Kinderen op Curaçao verzamelen knuffels en kleren voor kinderen in Suriname

23
Kinderen op Curaçao verzamelen knuffels en kleren voor kinderen in Suriname

De kinderen van de kinderopvang MaSteRmind/KinderGarden te Curaçao zijn onlangs een actie gestart om knuffels en kleertjes te verzamelen. De afgelopen week zijn deze spullen gedoneerd aan kinderen in het binnenland van Suriname.

In het afgelopen weekend zijn deze verzamelde knuffels en kleding dankzij Fly Allways, gratis meegenomen naar Suriname. Met medewerking van Blue Wings (foto) zijn de eerste knuffels daarna, bij een dorp ver in het binnenland, verdeeld onder Surinaamse kinderen.

In een posting op Facebook hebben de mensen van MaSteRmind/KinderGarden de bedrijven Flyallways en Blue Wings die de spullen gratis op de plaats van bestemming hebben gebracht bedankt.

“Onze dank is groot. Wij bedanken Elizabeth Abdoelkariem die de spullen is gaan ophalen op Zanderij en samen met Hillery en Jo-ann voor distributie hiervan heeft gezorgd. Wij zijn blij..” aldus het bericht.


23 REACTIES

 1. Dit is dus de Dubai van Misikaba en consorten. Suriname wordt in leven gehouden door giften en bedelacties dit terwijl Venetiaan een reserve achterliet van meer van US 1 miljard dollar. Waar is dat geld gebleven. Laat zich al raden.


  Maak melding

 2. De kinderen zijn erg dolgelukkig misschien met een 2-de hands speeltje, maar als ouder zou men misschien afvragen : waarom kan de first lady het niet opbrengen voor die kinderen, ze gaf toch talloze pakketjes weg. Voor de senioren burgers is Ingrid de first lady en voor de kinderen dus de LAST lady. Ze is gewoon een last post .


  Maak melding

 3. Wat doe Brunswijk met al zijn geld en goud en helikopter voor de mensen in het binnenland?Money Hond met zijn kilo’s goud om zijn nek behangen en zijn duizenden kilo’s goud om elke tand en.kies?
  Money Hond heeft zelfs een geld telmachine. Ze laten openlijk zien hoe goed zij het hebben terwijl het volk pinaart. Willen zulke eigen zakkenvullers ons land gaan besturen. Het gaat toch zo goed met onze economie?Ons volk is ernstig de dupe van deze criminelen wantoestanden. Het draait allemaal om zelfverrijking. Het volk is de lijdende partij. Kinderen en onze ouderen worden ernstig verwaarloosd. Geven jullie Holland niet de schuld die heeft al jaren zijn handen afgetrokken van Suriname. Ons land is toch zogenaamd onafhankelijk maar niet heus. Deze hele regering heeft ons land tot een bedel land gemaakt. Het wordt erger dan Afrika. Ze blijven maar geld lenen terwijl het volk langzaam maar zeker aan het creperen is. Weg met deze regering. Liegen, bedriegen, stelen en het eigen volk onderdrukken met.mooie woorden en loze beloftes. Schaamteloos. Nog even en het hele volk leeft van dagelijkse giften van andere landen. Het land zit hiermee op de goede weg maar niet heus.


  Maak melding

 4. Een mooie kerstactie voor de Indiaanse kinderen in het binnenland van Suriname. Deze actie is opgezet door Surinamers op Curacao. Anderen met weinig inzicht in zaken willen er een politieke wending aan geven.Het verband met armoede in Suriname zie ik niet. Zij moeten maar eens weten dat het zeer slecht is gesteld met de Curaçaose economie. Het land is onder curatele geplaatst en de misdaad tiert welig.Suriname is hierbij in vergelijking niets.

  Zo kan ik ook doorgaan met voorbeelden van steunacties aan behoeftigen in landen als Nederland, USA, Frankrijk, Spanje, Portugal, India, Indonesie, enz. Mijn inziens is er niets mis met dit gebaar van de kinderen op Curaçao.


  Maak melding

 5. Bedank lieve kinderen van Curaco en leiding. Bedank fly allways en blue wings.Jullie allemaal hebben prachtig werk gedaan voor de kinderen van dat dorp. Merry Xristmas and happy new year.May God bless you.


  Maak melding

 6. @RobG,

  “Het verband met armoede in Suriname zie ik niet.”

  Komt ervan als je in Nederland zit, en je hersenen en ogen in de kont van Kabouter hebt achter gelaten. Dan zie je echter geen armoede KLOOTVIOOL.


  Maak melding

 7. @RobG, het verband met armoede in Suriname zie je dus niet. Adviseer je en goede opticien te bezoeken. Mega devaluaties betekent automatisch verarming. Dat moet jij als econoom toch weten tenzij je afgestudeerd bent van de Spinazie Universiteit. Van koers (1 op 2) naar (1 op 9). Natuurlijk zig je aqn de bedelstaf. Suriname regering leent zich helemaal suf. Deze info is terug te vinden bij bureau staatsschuld. Het is openbaar. Surinaams schuldpapier heeft de junkstatus. Ze kunnen alleen lenen tegen woekerrentes meg dank aan de NDP regering en het zijn oa deze kinderen die een hoge prijs moeten betalen.


