‘Niet alle NDP-ers lijden aan verstandsverbijstering’

50
'Niet alle NDP-ers lijden aan verstandsverbijstering'

[INGEZONDEN] – Staat u mij toe een mening te geven over het vonnis van de heer Bouterse in relatie tot de NDP. Laat mij in het kader van transparantie vooropstellen dat ik al 8 jaar lid ben van de NDP. Maar dat neemt niet weg dat ik een mening vorm op grond van eigen moraal. Lid zijn van de NDP sluit verstand hebben niet uit. Ook al leeft helaas die perceptie bij velen in onze samenleving, zoals de heer With dat recent verwoordde (film onder). 

Ik maak een helder onderscheid tussen de persoon Bouterse en de partij de NDP. Dat de persoon Bouterse is gevonnist, wil niet zeggen dat NDP ook is gevonnist. Natuurlijk heeft het vonnis gevolgen voor de NDP. Maar de NDP is een beweging die meer is dan slechts één persoon. Ik ben samen met velen onder de indruk van het charisma van Bouterse. Hij heeft de NDP naar grote hoogtes gebracht. Maar ook ik besef dat het vonnis van de president naar elke burger afstraalt. Hoe kan ik mijn kinderen uitleggen dat hun president de moord van 15 mannen op zijn geweten heeft? Wat voor een voorbeeld geven wij ons nageslacht? 

Hoe meer ik erover nadenk, hoe meer ik mij schaam. Niet over mijn partij, maar over mensen binnen de partij. Ik herken mijzelf niet in degenen die zaten te schreeuwen en te schelden op Zanderij. Blijkbaar vinden zij 20 jaar voor moord de gewoonste zaak van de wereld. Als zij willen delen in de schande van het vonnis, dan is dat hun goed recht. Maar laat dat niet ten koste gaan van de groep die niet verbijsterd is.

Als Bouterse aanblijft dan zullen de verkiezingen gaan over de vraag of een moordenaar president van Suriname mag blijven. Het gevolg zal zijn dat de NDP in de oppositie beland. De verbijsterden mogen veel lawaai maken, in het stemhokje spreekt de stem van de zwijgende massa. Ik roep daarom de heer Desi Bouterse op: De partij is met u begonnen, maar laat het niet met u eindigen. Wees een man en haal deze hebi op de NDP weg!

Serge Emanuels BSc.

- Advertentie -

50 REACTIES

 1. Het cement brokkelt af.
  Jojo heeft dit in het verleden al geconstateerd en gemeld.
  Gisteren las ik hier van een ander lid, dat adepten niet zullen schromen om hun sekteleider een mes in de rug te steken.
  Deze man verdient respect, want hij duwt het mes rechtstreeks in de borststreek.

  De echte Picolaas


  Maak melding

 2. Wijs inzicht doch brengt dit tot inkeer?
  De totale top van de NDP is één grote bende die het gemunt heeft op zelfverrijking.
  Ben benieuwd op wie de NDP’ers hun stem zullen uitbrengen.


  Maak melding

 3. Juist NIET de ndp maarrr de persoon Bouterse wordt gevonnist. Even voor alle duidelijkheid voor alle mensen met name de ndp-ers die tijdelijk kunnen beschikken over verstand gehandicapte vermogen, je bent een ndp sekte lid of je bent gedrogeerd. Een van die 2 zijn eigenlijke normen en waarden binnen de ndp .
  Het gevaarlijkste ervan is dat mensen die niet tot de ndp behoren vermogens beschikken om enorme paniek te zaaien en de winkels gaan plunderen, misbruik van de situatie.
  Ik roep sneki Abraham en scheef hoofd Alfonswa op om hun bedenkingen drastisch moeten aanpassen, willen we geen anarchie op been brengen . Denk a tori !!


  Maak melding

 4. Zolang oud revo strijders de scepter zwaaien binnen de NDP heeft de partij de schijn tegen zich. De bevlekking van bloed, corruptie en geweld schudden ze met alleen wegsturen van Bouterse niet af.


  Maak melding

 5. Mi boi Withje , go sribi yere . Dom of intelligent zijn , is niet aan de orde. Om welke redenen dan ook heeft het Surinaams volk voor de NDP en Bouterse gekozen. Zijn de Amerikanen dom die op Trump gestemd hebben? Ja ? Oke mooi, echter, de uitslag telt. Laten we dus aannemen dat de Surinaamse kiezers en de Amerikaanse, dom zijn. Doet het iets af aan de uitslag? Nee. De uitspraak van deze psycholoog heeft evenveel waarde als de uitspraak van een schoonmaker bij wijze van spreken. De man is gewoon als een slaafs hondje opgetrommeld om uitspraken te doen die niet relevant zijn. Hij gaat voorbij aan de individuele burger die zijn eigen wens kenbaar maakt bij de stembus, waarbij dom of intelligent zijn, niet de voorwaarden zijn. Hij negeert de hele Surinaamse grondwet die echt niet zomaar tot stand is gekomen.


  Maak melding

 6. Kondremangs.

  Een dappere poging van de schrijver…..maar die vergeet 1 ding: DIDIBRI IS DE NDP EN DE NDP IS DIDIBRI………..en ik denk zelf, dat de briefschrijver als PARIA behandeld zal worden in Ocer. Want wie aan hun afgod komt of kritiek heeft……..pas maar op!
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 7. Dit is nu wat men noemt voortschrijdend inzicht. Toch rob?
  Hier komen twee zaken aan de orde.
  NDP’ers, minus 1 lijden aan verstandsverbijstering
  Bouterse is over en uit. Hij maakt meer stuk dan je lief is. Zijn aanblijven maakt de partij stuk.
  Misschien is Trikt een goede vervanger of Afongsoema
  Natuurlijk zullen er, ook hier op Waterkant, nog spartelende visjes zijn, maar dat mag wel. immers, ze hebben zelf of hun familie, genoten van de afgelopen jaren ten koste van het arme volk.


  Maak melding

 8. Er is dus wel een scheiding tussen NDPers en Bouta-lovers.

  De uitdagingen zijn nu:
  Durft de NDPer zich te distantieren van corruptie, criminaliteit, intimidatie van de leiders en onrecht binnen politiek Suriname ?
  Durft de NDPer schoonschip te maken binnen zijn partij, de NDP ?

  De oprechte NDPer wens ik veel sterkte toe !
  Aplause voor Serge Emanuels !! Hij durft het blijkbaar wel.


  Maak melding

 9. Deze meneer Emanuels brengt iets heel redelijks aan de orde. Helaas is de realiteit dat Bouterse en zijn hofhouding bepalen wat de NDP doet en het duidelijk voor hun geen issue is dat de NDP met hun ten onder gaat.
  Meneer Emanuels zal nog een klein stapje gaan maken als hij de podium retroriek van de komende weken zal moeten verteren.

  Beste Pakiratigri
  U probeert af te leiden van waar het hier omgaat. Het gaat om een NDPer die niet dom etc genoemd wil worden door Julian With. U reageert op Julian With en zijn “wetenschappelijk denkelijke” publiciteit zoeken.
  Deze meneer Emanuels maakt duidelijk dat er leden zijn die het geschreeuw en Afonsoewa en Abrahams niet waarderen en de grappen van Bouterse zien als wat het is en een freakshow.


  Maak melding

 10. Het is vaker in het verleden gesteld door de NDP.De NDP is de pikin ingi boi en de pikin ingi boi is Suriname.En wie tegen de ingi boi is,is staats vijand.Is vaker vanaf de NDP podium geroepen.


  Maak melding

 11. Gelukkig dat niet alle NDPers achterlijk of zonder meer een MOORDENAAR als een GOD vereren.

  Chapeau voor deze meneer. Zoek uw heil bij een andere partij zou ik zeggen.

  U past niet bij deze club meneer Emanuels


  Maak melding

 12. Precies JoJo ,
  En dezelfde leden mogen hun ongenoegen uiten wanneer het zover is. De Surinaamse grondwet werkt niet met dom zijn of intelligent zijn. Dat geldt ook voor andere universele grondwetten. Als het goed is ,moet men zelf weten wat de aandrijfveer is dat men op een bepaalde partij stemt. De stelling gaat over dom of intelligent zijn. Daarop concentreer ik me. Dat komt dus niet overeen met de Surinaamse grondwet. Het betekent dus ook in het verlengde dat de rest niet deugt. Allerlei verklaringen in het verlengde zijn derhalve overbodig. De eerste uitspraak of stelling, of wat dan ook, of van wie dan ook, moet dekkend zijn. Anders gaat de theorie geen stand houden. De praktijk is namelijk de grondwet die erop wijst aan welke voorwaarden men moet voldoen .DE grondwet stoort zich niet aan intelligentie ,of loyaliteit of wat dan ook. Laat staan domheid. Er zijn eisen , simpele eisen waaraan men moet voldoen om te kiezen en gekozen te worden.Het is een individuele keuze van de burger.


  Maak melding

 13. Opa en oma vinden het een meedogenloze en gewetenloze zet van de allergrootste aanbeden dwaas en moordenaar om middels zijn aapachtige marionette, zijn oerdomme aanhangers op te roepen om op 22 januari , hem bij te staan bij het moordproces en veroordeling van slechts 20 jaar. De doodstraf zou baas in de VS hebben gekregen. Oma taki, al die ndper’ s in Ocer worden maandelijks voorzien van een EHBO voedselpakketje en wat centjes. Als ze niet deelnemen aan die mars zullen ze worden afgestraft. Opa taki, Tjallie verteri mi dat is ook niet alles, want veel ndper’ s werken bij pa Lanti en als ze niet gaan dan zijn ze bang dat ze hun werk gaan verliezen. Oma taki, deze mens der misdaad is werkelijk een gemene laffe duivelse beest, arme oerdomme mensen die dankzij jouw corrupt rovend wanbeleid zijn verarmd manipuleer je met je duivelse indoctrine. Net als jaren tachtig gaan straks onschuldige dwaze aanhangers jouw lot delen die jezelf heb gekozen, als ze oerdom over de scheef gaan, zoals zoon en pleegzoon. Opa taki ddb betekent De-Dwaas-Bouta aka Di-Di-Bri. Al die paarse stommelingen weten bliksemsgoed dat hij werkelijk een moordenaar en drugscrimineel is, maar ze vreten uit zijn klauwen.
  Toch is deze ontwikkeling een goede, zodat de hele wereld kan zien en weten dat er nog sprake is van een RECHTSTAAT EN GEEN BOUTASTAAT EN hoe oerdom al die ndper’ s zijn en hoe lafhartig, gemeen, gewetenloos ddb is om het arme paarsdomme volk voor hem in de bres te sturen. Opa taki, ai na leki revoting. Lonni sreef beng feti, ma a ma pima baas nooit go feti, a meki jongjong soldaat go en wang lo foe deng sneuvel. Oma taki, straks is het voorgoed afgelopen met baas. Als baas dood is gaat de ndp langzaam maar zeker ook dood, wedden? het wordt een vreselijk strijd binnenshuis en de partij brokkelt en versnipperd en stort in als een kaartenhuis, no joke. Het lot van baas is reeds allang gezegeld, maar eerst moeten de oerdomme dwaze aanhangers de gevolgen van hun oerdomme dwaze stemkeuze voelen en ervoor moeten llijden.


  Maak melding

 14. Ha,ha,ha…….! Mooi geprobeerd maar mislukt. Niets aantrekken van deze persoon die zichzelf Serge Emanuels noemt. Deze persoon stelt zich voor als een NDP lid te zijn maar in werkelijkheid is het gewoon een aanhanger van de oppositie. De toon van zijn taalgebruik komt overeen met het taalgebruik van Ludwig van Mulier, Iwan Bottse, Romeo Hoost, Owen Venlo, enz.enz. Het is een van de vele scenario’s om de NDP in een kwaad daglicht te stellen. Maar niets is nieuw onder de zon. Deze net aangehaalde personen zijn continu bezig de partij en president Bouterse, in binnenlandse en buitenlandse media zwart te maken. Maar ook deze poging is gedoemd te mislukken.


