LVV verzorgt GAP-training aan personeel Staatsbedrijf Alliance

2
LVV verzorgt GAP-training voor het personeel van Staatsbedrijf Alliance

Medewerkers van het Staatsbedrijf Alliance in het district Commewijne zijn gestart met de driedaagse GAP-trainingen. De trainingen worden verzorgd te Alliance. Gedurende drie dagen zullen 14 deelnemers de nodige kennis opdoen om de gewassen te verbouwen volgens de Goede Agrarische Praktijken (GAP) standaarden.

GAP is een set van maatregelen, die worden toegepast om onder andere gevaren tijdens de productie van voedsel te herkennen en te beheersen. De GAP-trainingen zijn op maandag 10 december gestart.

Volgens het beleid van LVV-minister Rabin Parmessar, moeten alle producten die bestemd zijn voor zowel de lokale als de internationale markt, veilig en gezond zijn. Het ministerie zal blijven investeren in haar personeel, zo ook veldwerkers, middels verschillende trainingen en opleidingen.

Het streven van de Surinaamse minister is om het Staatsbedrijf te diversifiƫren, zodat zij zelfstandig verder kan opereren en gebruik maakt van al haar mogelijkheden in Suriname.

- Advertentie -

2 REACTIES

  1. Mogen we met deze opgedane kennis onze landbouwproducten weer naar Europa exporteren.
    Alles wat Suriname aanpakt laat mij denken aan : achter het net vissen of als het kalf verdronken is, dempt men de put.

    Suriname reageert veel te laat op omgevingsveranderingen. Regeren is juist vooruitzien. We hebben dus duidelijk geen echte regeerders want deze NDP regering kan niet anticiperen. We hebben nu een president nodig met een goede vooruitziende blik.


    Maak melding

  2. Plantage Alliance kan zonder staatsubsidies niet een salarissen uitbetalen, begrijp niet GAP voor ze kan betekenen. Mischien gat in de begroting, gat in hoofd, Maar ja er was soft en porties voor een dag.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.