President Centrale Bank van Suriname dient ontslag in

35
Governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS

De president van de Centrale Bank van Suriname , Robert-Gray van Trikt, heeft vandaag zijn ontslag ingediend. Dat melden diverse media in Suriname. Van Trikt besloot de afgelopen week eerst zelf verlof op te nemen.

Hij zou hiermee de Raad van Commissarissen in de gelegenheid stellen, een onderzoek in te stellen met betrekking tot vermeende onregelmatigheden op de Bank die onder zijn kort bewind als governor zouden hebben plaatsgevonden.

De redactie verneemt uit betrouwbare bronnen dat Van Trikt de Surinaamse president Bouterse tijdens een onderhoud op donderdag al had medegedeeld governor af te willen zijn. Zaterdag heeft hij zijn ontslagbrief aan Bouterse aangeboden.

Van Trikt legt zijn functie per dinsdag 21 januari neer en zal het personeel maandag informeren over zijn ontslag, aldus Starnieuws. Er is nog geen officieel bericht vanuit de overheid naar buiten gebracht.

Wie Van Trikt, die slechts negen maanden na zijn aantreden zijn ontslag indient, gaat vervangen is nog niet bekend. Dagblad De West noemde de economen Karl Eckhorst en Siegmund Proeve als eventuele opvolgers van Van Trikt.

 Lees ook: ‘Van Trikt wil niet meewerken met regering en is daarom slachtoffer van lastercampagne’

- Advertentie -

35 REACTIES

 1. Hoeveel Govenors heeft Bouterse al versleten. Bouterse zal wel 1 van zijn corrupte billenlikkende vriendjes als Govenor benoemen vb Ginmardo Kromosoeto etc… Boefdraad heeft onbegrensd geld nodig en daarvoor is hij oa afhankelijk van de Centrale Bank. Iemand die niet teveel vragen stelt en ja knikt.


  Maak melding

 2. Lilian moet het opnemen voor zoonlief de graaier door ook op te stappen: Make my day door ook de brui aan te geven Lilian de Iron Lady.

  De MOORDENAAR DIE PLEESIDENT SPEELT, GROSSIERT IN HET BENOEMEN VAN LIEDEN DIE HIJ NA 1 JAAR WEER MOET ONTSLAAN.

  WEG MET DEZE PLEESIDENT.


  Maak melding

 3. Weer een negatieve situatie😣
  Maar als je Willem Holleerder of Boris Boef tot premier van een land maakt.
  Verwacht jij echt dat hij goed beleid gaat uitstippelen ????
  Of dat hij goede mensen gaat recruteren????
  Nee.
  Is er wetgeving op dit vlak.
  Waarom mag de ene dief niet werken bij de bank?
  Maar een bankovervaller mag in dit land parlementarier worden en wetten maken.
  Beeld je in wanneer Pablo Escobar ooit minister van Politie was geworden.
  Zou hij goed werk verrichten?
  Ik vind de huidige criminelen aan de macht niet echt fout.
  Maar degenen die ze de gelegenheid geven wel.
  1 pot nat.
  Land zonder regels.
  Boevenbende brengt ellende.
  Bless doe er wat aan.


  Maak melding

 4. Lilian volg het voorbeeld van je zoon. Jij bent van een andere slag dan de nestbevuilers van paars. Anders, steun de moordenaar en vindt een brute dood.


  Maak melding

 5. Alweer een paarse misleiding. Die corruptiewet gaat niet werken. De DNA maakt zoveel wetten, ook wetten die in voordeel is van de paarse partij. Deze regering heeft geen vaderlandsliefde met switie sranang. Corruptie op hoognivo, meer familie- en vriendenbelang dan landsbelang. Wanneer men de waarheid spreekt, wordt je geintimideerd en of bedreigt. Hoe lang nog! Hoe lang gaat dit zich nog voordoen! Weg met de paarae partij, weg met de NDP, ze moeten NOOIT meer aan de macht komen. Foei toch!


  Maak melding

 6. De vraag is idd wat de positie wordt van mi Lilian Ferrier, de moeder van Van Trikt. Zij is een tijdje ziek en haar functie wordt waargenomen door menee Misiekaba aka Mr Dubai


  Maak melding

 7. Van Trikt ga je Nederlandspaspoort weer aanvragen en ga terug naar Holland. Dit is het domste wat je ooit gedaan hebt in je leven om het in te leveren voor een Surinaamspaspoort. Go back home.


  Maak melding

 8. Bouta en Boefdraad gaan een andere marionet zetten als governor v.d. CBvS die wel braaf alles gaat doen wat de regering wilt inclusief het inzetten v.d. valuta reserves om de koers kunstmatig te drukken (een herhaling v.h. 2014/2015 scenario). Eindstand zal zijn een herhaling van wat in 2015 en 2016 was gebeurd namelijk het opraken v.d. monetaire reserves en een forse stijging v.d. wisselkoers, winkelprijzen en EBS/SWM tarieven.


  Maak melding

 9. De nieuwe President van de Centrale Bank moet enige jaren gewerkt hebben als machinist ka-wagi hij/zij komt in een ndp beerput terecht.
  Vraag maar aan RobG hoeveel smerige zaken er geschied zijn onder het moordenaars regime. Eerst een lening van USD 59 miljoen uit Columbia toen de bouw van de brug naar Commewijne etc. etc. etc.


  Maak melding

 10. Zo…..de zakken zijn gevuld. Toekomst is verzekerd.
  Op naar de volgende paarse loyalist die mee mag graaien uit de corrupte, criminele NDP ruif.


  Maak melding

 11. Ze (de NDP) hebben Van Trikt misbruikt om die 19 miljoen euro terug te krijgen. Nu dat gelukt is, mag hij oprotten.
  Van Trikt is waarschijnlijk met mooie praatjes gepaaid en waarschijnlijk is moedertje lief ook ingezet om hem over te halen. Ook zijn eigen ambities zal een rol hebben gespeeld.
  Weten deze mensen niet dat wie met Bouterse in zee gaat er altijd beschadigd uit komt? Hebben ze oogkleppen op? Of denken ze dat zij de uitzondering zijn?
  Blijkbaar kan Bouterse op zijn oude dag en met weinig kennis van zaken toch deze mensen ompraten. Vreemd verschijnsel dat een nadere psychologische onderzoek waard is.
  Vergeet niet dat Bouterse ook diverse pogingen gedaan heeft Santokhi om te praten. Gelukkig heeft Santokhi een rechte rug gehouden en heeft hij getoond inzicht in het karakter van Bouterse te hebben. Chapeau voor Santokhi, die heeft aangetoond een zelfstandig en onafhankelijk denkende president te kunnen zijn.


  Maak melding

 12. Mijnheer van Trikt heeft in de afgelopen maanden van dichtbij het ndp beleid gevolgd.. Tot Fitch rating ccc.. Land failliet… Mijnheer van trikt moet nog verhaal horen van die schaamteloze abdoell..Abdoel Taki.. Fitch stelt niks voor.. En Fitch is vhp…. Fitch is England’s.. Ook vs. Fitch kent geen enkele vhp… Ze kennen Google en shell.. Het wordt moeilijk.. Ndp krijgt van diezelfde Fitch.. een cijfer 2 voor regeren..


  Maak melding

 13. Het ziet er naar uit dat zelfs RobG en Pakiratigri geen argumenten meer kunnen verzinnen om dit recht te praten.
  Hoevaak is verschil van inzicht gebruikt om falen en gebrek aan transparantie toe te dekken.

  Dit is een heel serieuze zaak en weer zand er over.


  Maak melding

 14. Ik ruik het luchtje dat hij de olie-industrie bij staatsolie gaat monitoren of mogelijk president-directeur gaat worden .
  Deze jongen ruikt het stinkend geld, maar hij kan blijkbaar dat luchtje best verdragen hoor !!!


