Surinaams kindje van 15 maanden drinkt gramoxone en overlijdt

20
baby in Suriname

Zeer triest bericht uit Suriname: Een kindje van 15 maanden is vorige week overleden nadat het jongetje gramoxone uit een softfles had gedronken. Hij zou de fles met landbouwgif op het erf gevonden hebben en waarschijnlijk gedacht hebben dat het frisdrank was, aldus de Surinaamse krant Times of Suriname vandaag.

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat het kind buiten aan het spelen was waarbij zijn 9-jarige zus op hem lette. Op een gegeven moment werd de zus geroepen en liet zij de jongen even alleen. Hij zou toen de gramoxone, die in een softfles was, hebben gepakt en gedronken.

Volgens de krant zou het verdelgingsmiddel worden gebruikt om te bespuiten. Een vijftienjarige jongen zou dat een dag daarvoor doen, maar deed het niet omdat het toen regende. Hij liet de fles buiten staan. De fles was voor de helft gevuld met het verdelgingsmiddel en het kindje heeft bijna alles gedronken, aldus Times.

De politie van Munder heeft het ontzielde lichaam na afstemming met het Openbaar Ministerie in beslag genomen voor een gerechtelijke lijkschouwing.

- Advertentie -

20 REACTIES

 1. Ik ben aan het schaften in de kantine of ik lees het dramatische nieuws tussendoor. Ik kon mijn laatste brok kibbeling niet door mijn strot krijgen, oh erg dramatisch. Waarom gaan ouders zo gemeen om met hun kinderen in Suriname, als hij/zij niet te Vondel wordt gelegd , dan maar doden . De houdingen van sommige ouders naar hun kinderen laten echt te wensen over. Zielig voor die boy . And rust zacht jochie .
  Sranan saka boeng diepie.


  Maak melding

 2. @ Brantimaka
  Verwijten zijn niet op hun plaats.
  Kinderen moet je voortdurend in de gaten houden. Een negenjarige kan je en mag je niet belasten met deze taak.
  Maar als moeder moet werken en vader ook (of hij moet slapen) dan zoek je een uitkomst voor een uurtje of wat.
  Ouders, zusje, en ook de 15 jarige jongen heel veel sterkte met dit verlies

  @ schipper
  Voor je weer zo’n stomme opmerking plaatst, dat de voeten niet van dit kindje zijn, omdat ze van een bakrakindje zijn, of omdat deze foto al eerder geplaatst is,
  we weten het.
  Dit bespaart je om weer onzin te schrijven


  Maak melding

 3. Trietst, zeer triest.

  R.I.P. kindje !!

  Sterkte aan de nabestaanden !

  Toch wil ik zeggen dat het deels dom-koppigheid is van volwassenen. Want iedereen weet hoe gevaarlijk dat spul is. Sowieso laat je een kind daar niet meewerken. Ten tweede op flessen met een dergelijk gevaarlijk middel zijn kindveilige doppen. Deze bestaan al jaren. Het is niet voor niets ontwikkelt ! Gebruik het dan ook !
  Gevaarlijke stoffen bewaren in een softfles anno 2020 en dan nog onverantwoord er mee omlaten gaan is gewoon dom-koppig !

  Laat het de zoveelste les zijn aan alle ouders !


  Maak melding

 4. Recent heeft de minister van LVV aangekondigd dat het volk tot eind 2020 landbouw gif mag gebruiken die zeer dodelijk is voor mens en dier. Het is een trend dat jong en oud dit spul in neemt en dieren met opzet dood. Wanneer wordt er bij deze gasten thuis geinspecteerd en de rommel opgeruimd??? Dit onschuldig kind heeft de hoogste prijs voor nalatigheid/onoplettenheid moeten betalen. Opvoeders moeten zeker heropgevoed worden.
  Minister van LVV hoeveel doden moeten er nog meer vallen door inname van landbouw gif.
  Nog meer uitstel tot 2021??????

  R.I.P. kleine Engel.
  Familie hoe zwaar dit ook moge zijn, wens jullie heel veel sterkte.


  Maak melding

 5. Men kan over alles blijven speculeren, helaas, daar hebben de nabestaanden en en overleden kind geen ene moer meer aan.

  Je kunt nog zo voorzichtig zijn binnen een flits van een seconde is het kwaad al geschiedt…


  Maak melding

 6. Jongen van 15 jaar moet grammasoon spuiten?? Daar al verkeerd.
  Kind van 9 moet op dreumes letten?? Kan ook niet.
  Terrein zou gespoten moeten worden, wat doet zo een klein kind buiten.
  15 maanden is nog een baby.
  Maak kinderen als je omstandigheden het toelaten.
  Triest voor het kleine jongetje.


  Maak melding

 7. Mijn ouders hebben ons altijd geleerd om wat het ook is niet in softflessen te bewaren omdat kinderen, ja zelfs 3 en 4 jarigen, de softfles associƫren met soft.
  Geen terpentine geen benzine geen diesel geen vergif niets maar dan ook niet in een softfles.


  Maak melding

 8. RIP kindje en nabestaanden gecondoleerd, een les wil ik het niet noemen, een ongeluk zal dat geweest zyn, door wat nalatigheidt
  ik weet dat het hoe dan ook hardt aankomt dit verlies
  ik zal u daarom niets verwyten


  Maak melding

 9. Bigi Sma lees beter noh, vijftien jarige zou een dag daarvoor het verdelgingsmiddel moeten gebruiken, vanwege de regen ging dat niet door. Ga aub even langs optiek Ninon/Hans Anders.


  Maak melding

 10. Ze moeten die domme kop opsluiten misschien wel expres gezet dat spul komt daar niet vanzelf en nooit in een soft fles er zijn 1mjn redenen en leugens waarom de fles daar was, misschien een buiten echtelijke kind vreemd gaan is normaal in ons warme land dat is de norm moet meidmang zijn of een stoere Lena foe Makkaolo anders tel je niet mee
  Just feel the vipe


  Maak melding

 11. Het kind heeft vreseijk moeten lijden. Hij zou toen de gramoxone, die in een softfles was, hebben gepakt en gedronken. Degene die dit gif in een softfles heeft geschonken is te beklagen. Hoe kan een negenjarige letten als oppas. Oma taki, kijk no, dit soort zaken zijn schering en inslag te Abra Broki. Meestal zijn de ouders paars verarmd en moeten ze dubbel hard werken, er is geen geld voor oppas. Opa taki ai sari tori, maar weet je ook dat vele ouders hun kleine kinderen alleen laten met een minderjarige zus of broer en geen tijd hebben na het werk om met hun kinderen te blijven. Weet je dat vele van deze ouders gewoon hun kleine kinderen alleen laten om naar de paarse dienst v=te Ocer deel te nemen aan de aanbidding en verering van een misdadiger. Oma taki, misdadig is het ook om in zo’n fles vergif te verkopen, dit zijn na weeen van de revo periode. Zelfs plastiekzakken waren schaars als tupperware om je spullen te bewaren.


  Maak melding

 12. Verwijten is inderdaad niet op z’n plaats. Maar om de waarheid te zeggen moet je soms verwijten, en de enige die hier iets te verwijten valt is de Staat.

  Zwaar gif is gewoon te verkrijgen – De Staat (lees het betreffende ministerie) is onverschillig en laks en neemt geen verantwoordelijkheid. Kiest ook hier voor de weg van de minste weerstand.

  Als het gif eenmaal in bezit is wordt er onverschillig mee omgegaan, zie het nieuwsbericht. Het gebruik van beschermende attributen zoals een doodeenvoudig mond/neuskapje is taboe in Suriname – Ook hier neemt De Staat oftewel het ministerie geen verantwoordelijkheid door te zorgen voor gedegen voorlichting, maar kijkt liever de andere kant op. Altijd makkelijk en het kost geen geld.

  Sterke aan de nabestaanden van dit kindje. Zijn onschuld is hem fataal geworden.


  Maak melding

 13. Een reeks van gebeurtenissen hebben geleid tot de dood van het kindje. Een ongeluk. RIp kindtje.
  Gevaatlijke spul moet touch achter slot zelfs als het regent.


  Maak melding

 14. In Suriname word er sowieso teveel gif gebruikt. Een kind laat je niet werken met gif laat dat aan een volwassen persoon over. Oppassen maakt niet uit welke leeftijd vroeger was dat de normaalste zaak. Het is hoe je je kind opvoed praat en leg dingen uit helpt heel veel ze kunnen gewoon samen spelen waarom moet er altijd een volwassen erbij zijn. Kijk of de omgeving veilig is. Maar een ongeluk schuilt in een klein hoekje


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.