‘Ook waarnemend governor Centrale Bank van Suriname dient ontslagbrief in’

54
'Ook waarnemend governor Centrale Bank van Suriname dient ontslagbrief in'
Ingeborg Geduld-Nijman samen met Van Trikt vorig jaar bij diens aanstelling.

De Surinaamse nieuwssite Starnieuws meldt zojuist dat ook waarnemend governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Ingeborg Geduld-Nijman, haar ontslagbrief zou hebben ingediend. Volgens de site zou zij handelingen hebben gepleegd die niet kunnen worden geaccepteerd. 

Gisteren werd bekend dat governor Robert-Gray van Trikt zijn ontslagbrief heeft ingediend. Hij zou hiermee de Raad van Commissarissen in de gelegenheid stellen, een onderzoek in te stellen met betrekking tot vermeende onregelmatigheden op de Bank die onder zijn kort bewind als governor zouden hebben plaatsgevonden. Dat onderzoek is nog bezig.

In februari 2019 nam Ingeborg Geduld-Nijman tijdelijk de plaats in van governor, na het terugtreden van de vorig governor Glenn Gersie. Zij was tot nu toe een van de directeuren van de Centrale Bank. Wat er precies speelt rond Geduld-Nijman is nog niet duidelijk.

Volgens Starnieuws zou er sprake zijn geweest van anti-datering van de lening die de governor genomen heeft voor het kopen van een auto.

- Advertentie -

54 REACTIES

 1. Als ik me niet vergis was deze vrouw ook al waarnemend governor in de periode tussen het ontslag van Gersie en het aantreden van Van Trikt.

  Gersie wilde niet direct meewerken met het verstrekken van voorschotten (monetaire financiering) aan de Staat en werd vervolgens de laan uitgestuurd. Toen kwam er een waarnemend governor die er wel toe overging.

  Als zij het is die toen waarnemend governor was dan is ze mede verantwoordelijk voor de koersstijging van de U$ dollar want de Surinaamse praktijk wijst uit dat de wisselkoers omhoog gaat zodra ambtenaren meer geld krijgen en zodra er monetair gefinancierd wordt om dat alles te kunnen betalen.


  Maak melding

 2. Zoals veel eerder gezegd:
  De economie wordt administratief gemanipuleerd.
  De waarde van de SRD is niet langer meer houdbaar en staat op de rand van een vrije val !

  Red Suriname !

  Krakti !


  Maak melding

 3. “Vernomen wordt dat er sprake is van anti-datering van de lening die de governor genomen heeft voor het kopen van een auto. De bank zou ook miljoenen schade hebben geleden.” Bron: starnieuws.

  Miljoenen schade geleden omdat meneertje in een dure auto wilt gaan pronken. Het zal uiteindelijk het volk zijn welke de rekening hiervoor gepresenteerd zal krijgen.

  Bouta heeft echt een ‘talent’ om foute en incompetente figuren uit te zoeken en te zetten op posities omdat hij er zelf 1 is. Soort zoekt soort.

  Ik verdenk bouta ervan dat hij bewust iemand als Van Trikt, die niet helemaal zuiver is, heeft gekozen als governor v.d. CBvS. Zodat hij een excuus heeft om hem de laan uit te sturen zodra hij niet direct wilt doen wat bouta en boefdraad willen.

  Naar verluidt willen bouta en boefdraaf meer voorschotten (monetaire financiering) hebben v.d. CBvS en men wilt de valuta reserves v.d. CBvS (waar een deel v.d valutakasreserves v.d. banken bij zit) hebben om te kunnen doen aan valuta interventies om de koers tot aan de verkiezingen kunstmatig te drukken (een herhaling v.h. 2014/2015 scenario).

  Ik hou m’n hart vast als dat waar zal blijken te zijn, en daar lijkt het wel op, want het eindresultaat zal zijn dat de valuta reserves v.d. CBvS zullen opraken en dit jaar nog de koers fors zal gaan stijgen met als gevolg verhoogde winkelprijzen en een verder verlies van koopkracht.
  De kans is heel groot dat wat in 2015 en 2016 was gebeurd (koersstijging/winkelprijsstijging/verhogingEBS&SWM tarieven) weer herhaald zal worden.


  Maak melding

 4. Tja, als je Hoefdraad een top econoom vindt dan krijg je dit soort gedoe.

  Of deze mevrouw heeft door dat zij gehangen wordt of gaat worden als ze blijft zitten. Welke gek durft zometeen nog deze functie aldan niet ad interim in te vullen. Wie weet wil die Duitse professor die Boefdraad helpt wel een paar maanden Surinamer worden.