  Maak melding

 15. Houd je bij de les JoJo. Waar heeft gestaan dat ik dit recht praat? Het enige wat ik gezegd heb ,is wachten op een officiële mededeling. Van de regering. Niemand anders .Soms kun je bezig zijn met een puzzel en zeventig procent opgeschoten zijn. De resterende 30 procent wordt dan makkelijk. In dit geval ga ik dat niet doen. Ik ga niet af op berichten anders dan de officiële organen. ER is een vraag gesteld over de moeder van van Trikt. Op die vraag zou ik wel kunnen ingaan. Strikt beschouwd en voor zover zij geen bemoeienissen heeft met de verrichtingen van haar zoon , kan zij zich gewoon professioneel opstellen. Met andere woorden ,het is geen beletsel voor haar eigen verrichtingen als minister. Een andere keuze die zij maakt, is haar persoonlijk besluit. Tot dusver. Ik doe niet mee aan de politieke waan(zin) van de dag.


  Maak melding

 16. Pakiratigri

  Sorry Pakiratigri ik was iets te snel met mijn reactie. U heeft gelijk u wacht op de formele mededeling “Verschil van Inzicht met betrekking tot beleid”.

  U heeft ook gelijk dat de Moeder van van Trikt er niets mee te maken heeft. Dit tot dat ze er bij betrokken raakt door eigen handelen en of wraak binnen de NDP.

  Voor mij staat vast dat de regering/president steeds toppers op stoelen plaatst die duidelijk niet passen of naar zijn wensen kunnen functioneren op die stoelen. Of het zijn geen toppers of de president eist iets wat ze niet na kunnen kommen, niet na mogen kommen of niet na willen kommen. Geen van deze mogelijke heden is OK ook niet na een verklaring van de President of een volger.


  Maak melding

 17. Toch zijn er opvallend veel memsen op deze site positief over van Trikt. Hij was zo ongeschikt als governor.

  1. Opzeggen Mou met Finance ivm monetair financieren gewoon getekend
  2. Geen waarschuwend geluid laten horen bij schrappen strafbepaling uit wet bij overschrijding schuldplafond door minister van Finance
  3. Handen in onschuld wassen bij herkomst dollars Chotelal

  Wat we kwijt zijn als natie door deze playboy en wannabe econoom is terug te vinden in downgrade Fitch.


  Maak melding

 18. De gezicht uit drukking van de voormalig directeur van Trikt CBVS zeg al veel .

  Die man is gewoon een dief meer niet ,jou gezicht uitdrukking zegt al veel.


  Maak melding

 19. @ Koos 18 januari 2020 At 23:28
  “Hoeveel Govenors heeft Bouterse al versleten.”

  Trikkie is al de derde governor in nauwelijks 9,5 jaar tijd.
  Een voormalige NDPer Charles Phalad had gezegd dat Bouterse mensen als toilet papier gebruikt. Nadat hij ze klaar met ze is worden ze weggegooid.


  Maak melding

 20. Kondremangs
  Zand erover. ..zou DiDiBri zeggen. ….wanneer gaan DiDiBri en zijn schoonzoon Boefdraad ZICHZELF nou eens weg reshuffelen? ???? DiDiBri heeft vanaf 1980 de neiging om capabele gestudeerde mensen steeds te reshuffelen. ….is het omdat de mensen niet deugen voor het werk of is er soms jalouzie in het spel omdat DiDiBri alleen maar een mulo diploma heeft? ???? Voer voor onze psychologen hier. …..
  Enfin. ..ik heb geen medelijden met hen die dit overkomt. ..want ze hebben hun ziel aan DiDiBri verkocht. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 21. Robert van Trik geeft ook duidelijk aan dat er veel bemoeienis is vanuit de regering.
  Dit bewijst ook duidelijk dat de NDP op rooftocht is.


  Maak melding

 22. Het al eens eerder gezegd. Als je met de NDP van Bouterse in zee gaat, ga je met imago schade naar huis. Het indoctrineren en beschadigen van individuen is hun trackrecord. Kan mij ook niet voorstellen dat er nog één zichzelf respecterende econoom in Suriname is die zich voor zou lenen om met deze regering samen te werken.
  Degene die de post van governor van de CBvS nu nog onder deze regering accepteert is bij voorbaat al verdacht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.