zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOfficiële startsein gegeven voor opzetten Agro Industrial Park in Suriname

Officiële startsein gegeven voor opzetten Agro Industrial Park in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Te Dirkshoop in het district Saramacca is gisteren het officiële startsein gegeven voor het opzetten van een Argo Industrial Park (AIP). Bij deze gelegenheid waren onder andere aanwezig LVV-minister Rabin Parmessar en de presidentiele commisie onder leiding van de Gerrit Breinburg, NDP hoofdbestuurslid Ramon Abrahams en Ashween Ramdin aanwezig.

Het AIP-project bestaat uit de volgende componenten:
Melkvee (verhoging melkproductie, rasverbetering en productie van voer), pluimvee (slachtkippen en legkippen), groenten (kassenteelt voor importvervanging). De private sector zal bij al deze projecten nauw betrokken zijn. Het ligt in de bedoeling dat dit project op termijn zal worden overgenomen door de private sector.

De directeur van LR group Joseph Harrosh zei dat Suriname zich uitstekend leent voor het uitoefenen van landbouwactiviteiten aangezien er voldoende vruchtbare grond alsook kwalitatief goed water is. Het is daarom voor de LR Group een waar genoegen om dit project in Suriname uit te voeren. Minister Parmessar gaf in zijn speech aan, dat de regering Bouterse-Adhin meenens is de agrarische sector naar een hoger niveau te tillen en daadwerkelijk eraan te werken om Suriname te maken tot de voedselschuur van het Caraibisch gebied.

Te Dirkshoop zullen onder andere uien, bloemkool en brocolie worden geteeld. Er is bewust hiervoor gekozen, om zodoende de lokale boeren niet te beconcurreren, maar om de import vervangende producten te telen om zodoende deviezen te besparen. De bewindsman gaf verder aan dat 1200 banen zullen worden gecreëerd voor de Surinaamse gemeenschap.

De volgende activiteit in het kader van het Agro Industrial Project, zal plaatsvinden op de S`landsboerderij te Reeberg in het district Wanica, meldt LVV.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

31 REACTIES
 1. Hoe dan, deze parmessar is net zo dom als zijn baas bouta. Echt booi deze kaolo man moet zich diep schamen!!! Er is geen vliegtuig die die rotzooi van su kan vervoeren ,er is een verbod op export van groeten en fruit naar europa. Surinaamse groente is duur en h o e gaan deze idioten concurreren met de export van groente en fruit uit Israël die op dit moment gigantisch aan het exporteren is. Wat een ellendeling!!!


  Maak melding
 2. De grote njan is al gemaakt en verdeeld tussen de NDP en de LRgroup.

  Bekend scenario.
  Nog even aanrommelen en over 1 jaar zijn ze failliet. De hele zaak wordt dan voor een appel en een ei opgekocht door een Ndper


  Maak melding
 3. Ik las de naam van Abrahams, wanneer zal het nou duidelijk zijn dat deze man in geenenkel opzicht op de voorgrond moet treden, het is al zo vaak gebleken dat hij altijd uit eigen belang dingen doet en dat hij een corrupt verleden heeft en ook ervoor gestraft is door terug te moeten treden. Is dit het alternatief voor Suriname? Foei toch. Volk van Suriname wordt wakker en laat in mei 2020 zien dat jullie beter weten en stem deze boevenbende massaal weg.


  Maak melding
 4. @ Kolibri: Heb je het artikel wel goed gelezen? De bedoeling is om de agrarische sector te professionaliseren en producten te telen die nu geïmporteerd moeten worden. Over export naar Europa wordt niets gezegd. Daar zit men echt niet op broccoli en bloemkool uit Suriname te wachten. Wel wil men gaan exporteren naar het Caribisch gebied maar dat is toekomstmuziek en of het ooit zo ver komt is maar de vraag.

  Het is goed dat men de agrarische sector in Suriname stimuleert. Uiteindelijk zal dat naast het bos de belangrijkste kurk blijken waar Suriname het hoofd mee boven water kan houden. Niet voor niets wilde Nederland Suriname als landbouw kolonie. Misschien dat Suriname straks als de NDP verdwenen is uit het machtscentrum weer de banden kan aanhalen met de Wageningse Universiteit. Die beschikken over gigantisch veel kennis en ervaring op het gebied van tropische landbouw. (En ze spreken daar gewoon Nederlands)


  Maak melding
 5. Hier worden een stel israelische wapenhandelaren door Suriname gefinancierd voor iets wat Suriname met een beetje coöperatie met Nederland voor een habekrats kan omtwikkelen op een veel hoger niveau dan met Israëlische kennis.

  LR Group loopt geen risico en maakt bij voorbaat winst via de managementfee’s etc.
  Afrikaanse landen laten hun high potentials in wageningen studeren want daar licht de kennis voor alles wat met agro en food te maken heeft van de hele wereld.
  China stuurt haar postdoc’s met forse fondsen naar Nederland om ecologie onderzoek te doen.

  Wat Bouterse van LR group met bewondering aanprees was 20 jaar geleden al business as usual in het westland (voeden per plantje).

  De laatste NL projecten qua agro cultuur (Pheadra/Victoria/Pattamakka) zijn door Bouterse en Brunswijk vernietigd en nu zijn Chinezen en Indieers al 15 jaar bezig er weer iets van te maken????!!!! Ze slepen het hout weg en investeren 20% van de hout productie. in palmolie.
  Ook iets wat Suriname sneller en beter kan.


  Maak melding
 6. Het lijkt alsof de tegenstanders van de regering door een stel wespen worden gestoken. Het doet hen pijn dat regeringen van VHP en NPS niet in staat bleken te zijn om dit soort projecten te bedenken en uit te voeren. Hoeraaaa…………! Deze regering kan het wel. Eindelijk beginnen de contouren voor een solide agrarische industrie in Suriname duidelijk vorm te krijgen. Het voornemen heeft even geduurd maar net zoals Keulen en Aachen niet op een dag gebouwd zijn, heeft ook dit voornemen een incubatietijd nodig.

  De Surinaamse boeren hoeven echt niet bang te zijn voor verlies aan inkomen. Zij moeten dit voornemen juist zien als een aanvulling op de agrarische mogelijkheden. De boeren worden met de teelt van uien, brocoli en bloemkool niet weg geconcurreerd. Grote tegenstand zal komen van grote importeurs van de VHP. Nederlandse deskundigen hadden ten tijde van de regering Venetiaan gewaarschuwd voor de grote invloed en macht van deze importeurs. Zij zien met de teelt van deze producten een bron van extreme winsten verdwijnen.


  Maak melding
 7. De enige die hier realistisch op reageert is Hans v/d Broek
  de rest allemaal met een politieke bril op hetzij NDP of De Tegenstanders
  Ik ben de reacties hier soms echt beu, dit “kraboe in bari”mentaliteit moeten wij stoppen
  ik geloof dat er zowel bij de opositie als bij de coalitie zowel dieven (moordenaars ) als rechtvaardige Surinamers zitten die ons land willen opbouwen.

  laten wij hen steunen om dit land op te bouwen
  als wij dit doen gaat het onkruid vanzelf dood

  dit is een heel goed project uit een Land (Israël) die naast Nederland een heel goed agrarisch systeem heeft en een koploper is in de wereld
  kunnen wij vast wel iet van leren

  Barbaman tak so!!!!!


  Maak melding
 8. @Hans van den Broek,

  De NDP en Bouterse zullen de eerstkomende tijd helemaal niet verdwijnen uit het machtscentrum van Suriname. Haal dat maar voor altijd uit je hersenen. Je verkondigd alleen maar fake nieuws. Jouw verhaal over de banden met de Wageningse universiteit klopt van geen kanten.

  Je bent een valse voorlichter, je verkondigd nep/fake nieuws. De banden met de Wageningse Universiteit zijn niet door de NDP verbroken. Reeds onder VHP en NPS waren er geen nauwe samenwerkingsverbanden met die universiteit. Maar jouw ogen zijn achter je hoofd gesplaatst. Jij wilt niet inzien dat de landbouwuniversiteit van Wageningen links en rechts door vele andere universiteiten in de wereld is ingehaald. Je kan ook tropische landbouw studeren aan 10 top agrarische universiteiten van Nigeria. Waarom hebben regeringen van NPS en VHP de Wageningse universiteit niet in de arm genomen om de landbouw in Suriname uit te breiden?


  Maak melding
 9. Als deze moordenaar en drugsveroordeelde niet achter de tralies verdwijnt zal Suriname
  nog voor langere tijd een bananenrepubliek blijven.
  En eigenlijk zoals de situatie nu is, kunnen we alle moordenaars die opgesloten zijn vrijlaten.


  Maak melding
 10. Beste RobG
  de WUR staat in zowel de QS 5 als de Sjanghai als de Taiwan National ranking qua landbouw . agro en bosbouw op Nummer in EEN
  Als totaal Universiteit staat zij volgens de times ranking op nr 59 en dat is heel hoog als je specialisatie en omvang in ogenschouw neemt.

  U ZWETST en raaskalt in het kwadraat in uw onderdanigheid aan uw broodheren. Het is verbazingwekkend hoeveel onzin rond.

  van de Broek en ik halen de concrete waardevan de Universiteit aan
  Bij toeval is mijn dochter aan de WUR aftestudeerden weet ik hoeveel nationaliteiten er rond lopen en hoeveel gewicht deze unversiteit in de schaal brengt.
  Noemt u eens een universtiteit in Nigeria met een ranking beste RobG laatstaan een Landbouw, voedsel en ecologie Universiteit.

  Schandelijk hoe u bij de feiten weg gaat om uw bazen te behagen.


  Maak melding
 11. Waar was de WUR toen front met al zijn knapkoppen aan de macht was. Oh ja, ze wachten totdat de NDP uit het machtscentrum is verdwenen.

  De WUR is niet van nu, waar waren ze toen Suriname nog een kolonie was met al hun kennis en kunde.

  Jojo zweert op WUR, prima. Ervaring en feiten leert de Surinamers dat ze op niets van Nederland hoeven te zweren, we gaan het van anderen moeten hebben. Als het aan Nederland lag was Suriname nogsteeds die oude plantage.

  Jojo mag op het koude WUR dak gaan zitten, die langs de lijn schreeuwlelijkerd.


  Maak melding
 12. Er stond een tijdje terug een ingezonden stuk op starnieuws waarbij de achtergrond van die LR group aan een onderzoek werd onderworpen. De conclusie was dat het een zeer corrupt bedrijf is, welke nauwe banden heeft met de Israelische regering (waar de premier nu wegens corruptie terechstaat).
  De supermarktsector is al uit handen gegeven aan chinese kolonisten en nu wilt deze paarse landverraderspartij de lokale LVV sector breken en weggeven aan een corrupte joods-israelische maffia ‘bedrijf’. Dat is een heel slechte zaak.


  Maak melding
 13. Alle landbouw staatsbedrijven zijn uiteindelijk kapot gegaan. Dit zal dus hoogstwaarschijnlijk ook geen lang leven beschoren zijn.
  Deze waardeloze ndp regering kon niet eens een kleine cassavefabriekje draaiende houden.
  Dit project is niets meer dan een mogelijkheid voor die corrupte paarse rioolratten om weer eens een flinke nyang te maken.
  Dat gelul over producten verbouwen ter importvervanging geloof ik voor geen ene millimeter want deze regering is meester in het verspreiden van leugens en sprookjes welke alleen geloofd worden door de hersenloze paarse dwazen en rioolratten.


  Maak melding
 14. Kondremangs
  Soort zoekt soort. …corruptelingen uit Israël werkt nauw samen met corruptelingen cq drugsmaffia uit Su. …..zoekt u maar de info over de LR Group. …o ja. …Rabin kon zijn klauwen niet afhouden van een secretaresse. .geen fake nieuws. ….en de nodige telefonische bedreigingen zijn geuit. … bobo Rabin. .hoe gaat het met jouw drugsneefjes van Yokohama? ??? Zal weer een scenario zijn van buitenlandse krachten die destabiliserend bezig zijn samen met hun Surinaamse handlangers. …gaap. ..weer die oude LP van de jaren 80. …Trouwens Robert. …waar was je op 11 maart 1982. …8 december 1982. ..29 november 1986? ??? Eerder gestelde vragen die je nog niet beantwoord heb mi boi. ….ach Lawpi is weer door het ijs gezakt. …..die bongrobita. …
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 15. Het ligt in de bedoeling dat dit project op termijn zal worden overgenomen door de private sector. Door wie oh wie???

  Het is daarom voor de LR Group een waar genoegen om dit project in Suriname uit te voeren. Wat is de eigen investering van deze groep???

