Kopers van ‘voordelige’ US dollars bij cambio slachtoffer van verduistering

14
Onduidelijkheid over herkomst van US dollars die voor 8 SRD verkocht worden

In Suriname zijn een aantal kopers van US dollars, die tegen een gunstige koers bij een cambio worden aangeboden, het slachtoffer geworden van verduistering. Omdat bij die cambio per persoon maximaal US 300 gekocht kan worden, worden familieleden, vrienden en onbekende personen gevraagd om de Amerikaanse dollars te gaan kopen. Maar dat gaat niet altijd goed meldt het Korps Politie Suriname.

De politie meldt dat zij momenteel wordt geconfronteerd met gevallen van verduistering van Surinaams geld of Amerikaanse dollars. De aangevers hebben bij de politie verklaart dat zij Surinaams geld hebben gegeven aan derden om voor hun Amerikaanse dollars te gaan kopen bij de cambio in kwestie.

Een aantal personen heeft kort na elkaar aangifte gedaan van verduistering van hun geld Inmiddels heeft de politie van het bureau Uitvlugt een aanhouding verricht. De verdachte Cermano, M. is na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering is gesteld.

De Surinaamse politie waarschuwt burgers: “Ga zelf uw vreemd geld kopen bij de cambio ter voorkoming dat u financieel benadeeld wordt.

- Advertentie -

14 REACTIES

 1. Mensen gaan met 4/5 in de auto in de rij staan om $300 per persoon per week te kopen en gaan het elders wisselen. Als je verplicht mt ID moet wisselen en met ID moet kopen, waarom sluiten we deze bedriegers niet op. Cambio neemt toch je gegevens??
  Je zou moeten weten wie je vertrouwd met je geld.


  Maak melding

 2. Die Suri s willen allemaal op hele snelle maniertjes geld verdienen
  Over de gevaren willen ze ff ni weten
  Totdat ze daarachter komen dat ze genept zijn
  Voorbeeld met die piramide spel en ga maar door
  Hebzuchtig noh Kka zijn ze


  Maak melding

 3. In een heilige boek , de bijbel staat ” De liefde voor geld is een wortel voor allerlei slechtheid (kwaad)” En dat zie je wereldwijd gebeuren. Suriname valt op omdat we meer op Suriname gefocust zijn. Als je criminaliteit, oplichters en politiek weg denkt, is het een heerlijk land.


  Maak melding

 4. Eerlijk gezegd : ik zou hetzelfde hebben gedaan. Pak dat geld en kies meteen het hazenpad. Wie is nou die domme beest??? Mooi gezegd : geld stinkt maar ik kan dat luchtje best verdragen .
  Wordt die leningen uit China op deze manieren verpand of is het iets geks gaande ??


  Maak melding

 5. toen ik het plan van de regering hoorde om mensen die huur in valuta betalen, een handreiking te doen, had ik mijn bedenkingen. Want dezelfde regering heeft enkele jaren geleden bepaald dat het verboden is om onroerende goederen in valuta te verhuren.
  het is toen niet in me opgekomen dat mensen, misbruik zouden maken van de geboden gelegenheid om hun slag te slaan. Degene die aangifte hebben gedaan van oplichting, moeten zelf ook in staat van beschuldiging worden gesteld voor oplichting van de staat.
  Boontje komt om zijn loontje


  Maak melding

 6. “voordelige usd”
  Een idiote benaming voor een idiote actie om dollars onder de vrije marktprijs te verkopen.
  Zal de koers niet drukken. Lijkt meer op een financiele kamikaze actie door aan de NDP gelieerde cambios en waarschijnlijk gefinancierd door de CBVS. Bouterse zelf heeft de “voordelige usd”had aangekondigd.
  Ik geef de mensen die er een slaatje uit slaan groot gelijk. Doe het dan niet zo knullig om onbekenden voor je te laten wisselen.


  Maak melding

 7. De bedrieger bedrogen…?

  Gelegenheid maakt de dief…

  De één mag een paard stelen, de ander mag niet over het hek kijken…

  Het bekomt hem als de hond de knuppel na het stelen van de worst…


  Maak melding

 8. Politiek neutraal@ waarvoor had jij een bedrijf met 800 bewakers voor het geld of voor noppes dus jij bent geen haar beter,als je oplichters,criminaliteit en politiek waar dan ook in de wereld weg denkt zal het ook een betere wereld zijn of is het alleen maar in Suriname zo slecht snap je nog steeds niet waarom je failliet bent gegaan je hebt er zelf om gevraagd,je komt wel heel labiel over met je comment,s


  Maak melding

 9. Surinamers zijn gewend om in de rij te staan, ze staan in de voor graties portie ndp eten, pakket, kinderbijslag, Cambio, school inschrijving noem maar op, alleen de ndp elite Hoeft niet in de rij te staan. Toch zijn er .ndp honden die wonderen beloven aan de domme ongeschoolde figuren


  Maak melding

 10. Hoe dom kun je zijn?
  Alleen mensen met te veel geld doen deze stommiteit.
  Mijn man koopt ook meer dan die 300 tot nu toe nooit geweigerd zoveel te mogen kopen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.