Zestig kuub aan medische goederen in Nederland ingezameld voor Suriname

45
Zestig kuub aan medische goederen in Nederland ingezameld voor Suriname
Archieffoto: baby afdeling 's Lands Hospitaal Suriname

Als alles goed verloopt komt er na de eerste week van februari een container met zestig kuub aan medische goederen bestemd voor het ’s Lands Hospitaal aan in Suriname. Dit medisch materiaal gaat naar Suriname dankzij een Oosterhoutse inzamelactie.

Het gaat daarbij om couveuses, medische apparatuur zoals gyneaclogische onderzoeksstoelen, verlichting, meubilair, verbandmiddelen en ander medisch materiaal, deels afkomstig van het oude Amphia Ziekenhuis in Breda.

Daarnaast werd aan verloskundigenpraktijken in de regio Breda gevraagd om overtollig materiaal in te zamelen, hetgeen resulteerde in dozen vol spullen. Dankzij medewerkers van het bedrijf De Graaf Logistics uit Oosterhout, konden die worden opgehaald en tijdelijk opgeslagen bij het logistieke bedrijf schrijft BN De Stem vandaag.

De Graaf Logistics BV verzorgt ook het transport van de container naar de haven van Rotterdam en vanaf daar de verscheping naar Paramaribo.


45 REACTIES

 1. En toch wordt er gigantisch op Nederland gescholden.Elk jaar gaan er containers vol spullen voor ziekenhuizen internaten, kindertehuizen, scholen naar Suriname.En laten we de pakketten niet vergeten die wekelijks naar Suriname vanuit Nederland verscheept worden.En de geldzendingen.Suriname kan nog steeds niet buiten Nederland.En toch wordt er zoveel negativiteit uitgebraakt(ik kan het niet anders noemen) over Nederland,de Surineds,de Nederlanders en de Nederlandse regering.En die zendingen worden allemaal vanuit humanitaire overwegingen gestuurd.Geen dwang absoluut geen dwang!!!


  Maak melding

 2. ik vindt dat men geen gebruikte spullen uit ziekenhuizen moet gebruiken de reden daarvoor zal u ook bekend zyn,in nederlandse ziekenhuizen dwareld al enige tydt een inresistente baterie die niet uit te roeien is, ook nog dodelyk is , dus denk goedt over na alvorens je zulks invoer
  komplete ziekenhuizen zyn hier door gesloten en ontmanteld
  het inventaris wordt niet vernietigd maar exporteerd naar landen die dat niet kunnen betalen.
  wel nu laten wy hoe dan ook deze matrialen zelf kopen ook al zyn ze duur maar dan weet je wat je heb


  Maak melding

 3. Dat is dat ding.
  Voor de surinamers die niet naar Cuba kunnen voor medische behandeling.,dankzij Nederland kunnen we ons laten behandelen in Suriname.
  Bedankt Nederland wij hebben alle hulp nodig .
  Help ons met medicijnen,medisch apparatuur,artsen en specialisten.
  Schamen jullie je ondankbare ndp surinamers.


  Maak melding

 4. Afdankertjes ! Dit soort goed bedoelde particuliere initiatieven kan ik wel waarderen, maar het blijft raar dat anderen voor je gaan bepalen wat je nodig hebt.


  Maak melding

 5. Kondremangs
  Bedankt namens de arme dankbare uitgebuitte Surinaamse bevolking. ….want ondanks SZF kunnen we alle goede middelen gebruiken in Su……de Holland haters van DiDiBri en zijn boevenbende zullen knarsentanden……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 6. @RBrown: Nee dommie door efficiëntie zijn wij erachter gekomen dat ziekenhuizen voor zieken zijn en geen verkapte hotels met onbeperkte lig en verpleegtijden. Nieuwe knie hup zo snel mogelijk lopen en naar huis. Bevallen en alles is volgens het boekje verlopen, ga met je baby naar huis of naar een kraamhotel. De leeggekomen verpleegruimten krijgen een andere bestemming en overtollig materiaal in goeie staat wordt geschonken aan verpleeg/zieken/verzorgingshuizen die erom zitten te springen maar de middelen niet hebben om de aanschaf te betalen. Zelf ben ik voor recycling in eigen land want ontvangers zijn niet altijd dankbaar met een geste totdat de nood aan hun deur klopt. Deze mensen hebben het denkvermogen van de publieke vrouw die ipv een wip een drankje kreeg aangeboden. Ze zei prompt “meneer kon me beter die sente geve” of zoals het grootste deel van hulp ontvangers vanuit het buitenland die liever de gegevens van WU krijgen of de code van een beltegoedkaart. Nog erger zijn zij die hun materiele giften verkopen voor grof geld.
  Weiger de zending van 60 kuub aan materiaal en stuur het retour stel een daad!


  Maak melding

 7. Inderdaad,want de 19,5 miljoen euro mogen de Nederlanders opmaken aan sigaretten.Zo te zien heeft Sur.helemaal geen behoefte aan hulp goederen.Volgend keer kunnen ze het sturen naar Syrie.Voorlopig hebben ze tekort aan alles daar.


  Maak melding

 8. 9 jaar Bouta / NDP en het eigen kunnen van deze partij kenmerkt zich door afhankelijk te zijn van pakketten, donaties en leningen.

  De NDP heeft niet geinvesteerd in het eigen volk.


  Maak melding

 9. Petje af voor deze hulp. De Nederlandse regering heeft een probleem met de Surinaamse regering. Het onderlinge verkeer tussen de gewone mens blijft echter van kracht. Petje af.


  Maak melding

 10. He Delano,
  Alsjeblieft zeg, wat moeten wij hiermee? Een blok aan ons been.
  Criminaliteit, corruptie, veel ongeschoolden, Moeten we nog meert belasting gaan betalen,
  Nee dank je de koekoek.
  Af en toe zullen we wat naar jullie sturen wat we niet meer nodig hebben.
  Als je nu nog betrouwbare leiders had konden we misschien besluiten om meer steun in de vorm van kennis en nieuw materieel te geven, maar niet met deze schurken


  Maak melding

 11. Het is erg fijn dat zulke instellingen in Nederland zijn die onze ziekenhuizen en bejaardenhuizen in ons land belangeloos helpen met medische goederen die heel hard nodig zijn, die al jaren ontbreken in ons land. De hele medische zorg in Suriname ligt letterlijk op zijn gat. Er is zelfs grote schaarste aan verbandmaterialen. En zo stuurt men ook grote pakketten met verbandmaterialen vanuit Holland naar ons land. Medicijnen, katheters, naalden en spuiten worden belangeloos verzonden naar ons land. Alle medische apparatuur voordat deze de ziekenhuizen verlaten uit Holland worden goed geinspecteerd door hun eigen technische dienst en ziekenhuis in Holland heeft zijn infectiepreventie die 24-uur bereikbaar is. Elk ziekenhuis in Holland zijn er goed geschoolde en getrainde schoonmakers van infectiepreventie beschikbaar en oproepbaar wanneer er direct of indirect gehandeld moet worden. Geen enkel materiaal gaat richting het buitenland zonder dat de juiste controle is uitgevoerd. Ziekenhuizen worden landelijk gecontroleerd,geinspecteerd tevens gecertificeerd volgens de opgestelde richtlijnen. Elk ongerief wordt melding van gemaakt en direct gehandeld. Elk ziekenhuis in Holland heeft een klachtencommissie en een ombudsman, waar men zijn klacht kan indienen en ook gehoord krijgt. De rolstoelen, rollators, wandelstoelen, gehandicapten busjes die naar diverse verzorgingshuizen worden gestuurd is ook een belangeloze actie van Holland. Incontinentie materialen etc zijn allemaal donaties. Het is een feit dat heeft de medische sector in ons land iets nodig, Holland direct een helpende hand biedt. Er zijn door de jaren heen, heel veel Surinamers naar Holland vertrokken op vakantie, wisten/weten dat zij iets onder de lederen hadden/hebben medische hulp nodig hadden/hebben en direct werden/worden geholpen. Het is bekend dat het grootste gros Surinamers wanneer naar het buitenland afreizen geen reisverzekering afsluiten soms met alle gevolgen van dien. Het is van Holland bekend, reis je af daar naartoe en wordt je toevallig erg ziek aan boord, voordat het toestel goed en wel geland is staat de Ambulance, met artsen en verpleegkundige voor de gate om de patient op te halen en direct met loeiende sirenes richting ziekenhuis. Er wordt niet eerst gevraagd hebt u geld of bent u verzekert. Wat belangrijk is voor het medisch personeel, is wie zijn de contactpersonen in van de patient in Holland. Ze gaan direct over tot actie om te zorgen dat de persoon medische hulp krijgt. Dank voor alle medische hulp vanuit Holland. Alle hulp is zeer welkom, ook al gaat het om voedselpakketten,een babybedje, kinderfietsje.Deze spullen komen uit een goed hart en zijn op een eerlijke manier verkregen.


  Maak melding

 12. @ Franz
  Maar kunnen jullie het dan zelf bepalen? Nee en nog eens nee
  Je wilt geld zien, zodat het in de zakken van de paar welgestelden verdwijnt.!
  Nee, jongen, die tijd is geweest.
  Geld? No way, goederen. dat kunnen jullie krijgen
  Iedere vorm van negatief commentaar is beneden peil.
  De mensen die dit hebben georganiseerd hadden ook op hun luie reet kunnen gaan zitten.
  Hulde voor deze mensen


  Maak melding

 13. Het zou een stunt zijn als DDB in de rechtszaal wordt gearresteerd, trouwens een goed teken van democratie en naleving van de respectvolle eisen en bepalingen van een democratisch rechtbank. Waar ze wel voor moeten zorgen, is ondersteuning van de VN of soortgelijke buitenlandse macht. je weet het maar nooit met de NDP meet hun criminele achterban.


  Maak melding

 14. Mooi initiatief, goed voor alle Surinamers die hier behoefte aan hebben. Er is op dit moment een groot tekort aan van alles in su.
  Als na mei de nationale porie partij weg is, zullen er nog veel meer van dit soort initiatieven zijn. Ze hebben het land naar de afgrond geleid en het volk tot wanhoop gedreven. Dat ze gedoemd mogen zijn tot het einde van hun dagen.


  Maak melding

 15. @ Na so A DE
  Een stunt zeker. Maar onwaarschijnlijk. Want dat betekent dat de uitspraak al bekend is bij de orde handhavers. Zij zullen immers voorbereidingen moeten treffen.
  Maar, ik wil best even met je door fantaseren.
  De zwakzinnigen in de buurt zullen krijsen, huilen, joelen en “in opstand” komen. Totdat er hard wordt ingegrepen. Dan moet je ze zien rennen.
  Een paar denken, he dit is de tijd om te plunderen, skotoe heeft nu geen tijd en proberen met een wasmachine op hun rug te vluchten.
  Binnen de partij word heftig gediscussieerd, maar ze willen slechts een ding; de nieuwe leider worden.
  De president is dood, leve de president is een bekende leuze


  Maak melding

 16. De lijder van Suriname die is verantwoordelijk voor de surinamers.Hij moet zprgen voor mefische zorg!Maar wat doet bouta de moer!? Hij laat de surinamers met zijn patienten langzaam dood gaan en hij zelf gaat naar Cuba voor behandeling!
  En toch zien sommige ondankbare surinamers kans om Nederland uit te schelden ondanks hun donaties.Als zij willen uitschelden dan mars ga bouta uitschelden.


  Maak melding

 17. Ik moet geld verdienen en zo spannend is het niet om hele dag te reageren. In NL krijgen jullie stontjie dus hoeven jullie niet te werken.
  Met de oude spullen moeten wij blij zijn??
  Houden jullie je bacterieen maar daar.
  Ik hoef nooit niets uit Nl.
  Heb genoeg hier.
  Dit jaar mogen meer mensen naar de voedselbank in Nl.
  Het gaat jullie goed daar.