  Minister Parmessar gaf in zijn speech aan, dat de regering Bouterse-Adhin meenens is de agrarische sector naar een hoger niveau te tillen en daadwerkelijk eraan te werken om Suriname te maken tot de voedselschuur van het Caraibisch gebied. Dit horen we al negen (9) jaar. Hoe geloofwaardig is dit na 9 jaar???

  Te Dirkshoop zullen onder andere uien, bloemkool en brocolie worden geteeld. Er is bewust hiervoor gekozen, om zodoende de lokale boeren niet te beconcurreren, maar om de import vervangende producten te telen om zodoende deviezen te besparen. De bewindsman gaf verder aan dat 1200 banen zullen worden gecreëerd voor de Surinaamse gemeenschap.
  Wat klopt hier niet? Import/export, 1200 banen???


  Maak melding
 16. Ref.
  World university rankings Agriculture & Forestry:
  176 Wageningen University & Research
  1677 University of Nigeria
  5764 American University of Nigeria
  6576 Delta State University Nigeria
  8013 Skyline University Nigeria
  9134 Nigerian Defence Academy Kaduna


  Maak melding
 17. Jojo, u loopt 20 jaren achter met informatie over het landbouwonderwijs in de wereld. Uw kennis over het Nederlandse landbouwonderwijs dateert uit het vorige millennium. Ook Nederlandse deskundigen gaan naar Israël om up tot date te blijven. Nederland vreest de concurrentie van Israël.

  Israëlische landbouw staat nummer 1 in de wereld. Israëlische landbouwers kunnen per hectare tot 50 ton producten produceren, wat in vergelijk met het internationale gemiddelde, van 20 ton, erg veel is. Nog een voorbeeld is de productie van koeienmelk, waar het internationale gemiddelde rond de 6.000 liter ligt, produceren Israëlische koeien gemiddeld 12.000 liter per jaar. Het is goed dat de Surinaamse regering in zee gaat met Israëlische deskundigen. U stopt uw grieven hierover niet onder stoelen en banken. Nederland is jammer voor u niet het enige deskundige land in de wereld.


  Maak melding
 18. Robg…u bent een klein jengelend kind ….jojo komt gedocumenteerd voor de dag. .maar u kan alleen maar gebakken lucht tegenover stellen met uw zg economische kennis en uw adoratie voor een partij die vergelijkbaar is met de nsdap. …..als ik u was zou ik mij neerleggen bij de kennis en feiten van echte deskundigen. ….ik behoor niet tot de vhp of nps zoals u anderen wegzet. ….Fijne avond


  Maak melding
 19. @Een Surinamer,

  Jojo, gebruikt informatiebronnen die bias zijn. Ik neem gewoon kennis van de eenzijdige informatie die jojo presenteert maar ik kan er niets mee. De band van Suriname en Nederland is nooit op basis van gelijkwaardigheid geweest. De meer dan 300 jaar relatie van Nederland met Suriname heeft ons land maar weinig voordeel op het gebied van landbouw opgeleverd. Ze zaten in Wageningen-Nickerie om alleen maar geld te verdienen voor de Wageningse universiteit. Heel zwak van jojo dat hij dit niet nader in documentatie heeft opgezocht. Maar het is ook heel triest met jouw hersenen gesteld als jij een dergelijke analyse met het verstand niet kan dragen.


  Maak melding
 20. beste RobG
  Allereerst mijn dochter is in Wageningen Cum laude afgestudeerd (ik heb er een research gebouw gebouwd) , zij promoveert volgend jaar (Proefschrift is de deur uit), Ze heeft haar post doc aanstelling binnen en mag op Princeton langs komen.

  Mijn data, informatie en kennis is direct maar ook van toegankelijke internationale bronnen. Google naar rankings en u ziet waar Wageningen staat als kleine instelling. U heeft gelijk Wageningen heeft is heel commercieel. het heeft helaas ook heel wat Surinaamse Alumini zoals Jim Hok en Henk Ramnanlandal (PALU figuren).
  Wel eens van Food Valley gehoord of wel de samenwerking met de internationale voedsel producenten met WUR en Utrecht.

  In 2018 was qua productie per koe Denemarken nr 1, de VS nr 2 Frankrijk en NL nr 3 en zat isreal niet bij de top 10. Deze landen halen de 12.000 liter nog niet en nummer 10 net de helft. In Nederland zijn er wel 4 maatschappen die gemiddeld boven 14.000 liter per koe per jaar zitten.
  Beste RobG bij de Isrealische cijfers moet u wel even door lezen. De koeien worden na hun top productie vervangen 3 tot 4 lactatie perioden. U kijkt weer eens naar de helft van de informatie. Daar naast is de Veestapel in NL ongeveer 14 maal groter, wordt bijna 2 maal zo oud en heeft veel meer variatie. U vergelijkt appels met peren op een manier die u het beste uitkomt.

