‘Surinaamse Nederlanders terug naar Suriname vanwege bloei economie door olievondst?’

62
Surinaams geld srd Suriname

De significante olievondst in Suriname en de verwachte opleving van de Surinaamse economie daardoor, zal volgens de Surinaamse overheid zorgen voor een grote toename van werkgelegenheid in het land. Omdat deze arbeidsplaatsen niet alleen opgevuld kunnen worden door lokale arbeidskrachten, houdt het ministerie van Arbeid er nu al rekening mee dat veel Surinaamse Nederlanders zouden kunnen besluiten om in Suriname te komen werken.

Dat kwam gisteren naar voren tijdens een meeting tussen minister Soewarto Moestadja van Arbeid en de Surinaamse chargé d’affairs in Nederland, Oquemele Denz. Bij de komende arbeidsmarktplanning zal de Surinaamse diaspora niet buiten beschouwing worden gelaten, aldus de minister.

Tegen deze achtergrond wenst het ministerie in de komende periode ook de Surinaamse diaspora in Nederland te informeren en voor te lichten over de kansen die de arbeidswetgeving hen biedt indien ze besluiten om in Suriname te willen werken. In dit verband hebben de bewindsman en de Surinaamse chargé d’ affairs van gedachten gewisseld over mogelijkheden voor voorlichtingssessies met de beoogde doelgroep in Nederland.

De Surinaamse regering heeft in haar Ontwikkelingsplan 2017-2021 als een van de beleidsdoelen opgenomen, het ontwikkelen van een migratiebeleid, waarbij de diaspora een wezenlijk onderdeel vormt.

- Advertentie -

62 REACTIES

 1. Dit is dan een uitgelezen kans voor de echte NDP ers in Nederland om hun stontjie te laten en in Sur.te komen werken.En de kans om de bakra en hun zwarte piet de rug toe te keren.Hopelijk zijn ze bereid om wat muskieten prikken te verdragen en de handen uit de mouwen te steken.De Suri stontjie is maar SRD 33 en daar mee kunnen alleen Suri’s leven.


  Maak melding

 2. Werkelijk?!
  Denk de criminele ndp regering echt dat surinaamse nederlanders staan te popelen om naar Suriname komen om te werken?!
  Surinaamse nederlanders blijf weg!!
  Ai baja ,typisch ndp mentaliteit…de beer is nog niet geschoten en de huid is al verkocht.De zoveelste ramp staat ons te wachten.


  Maak melding

 3. Om eerlijk te zijn denk ik het niet dat ik iemand zou bemoedigen om terug te gaan.
  Het is en blijft baka mang hebben als je geen kruiwagens hebt krijg je niet datgene wat je moet krijgen op basis van kennis en ervaring.
  Het is zo het was zo en zal zo blijven totdat de oude garde verdwenen is


  Maak melding

 4. Surinaamse Nederlanders terug naar Suriname vanwege bloei economie door olievondst?’

  Blijft UTOPIE !!!!

  Zorg eerst voor goede huisvesting ,veiligheid, opleiding, begeleiding, medisch zorg, goede houding en gedrag etc etc…
  Zorg ervoor dat gebruik gemaakt wordt van kennis ipv kennissen !!

  Onder deze criminele organisatie wilt niemand werken !
  Je weet wat je hebt….


  Maak melding

 5. Het is maar de vraag hoe Suriname de olie opbrengsten benut/investeerd. Suriname is altijd al rijk geweest met natuurlijke grondstoffen. Door wanbeleid van de regeringen, zelfverrijking en corruptie is het nooit gelukt om van Suriname een welvarend land te maken. Suriname kent slechts een half miljoen inwoners. Met zoveel natuurlijke grondstoffen zou Suriname één van de rijkste al dan niet de rijkste Zuid-Amerikaans land moeten zijn. Nu met de olievonds denk ik dat er niks anders gaat veranderen.

  Wellicht een idee om de leningen af te lossen? Zodat Suriname niet op de veiling terecht komt en voor een prikje wordt overgenomen door de Chinezen.

  Nihou


  Maak melding

 6. Er is alleen maar een vondst gedaan en men begint de huid te verkopen voor dat de beer geschoten is. Waar is het plan van aanpak en de lange termijn visie m.b.t. De exploitatie van eventuele olie bronnen. Suriname heeft zelf de kennis niet en is in grote mate afhankelijk van het buitenland. Wat een kortzichtigheid van de minister. De NDP regering denkt nu van alles te kunnen beloven met olie als lokmiddelen. Als je geen kennis van zaken hebt en onderontwikkelde NDP ja knikkers de cruciale posten in de samenleving bemannen dan is alles gedoemd om te mislukken. Stelletje jokers bij elkaar !!!!


  Maak melding

 7. SU heeft niet eens een ambassadeur in Nederland en visa versa dankzij crimineel Bouta. Dus ook dit plan is gebaseerd op drijfzand.
  NDP is een criminele organisatie, feit de hele top bestaat uit veroordeelde criminelen, het zou verboden moeten worden.


  Maak melding

 8. De paarse gekte heeft toegeslagen en sommige mensen rekenen zich nu al rijk.
  Het bedrijf Staatsolie zit vol met schulden. Zou niet weten hoe zij uitbreiding van de productie capaciteit zouden moeten financieren. Er is slechts op 1 punt olie gevonden.


  Maak melding

 9. Er zal pas olie uit de bodem van de zee na 6 jaar komen: De Usd dollars misschien na 8 jaar.

  Total en het andere bedrijf zijn een Joint venture aangegaan van 50%: De investeringen die door deze bedrijven gepleegd zijn, zullen eerst terugverdiend moeten worden.

  Ik denk dat Suriname na deze periode de Usd gaat zien binnen komen.

  We moeten niet vergeten dat er een hoge Staatsschuld is die ook afgelost zal moeten worden.

  Ik ben geen econoom maar ik probeer logisch te denken.


  Maak melding

 10. Koos 10 januari 2020 At 16:45

  Ze gaan vrijwel zeker meer bronnen vinden. Ze zijn al dicht bij een 2e bron. Maar goed. Ook al vinden ze 200 bronnen. Dan nog zul je negatief blijven.


  Maak melding

 11. Sabie mang lai tap a forum dja.
  De ene weet het beter dan die andere. Soso gelul.
  Intussen Doen ze niks Hebben ze niks en Zijn ze niks.
  Te joe matie barba eh brong, iem nat dief yoe.
  DUS van andersman fouten kan je veel leren.
  Als Su nu niet begint met organiseren om structuur te brengen voor de toekomst, gaan ze zeker ten onder als landen in Afrika. Soema NO wan yepie kan tang.
  Soema wan yepie kan kong na Sranan foe yepie. Ding mang Sa eh bar djasoh moro tranga, nooit NO wroko. Hier niet en Nergens niet. Dus voelen ze zich niet geroepen.


  Maak melding

 12. Hahahah ik ga stuk echt he laat men echt vertellen hoe het zit want veel on de mensen die hier maal lullen dat ze alleen maar een uitkering hebben weten blijkbaar niets en iemand met een uitkering zit niet te trapelen om naar Suriname te gaan denk eens goed na wat je zelf of typ dombo het vinden van olie wie niet gelijk zeggen dat je rijk ben wat zijn de afspraakjes wat heeft Suriname afgesproken dat weet niemand waar gaat het geld naar doe dat weten velen niet alleen de politiek olie vinden en verwerken kan nog 4 jaar duren
  En dan komt china zijn gled halen amf ook nog waar su toren opgeschud heeft dan is het op 15ml verdeeld zo dat de politiek stil blijft en het volk kan weer naar de orde van de dag klagen


  Maak melding

 13. PARAMARIBO – In het Sint Vincentius Ziekenhuis (SVZ) worden gedurende twee weken plasbuisoperaties verricht. Reconstructie-uroloog ErichTaubert is uitgezonden door stichting Urosur voor een missie van twee weken in het SVZ. Hij is in Nederland een vooraanstaand uroloog op het gebied van plasbuisoperaties en opereert en onderwijst hierover al zestien jaar. Zijn specialiteit is het opereren van vernauwingen van de plasbuis. Dit deelt het ziekenhuis mee in een persbericht.

