‘Wie liegt en wie spreekt de waarheid?’

30
amerikaanse-dollar-usd

[INGEZONDEN] – Sinds de regering Bouterse in 2010 is aangetreden wordt Suriname stelselmatig overschaduwd door grote corruptieschandalen. Met de benoeming van Gillmore Hoefdraad, eerst als governor van de Centrale Bank van Suriname, later als minister van financiën, krijgen we regelmatig schandalen in financiële, monetaire en economische sector. De schandalen ga ik niet benoemen omdat die alom bekend zijn.

Op 2 augustus 2010 werd André Telting, Governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) benoemd tot drager van het Grootlint in de orde van de Gele Ster. Ex-president Ronald Venetiaan reikte hem de hoogste onderscheiding en zei: “dat de naam André Telting synoniem staat voor het sterk en gezond maken van de financiële, monetaire en economische sector in Suriname”.

Anno januari 2020 staan de namen Desi Bouterse, Gillmore Hoefdraad en Van Trikt, synoniem voor leenzucht, spilzucht, graaizucht en slecht bestuur. Door slecht bestuur van deze 3 bestuurders hebben we nu te maken met neerwaartse spiraal van de economie, vandaar dat Suriname gedegradeerd is tot een Junkstaat, wat op zich heel erg is. Andere landen zullen nu op ons neerkijken.

In 2010 werd Gilmore Hoefdraad benoemd tot governor van de Centrale Bank van Suriname met een vorstelijk salaris van SRD 80.000. Het was ronduit belachelijk en afgrijselijk om te zien hoe president Bouterse en vice president Ameerali zich in allerlei bochten wrongen om die SRD 80.000 te verdedigen. Bouterse zei toen dat Hoefdraad elke cent waard was. Is Gillmore Hoefdraad nog elke cent waard?

Robert-Gray van Trikt werd op 1 maart 2019 benoemd tot governor van de CBvS, door president Bouterse en na ampertjes 10 maanden is hij de laan uitgestuurd. Bij de Centrale Bank van Suriname speelt kennelijk veel meer dan het ontslag alleen, want over en weer worden er beschuldigingen geuit, van wurgcontracten tot het betalen van astronomische bedragen.

Heel merkwaardig en opvallend zegt de “eerlijke” minister van financiën, Gillmore Hoefdraad, niets te weten over wurgcontracten en overmaking van aanzienlijke bedragen. Maar volgens Buysse Hans Buysse, Managing Partner van Clairfield Belgium NV, is de minister op de hoogte van de contracten die door de ex- governor Robert van Trikt en de directie van de bank zijn getekend.

De vraag is nu: wie liegt er en wie spreekt de waarheid? Het schijnt dat liegen en misleiden nu gangbaar is geworden bij bepaalde mensen. Stelselmatig liegen en misleiden is niet de manier van politiek bedrijven met ons volk. De president houdt zijn lippen nog steeds stijf op elkaar, hij zwijgt als het graf. Hoe gaan we de leugenaars herkennen? Na 25 mei 2020 zullen de maskers wel afvallen.

In de zeer ernstige zaak van CBvS is slechts een verliezer namelijk, de belastingbetaler. Wij als volk gaan de gelden weer moeten ophoesten die deze regering heeft verbrast. Een kliekje van deze regering geniet van onze belastingcenten en het volk blijft maar in armoede leven. Het is absurd en onverantwoord dat deze regering wegloopt van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid in plaats van onverbiddelijk te zijn in de strijd tegen corruptie, malversatie en wanbestuur. Het is verfoeilijk dat nog steeds niemand van de regering durft te zeggen vanwaar of van wie de cambiohouder Chotelal, de US$ dollars krijgt.

Idris Naipal


30 REACTIES

 1. Liegen, bedriegen, misleiden,roven, moorden, zichzelf verrijkende ziekelijke gasten in deze hele regering, die het volk met open ogen belazeren, Het is hun tweede natuur. Deze hersenloze paria’s geloven in zichzelf. Diefstal en oplichterij proberen zij steeds goed te praten. Het doek is nu gevallen voor deze waardeloze regering. Hoefdraad, Van Trikt, Bouta en Ingrid, Yildiz Pollack en overige consorten met hun stelende zwarte handen deze moeten afgehakt worden, maak er varkensvoer. Bouta zijn bek moet letterlijk dicht getimmerd worden wanneer hij het woord Holland uit spreekt. Hij kraait maar wat over politieke spelletjes en Holland. Wat mij betreft mogen zij, waarvan er bloed aan hun handen kleeft en zij die geld van onze gemeenschap in eigen zak steken en de glamour boy uithangen met hun dure huizen en auto’s letter het voorgoed aan hun rikketik krijgen. Hoop dat die het voorgoed begeeft. Geen pacemaker of nieuwe nier. Boefdraad dit dik zwart varkentje doet, nu de waarheid boven tafel komt of zijn vette neus heftig bloed. Chotelal, Bouta, Van Trikt vallen allemaal door de mand. Lenen, stelen en ons volk schaamteloos bedriegen. Al die loze beloftes en misbruik maken van de goed gelovige ndp zieltjes. Ik hoop dat de ndp zieltjes het licht gaan zien of zij moeten in de duisternis van deze rot regering blijven hangen. Het volk wordt gebruikt en misbruikt door deze hele waardeloze regering. Suriname is inderdaad failliet. Olie winning kan deze problemen waarin ons land verzeild is geraakt de komen 10 jaar niet boven water helpen. Ons land is bezaait met junkies, die heel goed zijn is stelen, liegen, bedriegen en snoepreisjes. Boefdraad zit om de haverklap met zijn varkens achterwerk steeds in het buitenland. Op de bedeltoer. Hoeveel geld heeft hij al gedeponeerd op zijn Zwitserse bankrekening. Er zijn in totaal 9 personen die in deze regering zitten die een dikke vette bankrekening hebben met miljarden valuta erop in Zwitserland.


  Maak melding

 2. Deze gast weet alles volgens hem De berichten krijgt hij van ned.
  Als iemand wilt weten waar Chotelal de $$ vandaan heeft ga daar en vraag hem.
  By the way 90% zijn hind die de $ gaan kopen


  Maak melding

 3. Liegen, bedriegen en misleiden, zijn termen die bij een criminele organisatie passen, en de afgelopen 10 jaar, heeft deze paarse criminele organisatitie dat ruimschoots bewezen.


  Maak melding

 4. @Boeboe bit Sjorie. Dit zal door blijven gaan totdat De God des hemel een koninkrijk zal oprichten die nooit te gronde zal worden gericht. Het zal alle menselijke regeringen verbrijzelen en er een eind aan maken. (Daniel 2:44) Time wil tell !


  Maak melding

 5. Ik roep het al jaren….

  die corrupte, criminele paarse rattenkolonie, bestaat louter uit pathologische leugenaars, bedelaars, bedriegers, volksverlakkers, oplichters, graaiers, rovers en moordenaars.

  Ik hoef mijn gelijk niet te halen, het word nl. wekelijks op een presenteerblaadje aangeboden.

  Alleen hersenloze, laaggeschoolde, ongeletterde, paranoïde, paarse geindoctrineerde randdebielen en dorpsidioten als Paki-RAT-igri, RobGay, Wendy, Lucien, Damsco en overige, maatschappelijk kansloze paarse mislukkelingen bungelen nog hopeloos aan het paarse infuus.

  Maar straks gaat “Baasje”…..20 jaar BAJES voor massamoord uitzitten en dan zijn deze zielepootjes aan hun kansloze lot overgeleverd.
  🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding

 6. Andere willen het opnemen voor de regering alsof ze al niet genoeg pinaren. Maja af un dede gi pres jere. Hij slaapt snachts lekker jij moet morgen zien te kijken wat je gaat koken. En je klaagt niet over chotelal of dollars omdat jullue niks te wisselen of te kopen hebben. Vergeet niet hindustanen zijn ook surinamers evenals die chinezen pe un go njang esde😌🙋


  Maak melding

 7. Is God zo wraakzuchtig om te verbrijzelen of is de duivel wraakzuchtig ik snap het niet meer ok heb geleerd dat God vredelievend en een vergevende God is maar wat ik hier op wkn lees is het niet zo.


  Maak melding

 8. De Puinhopen Van 10 Jaar NDP

  Suriname is mislukte staat. Een banaan Republiek.

  De NDP is een roversbende ..Ik had niet anders verwacht dan dat ze de staatskast
  Zouden leeg roven.

  De meerderheid van het Surinaams volk is ver onder ontwikkeld.. die grote massa stemt
  Op de NDP.. het lijk me logisch dat de NDP mei 2020 weer aan de macht komt


  Maak melding

 9. Van starnieuws en uit opgetekend van de man zelf

  Waidoe: In NDP om zaken van achterban te regelen
  27 Jan, 00:01
  .

  Assembleelid William Waidoe zegt dat nu hij bij de NDP is, hij veel meer kan doen voor zijn achterban dan toen hij deel uitmaakte van Pertjajah Luhur. Hij is daar om het werk verder te doen. Daarom heeft hij de overstap gemaakt.

  Nu kan hij makkelijk een grondbeschikking in orde maken, wat voorheen nauwelijks mogelijk was. Hij sprak zaterdagavond op een wijkvergadering van de paarse partij in Longmay.

  Waidoe zei dat hij twee weken huis aan huis heeft gelopen in verschillende wijken in de Westelijke Polder. De partij blijft volgens hem groeien. Uit gesprekken met seniorenburgers is vooral naar voren gekomen dat het bedrag van SRD 525 voor ouderdomsvoorziening niet genoeg is. “Als wij minister Misiekaba mogen geloven, dan verhoogt hij de AOV liever gisteren dan vandaag,” stelde Waidoe.

  De mensen hebben aangegeven dat als de AOV naar SRD 1000 of 1200 verhoogd wordt, zij heel blij zullen zijn. Met een beetje inspanning van jongeren moet het mogelijk zijn volgens de politicus om de AOV te verhogen.
  ==(??)==

  Bij huis aan huis bezoeken, vragen de mensen aan Waidoe wanneer hun grondbeschikkingen in orde kunnen worden gemaakt. “En daar is de waarde van Waidoe in de NDP om de grondbeschikkingen te regelen voor u. Dankzij de NDP. Toen ik daar (PL) was, kon ik alleen maar beloftes verkopen,” merkte de politicus op. Nu kan hij gewoon zeggen dat de drempels zullen komen in Solom, en die komen daadwerkelijk, want hij heeft het kunnen afstemmen
  (kruistocht tegen corruptie??) met de verantwoordelijke van Openbare Werken. “En dat is de bijdrage waarom Waidoe weggegaan is naar de NDP. Om Mama Sranan te helpen. ==(??)== Fu seti unu tori kon”.

  Wa
  idoe merkte op dat toen hij nog bij PL zat, hij ook contact had met het hoofd van Sociale Zaken van Nickerie. Hij appte tot hij niet meer kon om hem te vragen mensen te helpen. Toen was het niet mogelijk. Nu zit hij naast de persoon en die zegt nu “meneer Waidoe het komt in orde. Wij gaan eerst onderzoeken, dan we seti sani. En dat na a bijdrage fu Waidoe gi den man san stem tapu Waidoe in 2015.”

  Nu krijgt Waidoe van alle diensten hulp om zaken in orde te maken in tegenstelling tot de tijd waarin hij in de oppositie zat.

  Nu krijgt Waidoe van alle diensten hulp om zaken in orde te maken in tegenstelling tot de tijd waarin hij in de oppositie zat.

  ==Failed state
  land is verbaast! Accomodering van zusje, vrindje, zoontje, neefje. om over dat w..f nog maar te zwijgen==


  Maak melding

 10. Het kan verkeren hè: De veroordeelde MOORDENAAR in eerste aanleg wilde Nederland ontwikkelingshulp geven als de Blanda’s daarom zouden vragen. Ik dacht in 2012 verklaarde de veroordeelde Drugscrimineel met Bradi Kanti van zijn Bek.

  Door zijn prudent economisch beleid heeft Suriname nu de CCC STATUS.

  Weer zo een verworvenheid van deze Charlatan die het land regelrecht naar de afgrond heeft gebracht.

  WEG MET DEZE VEROORDEELDE DRUGSCRIMINEEL EN ZIJN COSA NOSTRA ORGA.

  VOLK VAN SURINAME: VERVUL UW PLICHT EN STEM DEZE ORGA COMPLEET WEG OP 25 MEI.


  Maak melding

 11. @Wendy

  De berichten krijgt hij van Nederland? Wat bedoel je? Wie uit Nederland? De Nederlandse regering? De Nederlandse inlichtingendienst? Premier Rutte persoonlijk? Wilders misschien?
  Wendy je bent aan het hallucineren.Heb je met DB dope gesnoven? Je wordt net zo paranoia als je afgod.


  Maak melding

 12. Wendy heeft waarschujnlijk een stukje grond gehad of een job bij de overheid waar ze niets heeft te doen of mag paketjes halen.Mensen die het moeilijk hebben zijn dan met weinig heel blij.


  Maak melding

 13. Ach, Idris Naipal, de politieke klaploper. Niet serieus te nemen! Dat Veve aan Telting een hoge onderscheiding heeft gegeven moet hier zijn eweringen verheffen tot waarheid? Vene heeft al die rovers van de VHP gefaciliteerd, zijn eigen achterban, waar hij duidelijk een hekel aan heeft, heeft hij verder het moeras in geduwd. Maar ja, hij is NPSer, dus is dit gedrag begrijpelijk.


  Maak melding

 14. @Laat Me. God is inderdaad vergevensgezind en hij wenst niemand te vernietigen daarom is hij geduldig met iedereen. Hij wil
  dat iedereen berouw krijgt want we zijn allemaal zondaars. Maar ook Godsgeduld raakt een keer op met deze slechte wereld!


  Maak melding

 15. Waarom moet God erbij gehaald worden ?

  Hij heeft de mens een verstand gegeven. Als de mens zijn verstand niet verstandig wilt gebruiken en liever de struisvogel uithangt is het niet de schuld of verantwoording van God !

  Elk mens is verantwoordelijk voor zijn eigen verbale of non verbale daden.

  Ken je verantwoording en neem je verantwoording ! Het is jouw taak en het is jouw plicht !


  Maak melding

 16. Vanaf tachtig is er niets anders aan het volk verteld dan leugens.Als er iets van de andere kant [NDP]komt,is het bij voorbaat een leugen of list.


  Maak melding

 17. De paarse leugen regeert.
  Liegen, misleiden, fake nieuws verspreiden via allerlei fake accounts is de bekende modus operandi van paars.
  Vandaar dat ik niets geloof van wat de paarse rioolratten uitkraaien met hun bek zonder eerst het hard bewijs daarvoor gezien te hebben.


  Maak melding

 18. en weer las ik een report dat suriname failliet is wat een mooie uit leg van die man ,van Apintie,sr vrijdag,24 januari werd mij dat vidio,bericht toegestuurd,alleen in u krant lees ik er niets van ,hoe zit dat ,zijn de doem denkers die hier zitten er niet over i gelicht,,wel jammer dan , m.v.g. henk,


  Maak melding

 19. ” … January 24, 2020

  Niet alle boothouders die de route Commewijne – Paramaribo onderhouden, wilden met een NDP-vlag te varen. Volgens een bestuurslid van de boothoudersbond, Kishan, werd op woensdag 22 januari aan hen het verzoek gedaan om met een NDP- en een Surinaamse vlag te varen. Boothouders die hiertoe bereid waren, kregen SRD 250 betaald en de opdracht om de mensen gratis te vervoeren van 06.00 uur in de ochtend tot 12.00 uur in de middag. … ”

  Bron: de West

  Het is in ieder geval waar dat de NDP betaalt om paars te lopen en paars te kraaien.
  Helaas dat deze mensen niet beseffen dat paars meekraaien noodlottig is voor land en volk.

  Beste kondremang die (nog) geen politieke keuze hebben,
  Laten jullie je niet omkopen voor een paar lauwsie SRD’s. Want voor die paar SRD’s zetten jullie je eigen land en volk op het spel en brengen jullie je zelf en je dierbaren in gevaar.

  Krakti !


  Maak melding

 20. Idris Naipal,
  Na mei 2020 komt er een andere regering zonder de NDP.
  De vraag zal zijn, wie er de ballen heeft om deze criminelen achter slot en grendel te zetten en alle gestolen geld van ons gelief Suriname terug te halen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.