Ambassadeur Cuba op beleefdheidsbezoek bij minister Gopal

6
Ambassadeur Cuba op beleefdheidsbezoek bij minister Gopal

De ambassadeur van de Republiek Cuba, Igor Azcuy, die overgenomen heeft van voormalig ambassadeur Manuel Javier Rubido Diaz, heeft een beleefdheidsbezoek gebracht aan minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken. Het bezoek dat op vrijdag 10 januari heeft plaatsgevonden, heeft de directeur van Sportzaken, Mitchell Kisoor, ook bijgewoond.

De samenwerking die het ministerie van Suriname heeft met de Republiek Cuba op sportgebied de afgelopen jaren en hoe die te intensiveren was de rode draad van het gesprek. De ondertekening van een Memorandum of Understanding (MOU) wordt voorbereid.

Minister Gopal gaf aan dat het ministerie van Sport- en Jeugdzaken vanaf 2009 een samenwerking heeft met de Republiek Cuba middels het project “Inzet buitenlandskader”, waarbij er Cubaanse coaches werden ingezet. Dit project heeft tot en met 2014 voortgang gevonden, waarbij het middels de MOU die momenteel voorbereidt wordt, hervat zal worden.

De Cubaanse coaches, die nu in dienst zijn van het Surinaamse ministerie, worden ingezet op het gebied van atletiek en volleybal. Kisoor benadrukte de talentidentificatie, ontwikkeling en successen van die takken van sport die de Cubaanse coaches versterken.

Ambassadeur Azcuy stelt de talentidentificatie op prijs. Volgens hem kan er op zo een manier vroegtijdig gewerkt worden aan de ontwikkeling van een topatleet. Hij heeft ook de bereidwilligheid van de Republiek Cuba aangegeven om de samenwerking te intensiveren middels onder andere deskundigheid op verschillende gebieden van sport te delen.

- Advertentie -

6 REACTIES

  1. Begint een beetje op te vallen lijkt alsof de cubanen elke dag in het nieuws willen zijn. Maar ze hebben niets te bieden behalve grootspraak. Hun eigen ekonomie staart op instorten door de VS boycott.


    Maak melding

  2. Armoedzaaiers worden door deze rovende regering olv de allergrootse rover didibri en Boefdraad een aalmoes gegeven dat land en volk toebehoort. Opa taki soort zoekt soort, soso ka.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.