  Maak melding

 15. Pakiratigri
  Clinton haar verlies in mede bepaald door de stemmers van Trump tot randfiguren te verklaren.
  De opkomst van Bouterse in 2010 heeft hij te danken aan de grote anti Bouterse houding van Venetiaan.
  Ofwel noem de kiezers vooral niet Dom want stigmatiseren tot domme kiezer stimuleert tot groepsvorming. Trump en Bouterse en Wilders zijn wat dat betreft de zelfde soort stemmen trekkers.

  Gelukkig beseft u de kracht van de grondwet. Helaas respecteren de NDP en de President de Grondwet niet echt maar denken ze die aan de kant te kunnen zetten middels een gewone meerderheid van stemmen.
  Ik herinner aan een paar zaken:
  1>> Inmenging in lopend proces middels de amnestiewet toen er een getuige niet meer zweeg en Bouterse aanwees als aanwezig en bepalende factor.
  2>> Te gaan dreigen met staatsveiligheid toen het proces doorging.
  3>> Te dreigen met volksgeweld bij veroordeling.
  4>> Nu de rechtelijke macht apen noemen en emotionele volksactie te plannen.
  5>> Alleen urgent maken van wetgeving als het voor de persoon Bouterse noodzakelijke wordt (Constitutionele Hof en de bemensing daarvan).

  Allemaal zaken die nog weinig zoden aan de dijk gezet hebben


  Maak melding

 16. Dit is een doorgestoken kaart en goed bedacht schrijven van deze heer !
  Echter prik je de bedoeling van dit schrijven er zo doorheen.
  Goed geprobeerd maar dit komt niet van een NDP lid.
  Hij is bij navraag ook niet bekend.


  Maak melding

 17. Serge, eindelijk wijze woorden van een ndp-er die verstand van zaken heeft en een oprechte surinamer is. Als de meeste als Serge zou zijn zal ik op de ndp stemmen en mijn familie en vrienden ook over te halen dat te doen.


  Maak melding

 18. Hahaha…de lijder van de NDP is de van moord veroordeelde bouta,hahaha…lid van de ndp zijn betekent het eens zijn met crimineel bouta. Geen enkel ndper vragen om de arrestatie van bouta of om hem af tezetten als lijder.Hij is een schandevlek,een vloek voor Suriname.
  Zo Serge, hou maar op met je huichelarlij.
  Bouta en de ndp is 1 en dezelfde.
  Meen je het echt dan moet je het bewijzen.Eis de arrestatie van bouta namens de ndp en begin met een nieuw herboren ndp zonder bouta .
  Je doet het of je kan maar liever zwijgen.


  Maak melding

 19. @RobG
  U heeft een ziekelijke neiging om alles als het niet uitkomt fake te noemen en scenario’s van de oppositie te noemen.
  Echter zodra de uitspraken van de Regering of NDP nergens op slaan of bewezen onjuist zijn dan zwijgt u of verzint u weer van alles om recht te spreken wat krom is.

  Nu beste RobG in de vrienden kring van mij zitten ook mensen die verstokt Boutist waren. Ik zeg waren en nu veel verder zijn dan meneer Emanuel namelijk die stellen nu rond uit HIJ MOET WEG gestemd worden.

  Behoudens Abdoel (keek gisteren in de DNA heel zuur), Boefdraad, Trikt en u ken ik geen mensen die zich econoom noemen die durven te stellen dat het goed gaat.

  Geeft u eens antwoord op alle voorbeelden die bewezen onjuist waren:
  1>> Wanneer is er in Albina sprake van een Ziekenhuis (vorig jaar is er weer euro 5.000.000 geleend om het af te maken zie bureau voor staatschuld).
  2>> Wanneer is het Wanica Ziekhuis gereed en wanneer wordt het bemenst.

  Ondertussen loopt de regering in Atjoni een ziekenhuis te bezichtigen zonder dak en muren en belooft dat het in April (2025 waarschijnlijk) open zal gaan.
  Wie kan de NDP nog serieus nemen als de leiding maar met een ding bezig is het beperken van de schade. Er wordt gehoopt het verlies zo te beperken dat men niet om de NDP heen kan of dat er geen president gekozen kan worden.
  De president zei in Ocer niet voor niets aan de slag want bij verlies moeten jullie allemaal naar de bijstand.


  Maak melding

 20. Mededeling voor RobG en al z’n ndp maatjes: weten jullie dat van Trigt, de governor van centrale bank met verplicht verlof is gestuurd? En ook dat moeder Lilian Niet op haar post verschijnt en voorlopig wordt waargenomen door Misiekeba? Er heerst momenteel grote geheimhouding hierover in su. Alleen abc Suriname heeft hier iets over gezegd. Er komt een nieuw ndp trekpoppetje voor van Trigt, zijn naam is weet al. Jullie ook??


  Maak melding

 21. Voor de mensen die steeds maar over de revolutie praten….
  Suriname heeft nooit een revolutie (VOLKSOPSTAND) gekend.

  in 1980 is er een STAATSGREEP geweest, door enkele militairen olv een sportinstructeur die in Nederland mislukt was.

  Het zijn de mensen die steeds na papegaaien over Revolutie dit of dat, die aan verstandsverbijstering lijden.
  Daarom moet zo snel mogelijk het zogenaamde ‘Revo’monument vernietigd worden, en een monument gemaakt worden voor de mensen die gevallen zijn, zoals in Moiwana


  Maak melding

 22. Misschien iets voor Suriname om bekendheid te vergroten

  ‘Ajax sluit hoogst opmerkelijke sponsordeal met Caribisch eiland Curaçao

  Een opvallende sponsorovereenkomst voor Ajax is aanstaande. De Amsterdammers zouden de handen ineen hebben geslagen met het Caribische eiland Curaçao.

  Waar voetbalclubs doorgaans sponsordeals sluiten met gerenommeerde bedrijven, sluit Ajax de handen ineen met Curaçao, meldt Het Parool. De naam van het eiland moet vanaf zondag prijken op de mouw van het shirt van de Amsterdammers. Momenteel worden de laatste details van het sponsorcontract verwerkt en beide partijen hopen spoedig met witte rook te komen over de opmerkelijke overeenkomst.

  Het mes in deze sponsordeal snijdt aan twee kanten. Zoals bekend wil Ajax graag aanhaken bij de Europese top, en daardoor zoekt men in het buitenland naar mogelijkheden om de omzet te verhogen. In Curaçao hoopt men door middel van de overeenkomst het toerisme op het Caribische eiland te verhogen. Er moeten meer Nederlanders en overige Europeanen naar het eiland komen, vindt Giselle McWilliam, minister van Economische Zaken op Curaçao. Zij is naar alle waarschijnlijkheid komende zondag tijdens Ajax – Sparta aanwezig om het logo te onthullen


  Maak melding

 23. ZEGT DE MINISTER HIER DAT BANKEN KUNNEN FLUITEN NAAR HUN GELD!!!

  Omdat ook verantwoordelijk minister Gillmore Hoefdraad weer in het buitenland verblijft, moest Moestadja dinsdag alsnog reageren.

  President Desi Bouterse houdt zich persoonlijk met de CBvS-zaak bezig en voert al dagen koortsachtig overleg. Het is in ieder geval van groot belang dat er snel duidelijkheid komt. De meeste banken hebben het al moeilijk, mede doordat ze vele tientallen miljoenen US dollars aan de overheid hebben geleend zodat die de salarissen en andere lopende zaken kan betalen. Het is maar de vraag of ze dat geld ooit terugzien.

  Lees meer: COMMENTAAR: Onrust bij moederbank – DWT


  Maak melding

 24. @ Dengdong
  van moeder wist ik het niet. Tx.
  Vooruitgang noemt papiratigri dit. Verder schrijft hij: De man is gewoon als een slaafs hondje opgetrommeld. Waar kennen we dat van. O ja, onder ander van Zanderij recentelijk.
  Maar ze kregen wel een portie eten (van een restaurant dat daarna gesloten werd.
  Wilde de NDP niet betalen of was het toch te ranzig daar)
  Rob heeft wel gelijk; niets nieuws onder de zon. 😁😁


  Maak melding

 25. @ Vliegende Hollander
  Tx. Voor beide berichten
  Pakritigri
  vanochtend schreef je nog dat men niet met zoveel geld op straat moet lopen; ze moeten het zeker stallen bij de bank, met 90% zekerheid dat je het niet meer terug ziet.
  Slachtoffer werd dader
  Dader, een van de mannen die Brunswijk terug moet brengen naar zijn heimat, daar schreef je niets over. Slechte jongen ben jij hoor. 😁😁😁😁😁😁


  Maak melding

 26. Nu blijkt dat iedereen bezig, is zijn / haar positie te verdedigen, bewaken en te behouden, ook al gaat het ten koste van, familie, vrienden, vijanden en alle surinamers.

  Meer is het ook niet, denk ik.
  De graaiers, zijn in beroering.
  En de samenleving is troebel.
  Vrije verkiezingen? Waarom geloof ik dat niet?


  Maak melding

 27. !!!

  ROBERT VAN TRIKT is nu officieel gevlucht uit Suriname..

  hij weet dat hij schuldig is aan grootschalige diefstal ..corruptie geld middelen van de cbvs .. valsheid in geschrifte..onterrechte bevoordeling van zijn eigen prive bedrijf: ORION aan de Brokopondolaan..

  niet te spreken van de vele miljoenen Srd die hij eerder opnam bij de spsb voor zijn eigen prive bedrijf die nooit zijn betaald..

  Opm: van trikt is met verplicht opgelegde verlof opname.. in aansluiting op zijn ontslag.. kan dus nooit met goedkeuring van de rvc plots gaan naar een zgn imf vergadering in washington..
  Het is daarom logisch dat van trikt gewoon is ondergedoken in guyana..
  De Politie afd Fraude en kapitale delicten moet ook onmiddellijk die stretch version Range Rover Sterling SUV LIMO van $300.000,— in beslag laten nemen thuis bij robert van trikt en het openbaar laten verkopen om de schade die van trikt financieel veroorzaakte enigszins te beperken.

  verder is het zeer hypocriet en brutaal van zijn moeder lilian ferrier dat ze bouterse mededeeld ..om mild om te gaan met haar zoon robert.. en dat hij aanblijft als governor van de cbvs..want anders gaat ze ontslag nemen als minister.
  wat voor nonsense is dat nu?
  Lilian ferrier moet op gronde hiervan gelijk ook de laan opgedonderd worden.

  ONVOORSTELBAAR IS OOK .. WAT DE CBVS DOET MET AL DE HONDERDEN MILJOENEN USD DIE ZE SYSTEMATISCH KREGEN VAN DE FEDERAL RESERVE BANK VAN DE USA 🇺🇸.

  TOT NU TOE WETEN WE DAT OVERGROTE DEEL WORDT OVERGEHEVELD NAAR DE PRIVE CAMBIO VAN DE VEROORDEELDE PRESIDENT D.D.BOUTERSE DIE HIJ OP NAAM HEEFT GEZET VAN EEN STROMAN: CHOTELAL AAN DE PRINS HENDRIKSTRAAT…
  ( hier stormen de surinamers allemaal op af om goedkopere usd te kopen..ook grote handelaren kopen hier hun valuta voor hun importen)


  Maak melding

 28. @ Piet Paulus,

  Helemaal eens met je, zo gauw een andere regering aan de macht, het zogenaamde Revomonument wegdozeren, het vervalst de geschiedenis van Suriname door een veroordeelde moordenaar, die zich zelf verheerlijkt, en denkt zich in het rijtje van echte revolutionairen te kunnen plaatsen zoals Chavéz, Che Guevara, en Castro, een monument voor vermoorde broeders en zusters in Moiwana, zou inderdaad meer waarde hebben, daar deze gebeurtenis daadwerkelijk heeft plaats gevonden, en niet die zogenaamde revolutie van die veroordeelde moordenaar.


  Maak melding

 29. Deze man wordt uitgekotst waar hij ook komt.
  Die domme mensen bevinden zich onder zijn bevolking waar vaders en ooms met familie moeten slapen.
  Geesten verdrijven.
  Deze man met zijn witte vrouw zijn blij dat ze hoop geld hebben gemaakt over de hoofden van binnenlandbewoners.
  Gelukkig gaf DOM nederland hem het geld.
  Waren ze van hem verlost.
  De persoon met het zg verhaaltje 8 jaren is niet zo lang dus je kan NDP inruilen voor NPS want Bouterse blijft daar


  Maak melding

 30. @JK,

  Op welke site staat dat Van Trick officieel is gevlucht?

  Dit zou absoluut BREAKING NEWS zijn.

  Van Trick is officieel Surinamer dus vluchten naar zijn geboorteland lijkt mij geen goede zet.


  Maak melding

 31. @Manu, sluit me aan bij jouw comment en die van Piet Paulus. Lekker met de Shovel over het revo monument en niet onbelangrijk aanpassing van schoolboeken. In de Surinaamse boeken wordt Bouterse beschreven als een held. De Surinaamse jeugd heeft geen notitie van de geschiedenis. Daarnaast moet men bij overheid gelieerde ondernemingen alle paarse gezinde bestuurders en commissarissen ontslaan. Zelfde geld ook voor ambasadeurs in het buitenland. Posten in Moldavie, Estland en andere afrikaanse landen kunnen per direct gesloten worden. Kost bakken met geld en het levert geen jota op. Ook binnen de rechtelijke macht en defensie moet men een zuivering doorvoeren. Ook uitkeringen voor geshuffelde ministers moet men stopzetten. Verder moet CLAD aan het werk worden gezet om bij alle ministeries de boeken te controleren. Reken maar dat er lijken uit de kast komen.


  Maak melding

 32. Inderdaad Koos, dat word een megaklus van alles wat jij opsomde, maar zal het vertekend beeld wat nu is ontstaan, wel een positieve verandering teweeg brengen.


  Maak melding

 33. Koos ,
  Houd liever je grote mond dicht. Je gaat voorbij aan jonge militairen die voor hun land gestorven zijn. Jij toont geen respect aan hen, ouders ,nakomelingen en de staat Suriname. Jij schetst slechts een eenzijdige situatie. Nou ,Pakiratigri is erbij geweest (kort en krachtig) en lul niet teveel. Pakiratigri heeft deze jonge militairen met militaire eer begraven. Leg aldus geen stront uit. Suma na yu? Vene heeft in het verleden een fout begaan. Hij had Bouterse ook amnestie moeten verlenen. Hij heeft dat niet gedaan omdat hij een persoonlijke hekel had aan Bouterse. Toen Bouterse aan de macht kwam, heeft hij zichzelf en andere makkers amnestie verleend. Gerechtigd was dat. Als Brunswijk de boeler amnestie kreeg, waren Bouterse en kornuiten zeer zeker ook gerechtvaardigd. Niet voor niets zegt men dat de molen van God langzaam werkt. En o zo zeker!


  Maak melding

 34. @ Papiratigri
  Opzouten jij met je onbeschoft gedrag. Who the fuck ben jij dat je anderen komt zeggen hin mond dicht te houden.
  Hou je eigen smoelwerk dicht.
  Je lulverhaal over grondwet. en wie treedt de grondwet met voeten; alle criminelen die mij bevallen verleen ik amnestie en ik stel een boeler aan die verleent vervolgens mij amnestie
  Grondwet me go.
  Hoe durf je God erbij te halen.


  Maak melding

 35. Als ik mij niet vergis,heeft de pikin ingi boi amnestie gekregen voor de moord op Deel en Apai,de lijfwachten van Brunswijk.Voor alle oorlogs handelingen hebben ingi boi en bravo amnestie gekregen.Beide kanten hebben oorlogs misdaden gepleegd.
  Maar mensen uit hun huis halen,martelen en doodschieten,is geen oorlogs handeling en daarvoor kan geen amnestie gegeven worden.Anders kunnen alle moordenaars vrijgelaten worden die in genoemde termijn iemand de nek heeft omgedraaid.En huidige moordenaars kunnen op amnestie beroepen in de rechtszaal.


  Maak melding

 36. Pakiratigri, de helden verrichtingen van het Surinaamse leger is niet indrukkend. Stuk voor stuk laffaards. Wie gaat er nu schieten op kondre mangs. Dan ben je behoorlijk ziek. Have a nice day


  Maak melding

 37. @Nina, dank je wel voor het bijvallen. Pakiratigri is een oud revo soldaat die zijn officieren te vuur en te zwaard verdedigd. Helaas over ziet de man het grotere geheel en gaat hij helemaal op in de paarse evangelie. Adviseer hem een wassie. Misschien komt hij tot bezinning.


  Maak melding

 38. Rob g,de NDP door corruptie rijk geworden ratten verlaten het schip. Voor de verkiezingen is NDP uit elkaar gevallen mischien wel na 22 januari al. Ik zei al dag je uigelult was want er valt niks meer recht te praten en je hebt ook nooit wat rechtgepraat op wtk. Nooit heb jij iemand op waterkant een antwoord op de vraag om een project of wat dan ook te benoemen die is bewerkstelligd door jou baas. Wat een heerlijke gedachte om jou achter je pc te zien zitten en ziet hoe NDP ten ondergaat. Rob je bent gewikt en gewogen en nu blijkt gewoon dat je een waardeloos mens bent die niks met Suriname heeft.


  Maak melding

 39. Opa heeft van Tjallie vernomen, dat hij het vermoeden heeft, dat steeds wanneer er door de baas der drugscriminelen wordt vergaderd in Ocer, het gros der debiele, dwaze, idiote aanhangers aldaar worden gedrogeerd. Oma taki, da fa dang. Tjallie die laatst op de vergadering was vertelde dat hij zich plotseling heel raar begon te voelen na wat gratis drankjes, a gersie mi bigien zweef wang soortoe vreemde fasi, a gersi leki alla poku nanga sma taki kong moro tranga, en ooktoe mi ai beng sje pikienso troeboe. Opa taki, oe dong sma, oe moes lokoe bun efoe ano synthetische drugs of XTC de ini a gratis dringi of njang. Ie sabi tog, fosi na a mislukte revo-ting, deng soldaat beng krassie foe go feti. Na buskruit deng beng poti ini deng njang. Oma taki, vreselijk wat de ndp elite hun aanhangers aandoen, werkelijk zijn deze verdwaasden gedoemd, baas en roversbende slaafs te volgen. Baas e mek deng hee, leki a japi japi fesi paarsdomme marionette sa bari dong, we gaa met je mee hoor mlieve baas, na et gerechtshof. Opa taki, maar dat zijn ook die paarse schijters en pisdrinkers die baas op dit forum verdedigen en vereren, altijd stoned vandaar dus…hun paars kloterige domme reactie’s van baas is god.


  Maak melding

 40. Paki-RAT-igri/RobGay….
  Ik zal dat oeverloze en inhoudsloze paarse geleuter ff KLEIN maken.

  20 JAAR BAJES voor massamoord uitzitten.
  Wen er maar aan.


  Maak melding

 41. Serve Emanuels…..

  dan ben jij inderdaad een hoge uitzondering. Het gros van het hersenloze, kansloze, laaggeschoolde NDP stem en klapvee lijd aan een ernstige vorm van verstandsverbijstering en selectief geheugenverlies.


  Maak melding

 42. Bouta is de ndp en de ndp is bouta.
  Het resultaat van het ndp/bouta beleid is duidelijk te zien voor een iedere die gezond verstand heeft en niet blind is.

  Corruptie en criminaliteit viert hoogtij. De koers is gestegen van srd 3,35 naar srd 8,8. Gekoppeld daaraan zijn de winkelprijzen ook fors gestegen. Het volk is zwaar verarmd geworden en voelt het iedere dag in hun zak. Het land zit tot over de oren in de schulden. De kredietwaardigheid v.h. land is nooit zo laag geweest en SU wordt te schande gezet met een van moord en drugssmokkel veroordeelde figuur als president.

  Wie nu nog in de paarse bende/sekte zit lijdt inderdaad aan een verstandsverbijstering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.