Brokopondo voorzien van 2e vuilverbrandingsoven

6

Het district Brokopondo beschikt nu over een 2e vuilverbrandingsoven. Het ressort Centrum is afgelopen vrijdag hiervan voorzien. Het is in Suriname de 15e verbrandingsoven die in gebruik is genomen.

De ingebruikname heeft plaatsgevonden in aanwezigheid van de ministers Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen en Atoine Elias van Volksgezondheid. Ook de districtscommissaris, andere overheidsvertegenwoordigers en de plaatselijke Surinaamse bewoners waren deelgenoot van de gebeurtenis.

Minister Akiemboto vindt het een geweldige ontwikkeling dat de plaatselijke gemeenschap nu over de mogelijkheid beschikt om op een verantwoorde manier om te gaan met haar vuilverwerking. “Het past in het beleid van deze regering om milieu als deel van de ontwikkeling van de samenleving mee te nemen.” Hij riep de samenleving op er zuinig mee om te gaan.

Districtscommissaris Frederik Finisie van Brokopondo zegt dat de eerste oven in het district geplaatst is te Brownsweg. Nu is het de beurt aan Brokopondo Centrum. Voor het bedienen van de verbrandingsovens in Brokopondo worden, anders dan in andere districten, ook vrouwen getraind. De dc zegt dat indien je ontwikkeling wil brengen anno 2020 het noodzakelijk is om ook vrouwen te betrekken. Het is de bedoeling dat ook Klaaskreek voorzien wordt van een oven.


6 REACTIES

 1. Laatste nieuws

  De Raad van Commissarissen van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) ontkent dat governor Robert van Trikt is ontslagen. Op social media gaan berichten viraal waarin wordt aangegeven dat Van Trikt wordt ontslagen.

  De raad van commissarissen, onder leiding van Vijay Kirpalani, is in vergadering bijeen. Wat er precies aan de hand is bij de CBvS is nog onduidelijk. Starnieuws verneemt dat er een onderzoek gaande is naar bepaalde besluiten die genomen zijn door de governor.

  De speculaties werden heftiger nadat Van Trikt zonder opgaaf van redenen afgezegd heeft om de nieuwjaarslezing te houden voor de Vereniging van Economisten in Suriname.


  Maak melding

 2. Hmmm, maar waarom wordt er geen gebruikt van gemaakt wanneer men drugs gaat verbranden. Raar hé, zo zie je wel wat er gebrand wordt met een camera ploeg erbij.


  Maak melding

 3. Dan krijgt v Trikt nog een bijzonder papiertje in korte tijd nl zijn ONTSLAGBRIEF!
  Die man is gierig voor papieren hoor! Nu kan mevrouw Agoswa de post overnemen zij kan zeker al tot 5 tellen. Un no pori a show jere!
  WACHT EVEN WEEST GERUST ALLES KOMT TERECHT…


  Maak melding

 4. Waarom geen compost maken. Is veel beter voor het milieu en hebben de landbouwers meer aan. Sorry, daar wonen geen landbouwers alleen ambtenaren.


  Maak melding

 5. Verbrandingsovens hier en daar verspreidt in ons land. Wat wordt er dan precies verbrand?
  Wordt het afval gescheiden voor de verbranding? Houdt men rekening met ons milieu? Plastic en autobanden verbranden is zeer schadelijk voor het milieu. Hiermee wordt er veel de werkgelegenheid geschapen. Werklozen kunnen het afval scheiden voor de verbranding.
  De Minister van Hulpbronnen en Volksgezondheid hebben beiden geen kaas gegeten van het scheiden van afval voor de verbranding, wat wel en niet in de oven mag, doen deze kerels maar wat. Ze gaan toch graag op de foto met z’n allen met een onsmakelijk stukje textiel hangend over hun schouders in alle kleuren van de regenboog. O ja hoort bij Akiemboto zijn cultuur.
  Men zal een milieudeskundige moeten raadplegen, voor men tot actie overgaat.


  Maak melding

 6. Er zijn nu voldoende vuilverbrandingsovens om al die paarse rommel als vlaggen, shirts, petjes, etc. te verbranden.

  Weg met al die paarse rommel ! Tra fas no de !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.