  Maak melding

 18. Een gegeven paard moet men niet in de nek kijken maar ik vraag me af of dit wel een goed idee is om afgedankte goederen te accepteren. De Nederlandse instanties zijn af van hun troep en Suriname mag het hebben. Doet me denken aan de brug van Aron.

  De vernietiging van dit spul in NL kost de ziekenhuizen heel veel geld en brengt ontzettend veel bureaucratie met zich mee.De milieu eisen zijn streng. Diverse vergunningen moeten worden aangevraagd. Er kan ook radia-actief spul tussen zitten dat miljoenen Euro’s kost om te verwerken.

  Ik vermoed dat ze de spullen gewoon in Suriname hebben gedumpt.” Ha,ha,ha ja lieve koninklin wij kloeten en bedanken u “. Waarom heeft men geen geldinzameling gehouden om nieuw spul voor ziekenhuizen in Suriname aan te schaffen. Van Rusland van president Poetin kreeg Suriname splinternieuwe hypermoderne computergestuurde couveuses en computergestuurde beademingsapparatuur. Dit maakt indruk. Het afgedankte spul uit Nederland heeft haar economische levensduur achter de rug. De technische levensduur van het materiaal kan men altijd verlengen maar onderhoud en vervanging van onderdelen kost ontzettend veel geld.


  Maak melding

 19. @RobG, Wendy,Rbrown,

  ik kan mij niet voorstellen dat jullie niet het schaamrood op de kaken hadden terwijl
  jullie aan schrijven waren. Er zit trouwens ook veel spullen bij wie nog
  splinternieuw zijn. Maar ja je moet wel even de moeite nemen om het artikel in de
  krant te lezen en niet direct als gek beginnen te schrijven. Elk Land in Afrika had een
  gat in de lucht gesprongen, maar ja sommige…….


  Maak melding

 20. @wendy
  In Nederland krijgen jullie stontjie dus hoeven jullie niet te werken.Wie is jullie?
  Je blijft maar onzin uitbraken.Iedere keer laat je zien dat je jaloers bent op de Surineds en een levensgroot minderwaardigheidscompex hebt.Suriname heeft Nederland nodig en zal Nederland nodig blijven hebben zolang men in Suriname het land regeert op een wijze die veel te wensen overlaat en op die manier de burger zeer tekort doet.


  Maak melding

 21. Robbie robbie toch.
  Doet het pijn?
  *Een gegeven paard moet men niet in de NEK kijken??? Snap je de uitdrukking wel boy
  * De Nederlandse instanties zijn af van hun troep en Suriname mag het hebben.
  Je weet dat je mag weigeren toch?
  Je weet dat de minister besloten heeft om geen invoerrechten te heffen. Waarom doet hij dat toch? Omdat hij de goederen niet wil toch. Natuurlijk. Nadenken jongen nadenken

  Wie zitten achter deze menslievendheid?
  Dit medisch materiaal gaat naar Suriname dankzij een Oosterhoutse inzamelactie.
  Surinamers woonachtig in Nederland?


  Maak melding

 22. Deze inzamelactie is mede mogelijk gemaakt door stichting Kleurrijk leven voor Suriname en door de Graaf logistics uit goede wil en zonder persoonlijk belang. Dus niet net zoals de donaties aan de NDP inruil voor een project of dure lening of ander belang.

  Zoals al eerder gezegd, Suriname en Nederland hebben een bijzondere band met elkaar. Dit kan niet ontkent en ontkracht worden.

  Maar nu wordt wel weer duidelijk hoe ondankbaar en kortzicht Bouta-lovers zijn.


  Maak melding

 23. @Vliegende Hollander,
  Nieuw spul? Vast wat nieuwe verbandmiddelen om de troep te camoufleren.Ik denk niet dat men een container van 60 kuub (4m x 5m x 3m ) gaat volgooien met hoogwaardige materialen. Maar je zegt dat het nieuw spul moet zijn.Kan waar zijn. Ik heb ook mijn twijfels.