  Maak melding

 8. Dat is me toch een mooie actie van de Curaçaoënaarse kinderen. Kinderen die andere kinderen blij maken. We gaan langzaam maar zeker in een wereld leven waar de kinderen het goede voorbeeld geven en de volwassenen zich ernaar moeten schikken. Paps? Ja kindje. Paps, ik zie dat het brood op is en morgen moet ik naar school. Kunt u naar de supermarkt rijden om brood te kopen? Ja hoor lieverd. Mam? (Snurk, snurk).Mam? Ja kindje, wat is er? Mam ,ik moet naar straks ballet, u bent nog aan het slapen. Ja ja kindje, mama gaat zo opstaan. Over het algemeen maken volwassenen elkaar ook blij. Met een dooie mus. Daverend applaus en tof van de vliegmaatschappijen.


  Maak melding

 9. Luister dan. In Nederland heb je ook behoeftigen. Er zijn mensen die speelgoed schenken aan behoeftige ouders met kinderen. Ja toch? De kinderen zijn groot geworden, gebruiken het speelgoed niet meer en je kijkt om je heen en maakt iemand blij. Er zijn instanties die dat ook doen. Ook in Nederland worden er voedselpakketten verstrekt. Ik weet het niet precies, maar volgens mij zit er geen hengel in dat pakket. Om zelf te gaan vissen. Waarom een hengel? Hoeveel vissen vang je tegelijk met een hengel? Geef ze een vistrawler van Chinese makelij. Dat schiet op.


  Maak melding

 10. Mooie actie. Maar dit duid aan hoe erg het gesteld is met ons land. Iets dat een deel van de bevolking niet wil/kan inzien. Ze blijven maar hollen achter een veroordeelde. Go Dubai! Pffff


  Maak melding

 11. Leuk gebaar maar de kinderen in ht binnenland hebben al jaar en dag hun eigen speelgoed dat ze maken.
  Als de moeders dure wave en wimpers kunnen zetten kunnen ze zelf voor hun kinderen zorgen.
  Denken jullie dat de kinderen zielig zijn??


  Maak melding

 12. @Jk
  @Koos
  Jullie willen graag de zielige ” jantje en klaasje ” uithangen door continu beklagenswaardige verhaaltjes te vertellen over hoe erg de armoede moet zijn met de bevolking onder de regering Bouterse. Erger kunnen jullie het niet maken. Jullie verhalen werken toch in het voordeel van de NDP omdat de mensen er heel anders over denken. Jullie verzinsels zijn zeer ongeloofwaardig.

  De politici in NPS, VHP, PL hebben het financieel ontzettend goed. Zij klagen over armoede onder mensen maar zij leven in luxe. Jantje & Klaasje, geven jullie je uitkering in Nederland op en ga toch je armoedige familie in Suriname helpen om uit de armoedecirkel te geraken. Mensen die wat van hun leven willen maken en die willen werken wachten niet op een overheid.


  Maak melding

 13. Een Boutist blijft een Boutist. Die zal alles recht praten wat krom is.

  Elk normaal ontwikkeld mens weet wat goed, fout en slecht is, maar niet
  een Boutist (=huisslaaf). Die geloven erin dat bananen recht zijn.
  Eigenlijk is het best wel zielig om aan te zien dat hun IQ begrenst is, want ook met hen praten heeft geen zin.


  Maak melding

 14. @RobG
  in het binnenland wonen niet alleen Indianen. Zij zijn daar een minderheid. U discrimineert

  Actie is gewoon goed. Het idee dat kinderen op Curacao denken iets voor Suriname te moeten/ willen ondernemen geeft te denken over hoe ze daar over Suriname denken.


  Maak melding

 15. Tuurlijk ben ik lij voor onze indiaanse kindertjes maar in breder perspectief bekenen klassificeer ik het als een nationale schande; de uracaose economie staat er echt niet beter voor dan de surinaamse; mijn complimenten dus curacao; SU….schaam je dood……


  Maak melding

 16. Tuurlijk ben ik blij voor onze indiaanse kindertjes maar in breder perspectief bekenen klassificeer ik het als een nationale schande; de uracaose economie staat er echt niet beter voor dan de surinaamse; mijn complimenten dus curacao; SU….schaam je dood……


  Maak melding

 17. @Een Nederlander,

  Ik heb je boodschap begrepen, daarom laat ik hem met rust. Hij mag van mij lekker gaan masturberen in een hoekje.

  @RobG,
  Kom maar lekker klaar. Wens je een fijne kerst


  Maak melding

 18. Wat een afgang, bedelen in curaçao bij de kindertjes voor knuffels, hoe ver kan je gaan. Laat die kinderen buiten rondrennen en geef ze boeken en schriften, wat moet je met stinkende knuffels, geef ze kleurpotloden en kleurboeken, leren ze tenminste nog wat..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.