Nieuwe stempels voor Immigratie- en Vreemdelingendienst in Suriname

14
Nieuwe stempels voor Immigratie- en Vreemdelingendienst in Suriname

Nieuwe stempels zijn vervaardigd voor de Vreemdelingendienst van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) en de Immigratiedienst van het ministerie van Defensie. De stempels zijn op dinsdag 10 december door Juspol-minister Stuart Getrouw symbolisch overhandigd. Het hoofd van de Immigratiedienst Lilian Dankerlui en het waarnemend hoofd van de Vreemdelingendienst, inspecteur van politie 1e klasse Krishnakoemar Binda, bijgestaan door agent Dinseh Ramdien, namen elk één stempel in ontvangst.

Deze stempels zullen voortaan gebruikt worden bij de officiële doorlaatposten op reisdocumenten van vreemdelingen en passagiers die het land binnenkomen. Volgens minister Getrouw is in samenspraak met het onderdirectoraat Vreemdelingzaken de beschikking inzake het vaststellen van voorschriften, met betrekking tot de te stellen aantekeningen op de reis- en identiteitspapieren en de inbewaringneming van reis- en identiteitspapieren van vreemdelingen, gewijzigd. In dit proces zijn er nieuwe stempels vervaardigd, waarbij er is verduidelijkt wie in Suriname mag werken en wie niet.

De onderdirecteur Vreemdelingenzaken van Juspol, Rachelle Groenveld, geeft aan dat het gebruik van de stempels voorheen niet geschiedde conform de wetgeving. “Er zijn reeds stempels geweest voor inreizen, maar we hebben gemerkt dat het voor een heleboel groepen mensen, die met een toeristenkaart binnen komen, niet duidelijk is als ze als toeristen mogen blijven of ze mogen werken. Wat we beogen is om duidelijkheid hierin te brengen. De stempel geeft duidelijk aan of je als toerist gelijk mag werken of niet”, zegt Groenveld.

Groenveld geeft verder aan dat ditzelfde systeem gehanteerd wordt in het buitenland. Voor werkgevers, die meestal niet beter weten, wordt het gelijk duidelijk of zij de vreemdeling werk of een baan kunnen aanbieden. Het merkteken voor de binnenkomst is voor de Immigratiedienst aan de grensposten (officiële doorlaatposten) en het stempel voor de verlenging van verblijf zal de Vreemdelingendienst gebruiken.

De officiële Surinaamse doorlaatposten zijn momenteel: Nieuwe Haven, Albina, Nickerie (South-drain), Zorg en Hoop en de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. Na de jaarwisseling zal Getrouw met alle actoren bij elkaar komen om het vreemdelingenbeleid te bespreken en na te gaan hoe het een goede boost te geven in het 1e kwartaal van 2020.

- Advertentie -

14 REACTIES

 1. Hoe zit het dan voor de Chinezen? Kan iemand mij d a t uitleggen. Want tot nu toe krijgen een eigen stempel via een aparte hokje op zanderij! Ben benieuwd.


  Maak melding

 2. Stempels zijn nog groter. Want alles moet met een potlood worden ingevuld waarde woont, werkt en je politieke kleur. Als we eenmaal binnen zijn kan niemand de stempels lezen omdat het potlood van Chinese kwaliteit is. Mensen wegblijven na Mei wordt alles anders.


  Maak melding

 3. Goed zo. Prima.
  Wie in nl eoint houd je bezig met zaken daar. Je kinderen kunnen overal XTC kopen als snoepjes.
  Die agent mag iets doen aan zn buik.


  Maak melding

 4. @Kolibri,

  De Chinezen hebben een privé stempel van Suriname gekregen van Kabouter toen hij zogenaamd op “staatsbezoek” was in China.

  De paspoorten van de Chinezen worden in China al gestempeld voor ze in Su aankomen. Hier in Su stoppen ze een beetje Tjoekoe in de paspoorten tijden controle en lopen daarna vrolijk Suriname binnen.

  Lang leve kabouter roepen ze in het Chinees…..


  Maak melding

 5. Me vrouw is guyanese ze gaat om de 6 maanden naar guyana voor een stamp zou iemand me aub kunnen helpen met info ervan aub
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.