  Hoe zou de band Suriname met NL gelijkwaardig kunnen of moeten zijn. Vroeger niet want toen was het koloniaal. Vanaf de 50er jaren niet, want toen stortte NL elk jaar stevig bij en na 1980 niet omdat Bouterse steeds vernietigd wat opgebouwd werd.

  NL groeit en Suriname sloopt zich zelf en bedelt bij China, India en Israel (hoe gelijkwaardig zijn die relaties) en laat zich door LR bij de neus nemen. Kijk eens wat de basis van LR is in Angola en dat zij ten Agro geen enkel adequaat referentie kader hebben.
  Zie wat LR niet geleverd heeft bij de AdeKus campus. Geld is besteed en waar zijn de 2.000 appartementen. er zijn nog geen 700 bedden geleverd in 2 en 4 bedsdormatories.

  Zie op Bloomberg het bedrijfsprofiel
  L R Group Ltd was founded in 1985. The Company’s line of business includes providing business consulting services on a contract or fee basis. ze hebben maar 80-90 medewerkers. De core business is door Isreal gesteunde wapenhandel in Afrika beste RobG.

  Beste RobG zoek de filmpjes op van HVA dat ze Victoria, Pheadra en Pattamakka aanlegden en gaat u eens na waarom het kapot gegaan is. verrot tijdens het binnenlandsconflict. Gaat u eens na waarom Wageningen kapot gegaan is. etc.

  beste RobG u komt qua research niet verder dan Wikipedia, wat kopen en wat u er bij fantaseert.


  Maak melding
 21. Goedemorgen allen hier op Waterkant; fa oeng de ,fa oeng tang……..beste RobG……heeft u de analyse gelezen van jojo hierboven. Daar is geen speld tussen te krijgen. Ik ben benieuwd wat u daartegenover kunt stellen. Puur om de discussie hoef je het niet met mekaar eens te zijn; maar het zou wel van goed niveau zijn als u zich minder beledigend zou uitlaten over de mede discussieleden hier op WKN. het is niet erg, als er af en toe een sneer over en weer uit te delen; maar om iemand te beoordelen over hersenen en verstand???? Dan moet je een vermaard psycholoog of psychiater zijn en dat heeft u nog niet bewezen in uw analyses hier; met alle respect ook economisch.
  Maar nogmaals; jojo staat m.i mijlenver in zijn analyses boven u en wij zijn benieuwd naar uw weerleggingen .


  Maak melding
 22. Beste mensen,

  Het gaat niet om de productie alleen, maar ook om de guna die in de producten zitten. In veel groenten zit te weinig sattva gun. Wat inhoudt dat het niet bijdraagt aan de ontwikkeling van moraliteit. Vlees, vis en ei dragen niet bij aan de ontwikkeling van moraliteit, hoewel ze wel goed kunnen zijn voor het lichaam.
  Dus wil een mens voedsel dat zowel voor lichaam en voor de geest gezond is, dan moet hij afzien van vlees, vis, ei en sommige groenten zoals aubergine, ui, knoflook.
  Knoflook is een medicijn. Waarom nemen gezonde mensen dagelijks (onnodig) een medicijn in? Je neemt toch ook geen paracetamol in als je geen hoofdpijn hebt?


  Maak melding
 23. Zowel RobG als JoJo hebben het bij het verkeerde end. Niet de universiteiten, maar de boeren hebben de meeste kennis.
  Het kan best zijn dat de Landbouw Universiteit Wageningen en de Israelische landbouw universiteit veel kennis hebben van bijv. de rijstbouw, maar hebben ze dan ook de kennis van de Indiase (en Pakistaanse) boeren over het verbouwen van Basmati rijst met water uit de Himalaya? Nee. Men gaat er, studeert de boel voor een jaar of enkele jaren, komt terug, werkt de theorethische modellen uit. Maar de praktische kennis ligt bij de boeren die het decennia, zo niet eeuwen verbouwen en precies weten welke verandering in ecologie welke aanpak vereist en welke resultaten oplevert.
  Zelfs Nederland en Israel, met al hun kennis, kunnen geen Basmati rijst verbouwen met Himaalay water. Ook niet in hun kassen. Dit is slechts één voorbeeld van een heleboel producten.
  Het Westen analyseert de boel, maakt het product kapot, zoekt vervolgens het element dat kenmerkend is voor dat product, isoleert het en gebruikt het als basis om kunstmatig dat product na te maken (zoals met medicijnen). Maar waarom zou je iets namaken dat al in perfecte staat bestaat?
  Men verbouwt massaal in kassen. In een kas gaat elke individuele plant exact op elkaar lijken omdat de omstandigheden exact gelijk zijn. In de natuur zijn de omstandigheden niet exact gelijk. Daarom vindt je in de natuur van hetzelfde product variaties met diverse smaken, grootte, lengte, breedte, kleur enz. Kasgroenten zijn allemaal zowat hetzelfde. Heb je een geproefd dan heb je alles geproefd.
  Bovendien is het Westen genadeloos keihard. Alles wat niet meer productief is, wordt gedood. Kijk maar naar de koeien, schapen, kippen, geiten.
  Zodra een koe geen melk meer geeft, gaat het naar de sachterij. Men is genadeloos inhumaan. Men kan leren van India. Daar worden ook heel veel koeien (meeste ter wereld) geslacht, maar daar is tenminste nog de gedachte aanwezig en wordt in de praktijk – op een veels te kleine schaal weliswaar – levend gehouden dat je een koe liefdevol verzorgd moet worden ook wanneer ze niet meer productief is. Eeen koe is natuurlijk altijd productief omdat ze in staat is van gras in 1 dag compost te maken, iets wat de moderne industrie niet lukt. De Westerse universiteiten en Westerlingen hebben het element liefde uitgeschakeld in de landbouw en veeteelt en dat is heel erg jammer, want alles wordt gedragen door liefde. Men creeert de eigen ondergang op deze manier.


  Maak melding
 24. Jaichand

  U heeft helemaal gelijk. Monsanto en dat soort bedrijven maken in India heel veel kapot door voor geïsoleerde optimalisaties (veredeling) te gaan.
  Ik heb de invloed van dit soort gedrag op de sociaal maatschappelijke ontwikkeling wel door. Het is om te janken hoe cultuur en kennis uit evenwicht gebracht wordt.
  Zie nu in hoe in NL door de stikstof alles uit balans raakt.

  Gelukkig zie ik een kentering ontstaan voor eerlijk voedsel. Wij gaan verstandiger worden.
  Het is echter niet zo dat de boer of de wetenschapper de waarheid in pacht hebben.
  Met de techniek en kennis van de traditionele boeren zouden we ondertussen meerdere aardes moeten hebben of een kwart van de wereldbevolking.

  Er zijn voor en nadelen. een voorbeeld men heeft in Wageningen de race gewonnen naar de mogelijkheid om aardappelen met met pootaardappelen te planten maar met zaad. Het volg is dat een boer in de toekomst z’n zaaigoed krijgt via een pakketbezorger en niet met 2 vrachtwagens. Die boer kan met een kleine machine zaaien inplaats van met zware machines.

  Een ander voorbeeld:
  Een door Wageningen ondersteunde studie heeft tot resultaat dat er in Uruguay nog bomen en struiken langs stroompjes en rivier staan want anders was het hele land een gras woestijn, Nu weten ze waarom ze een zo gemelleerd subtropische grassen hebben etc.

  De tijd komt dat alle kennis bij elkaar komt en wijsheid wordt.


  Maak melding
 25. @ Jaichand

  “Eeen koe is natuurlijk altijd productief omdat ze in staat is van gras in 1 dag compost te maken, iets wat de moderne industrie niet lukt.”

  Dit is wat mijn dochter de boeren rond de serengetti bij gebracht heeft over de langs trekkende kuddes Gnoes etc.
  Ze zijn niet direct een bedreiging maar ze brengen ook wat.

  Het trieste is dat zodra de kuddes wild door trekken het gras op de serengetti verdroog en de grens natuur / bewerkt gebied zicht baar wordt door groengras waar gegraast wordt en hooi op de serengetti. Een haar scherpe onnatuurlijke grens die door natuur beschermingswetten gemaakt is.

  wij gaan uit nood steeds meer begrijpen van de natuur en er beter mee om.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES