Feesten op oudjaarsdag in binnenstad Paramaribo toch tot 18.00u

6
Dit jaar spreiding activiteiten jaarwisseling in Suriname
Pagarra estafete op oudjaarsdag in Suriname

De feesten op Owru Yari, die op 31 december in de binnenstad van Paramaribo worden gehouden, mogen toch doorgaan tot 18.00u. Eerder deze maand maakte de overheid bekend dat alle activiteiten in de stad om vijf uur ’s middags moesten stoppen. Dit tot grote verbazing van enkele organisatoren maar ook het grote publiek.

Partijen die belast zijn met activiteiten rond de jaarwisseling in Suriname, hadden in de week van 11 december overeenstemming bereikt om de festiviteiten verspreid te houden en de activiteiten op 31 december om 17.00 uur te beëindigen. Dit om een crowd clash oftewel botsing van menigten op oudjaarsdag te voorkomen.

Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord zei toen tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat 17.00u ook aangehouden werd, zodat er voldoende tijd en ruimte is om de stad op Owru Yari wederom schoon te krijgen.

De nieuwe eindtijd zorgde voor veel kritiek van burgers op sociale media. De organisatoren hebben nu groen licht gekregen om tot zes uur door te gaan, net zoals in voorgaande jaren het geval was bij de Owru Yari-viering in de binnenstad. Wel zullen de podia dit jaar op verschillende plekken staan en anders geplaatst worden.

- Advertentie -

6 REACTIES

 1. Het volk moet heropgevoed worden om geen rotzooi op straat te gooien. Ruim je eigen rommel op jong en oud. Mensen oppassen want rovers stelen je huis leeg en je wordt ook op straat beroofd. Hopelijk is er voldoende politie zichtbaar en staan zij standby.


  Maak melding

 2. In landen die een historie hebben van koloniale machthebbers hebben ze op de straten vuilnisemmers staan die ze regelmatig ledigen. Klaarblijkelig hebben vroeger gekoloniseerde landeb niet.


  Maak melding

 3. Dit valt onder het kopje ordening van de samenleving. Een uitstekende maatregel van de autoriteiten. Een goede tijd om te stoppen. Kinderen en jeugdigen moeten met hun ouders naar huis om zich voor te bereiden op de avondactiviteiten. Daarnast moet er na het feesten ook opgeruimd worden. Laten de uitbaters van de kraampjes de ruimte en tijd hebben om de rotzooi op te ruimen.


  Maak melding

 4. Opruimen? De stad is een grote bende. Stoeptegels of putdeksels ontbreken of zijn kapot. Mensen die slecht ter been zijn kunnen niet in een rolstoel of scootmobiel.
  Als je in kijke neemt in het water aan de kant van oude veerpont naar commewijne is het een grote bende met lege flessen en ander rotzooi. Ze urineren openlijk bij het monument van kodjo, mentor en present. Als je daar loopt moet gewoon je adem inhouden. Wat ze bedoelen mer schoonmaken is gewoon dotprodo


  Maak melding

 5. Klopt @laat mij en haar kornuiten zijn paraat ze keurt criminaliteit goed vies mens. En vervelende naam.@laat me als of je zegt laat mij anders ga ik mamma zeggen.Dom wijf .mamma,mama hij heeft mijn snoep gepakt.,


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.