dinsdag, april 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidAmbulancedienst SUR-CAD toegevoegd aan Command Center

Ambulancedienst SUR-CAD toegevoegd aan Command Center

-

Does Travel - naar Suriname

De Stichting Suriname Centrale Ambulancedienst, ook bekend als SUR-CAD, gaat ook opdrachten accepteren vanuit de Command Center voor trauma- en klinische gevallen. SUR-CAD is hiervoor een samenwerking aangegaan met het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Justitie en Politie meldt de organisatie in een persbericht.

SUR-CAD gaf hierin ook aan dat het wagenpark wordt uitgebreid met drie medische voertuigen, waaronder twee advanced lifesupport (ALS) ambulances volledig uitgerust en equipt. Het grootste deel van deze investering komt van SUR-CAD, de verschepingskosten worden door donateurs betaald en hebben zij deels ook bijgedragen aan de aanschaf van een van de voertuigen.

De voertuigen worden medio februari begin maart in Suriname verwacht. In het tweede kwartaal komt er ook een tweede LUCAS (automatische reanimatie machine), en observatiemonitoren voor de ambulancen. De meldkamer wordt in 2020 verder gedigitaliseerd en uitgebreid met 10 telefoonlijnen; gesprekken zullen worden opgenomen; en ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid om met de telecomproviders de locatie te traceren van meldingen c.q bellers die hulp nodig hebben.

Verder zal SUR-CAD overstappen naar een nieuw communicatiesysteem in de ambulances. Vorig jaar werd introductie gedaan van VHF-communicatiesysteem.  Het ambulanceformulier zal gedigitaliseerd worden en ook de overdracht formulier van patiĆ«ntenfit doen we om ook mee te werken aan gezondmilieu . ICT-medewerkers zijn reeds bezig met testfases.

Ook wordt er gewerkt aan het opzetten van een ambulancepost in Wanica ter hoogte van Lelydorp. 

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

3 REACTIES
  1. Let op, wij zullen de komende tijd tot de verkiezingen overspoeld worden met alleen maar dit soort berichten. U zult begrijpen waarom. In korte tijd zal alles mogelijk blijken in Suriname en zijn wij het welvarendste land van de wereld, dankzij de inspanningen van de NDP. Mocht u toch nog alles willen geloven, dan raad ik u aan dat het nog beter in Suriname kan worden door vooral niet op de NDP te stemmen in mei a’s, ze beloven van alles en houden u ontwikkelingen voor ogen, die niet waargemaakt kunnen worden


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES