Vermoedelijke leider Braziliaanse roversbende in Suriname aangehouden

7
Opnieuw gewelddadige overval op goudveld in Suriname

De Surinaamse autoriteiten hebben afgelopen vrijdag de vermoedelijke leider van een Braziliaanse roversbende in Suriname aangehouden. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT). Volgens de krant was de bende recentelijk verantwoordelijk voor enkele brute berovingen in het achterland in Oost-Suriname.

De man zou tijdens een gezamenlijke operatie van militairen en politieagenten zijn aangehouden, nadat hij in een winkel door omstanders herkend zou zijn als een van de rovers van de berovingen schrijft dWT zaterdag. Bij de aanhouding is een zwaar vuurwapen in beslag genomen.

Bij één van die berovingen in een goudkamp in het Lawa gebied werd vorige maand een lid van de Counter Terrorism Unit (CTU) dodelijk geraakt. Bij een andere overval op een goudconcessie van Ronnie Brunswijk werden twee mannen doodgeschoten.

De Surinaamse politie heeft een aanhouding bevestigd maar wil in verband met het onderzoek geen nadere informatie geven om wie het allemaal gaat. Dit om te voorkomen dat andere tactieken door de criminelen worden uitgewerkt, schrijft de kant.

- Advertentie -

7 REACTIES

 1. Suriname is een opvangcentrum geworden van buitenlanders die in hun eigen land niet kunnen meedraaien in de samenleving.

  Dus komt u allemaal hier als u wilt stelen, verkrachten en bedriegen. U krijgt een verblijfsvergunning op één voorwaarde..
  Stem op de paarse bende.


  Maak melding

 2. De grote list en bedrog show is begonnen in het kader van het zoethouden van de arme en onderontwikkelde volgelingen die hun ziel en stem voor kerstpakket verkopen. Zo doorzichtig en niet meer van deze tijd. Dat er nog mensen zijn die hier in trappen en op basis daarvan hun stem uitbrengen op de NDP valt niet te bevatten.


  Maak melding

 3. Ik had begrepen dat de autoriteiten het niet aandurfden achter deze Braziliaanse bende te gaan. Ik had begrepen dat leden van de gewapende machten het alleen aandurfden om de eigen burgers van het land onheus te bejegenen. Nu ervaar ik dat ik fout geweest ben met mijn conclusie omdat ik hier lees dat een vermoedelijk lid en mogelijk zelfs de leider van de bende, in verzekering gesteld is. Ik maak een diepe buiging van verontschuldiging en beloof plechtig nooit meer mijn onderbuikgevoelens te laten prevaleren boven het gezonde verstand. Een eerste stap is gemaakt . De rest van de bende wordt hopelijk ook geneutraliseerd.


  Maak melding

 4. Niet een gezamenlijke actie van militairen en politie heeft geleid tot de arrestatie oplettende burgers en securityguards.
  Prade probeert het succes zich toe te eigenen.

  Volgens De Ware tijd hebben omstanders de man herkend en hebben securityguards van een goudbedrijf de man overmeesterd en overgedragen aan de opsporingsdiensten.


  Maak melding

 5. Nederland is een land waar alle rotsooi welkom is. Alle drugs.
  Nederland is een NARCOSTAAT. Nu geven ze het zelf toe.
  In ieder geval zijn de gasten die eeuwig reageren hier, niet de personen die de rovers pakken.


  Maak melding

 6. Dat is niet waar ik volg alles en ze geef haar mening .De enige dit dat wel doet is nu aan het werk ,te ladesmastraat ,of Watermolenstraat. En ze heeft honden Vergiftigd door haar kornuiten om te roven die arme honden hebben hun aardse werktuigen neergelegd voor die satan @ laat mij


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.