ABC: ‘Governor Van Trikt met verplicht verlof’

42
Governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS

De nieuwsdienst van ABC meldt zojuist dat governor Robert van Trikt van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) ingaande vandaag met een week verplicht verlof gestuurd is. ABC meldt verder dat de directie van de bank en de Raad van Commissarissen zijn opgeroepen door president Bouterse. Momenteel zijn ze samen met de Raad van ministers in vergadering op het presidentieel paleis.

Er wordt volgens de zender al gesproken over een mogelijke opvolger van Van Trikt en dat zou Karel Eckhorst zijn, die jaren bij de Centrale bank heeft gewerkt. ABC meldt verder dat er heel veel kritiek op het functioneren van de Governor zou zijn. Zo zou hij een auto van drie honderdduizend us dollars gekocht hebben. Hoe ABC aan die info komt is niet bekend.

Eerder op de dag ontkende de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) tegenover Starnieuws dat Van Trikt is ontslagen. Dit naar aanleiding van berichten op social media waarin wordt aangegeven dat Van Trikt wordt ontslagen. 

Starnieuws meldde dat er een onderzoek gaande is naar bepaalde besluiten die genomen zijn door de governor. 

UPDATE di 14 jan – Starnieuws meldt vandaag dat Van Trikt niet met verplicht verlof is gestuurd, maar hij heeft verlof opgenomen. Starnieuws verneemt dat hij meewerkt aan het onderzoek dat ingesteld wordt bij de bank. Er zijn vraagtekens achter grote aankopen en uitgaven zonder dat er afstemming erover heeft plaatsgevonden. 

- Advertentie -

42 REACTIES

 1. En hij kocht een pand van Assuria aan de Waterkant voor US 4,5 miljoen en een groot perceel bij het Blauwe meer van Asuria en DSB.Terwijl de bank met een negatief saldo werkt.Nu moet hij de Iron Lady in stelling brengen om hem te redden.Zij was eens de minnares van de pikin ingi boi.


  Maak melding

 2. Wij kennen allemaal het woord witte boorden crimineel. Van Trikt zag vanaf het begin de dollar tekens.Ziet doen gaat doen. Het is de kat op het spek binden of het is de kat vragen om op een bordje melk te passen. Hij wil vast ook zo’n dure doodkist met alles erop en eraan.

  Sarie Torie


  Maak melding

 3. Oeps.
  Heeft kennelijk gekozen voor de gedrag en beroepsregels die behoren bij zijn titel (RA).
  Hij heeft waarschijnlijk niet datgene willen doen die indruist tegen de goede zeden en of openbare orde en of die het beroep van accountant zou kunnen schaden

  Nu kijken wie het volgende slachtoffer wordt. De minister van Onderwijs (mama van de met verlof gestuurde topman van de CBvS


  Maak melding

 4. De Bouterse adepten prezen deze man de hemel in. Lachwekkend. Zoveelste benoeming van Bouterse die de mist is in gegaan. Het is aan 1 schakeling van misbenoemingen sinds Bouterse aan de macht is gekomen maar de Pres. zelf wil van geen wijken weten.


  Maak melding

 5. Opa taki, hmm, a boi disi no vaar a werkelijke koers sa baas en Boefdraad beng wanni. Oma taki, dang a werkelijke reden kande dat hij de in beslag genomen 19 miljoen Euro door OM van Nederland niet heeft weten los te krijgen. Ai baas en boevenbende zijn wanhopig aan het worden, ook wat zijn veroordeling betreft. Veel geld van land en volk hebben ze gestopt in het proces en om ook het geld los te krijgen. Opa taki, tjies Trikje mooi, beet, met onberechte misdadigers van het ergste soort is het als water naar zee dragen. Oma taki, hoor die paarse zombie’s en paria’ s klagen, eeh erg hoor dang is alles voor niets, al die peperdure advocaten en adviseurs op kosten van land en volk. Monie meki bakka op onze kosten. Ai basie joe mpp. Ondertussen is mama Liliput onthuts en zei, eeh dus baas vindt me zoon niet meer geschikt noh, om zijn vuile kroekta bankzaken olv Boefdraad op te ruimen. Zoon Trikje taki, ma ik heb me best hard gedaan, maar met een duivelse baas en onbetrouwbare Boefdraad is echt ma, crimineel bankbeleid geworden. Ikke heb ze vermaand en ze zijn zo boos geworden en hebben me opgedonderd. Eeh ma prate met baas noh? Ma baas is echt maffioso, hoe kan ma zijn puinhopen helpen opruimen, of ma je houdt domweg van baas, als al die laaggeschoolde domme aanhangers noh? Wahahahaha oma lafu. Nog nooit in de geschiedenis van dit land is er sprake geweest van reshuffelingen. Opa taki, ndp oenoe mpp.


  Maak melding

 6. De policy van deze regering is,eerst onkennen dat hij ontslagen is en over een week of zo sturen ze hem de laan uit deze boeler want dat is hij. Alom bekend bij de homofielen in nederland, hoj is dan het vrouwtje.


  Maak melding

 7. Dit is STELEN ;
  Als deze man zo eigen moedig is om misbruik te maken van staats gelden om zichzelf te gaan verrijken, dan wat about zijn baas Hoefdraad EN Hoefdraad zijn baas. hoeveel zouden dan deze 3 heren hebben gestolen uit de kas v d CBS .
  Bouterse deed dat al in 1980 . 150 miljoen.
  Ik denk dat Robert v Trikt de opvolger gaat zijn van Rudolf Elias van staatsolie!!!!!
  Het is een steek spelletje en iemand moet zogenaamd de schuld krijgen .
  Met olie kan hij 200X rijker worden .
  Geloof wel of niet : het is in de maak . Robert v Trikt wordt de nieuwe directeur van staatsolie!!!!


  Maak melding

 8. Opa taki, ik meer respect voor die brombere mang die dagelijks poep opruimd en eerlijk zijn brood verdiend dan de president en consorten. Allemaal boeven.


  Maak melding

 9. Deze regering kan goed nieuws niet verdragen, lijkt t. Zodra er goed nieuws is, baaahm, direct weer een negatief bericht wat ze zelf gezocht hebben…..


  Maak melding

 10. Als je de politiek ingaat of aan politiek gelieerde posities inneemt dan baden je kinderen hun kinderen hun kinderen in zoveel luxe en weelde.

  Het nageslacht word dan niet met een gouden lepel maar platina of diamanten lepel geboren…

  Gouden borden en servies liggen voor ze klaar om de buiken te vullen met delicatessen overgevlogen uit de Verenigde Staten van Satan…


  Maak melding

 11. Alles wat deze NEPTUNES regering kan verzwakken is meegenomen: Ik hoop dat Trickie wordt ontslagen zodat moeder Lilian gelijk bedankt als minister.

  Het zal een mooi moment zijn 4 maanden voor de verkiezingen.

  VOLK VAN SURINAME: STEM BEWUST EN LAAT JULIAN WITH GEEN GELIJK KRIJGEN DAT DE MEERDERHEID VAN DE BEVOLKING VAN SURINAME DOM IS.

  OP UW SCHOUDER RUST DEZE PLICHT OM DEZE COSA NOSTRA ORGA WEG TE STEMMEN.

  ALS U VOOR DEZE MOORDENAAR EN ZIJN GANG STEMT DAN BENT U DOMMER DAN DOM.


  Maak melding

 12. Hangt dit samen met de €19,5 mln.
  Weigert hij in te stemmen met hetgeen Hoefdraad wil, namelijk dat dit geld van de Staat is en niet van de particuliere/handelsbanken.
  Weigert hij de documenten hieromtrent aan te passen?
  Het is de schuld van Jojo of Pico. Een van deze twee heeft hierover geschreven.

  De vraag hierbij is waarom de Hakrinkbank en de andere twee banken samen met de centrale Bank optrokken en ze de zaak apart wilden laten behandelen, als het geld toch niet meer van hen was.

  Het speculeren kan beginnen.
  Maar bepaalde figuren zullen voorlopig zwijgen. jammer dat het slechts voorlopig is


  Maak melding

 13. schaamteloos lilian die nog probeert te beschermen
  eerst geld bij spsb nemen en dan de lening laten afboeken met behulp van ma
  en nu met het geld van ce verarmde samenleving de golden boy uithangen
  SHAME ON YOU LILIAN EN ROBERT


  Maak melding

 14. De Bouta-lovers zijn stil.
  Ze snappen het niet meer.
  Misschien is het nu tijd dat ze hun eigen reacties terug lezen.

  Of toch ding nak wan dobbel shot Palm ini wan slok bottoms up.