  Hoewel er geen exacte cijfers bekend zijn voor Suriname komen plasbuisvernauwingen naar verwachting hier vaker voor. Vooral patiënten die al jarenlang een catheter gebruiken kunnen met een relatief simpele operatie van hun plasprobleem afgeholpen worden. Dit zal de kwaliteit van hun leven aanzienlijk verbeteren.

  Lees meer: Plasbuisoperaties in St.Vincentius Ziekenhuis dwt


  Maak melding

 14. Sang!!!
  Robg, Pakiratigri, Milton, Lucien, KA Schipper, Wijdbeens Wendy, Damsco en nog een paar van mijn naïevelingen zijn al onderweg.
  Goed zo jongens, geven jullie maar het goede voorbeeld.


  Maak melding

 15. De komende 5 jaren zullen hoe dan ook moeilijk worden met de vele leningen die afgelost moeten worden en de verwachte forse stijging v.d. wisselkoers (een herhaling v.h. secnario 2014/2015/2016) als gevolg v.h. huidig beleid.

  De off shore olie productie zal pas over minstens 5 jaren plaatsvinden (de staatsoliedirecteur had het over een periode van 6,5 jaren) dus op die inkomsten hoeft men niet te rekenen voor de komende jaren terwijl er volgens de financial times op korte termijn al problemen dreigen voor SU m.b.t. de terugbetaling van de vele leningen.


  Maak melding

 16. @Robles,

  Je doet alsof de veroordeelde Drugscrimineel of de Nationale Devaluatie Partij de olie heeft gevonden.

  Het is niet jouw pleesident die de olievondst heeft gedaan maar een Frans en Amerikaans bedrijf.

  Je schrijft ook al hebben ze 200 bronnen gevonden zullen ze toch negatief zijn.

  Ik hoorde een interview van Patrick Kensenhuis. Die man zegt dat door deze vondst Suriname haar schulden gaat kunnen betalen

  Voordat er geld in het laatje komt zijn we 6 tot 8 jaar verder.

  De leden van de Nationale Devaluatie Partij zijn Master in het roepen van de allerstomste dingen.

  Adhin is ook een van ze!! Er zit meer dan 200 miljard USD onder de grond.

  Ik lach om jullie KUMAKOISI LOVERS.


  Maak melding

 17. Sinds ze hier olie hebben gevonden, stijgt de olie naar hun kop, beginnen te hallucineren, en allerlei onzin uit te kramen, neem Jim Hok bijvoorbeeld, die heeft het al over een nieuwe hoofstad, terwijl je momenteel je nek breekt in Paramaribo over losliggende tegels, dus dat is al een probleem, dan heb je die sheik Ali bin Misi-Baba, dat zijn droom is uitgekomen, dat Suriname een 2e Dubai gaat worden, en nu die Moestadja, alsof er hele volkstammen werk gaan vinden, terwijl die olie 200 km uit de kust is gevonden, en het goedkoper is, om het via Guyana te verwerken.


  Maak melding

 18. Ik stel de regering voor om de eerste 10 tot 20 miljard te verdelen onder de NDpers zodat chan en zijn cambio vriendjes nooit meer dwars kunnen gaan liggen en de koers opschroeven


  Maak melding

 19. “Swagrie yu moes kong baka Sranang abi yu fanodu”.
  Ik zei swagrie ik denk het niet hoor want ik wil geen hoofdpijn hebben omtrent
  – mensen een dienst doen mi no mang want ik wil vrij zijn in het leiden etc
  – vrij zijn in het leiding geven zonder aanziens des persoons
  etc

  En swagrie mi no dinkie dat mang want mi wan de mi egie


  Maak melding

 20. @Robles

  “Ze gaan vrijwel zeker meer bronnen vinden. Ze zijn al dicht bij een 2e bron. Maar goed. Ook al vinden ze 200 bronnen. Dan nog zul je negatief blijven.”

  Niet negatief Robles maar OBJECTIEF en REALISTISCH

  Nu Apache en Totaal een substantiële vondst gemeld hebben op een forse diepte van 6.900 meter kan verwacht worden dat er over 5 -7 jaar (uitspraak Ellias) na veel investeringen Olie begint te stromen.
  Er zullen miljarden geïnvesteerd worden in het Exploreren, Onderzoeken en Productie gereed maken op het moment dat er in de VS en Parijs en waarschijnlijk Schiedam/Montecarlo en de ondersteunende bankconsortia akkoord gegeven wordt op deze miljarden.
  De mensen die moeten beslissen over investering en rente en return on investment vinden het per definitie geen van allen leuk dat er in Suriname jokers in de regering zitten
  Wellicht is u in het verleden al opgevallen dat er op geen stukken na tot deze diepten geboord is.

  Suriname (staatsolie) mag tot 20% gaan participeren en zal daarvoor miljarden moeten kunnen investeren ofwel het vermogen van Staatsolie zal moeten verdubbelen terwijl met de Brokopondo deal voor de komende jaren de winst verpand is aan Oppenheimer. Staatsolie moet 14 mei $ 99.100.000 aflossen. Oppenheimer mioet betaald worden en EBS
  moet gesubsidieerd worden met goedkopere Brokopondo stroom, De staat houd rekening met dividend etc. De winst zal na weer een jaar Near shore drilling zonder succes niet echt top zijn. Beter gezegd Staatsolie is ondanks het goud van Newmont niet echt krediet waardig de komende jaren.
  Daarnaast zal zij alleen geld en wat services kunnen inbrengen en de rente op de inbreng 7 jaar moeten bij schrijven. Ook al gaat de olie over 5 jaar stromen de eerste winst komt pas na een paar jaar als de aandeelhouders dat toelaten (wie weet wat dan de productie kosten en de opbrengsten zullen zijn en de vraag).

  Qua service industrie heeft Suriname de boot al gemist omdat Guyana al haar voorzieningen aan het bouwen is, incl. expat voorzieningen resorts , golfbaan etc. De expats zullen allemaal wel een paarkeer een weekend Paramaribo doen en een week je binnenland. In Guyana kunnen ze overland naar Brazilie dus het toerisme zal daar harder groeien. De luchthaven is daar op niveau en de het netwerk is uitgebreider (de voorsprong is er) het volume is nu al 30% groter en steeg jaarlijks met 7% en krijgt nu extra druk.
  Als de service providers zoals Haliburton etc. gevestigd zijn in Georgetown en op Trinidad & Tobago dan komt er geen echte vestiging in Paramaribo bij om de booractiviteiten en exploitatie activiteiten ter hoogte van Nickerie te ondersteunen.

  Suriname rekent zich rijk met 36% belasting inkomsten op de winst. Echter waar gaan de maatschappijen zich vestigen en waar zij hun winst nemen bepalen ze in deze zelf wel. Venetiaan had dat met Gambior best goed geregeld beste Robles maar om een offshore exploitatie in Suriname bij een boeven regering te structureren lijkt mij uitgesloten.

  Beter gezegd voorlopig zijn de inkomsten 5-7 jaar kruimels. Als men mee wil doen zal er stevig geinvesteerd moeten worden. Zie dat Apache 50% heeft moeten weg geven voor $ 100.000.000 noodfinanciering en de financiering van het aanstaande exploratie boorwerk.

  Een FPSO van SBM kost ook al snel een klein miljard etc. en kan dan 120.000 – 250.000 vaten per dag produceren tegen de prijzen van 2025 of later.

  Robles het gaat veel voor Suriname beteken, zonder meer echter er zal ook enorm geinvesteerd moeten worden en dat wordt de bottle neck als het land zo gek is Bouterse te herkiezen.


  Maak melding

 21. Er is veel gaande in de wereld en mensen trekken, opzoek naar verbetering
  van hun leefomstandigheid, van het ene continent naar het andere.
  Bijstand genieten is iets van goede tijden en duurt niet eeuwig.


  Maak melding

 22. @ Henry,

  Heb dat interview ook gezien van Kensenhuis, zijn niveau is zo laag, dat hij nu bij die paarse partij zit, I. P. V. De Nps.met de mededeling van hem, dat alle schulden afgelost gaan worden met het geld van de olievondst, alsof ze met al die leningen, toen al wisten, dat er olie gevonden zou worden. Hij zat zich met zijn beperkte woordenschat, in alle bochten te wringen, om tot een onnozel antwoord te komen.


  Maak melding

 23. Ik wil ook terug naar Suriname.
  Maar kunnen ze eerst die djoeka’s eruit gooien.
  Misschien kunnen ze ook iets regelen voor me met dat visa gedoe


  Maak melding

 24. @
  Wendy
  De meeste Surinamers genieten een uitkering volgens jou? Je zit weer flink onzin uit te kramen.Heeft het iets te maken met jaloezie en een flink minderwaardigheidscomplex?


  Maak melding

 25. JoJo 10 januari 2020 At 17:55

  U vergeet in uw hele verhaal dat de politiek in Guyana niet veel verschilt van die in Suriname. Guyana is een groot boevennest waar zelfs de gemiddelde Surinamer niet graag komt. We zullen zien waar bedrijven zich straks liever vestigen. De toekomst zal het leren.


  Maak melding

 26. Bouta had toch gelijk, hij gaat van Suriname een tweede Dubai maken. Eerst die 2,4 miljard us dollars aflossen aan schulden. En dan zien. En ja Venezuela is ook rijk aan olie en kijk wat met dat land gebeurd. Met een land waar corruptie is kan nooit goed komen. Al heb je zoveel rijkdommen in dat land. Su heeft toch ook goud, bauxiet enz?


  Maak melding

 27. Robles

  10 januari 2020 At 17:09

  Koos 10 januari 2020 At 16:45

  Ze gaan vrijwel zeker meer bronnen vinden. Ze zijn al dicht bij een 2e bron. Maar goed. Ook al vinden ze 200 bronnen. Dan nog zul je negatief blijven.

  =============================

  Al zou Suriname morgen 200 bronnen vinden dan nog hebben ze een mega probleem. Het land heeft een liquiditeits probleem en daar hoor ik jullie Boutisten niet over. Waar moet Staatsolie het geld vandaan halen om te investeren ? Staatsolie kampt met gigantische schulden. Kabinet Bouterse leeft op de pof en geeft altijd nog meer uit dan wat er binnenkomt. Suriname heeft behoefte aan een kabinet die durft impopulaire maatregelen te nemen namelijk bezuinigen. De puinhopen van Bouterse I en II moeten weggewerkt worden. Dus IMF plan uitvoeren.


  Maak melding

 28. Ik heb begrepen dat het grootse geld gewoon gaat naar Apache en Total……Suriname mag in de productie fase meedoen voor 20% mits ze een paar honderd miljoen US op tafel kunnen zetten!!


  Maak melding

 29. @wazig, daarom is het nu belangrijk dat Staatsolie nu een aandelen emissie uitschrijft waaraan elke Surinamer mag of kan deelnemen ongeacht de kleur van het geld. Of het nou wit, groen, geel, oranje, paars of zwart geld is, elke Suri zou nu aandelen Suriname State oil moeten kopen zodat wij kunnen meedingen met de exploitatie van onze olievelden voor onze kust.

