Al 100.000 bezoekers voor De Grote Suriname-tentoonstelling

1
Al meer dan 50.000 bezoekers voor Suriname tentoonstelling in de Nieuwe Kerk

Vandaag, maandag 23 december, verwacht De Nieuwe Kerk Amsterdam de 100.000ste bezoeker in De Grote Suriname-tentoonstelling. Daarmee is het de best bezochte tentoonstelling van De Nieuwe Kerk in de afgelopen tien jaar. Er komt een zeer divers publiek op af, jong en oud, met of zonder Surinaamse achtergrond.

Het land en zijn geschiedenis zijn lang onderbelicht gebleven, ook in de schoolboeken. Mede daardoor willen velen meer te weten komen over het land, de bewoners en het gedeelde verleden met Nederland.

Naast de tentoonstelling die de bezoeker meeneemt in het meeslepende epos van het land en zijn bewoners met zeer verschillende achtergronden, biedt De Nieuwe Kerk De Suriname Monologen, de bijzondere reeks theaterproducties over bekende kopstukken uit de recente Surinaamse geschiedenis.

De monologen, onder andere over Johan Ferrier, Anton de Kom, Nola Hatterman en Desi Bouterse, worden net als de tentoonstelling zelf goed ontvangen door publiek en pers.

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Anton de Kom zoon van een als slaaf geboren vader werd op 1 februari 1933 door de kolonialisten gearresteerd. Toen zijn aanhang in verzet kwam en om zijn vrijlating eiste werden die beschoten door de Politie ‘gevolg, 2 doden 30 gewonden, die dag werd bekend als de zwarte dinsdag. Anton overleed op 24 april 1945 in kamp Sandbostel bij Bremervorde.

    Telkens als ik naar zijn huis kijk waar nu een monument is onthuld met de tekst: eenmaal hoop ik u weer te zien op de dag waarop alle ellende uit u weggewist zal zijn ”kippevel” wat een groot verlies in die tijd waar we nu nog aan worden herinnerd. President van Suriname u bent nu de aangewezen persoon om dit erfgoed nagelaten door onze verzetsheld Meester A. de Kom voort te zetten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.