  Maak melding

 24. men wil niet inzien dat veel medische matriaal op een of ander manier besmedt is,dat heeft niks met ondank of politiek temaken maar wat bewezen is
  ik gun een ieder beterschap en gezondheidt maar gezondverstandt kan ik jullie niet geven


  Maak melding

 25. Met de bijna 2 miljard USD dat de onafhankelijke democratische republiek van Suriname jaarlijks verdiend uit o.a. goudwinning hoort zij zichzelf te kunnen voorzien in dit soort zaken…


  Maak melding

 26. Kondremangs
  Ik zei het toch dat de DiDiBri lovers zouden knarsentanden. ……Lawpi. …de brug van Aron? ?????? Het was Lachmon. .jo bongrobita. ….als je iets niet weet. …hou je mond. …ssssttttt. ….1 vraag. ….wat heb JIJ voor suriname gedaan tot nu toe dan maar alleen pro DiDiBri proza verkondigen? ???
  Ik lever mijn bescheiden bijdrage door vanaf 1989 de suri jeugd te helpen met hun toekomst. …..via onderwijs.
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 27. @Rbrown
  Je opleidingsniveau is duidelijk in te schatten gezien je taalgebruik en schijven. Je kennis over medische middelen en ontsmettingsprocessen/keuringen in de moderne wereld is jou totaal onbekend. Dus ga liever een opleiding volgen, ipv een media-propaganda voor DUMMIES te voeren met een IQ lager dan je leeftijd…

  @Wendy
  Je bent wederom jaloers dat driekwart van de wel werkende Surineds gemiddeld een maandsalaris hebben waar jij een jaar voor moet werken… heeft Holland zeker gedaan? Dat JOU omgeving blijkbaar in SU en in NL een bepaald (financieel) niveau heeft zit je dwars… remedie : studeren, echt werken, ondernemen….

  En gunnen het de Suri’s die het echt nodig hebben en waarderen (deze en meerdere inzamelingsacties) van harte … afgelopen jaren en komende jaren…

  PS zit je nog om JOU ” olie ” te schreeuwen hahahaha??? (Dat gun ik SU ook van harte hoor…) maar ik zie jou en je directe omgeving niet die 1 miljard USD bij elkaar krabben om te kunnen investeren, zie je eerder hopen dat je over minimaal een 7 jaar!!! verder kan parasiteren….


  Maak melding

 28. Nina, het is mijn versie van het spreekwoord.Het komt op hetzelfde neer. Met deze gift aan instellingen in Suriname wordt ook NL afval weggesluisd. Heel slim bedacht. Alleen jullie willen het niet inzien.


  Maak melding

 29. @Robg
  Radio actief spul in ziekenhuizen gaat in speciaal daarvoor bestemde containers en wordt door een speciaal bedrijf opgehaald.Als een patiënt ontslagen wordt ,wordt het bed plus matras gedesinfecteerd.En dat geldt voor alle materialen.


  Maak melding

 30. ik zou zeggen “blijf consequent wendy en robg”. geen aanspraak maken op de middelen als je ze nodig hebt. wendy heeft genoeg zegt ze. wat een egoïste. er zijn genoeg mensen die het wel nodig hebben


  Maak melding

 31. RealityMaster@ jammer maar iemandt op een taal fout beoordelen ? zegd my genoeg over jouw soort ,het zyn juist dit soort mensen die dromen om het hier voor het zeggen willen hebben ,onderdrukers van het ergste soort, In nederland is het al om bekend dat er in ziekenhuizen een bactery voorkomt die niet reageerd po penneseline er is in Rotterdam zelfs een ziekenhuis gesloopt en gesloten . ik hoe van mensen met hoogmoet niks want vaak stellen jullie niks voor ,alleen anderen een complex aan praten meer niet
  van my kryg je een midden vinger plaats die maar waar je wil en ga maar googlelen


  Maak melding

 32. Waarom afdankertjes? Ik zou het niet accepteren als dingen niet nieuw zijn we hebben het over medische dingen .. Nederland heeft genoeg geld. Maar ze zitten er op.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.