zaterdag, april 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameAanvraag Schengenvisum 20 euro duurder ingaande februari 2020

Aanvraag Schengenvisum 20 euro duurder ingaande februari 2020

-

Does Travel - naar Suriname

Het tarief voor het aanvragen van een Schengenvisum gaat per 1 februari 2020 wereldwijd omhoog van 60 naar 80 euro. De tarieven zijn herzien omdat de kosten voor het verwerken van visumaanvragen zijn gestegen, meldt de Nederlandse ambassade in een persbericht. Het nieuwe bedrag zou voor de 26 Schengen-lidstaten ongeveer kostendekkend moeten zijn.

De 26 landen van het Schengengebied, waaronder Nederland, hebben gezamenlijk besloten om met ingang van 1 februari 2020 hun visumcode aan te passen. Dit heeft wereldwijd een aantal gevolgen voor mensen die een Schengenvisum aanvragen, ook in Suriname. Als gevolg van dit nieuwe beleid kunnen reizigers vanaf 1 februari 2020 maximaal zes maanden voor hun geplande reis een visumaanvraag indienen. Voorheen was deze termijn drie maanden. Dit geldt dus ook voor de Surinaamse reizigers.

Het is de verwachting dat deze aanpassing leidt tot een betere spreiding van aanvragen, waardoor de wachttijden voor het maken van een afspraak in de piekperiode kunnen worden teruggedrongen. Personen die ver voor de geplande reis een visumaanvraag indienen, moeten erop letten dat zij een visum met langere geldigheidsduur aanvragen.

De ambassade vraagt reizigers om rekening mee te houden dat naast 80 euro voor de aanvraag van het visum, het visumaanvraagkantoor VFS Global ook 28 euro aan servicekosten in rekening brengt.

Een Schengenvisum geeft de mogelijkheid om te reizen naar alle 26 landen van het Schengengebied: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden, Zwitserland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

21 REACTIES
  1. Ben blij dat ik geen Schengen visum nodig heb. Laat de boutisten het maar betalen die hebben geld zat.

    Off topic: wat gebeurt nou met de antroea, sopropo en boulangee boeren in Su. NL hoeft deze groenten en sommige vruchten niet meer. Import gestopt! Lvv en de nijlpaard op buitenlandse zaken moeten proberen of Estlsnd het wil kopen.
    Ook in de Caribian proberen. De boutisten kunnen anders NL smeken of ze astublief kunnen importeren.


    Maak melding
  2. Ben benieuwd naar de reacties van de SurNeds die continue de Surinaamse regering afkraken vanwege de prijs van een touristenkaart, e-visum. Ne betaal je 108 Euro voor de aanvraag van je visum als je naar NL wil komen vanuit Su…..en dan weet je nog niet of je het krijgt. Nu wil ik de patriotten horen!


    Maak melding
  3. Dus dat tung tak! Volgens mij zijn de kluts kwijt!ze weten alleen maar amnestiet en slavernij verleden. Vooruit kijken ,ho maar en maar wijzen naar die blanken die zgn su kapot hebben gemaakt . Nu doen ze het zelf ,wel nederland gaat ze terug pakken en weer voor zwarte piet spelen. Ik snap die regering van su niet, je isoleerd op deze het hele land!


    Maak melding
  4. Luciën

    12 december 2019 At 07:28

    Ben benieuwd naar de reacties van de SurNeds die continue de Surinaamse regering afkraken vanwege de prijs van een touristenkaart, e-visum. Ne betaal je 108 Euro voor de aanvraag van je visum als je naar NL wil komen vanuit Su…..en dan weet je nog niet of je het krijgt. Nu wil ik de patriotten horen!

    ===============================

    Joiw regering met name Pres. DDB staat in de weg om visumvrij te reizen. Banden met Nederland was altijd goed tot dat DDB tot president is benoemd.


    Maak melding
  5. Als Bouterse geen president meer is ligt er een cheque van de Nederlandse overheid van 250.000.000 klaar om aan de nieuwe regering te geven. Blijven we voor Bouta kiezen wordt het geld naar Indonesië overgemaakt en kan Su fluiten naar de gift.


    Maak melding
  6. Wanneer Suriname de visa prijzen stelselmatig gaat verhogen, zullen veel minder toeristen het land bezoeken. De gebrekkige werking van de site om een visa aan te vragen naar Suriname zet al veel voeten in de aarde. Hoe halen zij het in hun hoofd om administratiekosten hiervoor te vragen??? Pure oplichterij. Zo blijft Suriname een corrupt land. De toeristen zullen wel eieren voor hun geld kiezen om naar Suriname te gaan. In Europa reizen voel je je veiliger en prettiger. Een toerist in Suriname, moet op zijn hoede zijn. De Surinaamse ambassade in Amstelveen kan ook meteen opgedoekt worden. Functioneren niet naar behoren en zijn van geen enkele betekenis.


    Maak melding
  7. Wat is nou paar tientjes meer?alleen de low life uitkering trekker in Holland die op krediet vliegen hebben moeite. Maar dat zijn meestal de zwartjes met grote kettingen van goud.


    Maak melding
  8. Ik hoef niet naar nederland. Is geen vakantie land. Nl hft ze mooi beet. En Chan en zn gasten zeggen visum afschaffen?? Nl maakt grof geld ermee en ze hebben een derde in het spel die ook geld verdiend op de surinamers. Dar worstje dat nl jullie hft voorgehouden al die haren dat Vene met NF aan het bewind was hebben jullie nooit kunnen gappen. Vene had huizen moeten bouwen, straten maken, bruggen bouwen en al de rekeningen voor nl deponeren.
    Nl heeft ons land genoeg geplunderd.
    Wat hebben ze voor su gedaan??
    Waarim ons al die jaren niet ee tools gegeven om onze grondstoffen te bewerken?? Ze willen het voor zichzelf. Laten ze van hun drugsgelden leven.
    Bouterse had drugslab in binnenland. Nooit gevonden. Elke week een andere drugslab net in nl in hun steden. Verderf voor je kinderen


    Maak melding
  9. Off topic: (bron: Starnieuws)
    Ik schilder Bouterse niet als Jezus af, doch zie wel parallellen met de situatie van toen en wat er zich nu in ons land aan het voltrekken is. Waar krachten er alles aan willen doen, dit vrij land wederom in handen van het buitenland te brengen. Zo vraag ik me ook af, hoe het kon gebeuren, wat sinds mensen geheugenis nimmer is voorgekomen in de wereld, dat een zittende president is veroordeeld, maar in Suriname wel.
    Nu ik deze uitleg heb gegeven, spreek ik de hoop uit, dat de rust in de samenleving zal terugkeren. (aldus Kenneth Roy Donk)

    Dit is geen uitleg, dit is een vervolg van de eerder gedane uitspraken, hoe geïndoctrineerd kan je zijn!


    Maak melding
  10. @Wendy, dus Nederland is geen vakantieland ?

    Toerisme is in Nederland een belangrijke economische sector. Zo’n 10,8 miljoen buitenlandse gasten bezochten Nederland in 2010, volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarnaast overnachtten Nederlanders zo’n 17,7 miljoen keer in hotels, pensions, vakantiehuizen en campings in eigen land. In 2018 kwamen zo’n 19,1 miljoen buitenlandse toeristen naar Nederland, een stijging van 7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Buitenlandse toeristen verblijven vooral in Noord-Holland en Zuid-Holland, terwijl Nederlanders een voorkeur hebben voor Gelderland en Limburg.[1]

    Veel buitenlandse toeristen bezoeken Amsterdam. De stad is oa populair om de horeca, winkels en nachtclubs. Dagelijks varen talloze rondvaartboten door de grachtengordel in de historische binnenstad. Aan het Museumplein staat het beroemde Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Concertgebouw. Andere Amsterdamse toeristische attracties zijn de Bloemenmarkt en de dierentuin Artis. De stad Rotterdam is vooral bekend door haar grote haven en de architectuur, zo is de skyline van de stad befaamd en staan er bijzondere gebouwen zoals de kubuswoningen, De Rotterdam en de Markthal. Ook de andere grote steden als Den Haag, Roermond en Utrecht worden vaak bezocht.

    Nederland heeft echter meer te bieden, zoals de Noordzeekust en de Waddeneilanden met lange stranden en duingebieden en het IJsselmeer met een uitstekende gelegenheid voor zeiljachten, en met pittoreske steden als Harderwijk en Elburg. In het noorden en midden van Gelderland ligt de Veluwe, het grootste bos in Nederland. Er zijn diverse bossen en nationale parken zoals de Biesbosch en De Weerribben.

    Maastricht, een stad met een aparte, bijna on-Nederlandse sfeer, is een populaire bestemming voor Nederlandse toeristen. Vaak worden ook de dorpen in het Limburgse heuvelland bezocht, zoals Valkenburg en Vaals (bekend om het Drielandenpunt).

    Steden als Arnhem en Nijmegen en de gemeentes Renkum, Ede en Overbetuwe krijgen jaarlijks veel toerisme die stad en streek bezoeken vanwege de oorlogsgeschiedenis die daar plaats heeft gevonden. Vaak worden dan de historische locaties bezocht, zoals de John Frostbrug, Ginkelse Heide en de Airborne War Cemetery in Oosterbeek.

    Suriname kont qua bezienswaardigheden niet eens in de buurt van Nederland. Mede mogelijkgemaakt door de coupe en het geklauw van de paarse bestuurders. Ontwikkeling van het land staat stil. Kennelijk dringt het niet bij je door.


    Maak melding
  11. Als (economische) vluchtelingen voor duizenden Euro’s ILLEGAAL naar Europa kunnen afreizen dan moeten mensen die LEGAAL 20 Euro meer moeten neertellen voor een visum niet lullen om Europa LEGAAL te bezoeken…


    Maak melding
  12. Visum voor Suriname is slechts voor één land. Visum voor de Schengen landen betekent vrij reizen in België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije,
    Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland
    Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland,
    Zweden, en Zwitserland.
    Dat is nog al een verschil!!


    Maak melding
  13. @Luciën,

    Je hoef niet benieuwd te zijn naar de reactie’s van de Surineds. In jou geval krijg jij nog korting voor een visa naar Suriname aangezien jij op kosten van de “kolonisator” leeft.
    De Surineds die hard werken voor hun geld die zullen dat merken in hun portemonnee.
    Dat extra geld zal door je liefhebbenden in Su in hun zak gestoken worden.


    Maak melding
  14. Oh boeien.
    Als je kan reizen dan kan je de kosten voor een visum ook betalen.
    Kan je dat niet, dan zou je ook de Schengenlanden niet moeten bezoeken.
    Bovendien stelt zo’n bedrag ook geen fuck voor. Zeker als je ziet hoeveel landen je hierdoor vrij kan bezoeken.
    Wat mij betreft worden de visumkosten vanuit Nederland naar Suriname fors verhoogd.
    Als je het niet kan of wil betalen, blijf waar je bent en koop wat ondergoed


    Maak melding
  15. En uit hun nek blaffen als Suriname dat doet.
    Is Nederland niet rijk genoeg.
    Opzouten met mensen uitbuiten.
    Toch betalen de in crisistijd verkerende Surinamers het.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES