Gesteggel over wel of geen vergunning voor VHP vergadering Bernharddorp

30
Gesteggel over wel of geen vergunning voor VHP vergadering Bernharddorp
De presentatie van VHP aspirant Kandidaten vrijdag 6 december te Para.

Afgelopen vrijdag vond er een openbare VHP vergadering plaats in het gemeenschapshuis te Bernharddorp. Volgens de overheid ging het om een ‘illegale activiteit’ , omdat er geen vergunning zou zijn aangevraagd en verleend. Districtscommissaris (Dc) en NDP’er Armand Jurel zou daarom de politie van Para de opdracht hebben gegeven om de bijeenkomst stop te zetten, meldt het Surinaamse Nationaal Informatie Instituut (NII) vanmorgen.

De VHP heeft vanmorgen echter aangegeven dat zij geen vergunning nodig zou hebben om te vergaderen in een dorpsgemeenschap zoals Bernharddorp. “Er was toestemming gegeven door de kapitein en dat is voldoende. De VHP heeft in vele dorpen reeds vergaderd en daarbij was alleen toestemming van de kapitein nodig. Zo is het gegaan in Kwamalasamutu en in vele andere dorpen. Indien de Dc dichtbij is wordt die beleefdheidshalve in kennis gesteld, maar er wordt geen vergunning aangevraagd” aldus de partij.

De VHP geeft in een reactie verder aan dat Dc’s in Suriname steeds meer een verlengstuk van de politiek zijn geworden en erop zijn gebrand om oppositiepartijen het leven zuur te maken, terwijl hun eigen partij geen strobreed in de weg wordt gelegd. “Onze grondwet geeft in artikel 20 overigens ‘het recht van vreedzame vereniging en vergadering’ met name wanneer de openbare orde niet in het geding is” aldus de partij.

“In het geval van Bernharddorp is de vergadering gehouden in het gemeenschapshuis en behoudt het dorpsbestuur zich het recht voor om wel of geen toestemming te geven voor het gebruik daarvan. De VHP heeft dus met instemming van het dorpsbestuur gewoon haar vergadering gehouden en afgerond. Wanneer de District Commissaris meent dat er in elke dorpsgemeenschap een vergunning voor een vergadering nodig is dan dient hij hierover contact te maken met het lokale dorpsbestuur. Dit dient dan voor het hele land te gelden dus ook voor elk dorp in het district Sipaliwini” aldus de VHP.

Overigens zou de politie -volgens het NII- de bijeenkomst hebben beëindigd en heeft de politie de plek verlaten nadat zij ervan overtuigd was dat het publiek was vertrokken. Ook zegt het NII dat VHP voorzitter Santokhi, die aan het woord was, zijn toespraak beëindigde en zich verontschuldigde bij de aanwezige wetsdienaren. Maar volgens de VHP heeft de politie die ter plekke kwam de vergadering niet gestopt.

De vergadering:

- Advertentie -

30 REACTIES

 1. Wat een flauwe kul en onzin met vergunning. De ndp geeft zijn sekte leden ok opdrachten om hier en daar paarse vlaggetjes voor mensen hun poorten en huizen neer te zetten.Laat de ndp de zwarte ratten die onder de Chinese balkons dag en nacht doelloos rond hangen vragen of zij een vergunning hebben een vergunning hebben om rond te hangen. Dit is met opzet de VHP dwarsbomen.De Dc is hondsbrutaal om dit te verbieden. Deze lik zeker Bouta zijn reet. Mensen worden in ons land onderdrukt, de slavernij is nog niet afgeschaft. Zij die hun bek open trekken over het slavernij verleden, moeten dicht getimmerd worden. Bouterse en zijn slaven baja’s geven dit duidelijk aan met hun ongewenst gedrag. Nog even en de DC gaat vertellen wie, wanneer de deur uit mag gaan of gaan poepen. Lazer toch lekker op met dit gezeik. Schaamteloos.

  Sarie Torie


  Maak melding

 2. Wanneer die rovers onze senioren burgers beroven hoor je ze hebben geen vervoer om uit te rukken ..wanneer het om zulke gevallen gaat zijn ze snel bij ….ja maar wat verwacht je van een dc. Die net zo dom denkt als die aanhangsel van bouta.


  Maak melding

 3. Zieligheid ten top.
  Is de angst zo groot?
  Ik zou zeggen politie ga boeven vangen, zorg voor veiligheid op scholen en in het verkeer.
  In plaats daarvan proberen jullie een vreedzame meeting te frustreren


  Maak melding

 4. Zo zie je maar weer hoe serieus de VHP de ordening in de samenleving neemt. Het is toch niet meer van deze tijd en ongehoord dat een politieke partij als de VHP nog steeds zwaar illegaal bezig is. Deze politieke partij is verre van professioneel terwijl figuren die met hen sympathiseren ons willen doen geloven dat de VHP deskundigheid in huis heeft. De district commissaris is in het district verantwoordelijk voor de openbare orde en rust. In geval van calamiteiten bij een dergelijke activiteit moet zowel, politie, brandweer en andere hulpdiensten paraat zijn. Voor dit soort activiteiten is er een vergunning nodig. Laat me niet lachen om het amateurisme uit het boekje van de VHP.