  Maak melding

 15. Kondremangs
  De zoveelste reshuffle van DiDiBri aanstaande? ????
  Ik weet al een nieuwe governor. …..een ons allen bekende pseudo econoom uit Groningen Ptata. ….Lawpi. ….
  Su gaat binnen de kortste keren nog sneller naar de nog uitgebaggerde rivierbodem van de suriname rivier. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 16. Ding boi dies ab.. boeken kennis….. Baas NE vertrouw ding… A snesie tori de toemsi doorzigtig.. A heer kondre e sie.. dati.. Plus… China.. Snesi e fraudeur.. geraffineerd…Ai.. Zwijge.. En soms i no Kang vertrouw.. China.. Nangah moni… Deh ab ding egi belang..a set..dies o mik a sani moro fromroe


  Maak melding

 17. Zakkenvullen is business as usual voor deze regering. Daarvoor wordt niemand weggestuurd. Zie Abrahams en de vele corruptiegevallen die niet door het OM zijn vervolgd.
  Waarschijnlijk wil hij niet meewerken aan het monetair financieren van de overheidsuitgaven of wil hij iets niet doen dat de NDP van hem vraagt. En dan komen zijn missers goed van pas om hem weg te sturen


  Maak melding

 18. De Governor van de CBvS moet betrouwbaar zijn. Die kun je niet een week met verplicht verlof sturen en hem daarna weer aanstellen. Alhoewel in Su gebeurt in de financiële sfeer meer dat normaal gesproken “not done” is.
  Van Trikt is dus definitief weg. Naar de echte reden van zijn vertrek zullen we moeten gissen net als bij Gersie. Het scenario is ook gelijk. Eerst beschuldigen, zogenaamd gewichtig overleg met de president over de positie van de Governor en daarna ontslag.
  Zo gaat de NDP om met mensen die niet doen wat ze willen. Van Trikt had het kunnen weten. Dus ook eigen schuld dikke bult


  Maak melding

 19. Hij kan goed graaien. Gebouwen en land en luxe auto.Hij ksn nu adviseur van president worden. Alleen kon hij boefdraad ’s stem achter de scherm niet goed horen. So lonb trikje.


  Maak melding

 20. Rob, pakiritigri
  Wanneer komen jullie dit goed praten. Ik heb waargenomen dat jullie na het verschijnen van dit artikel reeds op andere artikelen hebben gereageerd.
  Bek vol tanden? Of om in rob’s termen te spreken; nek vol tanden (ik heb het spreekwoord aangepast).
  Lulopmerkingen, dat jullie wachten tot meer bekend is zijn dooddoeners, aangezien jullie bij andere artikelen dit niet doen. Dan lopen jullie voorop.
  schipper heeft ten minste nog het lef getoond om te reageren


  Maak melding

 21. Opdonderen deze govenor. Nog geen jaar aangesteld en nu reeds deze verplichtingen aangaan, terwijl het land geen geld heeft. Laat hij ook zijn moeder met hem meenemen, dan zijn we beide idioten in een keer kwijt. Beiden zijn ze machtsdronken.


  Maak melding

 22. Opa taki, daarom heb ik mijn kinderen en kleinkinderen altijd voorgehouden, nooit iets aan te nemen, of te doen of om tegaan met mensen die de misdaad in hart en nieren uitdragen. Ook al zijn ze nog zo rijk en al hebben ze nog zo veel macht, ga nooit om met deze mensen, blijf uit hun buurt. Geloof geen enkele woorde dat ze zeggen, vertrouw ze ook nooit van je gehele leven op deze Aardbol, want deze mensen zijn duivelse bezeten en vol van kwaadheden. Ook al zeggen ze het goede voor ogen te hebben voor hun naaste, ook al zijn ze lid van welke kerk of gemeente dan ook, ook welke titel ze ook voor hun naam dragen, let goed op jezelf en let op hun werken en vruchten, want zo alleen zul je weten of het bederiegers en dieven zijn. Mensen die deze lui op handen dragen zijn erger dan dwazen.


  Maak melding

 23. @picolaas.

  Het zal heel moeilijk zijn voor de Bouta adepten Pakiratigri en RobG om deze beslissing recht te praten. De man is 10 maanden geleden binnen gehaald om Gersie te doen vergeten toen die uit eindelijk weigerde de sleutel van de kluis uit handen te geven.


  Maak melding

 24. Chotelal beheer de vreemde valuta hij is diegene die de koers bepaald niet CBvS. Ik vraag me af welke crimineel komt er hierna. Hij een van de corrupte mensen kaders van NDP het lijst wordt steeds langer.


  Maak melding

 25. De auto is de stok om mee te slaan. Dat van Trikt voor geen antwoord had op de goedkope dollars van Chotelal en verwees naar de President voor antwoorden is de reele reden om hem weg te zetten. Bouterse mag wel grote beloften doen maar mag er niet aan herinnerd worden.

  Iedereen die duidelijk maakt dat Bouterse verantwoordelijk is heeft een sterk in gekorte carrière perspectief..


  Maak melding

 26. Dus Roy
  de CBVS is niet in staat haar belangrijkste taak uit te oefenen, namelijk het stabiliseren van de waarde van de valuta, zowel intern (inflatiebestrijding), alsook extern (wisselkoers stabiliseren),
  Chotelal, is machtiger?
  I rest my case


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.