Rovers maken meer dan 100.000 USD buit bij roofoverval op ondernemer

38
Rovers maken meer dan 100.000 USD buit bij roofoverval op ondernemer
Het moment van de beroving werd door een weggebruiker vastgelegd in een filmpje en is onderaan dit bericht te zien.

Drie rovers hebben bij een overval op een ondernemer in Suriname bijna een miljoen SRD buitgemaakt. Volgens de Surinaamse krant Times of Suriname zou het gaan om meer dan 100.000 USD. De overval vond dinsdag op klaarlichte dag plaats aan de Gongrijpstraat. In onderstaand filmpje is het moment van de overval even te zien.

Volgens de krant had het slachtoffer het grote geldbedrag even daarvoor gelicht bij een bank en zou hij door de rovers zijn gevolgd. In de Gongrijpstraat reden ze de ondernemer klem, waarna zij het geld onder schot van hem afhandig maakten.

De rovers gingen er in hun grijze auto vandoor richting de Flamingostraat en de ondernemer zette de achtervolging in. Hij werd daarbij beschoten door de vluchtende rovers. Bij het afslaan in de Flamingostraat moest hij uitwijken voor een ander voertuig en knalde met zijn auto tegen een EBS paal die in tweeën brak.

Flinke schade na mogelijke overval aan de Gongrijpstraat
Het verhaal gaat hieronder door:

Ook de vluchtauto raakte betrokken bij een verkeersongeval; de bestuurder verloor de macht over het stuur en knalde tegen een schutting aan. De rovers verlieten het voertuig en hielden een aankomende taxi aan. Onder schot moest de chauffeur zijn voertuig afstaan waarna ze alsnog konden vluchten.

De ondernemer in kwestie zou Ricky Sardjoe zijn. Hij was volgens Times in 2015 ook al slachtoffer van een roofoverval, gepleegd door de bende van Romano Meriba.

https://www.instagram.com/p/B7VJwHxlORb/?igshid=1kk6de4rwk584
- Advertentie -

38 REACTIES

 1. Het valt niet te rijmen dat je met zoveel contant geld op zak loopt. Ondernemer of niet ,je moet toch wel voor bescherming zorgen. Juist als ondernemer moet je rekening mee houden dat er gasten zijn die op je zitten te loeren. Die gaan zich echt niet storen aan het feit je van andermans geld moet afblijven. Gelukkig kan deze ondernemer het navertellen.


  Maak melding

 2. Elektronisch overmaken of zelfs een cheque was niet mogelijk voor de activiteiten van de ondernemer?

  Is wel typisch dat de rovers een sterke neus hebben voor grote bedragen. Worden de tips al vanuit de banken gegeven door o.a. medewerkers of die zogenaamde bewakers…


  Maak melding

 3. Vreemd dat deze man altijd betrokken raakt met geldrovers.
  Verteld hij de wereld als hij geld gaat halen??
  Zoveel geld heb je en je neemt geen gewapende bewaker??


  Maak melding

 4. Wat schrijft papiritgri nou zeg
  Het valt niet te rijmen met wat? Wat een onzin. In een veilige staat zou je met je sieraden om moeten kunnen lopen, zou je veilig op straat en in huis moeten kunnen zijn.
  In een criminele staat daarentegen……
  Een straathond kan zich vaak, dus niet altijd, voor de ogen van zijn baas netjes gedragen. Maar zodra hij tussen soortgenoten is komt zijn ware aard naar boven.
  Door het slachtoffer verwijten te maken en voorbij te gaan aan het walgelijke hondse gedrag van de crimineel herken je gelijk de aard van het beestje.
  Er is hier al eerder geschreven dat Brunswijk dit soort figuren terug moet brengen naar waar ze horen. Dat is het binnenland, zelf als ze hier in Nederland, bijvoorbeeld Almere wonen


  Maak melding

 5. Niet slap kletsen Pico,
  Noem me een veilige staat. Onder dezelfde omstandigheden had deze man ook in Nederland beroofd kunnen worden. DAT GEBEURT TOCH OOK? Welke staat is dan veilig? India ,Ghana ,China? Waar ik op doel is de common sense. Deze man had moeten inschatten dat het fout kon aflopen. Het is ook gebeurd. Dus heb je niets aan een sari tori .Het leven vereist dat je op je qui-vive moet zijn. Hierbij maakt het niet uit in welk land je woont.


  Maak melding

 6. Wel opmerkelijk dat er geen USD beschikbaar zijn voor de gewone burger via de banken. Binnen het crimineel circuit zijn cash transakties gebruikelijk. De benadeelde noemt zelf het bedrag waarvoor hij is benadeeld. Ook dat is een bekend fenomeen.
  het lijkt mij een aangelegenheid waarover wij niet wakker hoeven te liggen, gewoon een doorgestoken kaart.
  uit het filmpje blijkt niet dat het slachtoffer is klemgereden.


  Maak melding

 7. Dit is een tip van binnen. Het kan in en rond zijn kringen of iemand van de bank. Want het zou een toeval zijn dat de rovers weten dat er zoveel geld bij hem is. Je kunt je eigen schaduw niet meer vertrouwen zo erg is het. Als je zoveel geld hebt huur dan iemand voor bescherming aangezien dit je niet voor het eerst is overkomen. Ik keur het niet goed maar gierigheid om beveiliging te nemen dat verbaasd me niet. Ik hoop dat ze uit veiligheidsoverwegingen nu wel bescherming nemen.


  Maak melding

 8. Met het oog op de verkomende verkiezingen zullen de rovers hun activiteiten opvoeren. Het is daarom niet denkbeeldig om aan te nemen dat deze criminele activiteiten worden aangestuurd vanuit een bepaalde politiek gerelateerde hoek. Je weet het maar nooit, he Nina? Toen blaaskaak Belfort minister van Justitie was in de regering Bouterse, klaagde hij steen en been zelfs tot het zielige toe, dat Santoki zijn beleid continu saboteerde. Maar er schort ook wat aan de eigen verantwoordelijkheid van de ondernemer die werd beroofd. Je gaat toch niet alleen met een groot bedrag geld over straat. Je vraagt letterlijk om problemen vooral als criminelen worden getipt door anderen die weten dat je met heel veel geld op pad bent. Het is mijn inziens toch veel handiger om het geld via overboekingen van punt a naar punt b te verplaatsen?


  Maak melding

 9. Tja, als je de banken niet kan vertrouwen, wat moet je dan
  youtube.com/watch?v=JhhzHQ9VumI
  Tja rob, de president heeft geen vertrouwen in de hoogste baas van de centrale bank,
  de topman van de Hakrinkbank moest ook het veld ruimen, Dan wil je dat de burger de bank vertrouwt. 😃😃


  Maak melding

 10. Aha, om je eigen woorden te gebruiken toen je werd neergesabeld door Jojo en nog een ander
  “ik heb je waar ik je hebben wil”.
  Suriname is een criminele staat. Je geeft het gewoon toe
  Wijzen op andere staten maakt het niet minder erg.
  Wijzen op andere staten om het te vergoelijken is een slap argument.
  Ga daar maar op rijmen papiritigri


  Maak melding

 11. Je gaat zoveel geld in je eentje opnemen bij een bank…..je moet tenminste een leger aan bodyguards bij je hebben met zoveel geld!! Kennelijk zit er een mol bij de bank die samenwerkt met de rovers……want rovers zijn echt geen helderzienden!!!


  Maak melding

 12. Kan iemand mij een tip geven? Ik moer binnenkort ruim een miljoen euro’s ergens ophalen en naar een bank in het buiteland wegbrengen. Surinamers zijn zeer inventief, vandaar mijn vraag: Welke Surinamer heeft een goede tip voor mij om dit bedrag ongestoord over te hevelen. Ik reken op jullie er zijn toch zoveel sabiso’s in Suriname.


  Maak melding

 13. Ik moet niets van de NDP hebben en zie ze liever gaan dan komen. Maar door de partij van DiDiBri van alles en nog wat te betigtigen, gaat men zelf in de fout en zorgt men ervoor dat de echte wandaden overschaduwd worden.


  Maak melding

 14. Aan onze ndp lovers op dit forum :
  Geld transport???? Hmm
  Zelf op Schiphol wordt het geld gekaapt!!!!
  Van wie zouden onze bakra brada’s hebben gekopieerd???
  Juist van de ndp criminelen!


  Maak melding

 15. @jepinode
  Misschien helpt het volgende, ga langs een goede Bonoemang haal daar één of andere tapoe waarmee je jouw geld zonder probleem kan verplaatsen. Valt te proberen, jepidè


  Maak melding

 16. De dieven krijgen altijd een tip van te voren. Hé meneer Smit komt vandaag een transactie met mij doen; ik wordt eigenaar van een perceel en meneer Smit krijgt dan van mij 200.000 USD. Zorg dat je hem dat geld afhandig maakt. Notarissen geven ook informatie door en zo zijn er meer van die dubieuze figuren in Suriname.


  Maak melding

 17. Pfffff lekker jo meneer ze hebben genoeg geld doe nog masr een kerr transactie van 100000 aub kijken als je nog een keer wordt geroofd u hebt de gevangenis verlaten en krijgt 100000 van de bank en u geeft het af aan de armen in uw voordeel


  Maak melding

 18. He papiratigri
  Je kan wang gries now.
  van Vliegende Hollander bij een ander artikel overgenomen

  Vliegende Hollander 15 januari 2020 At 16:35
  ZEGT DE MINISTER HIER DAT BANKEN KUNNEN FLUITEN NAAR HUN GELD!!!

  Omdat ook verantwoordelijk minister Gillmore Hoefdraad weer in het buitenland verblijft, moest Moestadja dinsdag alsnog reageren.

  President Desi Bouterse houdt zich persoonlijk met de CBvS-zaak bezig en voert al dagen koortsachtig overleg. Het is in ieder geval van groot belang dat er snel duidelijkheid komt. De meeste banken hebben het al moeilijk, mede doordat ze vele tientallen miljoenen US dollars aan de overheid hebben geleend zodat die de salarissen en andere lopende zaken kan betalen. Het is maar de vraag of ze dat geld ooit terugzien.

  Lees meer: COMMENTAAR: Onrust bij moederbank – DWT


  Maak melding

 19. Wat zou deze ondernemer gaan kopen.
  Weten deze ondernemers niet van overmaken van de één naar een ander rekeningnummer????
  Als je ergens hard voor hebt gewerkt dan ga je er beter mee om.
  Met srd 1000,- op zak lijd ik al aan achtervolgingswaanzin.


  Maak melding

 20. Rovers, over de hele wereld, weten waar en bij wie ze wat kunnen halen. O, ja, halen is misschien niet de juiste woord.
  Een wapen geeft meer vertrouwen.
  Wapenindustrie, draait op volle toeren.
  Mensen, wees alert de tijden zijn veranderd en daarmee ook de opvoeding van velen.


  Maak melding

 21. Wie zijn de bruintjes die altijd geld hebben??
  De Sardjoe Dillip was inklaarder en heeft geld van de staat gestolen en nog hoop negatieve dingen gedaan.
  Dat hij nu rijk is geworden komt niet van hard werken.
  Waar komt deze Sardjoe met zoveel geld vandaan???
  Hij is altijd met criminelen bezig want hij is zelf eentje


  Maak melding

 22. Ieder die vind dat hij niet met zoveel geld moet lopen gebruikt maar 1% va zijn of haar kop echter staat het bekent dat dit puur met tip heeft te maken dus zou zeggen veel mensen die in su zijn denken nog veel te bekrompen dit is en duid op een tip


  Maak melding

 23. Wat ging hij met zoveel cash doen? Hopelijk niet voor illegale business. Waarom had hij geen gewapende security guards bij zich? Of huur een gepantserde geld transport wagen.


  Maak melding

 24. Er zit een mol bij de bank die door geeft aan zijn vriendjes wie grote bedragen komt innen en worden dan beroofd.Adressen en auto kentekens worden door deze mol die bij de bank werkzaam is door gegeven. Moet op staande voet ontslagen worden. De banken hebben nog geen camera’s geplaatst zowel binnen als buiten op het terrein.

  Geen geld????


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.