  Gegeven wordt dat Suriname nu wel heel erg in de schijnwerper staat als een land waar het monetair niet pluis is.


  Maak melding

 5. Ik ben zeer benieuwd wat het rentepercentage is welke Van Trikt moet betalen t.a.v. die 1,7 miljoen lening voor de aankoop van een dure Range Rover.

  Ik ben ook benieuwd hoe die rente zich verhoudt tot de rente die de gewone burgers moeten betalen wanneer ze een auto willen kopen met geleend geld.

  Ik heb het vermoeden dat Van Trikt een lagere rente hoeft te betalen.


  Maak melding

 6. Het zal mij verbazen of er na dit weekend vol strubbelingen nog een staafje goud is te vinden in de kluis van de CBvS. Je kan alleen maar hopen dat er zo spoedig mogelijk een interim-regering komt die orde op zaken gaat stellen. Alle gelden die vanaf 1975 zijn gestolen moeten terug naar de staat. Het wordt eens een keertje tijd dat men afrekent met dit soort figuren. Dit is gewoon beestachtig wat men het land heeft aangedaan.


  Maak melding

 7. Wat krom is kan je niet recht praten…zo zie je maar weer …heb vernomen uit bronnen dat een auto van meer dan 300.000 euro niet zomaar als directeur van de bank op prijs wordt gesteld door Boefdraad….hij wilt juist onder de radar blijven dus schoonvader heeft zijn mandaat gebruikt…en hem verdere zwijgen opgelet.. pleas laten we wakker blijven…bless Su


  Maak melding

 8. Beste mensen

  Wij surinamers hebben het geprobeerd jammer genoeg hebben wij als surinamers niet de capaciteit om ons Geliefde land tot grote hoogte te brengen

  Ik stel voor dat we van ons land een soort van natuur reservaat moeten maken.. wij Surinamers stellen geen bal voor in dit wereld gemeenschap..

  Wij surinamers worden als in groot grap gezien


  Maak melding

 9. @Koos,
  Het moge duidelijk zijn dat individuen betrokken zijn bij deze zaak en dat deze personen aan een onderzoek zijn onderworpen.Ik ben benieuwd naar wat zich heeft afgespeeld. Komt wel eens voor dat bankemployees gaan speculeren met geld van de bank. Door toedoen van deze personen heeft de bank verlies geleden。Banken zijn echter zeer terughoudend met het verspreiden van dit soort informatie.


  Maak melding

 10. Mang nanga oema,soso foefoeroe mang.
  Deze gasten zijn stuk voor stuk onbetrouwbaar. Het wordt hoogtijd dat Boefdraad ook het veld gaat ruimen en de leningen direct terugbetaald. Witwaspraktijken gaat gestaagd door in andere vormen.


  Maak melding

 11. Breaking News:

  Mijn zoon ” MET EEN BEPERKING ” …. @ Pakiratigri …. wordt de nieuwe/nieuwste ple-si-dent van de CBS. Het mislukt product van de spinazie Universiteit … @ RobG … vieze ple-si-dent.


  Maak melding

 12. Mul,

  ze delen gezamenlijk slechts 1 paarse hersencel.
  Dus met deze 2 “wonderboys” kan geheel Suriname rechtstreeks een verbrandingsoven in.
  Wat een treurige, kansloze apentuin is dat land inmiddels.


  Maak melding

 13. Waarom zou mevr. Geduld haar twintig jaar carriere bij de CBVS op het spel hebben gezet? Deed zij niet op bevel wat de boef zegt ? Jammer dat een carriere zo eindigt.
  Wie volgt? Het is een meatgrinder daar op CBVS.


  Maak melding

 14. Land genoten

  Als er een nieuwe regering komt na mei 2020 hoop ik dit bij wet word vast geslecht..

  Wie het woord NDP uit spreek het als een terroristische daad word aan schouwt.. Die persoon moet jaren de bak in

  25 februari word weer als oud een gewoon werk dag.. wie vrij neemt of zich ziek meld.. word
  Per direct ontslagen


  Maak melding

 15. De geest is uit de fles alles wat NDP is , is enkel ellende. Wat deze pseudo leiders het land Suriname aandoen moet niet onbestraft gelaten worden . Deze gasten verdienen geen proces voor de rechter maar moeten letterlijk gestenigd worden in het openbaar. Klinkt wellicht primitief maar een andere sanctie kan ik niet bedenken. Het hele land verkeert door het regeringsbeleid in chaos waarbij corruptie een dood gewone zaak is geworden. NDP junkies kom echt niks hier verdedigen . Haal die balk uit je oog en veeg alle st…af zodat je zelf kunt waarnemen hoe jullie baas en zijn bende er een zooitje van maken .


  Maak melding

 16. Indien de Moederbank slecht beheerd wordt, wat is het beheer van de overige banken?
  Is het een mentaliteits probleem?
  Zitten de hogePieten allemaal te stelen.

  Meestal volgen kinderen het voorbeeld van de ouders.
  Als de Moederbank een slecht imago heeft, hoe zal het imago van de overige bankem zijn.
  Spsb, Surichange enz.
  Is wel een rommel en dan klagen dat Fitch liegt.
  Men wil allemaal rijk worden.
  Elite dieven.
  De politie zal zich ook afvragen wie ze nu moeten arresteren.
  Een dief van doksen of een dief van staatsgeld of bankgeld.
  Wat is wet?
  Wat is erger?
  Beide zijn hetzelfde.
  De 1 steelt openlijk de kip en de ander stiekem miljoenen.
  De politie raced met sirenes om de kippendief te pakken, maar gaat naar Mariott om met de miljoenendief te brunchen.
  Daarom stelen de politici en toppers van de overheid en banken.
  Er zijn toch geen sancties tegen ze.
  Effe ontslag en lekker naar Malibu met je jacht.
  Misdaad loont in Su.
  Bless


  Maak melding

 17. Door steeds van governor te veranderen zegt het mij al genoeg over de regeer indicatoren van Bouterse. Er zijn nog 4 maanden voor de boeg en wie O wie gaat de laatste kruimel dief zijn ???
  Ndp lovers laat je stem horen …beesten zijn jullie allemaal.!!


  Maak melding

 18. AMZAD ABDOEL WORDT NIEUWE GOVERNOR,hij is nu aan de beurt voor een promotie, hij is de econoom van ndp in de d n a of misschien die meid die jap japies en keskisies aanwijst in de sameleving,dat kan je alleen doen als je hoog geschoold bent .


  Maak melding

 19. Kondremangs,

  Inderdaad @tungak…..de vraag : haar man werkt ook in het hoge management van de CBS en wat zijn de onduidelijkheden rondom haar persoon, dat ze ZELF ontslag heeft genomen? Vaag allemaal…………
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 20. Het is bekend dat Surinamers geen boeken lezen.
  Maar toch zou ik n.a.v. de perikelen rondom de Surinaamse staatsbanken willen verwijzen naar het boek van de heer Hans Moison: Pe a moni de”.
  Deze heer beschreef in 2016/2017 de werkwijze van zowel DSB als de CbvS.


  Maak melding

 21. Iedereen zal nu toch wel doorhebben dat de enige manier om Suriname weer leefbaar te maken is de boevenbende onder de naam NDP volledig wegstemmen in mei a’s. het ligt in uw handen dus doe er wat aan u zult niemand de schuld moeten geven als u massaal afrekent met deze schurken en moordenaars onder leiding van DDB.


  Maak melding

 22. Op basis waarvan menen jullie dat het een puinzooi is bij de centrale bank.
  Integendeel.
  Minister Hoefdraad treedt daadkrachtig op. Als de governor van mening is dat hij onschuldig is gaat hij tegen zijn ontslag in beroep (gersie), als de governor het beste met het land voor heeft dient hij zijn ontslag niet in. Niet zomaar.
  Hetzelfde geldt voor deze vrouw
  Hoefdraad zit er kort op en neemt hij maatregelen tegen deze corrupte figuren.
  Puik werk minister. Ga zo door!!


  Maak melding

 23. De complete bende van de Nationale Duivelse Profiteurs samen met hun aanhangsels zijn een grote puinhoop. Dit moet inmiddels toch wel duidelijk zijn.

  De keuze die gemaakt moet worden ligt voor de hand:
  Of je kiest voor je land Suriname of je kiest voor persoonsverheerlijking van Bouta en zijn rovers.
  En dit geldt ook voor het defensiepersoneel; verdedig je Suriname en haar bevolking of verdedig je verloedering van je land om Bouta en zijn bende ?!


  Maak melding

 24. @Paraexpress: Je gaat een gevaarlijke kant op!! Met eerlijke vrije geheime verkiezingen gaan jullie het duidelijk niet redden! Jullie moeten niet denken dat je middels geweld aan de macht zal komen!! Dit is niet de eerste keer dat jullie hier oproepen tot geweld….PAS OP!!!


