BuZa neemt ‘state of the art’ IT-room in gebruik

5
BuZa neemt 'state of the art' IT-room in gebruik

Het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft onlangs een ‘state of the art’ IT-room in gebruik genomen. Deze moet het ministerie in staat stellen om op een moderne manier vanuit Suriname in contact te zijn met buitenlandse posten. Het initiatief moet tegen de achtergrond van de e-Suriname visie gezien worden meldt het Nationaal Informatie Instituut.

“De IT-Room creëert de efficiëntie en het gemak, dat er met de posten in Parijs, Den Haag en Brussel op afstand met beeld en geluid makkelijker en sneller gecommuniceerd kan worden. Dit kan op een zodanige manier dat er ook sneller beslissingen genomen kunnen worden” aldus het ministerie.

De faciliteit werd op vrijdag 20 december in gebruik genomen op het hoofdkantoor van het ministerie. Mike Antonius, directeur van het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur), zei als een der sprekers bij de launch dat dit project binnen het Telesur Nationaal Breedband Project (TNBP) is uitgevoerd.

De Telesur-directeur roemt deze ontwikkeling daarom als een onderdeel van de e-Suriname visie, waar er allerlei e-toepassingen kunnen geschieden die het werken en leven in Suriname kunnen verbeteren. 

- Advertentie -

5 REACTIES

  1. Luister dan. In Nederland heb je ook behoeftigen. Er zijn mensen die speelgoed schenken aan behoeftige ouders met kinderen. Ja toch? De kinderen zijn groot geworden,gebruiken het speelgoed niet meer en je kijkt om je heen en maakt iemand blij. Er zijn instanties die dat ook doen. Ook in Nederland worden er voedselpakketten verstrekt. Ik weet het niet precies, maar volgens mij zit er geen hengel in dat pakket. Om zelf te gaan vissen. Waarom een hengel? Hoeveel vissen vang je tegelijk met een hengel? Geef ze een vistrawler van Chinese makelij. Dat schiet op.


    Maak melding

  2. Als ze met state of the art ‘network conference, bedoelen, is dat voor su begrippen nieuw, maar hier doen we het al jaren zo. Zo werken we een stuk efficiënter en hoeven we niet naar China af te reizen. Bouta: misschien hoeven jij en je maatje boefdraad minder snel het vliegtuig te pakken om nieuwe leningen af te sluiten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.