Vijftiende verbrandingsoven in Suriname in gebruik genomen

9
Vijftiende verbrandingsoven in Suriname in gebruik genomen

In het kader van ‘Bouta’s Milieuplan’ en het project ‘Vuilverwerking middels verbrandingsovens‘, is afgelopen woensdag de vijftiende verbrandingsoven in Suriname in gebruik genomen. Dit gebeurde te Wanhati, in het district Marowijne.

Het was een welbezochte plechtigheid waarbij de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Sergio Akiemboto en Districtscommissaris Margaretha Malonti, die DC Kenya Pansa van het gebied vertegenwoordigde, aanwezig waren. Daarnaast was ook de kapitein van het Surinaamse dorp aanwezig.

Dit project wordt over heel Suriname uitgevoerd waarbij er in de eerste fase dertig verbrandingsovens geplaatst moeten worden in de verschillende districten. Bij de tweede fase zullen er dan weer 30 verbrandingsovens in Paramaribo en de kustdistricten geplaatst worden aldus minister Elias.

Tijdens de opening zijn verschillende toespraken gehouden door de verschillende vertegenwoordigers. Hierbij werd het belang van het zorgvuldig en verantwoord omgaan met de verbrandingsoven benadrukt, zodat dit project duurzaam voor Suriname mag zijn.

- Advertentie -

9 REACTIES

 1. Iemand die teveel onderzoek wil doen naar de aankopen van de regering,eindigt vaak ergens in de bossen in het zuiden van het land[Vroeger in stukken in de Suriname rivier].Als je een journalist zegt dat hij bang is, zegt hij dan dat hij voorzichtig is.Ze zijn liever een doorgeef luik van regerings nieuws dan een dode lastige vragen steller.Sinds Brave hoorde dat hij blauwe ogen heeft,is hij ook veel voorzichtiger geworden.


  Maak melding

 2. Mamapiema bouta.,
  de kleine man doet het zware werk,letterlijk alle werk en kijk wie credit komt eisen…bouta de veroordeelde moordenaar.
  Maar dan alles dat zijn naam draagt is gedoemd te mislukken…
  En o ,ja. hij betaalt niet uit zijn eigen zak,de belasting betalers bekostigen alles…dat is wat we noemen staatskas.


  Maak melding

 3. Een zorg is voor de mensen die beneden winds wonen van de verbrandingsovens. Ze ademen de rook in en de onzichtbare stoffdeeltjes. Ze worden ziek van.
  Zonder eigen inkomsten zijn de verbrandingsovens afhankelijk van de regering. De subdidie voor onderhoud kan onregelmatig worden en de ovens uit functie zetten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.