President Centrale Bank van Suriname rondt nog een studie af

39
President Centrale Bank van Suriname rondt nog een studie af

Centrale Bankpresident, Robert van Trikt, heeft afgelopen donderdag 19 december, zijn studie ‘International Executive Master of Finance and Control’ afgerond aan de Maastricht University School of Business in Nederland. Hij verdedigde met succes zijn scriptie met als titel “How To Manage Strategic Control of Conglomerates In Developing Countries”, Case study by: drs. R. van Trikt RA MSc.

De Bankpresident is een groot voorstander van scholing en stimuleert en motiveert zo een ieder om zich steeds verder te scholen. Met het afronden van zijn studie geeft hij inhoud aan de leuze die hij zelf hoog in zijn vaandel draagt, “lead by example”.

De International Executive Master of Finance and Control (MSc & RC) is overigens niet de eerste titel die de Bankpresident op zak heeft. Zijn bachelor Economie aan de Rotterdamse School of Applied Sciences rondde hij af alsook zijn Masterstudie aan de Universiteit van de Nederlandse Antillen.

Robert van Trikt studeerde vervolgens af met een MSc in Accounting aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en als International Executive Master Financial Control / Register Controller aan de Universiteit van Maastricht, waarna hij de Master Class Controllership aan de Fudan University in Shanghai, China (2013) voltooide.


39 REACTIES

 1. Diploma’ s op zak van welke aard dan ook maken je nog niet wijs. Het begin der wijsheid is de vreze God’ s. Haat het kwade, ga onrecht en goddelozen uit de weg. Voor een ongeletterde hardwerkende die misdaad haat en nooit van zijn/haar leven het brood der misdaad, misleiding en bedrog zal aannemen, zeggen dilpoma’ s niets. Enige wat telt is in alle eerlijkheid en oprechtheid werken en dankbaar zijn voor het leven. verfoeilijk is het dat men ondanks zijn/haar opleiding nauwe banden aangaat om den brode met misdadigers. Dan verworden het dwazen die meehelpen de misdaad in al haar vormen te vergroten.


  Maak melding

 2. ANDRE TELTING had gern enkele titel en toch gaat hij de historie in Al’s de beste bankpresident die su ooit heeft gekend. Diploma of titel is nog geen voorwaarde voor een goede manager. Het hebben van ervaring is de keyword.


  Maak melding

 3. Lekker op kosten van de belastingbetaler studeren. Laat van Trikt transparant zijn over de kosten.

  Velen kunnen niet eens hun kinderen laten studeren in het buitenland. Sommigen hebben ervoor gespaard maar kwamen bedrogen uit (koers 1 op 9)


  Maak melding

 4. Haters. Nooit is iets goed.
  Heel veel nichtjes en neefjes van mij hebben met beurs in het buitenland gestudeerd. Hebben jullie de kosten betaald.
  Zer erbij dat Telting geld kreeg van nederland en de ontwikkelingshulp.


  Maak melding

 5. Is dat alles??
  Sorry maar als hij met die papieren in mijn team zou komen zou ik hem aanraden hard te werken, goed te kijken, geen zelfstandige beslissingen te nemen en vooral zijn mond te houden. Groen als gras en geen garantie dat hij het inzich heeft om een hoogvlieger te worden. In NL zou hij een salaris van circa 3000 – 4000 Euro per maand verdienen.


  Maak melding

 6. Alles er op der aan bekostigd voor deze hoge pieten…ze komen met titel terug om nog meer geld in hun zak te stoppen voordat ze met pensioen gaan. “Lead by Example” me reet…geef degenen die wat minder verdienen bij de centrale bank de kans om door te studeren dat doet meneer de directeur niet…daarvoor is hij de piraat die liever voor zijn eigen zak zorgt…hoepelop met je titel…”MASTER IN PIRATERIJ” DAT ZIJN ZE ALLEMAAAL.


  Maak melding

 7. Maar in de opgave van diploma’s zie ik niet wanneer hij is afgestudeerd als Register Accountant. En ik zou graag willen weten aan welk instituut. Want zo lopen er meer rond in Suriname, die aangeven aan bedenkelijke instituten in het buitenland een graad hebben behaald. Shanghai zal zeker het werk zijn van Hubert Rampersad.


  Maak melding

 8. Waar heeft hij Accountancy gestudeerd, dat mis ik in zijn opgave. Shanghai zal zeker het werk zijn van Hubert Rampersad. Er lopen meerdere rond in Suriname die aangeven aan bedenkelijke universiteiten in buitenland een graad te hebben behaald. Gewoon toiletpapier!


  Maak melding

 9. Wendy, Haters. Nooit is iets goed.
  Het gaat erom dat de koers van de SRD blijft stijgen ten opzichte van de dollars en de euro.
  Je mag geweldige diploma opzak hebben, maar het land Suriname, is financieel aan het lijden.
  Met de gevolgen van dien.


  Maak melding

 10. Wendy, al je neefjes en nichtjes wonen nog in bomen. En jij droomt van een studie in Holland. Met paarse hersens kom je niet verder dan de andere boom.


  Maak melding

 11. Wauw zoveel haters die volgens mij nieteens basisschoool diploma hebben want hun Nederlands. Ai mi lord.. wanneer gaan jullie beseffen dat zoveel haat een ander niks doet dan alleen jezelf. Jij stressed.jij krijgt bloeddruk. Jij loop hele dag met wraak gevoelens etc. Al die dingen zijn niet goed voor jou gezondheid. Jou hart gaat bezwijken terwijl die ander verder geniet vaan alle aandacht daar jij op hen heb gericht. Je heb licht doen schijnen op je zogenaamd vijand en dat licht dooft niet. Die word brandend gehouden door jou volgers. En het zogenaamde slachtoffer groeit en bloeit door die aandacht. Wan bana bong.. omoro je trowe doti omoro ai fatu. Denk a tori

  Meneer Trikt. Gefeliciteerd en blijf doorgaan met het bemoedigen tot studeren.
  heb laatst ook een staats diploma gehaald op mijn oudedag. Weet je hoe fijn dat is. Maak niet uit hoe oud je bent met elke diploma gaat er elke keer een nieuwe deur voor je open. De wereld ligt aan je voeten. Ik hoop dat die jonge mensen vooral niet naar die haters luisteren anders word je net als hun ..


  Maak melding

 12. Mooi allemaal voor van Trikt maar schermen met diploma’s is nog geen garantie voor goed en zuiver beleid. Zijn periode tot nog toe bij de centrale bank is alles behalve hoopgevend. Dan voel je wel degelijk het gemis van een topper als André Telting. De mensen die hier vinden dan er haat gepredikt wordt jegens van Trikt wil ik aanraden zich beter te verdiepen in het monetaire beleid van het land nu en de periode Telting. Kom dan pas terug en ben ik benieuwd of jullie nog al die onzin blijven kraaien!!!!


  Maak melding

 13. Je hebt gelijk. Telting was geen hoogopgeleide bankpresident.
  Maar hij had zijn omgeving mee en was omringd door mensen die hetzelfde doel nastreefden.
  Hij had de president achter zich, de minister van financiën etc. De enige tegenwerkende kracht toen was Bouterse. Hij zou het beter doen. Jullie hebben het nu geweten.
  Door op deze klootzak te stemmen hebben jullie Suriname in de afgrond gestort en het is jullie taak om dit te herstellen door niet op de NDP te stemmen.

  Dit doet me denken aan het kinderspelletje dat ik heel lang geleden speelde:
  Ik zit in de put
  Hoe diep?
  10 voet
  Wie moet je eruit halen?
  Het volk van Suriname
  Hoe?
  Door niet meer op de NDP te stemmen.


  Maak melding

 14. Wat proef ik hier? Is dat afgunst? Zijn de eeuwige jankerds, klagers en haters weer aan het woord geweest? Wat ruikt het toch muf hier. De jankerds ruiken naar wijnazijn die zijn houdbaarheidsdatum gehad heeft. Muf en zuur, wat een walm komt je tegemoet zeg! Deze haters die lijden aan een antisociale persoonlijkheidsstoornis, zitten zeer waarschijnlijk vanuit een GGZ- instelling hun rotzooi neer te pennen. Er is onvoldoende toezicht op hen. Dat komt door al die bezuinigingen. De man heeft een titel behaald. Dat is het issue. Een tweede is de functie die hij bekleedt. In dit verband echter, gaat het om het behalen van een titel en niet de functie die hij bekleedt. Is dat iets negatiefs? Hoe gestoord kun je zijn. Proficiat de heer R. van Trikt.


  Maak melding

 15. @Wendy, jou uitlatingen verbazen mij telkens, denk je over de inhoud van het gesprek of MOET je iets schrijven/typen.
  Luister, ik weet niet of je op de hoogte bent wat een studiebeurs inhoudt, het wordt aangeboden door het land waar men gaat studeren, maar je denkt toch niet dat het onderhoud van de student ook door het land wordt betaald🙄 dus dat betaald de belastingbetaler. Die buriki opmerkingen impliceren precies welke kleur je dient. Schoenmaker houdt je bij je leest


  Maak melding

 16. @ Oom Ludwig foe Abra Broki: Het kan wel zijn dat het begin der wijsheid de vreze God’ s is, maar om een vak goed uit te oefenen moet je toch een passende opleiding gevolgd hebben. Als de piloot je vertelt dat hij vertrouwt op God en verder geen opleiding heeft dan stap je niet in dat vliegtuig.
  In de tijd van Mao zei men dat in het rode boekje alles staat wat je nodig had. Met rampen tot gevolg. Volgens moslims heb je niets anders nodig dan de koran. Wat heeft dat opgeleverd? De Bijbel kan je wel leren een goed mens te worden maar niet om een goede timmerman te worden.

  Van Trikt moedigt aan om te studeren en geeft zelf het goede voorbeeld. Iemand zei eens dat een vader zijn zoons moet opvoeden door een voorbeeld te zijn, niet door ze terecht te wijzen. Van Trikt doet dat en is daarmee een voorbeeld voor alle Surinamers.
  Of hij een goede bankpresident is dat is weer een andere zaak. De koers van de SRD wordt bepaald door de economie van Suriname. Daar kan van Trikt weinig aan doen. In ieder geval heeft hij kennis van zaken, maar politiek is politiek.


  Maak melding

 17. Het gaat om het feit dat meneer president is van de centrale bank van Suriname en met zijn geweldige diploma, toch de koers van de SRD blijft stijgen


  Maak melding

 18. Triks heeft net als de paarse kakkerlakken lak aan het volk. Welke studie moet je volgen om te beseffen dat 300$ miljoen geleend kapitaal Suriname regelrecht naar de afgrond zal brengen. Was het zo moeijlijk om eerst te leren planten en dan pas te oogsten?


  Maak melding

 19. Telting heeft niets van een hoogstaande economisch beleid gevoerd. Die man was wreed. Alle overheidsuitgaven voor pensioenen, lonen, subsidies, enz.werden bevroren. Vervolgens pompte Nederland veel ontwikkelingsgeld in Suriname. Deze ontwikkelingsgelden had Nederland meer dan 10 jaar stopgezet. Met andere woorden Telting was geen geweldige economen die met slimme economische theorieën financieel – economische en sociaal- economische complexe vraagstukken heeft opgelost. Die man pastte gewoon een truc van Klassieke Economen toe. Stopzetten van de overheidsuitgaven terwijl de overheid de grootste werkgever is. De overheid moet bijna alles in het land betalen en subsidieren.


  Maak melding

 20. Feit is dat er door bouta veel meer geld is geleend dan de totale ontwikkelingsgeld van NL. Tel daar jij op de extra IamGold inkomsten. En toch… zie t resultaat Hoefdraad en Triks. Dat kan n ezel zelf zien.


  Maak melding

 21. Hij mag de president ook de tip geven eens aan een studie te beginnen. Nee, niet een studie ‘hoe maak ik wapens schoon’, maar een eenvoudige studie over economie, debatten voeren en je verantwoordelijkheid nemen en opdraven in het parlement.


  Maak melding

 22. @Wendy…je zit gewoon slap te lullen…het gaat helemaal niet om haat/wraak hoor want dat begrijpen we allemaal dat haten/wraken niet goed is voor je gezondheid. Het gaat om onrechtvaardigheid en oneerlijkheid dat telkens de kans aan degenen wordt aangeboden die het al breed genoeg hebben binnen organisaties & bedrijven en de ander die ook recht heeft op verdere studie en ontwikkeling mag blijven watertanden. Daarom draait het lummel…denk ook aan de kleine man die ook voorruit wil dan maak de wereld wat beter voor ons allemaal. De wereld wordt echt niet beter door een stelletje “PIRATEN”…op te hemelen en te feliciteren met hun diploma die ze behaald hebben terwijl ze intussen al hoge posities bezetten bij een of andere instantie.


  Maak melding

 23. Grappig …maar diploma’s maken je nog geen president in Suriname.
  Criminelen zonder diploma’s en met amnestie doen het beter.Zie vb plesjident bouta.


  Maak melding

 24. Beste RobG u zwetst weer:

  1>> vanaf 1987 werd er weer gebouwd aan een ontwikkelingsrelatie.
  2>> Wijdenbosch heeft ook enorm veel hulpgelden gehad.
  3>> Vene II en III begonnen met een enorme puinhoop. Ballast Nedam incasseerde de bauxiet inkomsten.
  4>> In 10 jaar was er 300% groei van het BBP in echte dollars.
  5>> Er was voor de 10 jaar Vene II e n III nog euro 400.000.000 beschikbaar die op basis van Pariteit gemacthed moesten worden ofwel euro 1 hulp plus 1 euro door suriname.
  6>> In tegenstelling van wat u vaak beweerst is Dalian i, II en III , oost west, dijken etc. tijdens Vene II en III uitgevoerd resp, betaald,
  7>> Was LISP een succesvol programma
  8>> Is EPAR gepland en in uitvoering gegaan etc, etc etc.

  Wat heeft Bouterse gedaan met de enorm veel hogere inkomsten uit goud en olie plus al die lening inkomsten als mede de devaluaties.
  Bouterrse heeft kans gezien de economie in SRD’s met 110% te laten stijgen maar on echte dollars met 1/3 te laten afnemen. Hij heeft kans gezien de kosten van de staatsschuld met bijna 1000% te laten stijgen tot het niveau van de post ambtenaren salarissen en pensioen.

  etc.etc.etc.


  Maak melding

 25. Van Trikt gefeliciteerd
  Maar je bent toch wel dom om om als slaaf te werken voor een moordenaar en drugsveroordeelde.
  Bovendien heeft deze persoon geen idee over je diploma’s en je kennis, want hij is ongeschoold.
  Dat kan en zal een normaal beschaafd mens nooit begrijpen.
  Hopelijk word je nu echt wijs.


  Maak melding

 26. “De Bankpresident is een groot voorstander van scholing en stimuleert en motiveert zo een ieder om zich steeds verder te scholen.”

  Chapeau meneer van Trikt, ik ben ook een groot voorstander van scholing.

  Waarin komt de stimulans en motivatie van dit verhaal in tot uitdrukking, “lead by example”? Wat hebben de kinderen van Suriname die de toekomst van het land zijn eraan als het onderwijs de infrastructuur ontbeert? Nu nog voor elkaar krijgen dat scholing nummer 1 prioriteit krijgt in Suriname en niet alleen maar in mooie woorden en op papier.

  Het is alleen jammer en dat hoeft geen betoog gezien recente recensies, dat deze bankpresident evenals zijn voorganger Boefraad ondanks scholing helaas nu al gefaald heeft bij de CBvS. Is dit ook een kwestie van “lead by example”?


  Maak melding

 27. Diploma’s zijn mooi maar als je verder niets anders mee doet dan aan de leiband lopen van Bouterse en Leendert Boefdraad dan hebben ze geen waarde en is de inspanning om ze te halen voor niets geweest. Wat een sukkel.
  De CBvS moet de stabiliteit van de waarde van de srd garanderen maar in werkelijkheid bepalen criminelen als Chotelall en andere duistere cambio eigenaren de ontwikkeling van de srd.
  Van Trikt , ga op een goede manier aan het werk en val de samenleving niet lastig met je nieuwe bul


  Maak melding

 28. Elke dag studeren mensen aan Nederlandse Universiteiten af en ik zie ze zelden zo opscheppen. Vaak gaat het om jongeren van 22 of 23 jaar. Er werkt op mijn afdeling een meisje van 24 jaar die 2 masters studie heeft afgerond en 1 dag in de week vrijwilligerswerk doet. Ik vraag mij af waarom Surinamers zo geil zijn op een titel.


  Maak melding

 29. Studeren en kennis vergaren is de basis van RATIONELE ontwikkeling van de mens.
  Dus wat dat betreft is het geweldig dat de heer van Trikt doet en dan nog op een nederlandse universiteit dan voldoet hij zeker aan de eisen voor zo’n degree.
  Het is algemeen bekend dat in Suriname vele mensen ook hun degree hebben gehaald maar daarbij zwaar zijn gefaciliteerd en soms de begeleider gunsten hebben aangeboden.
  zo iemand is begeleid door de huidige leider van de VHP en is nu een juweeltje bij de NDP.
  tot slot eindig ik met:
  EEN VAT VOL GELEERDHEID IS NOG GEEN WIJSHEID WAARD.
  Heel erg jammer dat iemand als van Trikt nu gevangen zit in een setup met bepaalde personen waardoor zijn degree’s in waarde alleen maar zullen gaan verlagen.
  Je kan niet een of meerdere Master degree’s hebben en handelen als iemand die niet meer zelf kan denken.
  i rest my case


  Maak melding

 30. Kom nou mensen, een MSc is niet zomaar gekregen, je moet ervoor studeren, nu hij zijn titel heeft oftewel eigenlijk zijn paspoort zijn dan alle deuren geopened voor hem. Reken maar dat hij nu weer USD miljarden ergens gaat lenen voor de verkiezing in mei, het zg. starten van een project en niemand kan hem meer stoppen want SU is geen democratische land meer maar een dictatuur staat onder leiding van een veroordeelde moordenaar. Check de komende 5 maanden, zul je zien.


  Maak melding

 31. Hij kan beter een baan in NL zoeken met zijn diploma, in Suriname als je niet naar de pijpen van het bewind danst, mag je nog zoveel diploma’s hebben , je hebt toch niks te vertellen. Ik wens hem heel veel sterkte om hiermee om te gaan. Maar vooral proficiat met je af studeren👌. Ik ben trots op iedere landgenoot die een diploma haalt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.