierbij hebben. Het project zal ook wel wat gekost hebben (Ik hoop niet weer uit een lening gefinancierd, bij de terugbetalingen dan who ka).

  Suriname is heel rijk aan bos, hout, diamant, goud, olie, vis….etc etc…toch is de infrastructuur zeer belabberd. Een plasje regen en alles staat blank. Het belemmert steeds de ontwikkeling, terwijl ook 80% van het volk pinaart. Zeker 50% leeft onder de armoedegrens.


  Maak melding

 4. Wiens brood men eet.. diens woord men spreekt.. Dalian… Een chinese bouwtechnische supermacht heeft het gebouwd. De highway.. . Op afbetaling … In Africa wordt de ene project na de andere gebouwd… Alles op de pof… Bouw nu betaal later.. Een Chinese handelsmodel… In sri lanka. Ding mang bouw wang haven.. Die Deng snesie no kies ding moni… Deh blokkeer a haven.. Nu gebruiken ze het zelf….OP papier is er een geheime overeenkomst… WANG HONG Formule. Gaat over schuld en schuldeiser… Een kleine land als suriname.. moet oppassen.. Met bijna een half miljoen surinamers in Nederland is het beter om met Nederland in zee te gaan.. Laatst was nickerie.. Ndp topper doekhi voor 6 maanden in Nederland.. Op surinaamse radio vertelt hij een en ander over Holland … Die man gaat naar Nederlandse ziekenhuizen.. Al zijn familie woont in Nederland .. Toch scheld hij Nederland uit.. Sari tori .. .
  gemodereerd

 5. Dit project is vrijwel bedoeld voor een snelle verbinding tussen Paramaribo en zanderij en meer voor leden (zoals grote groepen regeringsdelegatie) die vaker op reis gaan. Dus het arme volk (een gewone burger) die geen ticket kan kopen komt nooit daar langs.

  Het zal me niet verbazen als er vĆ³Ć³r 25 mei nog enkele projecten versneld worden opgeleverd al dan niet met een zeer belabberd kwaliteit. Ik proef verkiezingsstunt hier.


  Maak melding

 6. Weg waar je geen moer aan hebt en is bedoeld alleen voor mensen met stront aan de lippen die nu sneller het geld weg kunnen dragen naar het buitenland
  gemodereerd

 7. Een metro zou de files zeker hebben beperkt. Dit kost alleen maar brandstof
  Velen zouden de metro gebruikt hebben.
  Van en naar de luchthaven.
  Net zoals vele andere landen.
  Bespaard energie en is veilig.
  De schoolgaanden zouden er ook gebruik van maken


  Maak melding

 8. Tijdens de Hollandse periode was alles beter.

  Waren het niet de Amerikanen die ons een highway, ziekenhuis, scholen, luchthaven en stuwdam geschonken hebben ?

  De wereld is meer dan Holland.


  Maak melding

 9. Oh oh oh. Wat zij. De heren weer op dreef.

  Wanneer gaan jullie ‘een keer POSITIEF REAGEREN OP EEN GOED BERICHT.
  WANNEER???????
  25-mei eh kong.


  Maak melding

 10. Nee dit zijn camouflage projecten.
  Alleen verstarden zien dat niet.
  Er zijn grotere prioriteiten.
  File besparing door een trein of metro zoals Bert beaamde was veel beter geweest.
  Tevens zijn er teveel autos op de weg.
  Doordat de infrastructuur niet logisch is.

  Dit zijn show projecten en zijn niet te controleren achter Gods oog.
  Tevens wil men soms grond in waarde doen toenemen door wegen erdoor te maken.
  Let maar op van wie de grond langs de weg is.

  Dus volgelingen gebruik jullie verstand.

  En de kritiek is objectief.
  Niet politiek maar met ratio.

  De Leysweg naar de universiteit is in slechte staat. Waarom wordt die weg dan niet gemaakt?
  Zo ook de Fred Derbystraat en vele andere.

  Prioriteiten.
  Maar nee we moeten weer stelen en bedriegen.
  Aplaus straks bij de opening

  Materialisme en geen deugd


  Maak melding

 11. Dit is voorspeld, vlak voor de verkiezingen zullen wij nog veel meer van dit soort berichten lezen. Schaamteloos gewoon, hiermee wordt ook aangegeven hoe de NDP over het niveau van hun aanhangers denkt.


  Maak melding

 12. @ respect

  Ik denk het niet dat hebben ze over het hoofd gezien, en buitendien hebben de SurieĀ“s weinig pech, hun auto gaan automatisch over de kop. En daarna naar de sloop, en de mensen zwaar gewond of dood.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 13. Als de mensen hier gaan racen, wordt het wel link voor de (brom)fietsers, want er zullen zeker een paar auto’s van hun rijstrook afgeraken richting fietspad. Dus laten de mensen maar niet gaan racen. De weg ziet er wel mooi uit.


  Maak melding

 14. Is dit nu een Surinaamse weg of een weg van de NDP?.
  Het aantal vlaggen bij de opening zal ons dat leren. Zijn er meer Surinaamse vlagen dan is het een Surinaamse aangelegenheid. Zijn er meer paarse vlaggen dan is het een NDP aangelegenheid. Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 15. Al die wit-was-bedrijven, nationaal en internationaal, die zaken doen met Bouta & Co moeten gescreend worden !

  Pe a moni de ?

  Screen de wit-was-projecten van Bouta en Hoefdraad.


  Maak melding

 16. Ze zijn alleen maar dom bezig deze highway to hell gaat heel veel levens kosten. Foutenboel die levensgevaarlijke situatie gaat bewerkstelligen.De weg is aan weerskanten te smal. De vangrail behoort over de gehele weg geplaatst te zijn, niet zoals het nu is. Invoegstroken ontbreken. Incidenten(pech-en ongevallen, personen op de weg) Pechstrook of parkeerplaats zijn er niet. De politie of brandweer kan bij ongevallen geen kant op, waarheen moeten de autobestuurders die op deze wegen rijden naartoe uitwijken? Parkeerplaatsen ontbreken,mensen kunnen nergens even stoppen om te rusten, eten en drinken, sanitaire stop of hun hond uitlaten. Er zijn geen invoegstroken. Maximumsnelheid borden langs de weg. Vangrail in verband met veiligheid voor fietsers/voetpaden. Hoe vaak komen fietsers om in het verkeer? Ook al zijn zij op veilige afstand. Ons land is bekend met vliegende auto’s. Hier had men ook aan kunnen “denken”


  Maak melding

 17. Een ordinaire landingsstrip voor de drugsvliegtuigen en heli’ s van de paarse Bouta-maffia.

  Na 25 Mei kan vanaf hier de gehele corrupte, criminele NDP kliek het land uit vluchten met de daarvoor aangeschafte Russische heli.

  Zo doorzichtig allemaal.


  Maak melding

 18. .Mooie maar ook dure weg. In NL had een minister voor een mooie wegen net gekozen.Nu nog kunnen we 100 km per uur rijden. Huizenbouw werd verwaarloosd.Zo in Amsterdam had je een wachttijd van tien jaren op een woning. Belgie deed het omgekeerde. Bouwde huizen en minder mooie wegen. Daar geen huizen nood.
  Su doet precies als NL toen.Mooie wegen en woning nood. Goede verkiezings stunts maar niet de noden van het volk. Zo doorgaan ndp.


  Maak melding

 19. Ai boy, na now Bouta wang mik de Sranagmang /oma yang asfalt!
  Heel veel Surinamers kijken hiernaar en zijn trots,…. op wie? Ze denken ontwikkeling !
  En D.D.B. & Co denken snelle transport voor coke.
  Het gaat sneeuwen in Sur.

  Desondanks: neks no fout, Gado de wi fesi wang.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.