  Maak melding

 25. Luciën 20 januari 2020 At 14:32
  ….. Met eerlijke vrije geheime verkiezingen gaan jullie het duidelijk niet redden!……..
  ************************************************************
  * Lucien … je bent zeker een zoon of kleinzoon van een kruising tussen RobG en Pakiratigri.

  Denk je dat een verkiezing o.l.v. van de Bermpartij { de Nationale Dieven Partij eerlijk zal verlopen. Het enige wat jullie paarse rovers kunnen { niet eens in het geheim } is frauderen, stelen en liegen.


  Maak melding

 26. @ Lucien

  Zoals ik al eerder zei:
  Hoe de waard is verwacht hij zij gasten.

  Die aanpak om op te roepen tot geweld is een werkwijze van de laffe NDPtop.
  Bouta maakt misbruik van defensie personeel.

  Minister Benschop zei het al defensie is van Bouta.
  En die andere randfiguren van de NDP zoals Apie-fonsoewa hebben kortgeleden nog een oproep gedaan net zoals Missiekeskesie die had over kon tap strati nanga fetie.

  Beste Lucien,
  zo te zien ben je aan het doorslaan.

  Studeren heeft voor jouw geen zin daarom geniet van een ontspannings recept:
  Wan dobbel shot Palm, ini wan slok bottoms up. Daarna tek a man relax !


  Maak melding

 27. De waarnemend governor is het waarschijnlijk ook niet eens met de monetaire financiering die de ndp regering wilt doen. Dat zou een goede reden kunnen zijn dat van Trigt het veld ruimt. Nu zij geen leningen meer kunnen krijgen is de volgende stap het roven van de reserves van de staat Suriname. Als dat gebeurd is su echt failliet.


  Maak melding

 28. Lucien, Wendy, pakiratigri,beginnen jullie je koffers maar te pakken voor de verkiezingen NDP Klarie.Rob g zuigt ook weer wat uit zijn duimpje. Een auto van 300.000 is niet de enige reden dat het fout gaat.


  Maak melding

 29. Kondremangs
  Ach ja. …@lucifera denkt dat hij /zij een ieder aan kan. …niet alleen een shot palm in. ..ook een gratis voedselpakket in Ocer doet wonderen voor zo,n limbo 2 met zijn bakba torie. …. hai baja. ..waar zijn de goeie ouwe tijden van Andre Telting. …..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 30. @Nobruya: Het is vermakelijk te zien hoe jullie over elkaar heen buitelen om mij van repliek te dienen en je daarbij natuurlijk van de slechte kant die jullie eigen te laten zien. Het is dus duidelijk dat jullie de waarheid niet aankunnen. Maar weet je, schelden en beledigen en laatdunkende opmerkingen posten zal voor jullie geen zoden aan de dijk leggen. Jullie zijn net als je leider Chan zonder charisma bedriegers, pathologische leugenaars en natuurlijk de grootste politieke losers!


  Maak melding

 31. Trouwens Nobruya, je advies geeft aan hoe ervaren je bent in het nuttigen van Palm. Ik ga steeds meer snappen waarom je constant raaskalt. Je lijdt aan het korsakov syndroom. Pas op voor je lever! Aan de andere kant, je kan het niet helpen, je bent een VHPer.


  Maak melding

 32. Kondremangs
  @lucifera. …ik ben A politiek. …maar dan toch liever een vhp er dan een paarse rat. ….en een slaafse volger van een veroordeelde moordenaar en drugsdealer. …jij nu! En jij bent zeker de clown van Ocer jo bongrobita. …en je hebt net je shot coke gekregen van DiDiBri. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 33. @Nobruya: Wahahaha! Veeg de schuim van je bek! De waarheid komt hard binnen bij jou merk ik. Doe rustig, kan kan dat waardeloze leventje van je langer duren ondank de puinhoop die de alcohol in je brein en lever heeft aangericht!


  Maak melding

 34. Morgen komt de regering met een lulkoek verklaring over de ontstane crisis bij de CBvS met gevolg daarvan dat Bouta woensdag wegens dringende redenen niet bij de Krijgsraad kan verschijnen. Let maar op.


  Maak melding

 35. Morgen komt de regering met een lulkoek verklaring over de ontstane crisis bij de CBvS met gevolg daarvan dat Bouta woensdag wegens dringende redenen niet bij de Krijgsraad kan verschijnen. Noodtoestand ????
  Let maar op.


  Maak melding

 36. @Sniper: Je bent al net zo gestoord als No Bruya.Het wordt een voorproefje van de aanhang van de NDP….Let maar op….de massameeting moet dan nog komen. Dan ga je zien hoeveel losers hier met hun leider aan de diarree raken. Ze zullen een laptop moeten hebben voor op de WC om dan hun onzin hier te spuien.


  Maak melding

 37. Lucien,

  raadpleeg zsm een kliniek, want je bent zwaar geestesziek, paranoïde, geïndoctrineerd en knettergek . Een gevaar voor jezelf, omgeving en de rest van de maatschappij.
  Drank, drugs en paarse indoctrinatie maken meer kapot dan je lief is, blijkt wel.
  Dit advies is geheel gratis, maar maak er vandaag nog gebruik van…..randdebielen en dorpsidioten als jij moeten uit de samenleving verwijdert worden.
  Succes met de behandeling, zal wel een langdurig proces worden.


  Maak melding

 38. @Flyer: Nog zo een denkbeeldig maatje die No Bruya te hulp schiet. Wat een zielig zootje hier!
  Zaken nuchter en met desnoods minimale intellect eargumenteren is duidelijk niet aan jullie besteed.


  Maak melding

 39. Ik vraag me in gemoede af of jullie echt niets anders te doen hebben dan het net vervuilen met jullie ordinair gescheld, racistische uitspattingen en bovenal stom geleuter waar geen touw aan vast te knopen is. Moeten jullie niet gaan werken morgen? Zijn jullie nog niet dronken genoeg? Laat die fles en ga slapen stelletje uilskuikens! Denk aan het beetje gezondheid dat je nog hebt! Wat een losers hier zeg!


  Maak melding

 40. Lusjenneke,

  latente homo, voor jou is wartaal ook taal.
  Zoek hulp, want je bent een gevaar voor jezelf en directe omgeving. Als stupiditeit, mongolengedrag en gebrek aan verstandelijke vermogens zeer doen, dan zit jij vanaf nu voor de rest van je kansloze, uitzichtloze bestaan aan de pijnstillers.
  🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳🥳


  Maak melding

 41. off topic

  tekst uit de prosopectus van de uitgegeven bonds 20.12.2019

  President Bouterse has the right to appeal the verdict and he continues to hold the position of President. The next general election is scheduled to be held in May 2020.

  Worsening changes in the political and social environment in Suriname could have a destabilizing effect on the Government, which could adversely affect the Surinamese economy and Suriname’s ability to make payments on its outstanding public debt, including the Notes.

  Allereerst een grote fout want er is geen beroep maar verzet.

  Boefdraad moest zelfs akkoord gaan met een het onderkennen dat er risico’s zijn met betrekking tot het terug betalen van de Schulden en dus ook de betreffende obligatie lening.

  Oppenheimer heeft zich niet alleen verzekerd van termijn betalingen voor deze bonds maar ook van de 2026 obligaties.
  Ofwel Fitch moet/is verplicht de hele wereld waarschuwen dat Oppenheimer eerst komt want Staatsolie en IAM Gold inkomsten van de staat zijn verpand net als de Suralco inkomsten aan BallastNedam verpand waren.

  De overdracht van de dam wordt heel duur.

  Best RobG en Pakiratigri jullie kunnen de prospectus terug vinden
  aub www voorvoegen bourse.lu/security/USP68788AA97/243043

  Ik begrijp nu waarom de koers van de eerste bond na 20.12.2019 opveerde van 70% naar 85%.
  Vanaf 30.06.2020 begint de aflossing op basis van de zekerheden die Boefdraad heeft moeten geven.

  Boefdraad en Bouterse hebben nu pampers nodig.
  Waarom van Trikt niets wilde uitleggen en Moestadja zijn kaken op elkaar houdt zal nu duidelijk zijn.


  Maak melding

 42. @ Jojo
  Waarom heeft de notering plaats gevonden op de beurs van Luxemburg?
  Als je op de grafiek klikt en de termijn op max stelt dan valt mij op dat Suriname
  een lening is aangegaan, niet voor honderd procent, maar voor hoger!
  Om precies te zijn 105%.
  Het eerste wat ik dacht is WTF, wat is dit.
  Waarom minister, waarom?
  Ben je genaaid, (je begreep het niet) of
  Werd je arm op je rug gedrukt en werd je dus gedwongen.
  Ik keek op de site van mijn broker, maar ik blijk niet te kunnen handelen op deze beurs.
  In Italie, Duitsland, Frankrijk, Nederland, USA geen probleem, maar Luxemburg niet.
  Jammer, want als de koers 85% is en misschien deze maand wegzakt naar 70% weer dan is het best aantrekkelijk . In 2026 moet er tegen 105% worden afgelost.

  Ik ben ook benieuwd wat anderen hiervan vinden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.