  Ook al heeft moesje of oom Sjinie 1 of 2 aandelen Staatsolie, het gaat gaat om het Surinaamsbelang om het maximale uit onze eigen grondstoffen te halen.


  Maak melding

 30. Aan al die Paarse bataljon is ook een kameel belooft. Kunnen ze kamelen melk drinken. Adhin zei dat er 200 miljard aan bodem schatten in de grond ligt. Met de olie vondst zogenaamd wil hij en zijnpaarse idioten brigade dit waar maken.
  Minister droom jij maar lekker verder met ka uitspraak


  Maak melding

 31. Surineds staan echt niet te popelen om naar Suriname te vertrekken daarvoor is het land te chaotisch en instabiel en moet je tig kruiwagens hebben.Een snelle toename van de bevolking zou Suriname niet kunnen handelen.


  Maak melding

 32. @Manu,

  Ik zat inderdaad met kromme tenen te luisteren naar de ONZIN van Kensenhuis. Dit is het niveau bij de Nationale Devaluatie Partij. Deze partij gaat Suriname LIJDEN naar de afgrond met of zonder oliebron.

  Geloof me: Sommige Surinamers denken dat Suriname nu al rijk is met de ontdekking van olieput 58.

  Dat ze hun huis en haard hier in Nederland willen achterlaten omdat er een omvangrijke oliebron is ontdekt geeft aan hoe NAÏEF en DOM sommige mensen zijn

  De mensen die nu willen vertrekken naar Suriname zijn De Kumakoisi Lovers hier in Nederland.

  Wanneer gaan RobG, Lucien, Milton, Damsco, Pakiratigri, Pongo naar Suriname om Oliesheik te worden?


  Maak melding

 33. @Percival,

  Wijdbeens Domme Wendy, heeft een hekel aan alles wat Nederland is omdat ze ooit als Ellingbere Nederland is uitgezet.

  Met haar Surinaams paspoort probeerde ze in Amsterdam een uitkering aan te vragen.

  Ze is natuurlijk oliedom waardoor de IND haar oppakte en haar terug heeft gepost richting Suriname. Daarom scheldt ze ongenuanceerd op Nederland.

  Door haar eigen Stommiteit woont ze nu in Suriname.

  Ik lach me suf om dat Stomme Grietje.


  Maak melding

 34. Ik gun mijn land Suriname het allerbeste, maar om terug te gaan ; over my death body, No way . Daarvoor kan een Haïtiaan of een Cubaan mijn plek overnemen. Ik werk heel hard net als die ander bakras in NL en ik geniet van mijn geld.


  Maak melding

 35. haha, die Milton
  Ye mik mie laffoe boi
  Suriname heeft de bevolking niet nodig mang.
  Beleggers staan in de rij, Ze staan in de rij me tai gie.
  om te investeren in Staatsolie. ja no so a sang di
  De vraag naar obligaties is zooooooooooooo groot dat de emissie 1000keer is overtekend en hierdoor blijft er niets over voor het publiek. Wachtrijen, men slaapt in de auto om er toch maar op tijd bij te zijn.
  De vraag is zo groot dat Staatsolie kan volstaan met een rente van een paar procentjes toch
  Enkeltje brug voor jou?


  Maak melding

 36. Ik geloof niet dat er serieuze,
  werknemers naar Suriname komen. Er is hier geen duidelijke regels en afspraken en als die er zijn, wordt het veerkracht, door corruptie en vriendjespolitiek.

  Je mag me geloven, het moet niet, de echte werkers
  hebben het allang door.

  Hier hebben we , behoorlijk goed geschoolde en slimme mensen die het karwei, willen klaren, onder goede arbeidsvoorwaarden.


  Maak melding

 37. @JoJo 10 januari 2020 At 17:55

  Goed verhaal THNX

  @Robles Heb je nooit geleerd dat als je ergens niets van weet je je mond moet houden??
  Geld ook voor de anderen met onzinnige en inhoudsloze reacties


  Maak melding

 38. milton 10 januari 2020 At 19:55

  “@wazig, daarom is het nu belangrijk dat Staatsolie nu een aandelen emissie uitschrijft waaraan elke Surinamer mag of kan deelnemen ongeacht de kleur van het geld. Of het nou wit, groen, geel, oranje, paars of zwart geld is, elke Suri zou nu aandelen Suriname State oil moeten kopen zodat wij kunnen meedingen met de exploitatie van onze olievelden voor onze kust.”

  beste Milton voor dat u dat soort uitspraken doet moet u eerst eens naar de jaarrekening van Staatsolie kijken en uw afvagen of de cijfers wel goed zijn;

  1>> Winst 2018 $ 150.000.000 op een eigenvermogen van iets meer dan $ 1.000.000.000. winst wordt bijna geheel door de staat genomen.
  2>> In 2018 naam de rente met $ 20.000.000/jaar toe terwijl het vreemde vermogen afnam ofwel de schuldeisers hebben de risico toeslag sterk verhoogd. Dat geld gaat het land uit. Indien staatsolie conservatief gemanaged was (Vene III benadering) dan had het nu al geen schulden meer gehad en wast de winst $ 60.000.000 -$ 80.000.000 hoger geweest..
  3>> Nu is de dividend van staatsolie verpand door de staat.
  4>> De eerste test die gaat komen is dat staatsolie op 14 mei $ 99.100.000 zal moeten aflossen op haar binnenlandse obligatie leningen. Op 14 mei 2015 kon Staatsolie ook niet aflossen en werd de obligatie doorgerold en verdubbeld. Echter gezien de rentes die ING etc incasseren zou het vreemd zijn als er doorgerold kan worden voor de zelfde rente.

  Beste Milton als Staatsolie aandelen gaat uit geven en evenredig gaat lenen dan zal de winst per aandeel de komende 5 jaren gaan afnemen en zullen de aandeelhouders te vreden moeten zijn met een beetje en de externe financieers zoals ING pakken 105 op hun geld,

  Kort gezegd onder het regime van Vene had staatsolie vrij eenvoudig aan vreemd kapitaal kunnen komen tegen goede voorwaarden omdat de ratio’s van Staatsolie goed bewaakt werden.
  Onder Bouterse werd de kassa geleegd, de schulden verdubbeld de rente risico toeslagen verhoogd ofwel onder Bouterse is een Staatsolie aandeel geen goede investering omdat vreemd vermogen te duur wordt en er om mee te mogen doen minimaal me $ 1.000.000.000 op de proppen gekomen moet worden.


  Maak melding

 39. Robles 10 januari 2020 At 18:18
  JoJo 10 januari 2020 At 17:55

  U vergeet in uw hele verhaal dat de politiek in Guyana niet veel verschilt van die in Suriname. Guyana is een groot boevennest waar zelfs de gemiddelde Surinamer niet graag komt. We zullen zien waar bedrijven zich straks liever vestigen. De toekomst zal het leren.

  beste Robles.
  Dank voor uw vergelijking. ja Politiek gebeuren er ook rare dingen in Guyana. Het zijn uw woorden dat het een groot boevennest is. Sardjoe verplaatst zijn activiteiten er naar toe ofwel het is veilig genoeg of Sardjoe is ook een grote boef.

  Beste Robles ik ben een paar keer geweest via de Backtrack en voelde mij niet echt onveiliger als in Nickerie of op de weg naar Nickery.

  Ik stel slechts dat Guyana een door het lot gegeven voorsprong heeft en die uit kan bouwen met de cashflow die nu ontstaat (elke dag $ 750.000 extra staatsinkomsten is veel) terwijl Suriname wegglijdt in gemiste kansen en interne verwijten en ijdelheid.


