zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenEconomieLVV van plan agrarische sector Marowijne verder te ontwikkelen

LVV van plan agrarische sector Marowijne verder te ontwikkelen

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is serieus van plan de verdere ontwikkeling van de agrarische sector in Marowijne ter hand te nemen. Dit gaf LVV-minister Rabin Parmessar het goed opgekomen gehoor te kennen, tijdens een werkbezoek aan Moengo op zaterdag 1 februar. Hij werd daarbij vergezeld van zijn staf, vertegenwoordigers van het ministerie van Handel, Industrie &Toerisme en vertegenwoordigers van de FAO.

Het district Marowijne heeft grote agrarische potentie. Door de gunstige ligging als grensdistrict, kan met goed beleid de potentie van export van groente en fruit naar Frans Guyana vergroot worden. Vanwege de strenge EU regels zal de afdeling Plantenbescherming van LVV hierbij zeker een grote rol spelen.

Janki, hoofd van de afdeling Plantenbescherming en Kwaliteitskeuring, gaf tijdens het bezoek van de delegatie een presentatie over de rol en het toezicht die de afdeling heeft bij de import als export van o.a. agrarische producten in Suriname. Deze moeten voldoen aan alle Fytosanitaire vereisten.

De Surinaamse inspecteurs van de dienst Plantenbescherming controleren als de producten voldoen aan de fytosanitaire eisen zoals die worden gesteld door het importerend land of de Europese Unie. Indien deze voldoen wordt er vervolgens een gewaarmerkt fytosanitair certificaat afgegeven.

Mede door de beoogde agrarische ontwikkeling die Parmessar op gang wil brengen in het grensdistrict en de internationale vereisten voor de export van met name landbouwproducten, zal de afdeling Plantenbescherming van het ministerie ook goed vertegenwoordigd moeten zijn in Marowijne. Ten behoeve van de dienst zal het LVV-kantoor versterkt worden met inspecteurs, meldt het ministerie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. export van fruit en groente.???

  is de bodemgesteldheid al onderzocht ???

  ndp propaganda………

  ndp’r strooit wederom “padi” in de ogen…..

  ROVERS allemaal !!!!


  Maak melding
 2. Landbouw in Marowijne, door mensen die liever stelen en shit gebruiken, het is net als een leeuw leren accepteren dat hij naast vlees af en toe ook gras moet kunnen eten. Verlies van energie en geld!!!
  Kijk maar naar Moengo, geen bauxiet Industrie meer dus lekker thuis bier drinken en op je luie reet gaan liggen klagen. Plannen uitdokteren, Waar kunnen wij onze slag slaan. Helaas kan niet anders van maken.


  Maak melding
 3. Alweer een serieuze plan…..whahaha. Voor de zoveelste keer leugens verkondigen. Marowijne is altijd stiefmoederlijk behandeld in de laatste 10 jaren. 20% van alle rijkdom komt uit dat gebied, dan toch wonen de armste delen van het volk daar. Dank gevestigde Ngo’s meestal financieel ondersteund door Nederland is er een klein beetje ontwikkeling gaande.

  Marwina barst van ondernemers, maar een duwtje van de regering krijgen ze nooit om succesvol te zijn. Daarentegen worden ze massaal aan hun lot overgelaten. Enkele voorbeelden van mooie uitdagende projecten die kapot zijn gemaakt.
  – podosiri project
  – pattamakka project
  – schoolvervoer cottica rivier….kinderen worden aan hun lot overgelaten
  – ordening albina
  – gezondheidszorg….waarom gaat iedereen naar Frans Guyana voor medische zorg?
  – op het LVV kantoortje (4 x 4 m2) staan ongeveer 150 ambtenaren in loondienst. 99% van deze ambtenaren hebben geen verstand van zaken en verschijnen ook niet aan het werk.
  – RO nog erger.
  – etc etc.


  Maak melding
 4. Dit is reeds eerder aangegeven, wij gaan overspoeld worden met dit soort bla bla bla verhalen kort voor de verkiezingen . Nog vier maanden dan zal het afgelopen zijn vooral als dit volk de NDP duidelijk gaat maken, dat het afgelopen zal zijn met hun regeermacht.


  Maak melding
 5. Komt toch geen moer van terecht. Groot gelul tussen cassave fabriek leguanen kwekerij graanschuur etc etc. Bla bla bla van par de eeuwige misser. Vergeet niet deze leugenaar was ontslagen bij AZ voor corruptie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES