Ex-parlementariër en voormalig VIDS-voorzitter Lesley Artist overleden

8
Lesley-artist-suriname

Lesley Artist, ex-NDP-parlementariër en voormalig voorzitter van de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS), is vandaag overleden. Artist is overleden in het ’s Lands Hospitaal na een ziekbed, zegt een familielid aan Waterkant.

Artist was naast voorzitter van de VIDS ook jarenlang dorpshoofd van zijn dorp Redidoti. Van 2010-2015 was hij assembleelid van de Nationale Democratische Partij.

In september 2018 stapte Artist met het dorp Redidoti uit de VIDS, na een verschil van mening met voorzitter Theo Jubitana over de Surinaamse grondrechtenkwestie. Niet lang daarna stapten nog negen andere dorpen ook uit de VIDS.

Op social media reageren veel mensen geschokt op de dood van Artist.

- Advertentie -

8 REACTIES

  1. Moge de eeuwige rust en vrede hem ten deel vallen.Ik zal hem voor altijd herinneren als de man die door Geerlings-Simons vernederd werd omdat hij even laat was op een assemblee vergadering.


    Maak melding

  2. Lesley Artist heeft zich op verschillende gebieden ingezet voor de Inheemse gemeenschap in Suriname. En ook in Nederland genoot hij aanzien, onder meer bij de Universiteit van Leiden en het Museum voor Volkenkunde in Leiden om zijn kennis van de Surinaamse Inheemse cultuur. Een groot verlies……
    Sterkte aan de familie en de Inheemse gemeenschap!


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.