  Maak melding

 40. Surinaamse gulden (SRG)
  Land Vlag van Suriname Suriname (1962-2004)
  Verdeling 100 cent
  Afkorting of valutateken ƒ of fl
  Voorgaande munteenheid Nederlandse gulden
  Opvolgende munteenheid Surinaamse dollar
  Wisselkoers 1 EUR = 4.070,62 SRG (1-1-2004)

  Paarse stommelingen verdienen de komende devaluatie.


  Maak melding

 41. Als er geen dramatische veranderingen komen in infrastructuur physical en economisch in SU zie ik de Surineds niet terugkomen. Mischien een enkele olie enginieurs.Su wordt overstroomt met haitianen ,brazilianen, cubanen en venezuelanen.De bevolkings samenstelling gaat veranderen door olievonsten.
  staatsolie voor betreden beurs moet aandelen creeren die alleen recht hebben om bestuurders te benoemen. Alleen Surinamers. Zonder dat kan een billioenair de meerderheid van de aandelen kopen en staatsolie bezitten. Of willen we dat? De kip met gouden eieren verkopen?


  Maak melding

 42. Vaker hoor je de termen het gaat om nationaalbelang en staatsbelang.
  We moeten van Suriname houden en opbouwen.
  Jaren geleden ben ik ook teruggekeerd en ontzettend veel obstakels moeten nemen.
  Wel ik ben nu 76 jaar (slechte gezondheid en slechte financiële situatie)en nog steeds lijkt
  ons land op een broko prenasie.
  En wie denkt u dat van rijkdommen en luxe geniet?


  Maak melding

 43. Suriname heeft goud. Is de Surinamer er beter van geworden? En het land? Neen, slechts een kleine groep profiteert en vult de zakken. Waarom zou het anders worden door de olievondst? En let op: Er is nog geen druppel naar boven gehaald. Laat de dromers lekker dromen, het ontwaken zal pijnlijk zijn.


  Maak melding

 44. Oliewinsten voor leden van ndp …en de restanten (nul) voor ons allen ( Surinaamse arme bevolking)
  SuriChina zal chinezen doorsturen om ons kleine beetje rijkdom op te eten en te verschepen naar hun land. 👍🏽😎👊🏽
  Dong dong Su …🙈


  Maak melding

 45. Uhm als je een uikering hebt en je gaat naar su hoeveel belasting betaal je dan?
  Wees maar niet bang dat we massaal naar su komen. Daarbij het lijkt mij dat de bevolking als eerste moest profiteren.


  Maak melding

 46. Suriname is rijk aan bodemschatten maar helaas arm aan eerlijke en oprechte mensen.
  Een ieder die komt vult zijn zakken, zakken
  vd buitenvrouwen, buitenmannen binnen en buiten – kinderen. Enkele likkers krijgen de kruimels en derest vh volk mag stikken


  Maak melding

 47. 🤣🤣🤣Bedankt dat jullie mij hebben laten lachen met dit artikel.. ik weet niet wie deze analyses maakt maar ja laten we hopen dat in de toekomst mijn kleinkinderen inderdaad kunnen genieten van de weelde van die ene barie olie die nu gevonden is..


  Maak melding

 48. Surinamers ten top, als er maar wat te graaien valt. We zullen hopen dat het niet als Angola gaat worden, waar de dochter of vrouw van de president eigenaar worden over de staatsolie zoals het ook daar gebeurt is, en dat de bevolking straks ook niet met amper 2 dollar per dag hoeft te gaan leven, want hoe meer er komt hoe groter en meer er gegraaid gaat worden. Angola heeft op meer dan een miljard beslag laten leggen op de goederen van de voormalige president, ik mag hopen dat het straks in Suriname ook gebeurd, dat er een regering opkomt voor de bevolking, en alle lands toegeëigende goederen, en geld in beslag gaat durven nemen, die deze regering in de loop der tijd voor zichzelf verzameld heeft. 😏


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.