  Maak melding

 5. De ordening in de samenleving.
  Tja, was die er maar. Het is een teringzooi. Criminaliteit? Nee, die is er niet. Uitstekend geordend
  Verkeer? Uitstekend geordend
  Het huishoudboekje van de overheid? Strak georganiseerd.
  Wordt wakker jongen

  Mevrouw Bouterse roept aanhangers van haar man op om massaal naar Zanderij te komen.
  Een ondoordachte actie die behoorlijk fout had kunnen aflopen.
  Zoiets moet je toch communiceren met de politie.
  Jammer, jammer. Een volgende keer nadenken


  Maak melding

 6. Kondremangs
  Lawpi. …jouw illegale couppleger/drugsdealer /moordenaar heeft onze samenleving vanaf 1980 ontwricht en heeft geen niveau. ….en alle vuilnis dat achter DiDiBri staat inclusief. ….je hebt TOTAAL geen benul van hoe het in Su aan toegaat jo bongrobita. ….als het dorpsbestuur toestemming geeft om het gemeenschapshuis te gebruiken. ….dan is het legaal en wettelijk…..dan komt geen enkele intimidatie politiek van DiDiBri gatlikkers de boel verstoren. ….enne PCS heeft jouw plek nog steeds pseudopatriot. Jouw democratie verkrachter is en blijft een laffe moordenaar. ..spreek dat nou eens met FEITEN tegen ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 7. De NDP is in paniek ! En laat zijn ware aard zien. Misleiding, onderdrukking, agressief en onrechtvaardig zijn kenmerkend voor de NDP !
  Sinds 1982 nog steeds hetzelfde: tegenstaanders worden “opgeruimd” !

  Is het grasveld al opgeknapt ?


  Maak melding

 8. @RobG

  Welke ordening??
  Een ordening waarbij een veroordeelde voor meervoudige moord die, volgens internationaal recht, valt onder de noemer “misdaden tegen de mensheid” de president is????

  Is dat de ordening die jij voorstaat?? FAILED STATE heet dat.


  Maak melding

 9. @RobG,

  Jouw tuinkabouter is sinds 1980 illegaal bezig. Hoe wil jij dat rechlullen ?
  Als jij zo graag over ordening hebt, dan is de uitspraak van de krijgsraad op zijn plaats toch?


  Maak melding

 10. @Picolaas, jij hebt maar een kort geheugen. De huidige regering brengt ordening in de chaos die door VHP en NPS in stand is gehouden. De criminaliteit was onder de regeringen van Venetiaan zeker niet minder maar juist veel erger. Het was zo hopeloos met die regering dat de minister Santokhi mensen het recht wilde geven om verdachten neer te schieten. Vanuit zijn Hindoestaanse VHP kamp werd geroepen dat alleen maar Hindoestanen het slachtoffer waren van berovingen en dat de daders uit het binnenland kwamen. Er waren zelfs mensen die een petitie hielden om de doodstraf weer in te voeren. READ MY WORDS. Onder de regeringen van Venetiaan was de criminaliteit veel hoger. Picolaas, wat is er met jouw geheugen aan de hand?


  Maak melding

 11. Na de verkiezing krijgen al de DC ontslag ze zijn ook boven 60 jaar en een verleng stuk van NDP geworden de laatste 10 jaren .

  In plaats dat DC met nieuwe Technische oplossingen komen op de huis vuil op te ruimen in Para en werk voor jong en oud regelen


  Maak melding

 12. Onder NDP heb je de laatste 10 jaren meer Cocaine gevonden op de nieuw haven en in Nickerie en Saramacca ongeveer 15000 kilo .

  Er is ook de eerste duikboot gevonden van Nationale Duikboot Partij


  Maak melding

 13. NDP ministers geven toe dat Santokhi bergen werk heeft verzet en het onder zijn leiding veiliger was in Suriname.

  Santokhi staat bekent als een crime fighter met een No Nonsens mentaliteit.

  De feiten verdraaien ten gunste van de persoon Bouterse (dus niet de president van Suriname) is hypocriet en schijnheilig.


  Maak melding

 14. Vrouw Simons van DNA is onder gedoken en wel tot eind december niet meer vergaderen .

  Bouka gaat proberen een vergadering uit te schrijven DNA heeft nog twee weken om te vergaderen ze durven niet meer .


  Maak melding

 15. De DC van Paramaribo ,tegen over Hotel Torarica heb je een kleine burgerlijke stand daar binnen staan al de borden in paars geschilderd in juni dit jaar heb ik het persoonlijk gezien .

  De borden van de overheid zijn altijd zwart en wit sedert jaar 1700 tot 2010 .

  Zo ook de school bord dat minister van onderwijs vorig week heeft laten weg halen dat paars was geschilderd


  Maak melding

 16. Alle politieke partijen komen met een President kandidaat al zijn dat kinderen van de basis school ,weg gaan ze zeker .

  Niemand hoeft uitnodiging te sturen naar oppositie partijen wij onderhandelen niet met mensen die een verlopig vonnis hebben of Amnestie hebben of zoeken


  Maak melding

 17. De oudste veroordeelde politicus is Bouterse 74 jaar dat is geschiedenis .

  De oudste Amnestie zoeker is Bouterse 75 jaar dat is ook geschiedenis Limbo en Slooten SRS Radio houd van geschiedenis


  Maak melding

 18. Op mijn oude dag dan moet ik nog Amnestie vragen , is geen Nederland vraag dat .

  Bouterse je heb niets gedaan je was niet in Fort zeelandia dan hoeft je geen Amnestie te vragen .

  Verlopig hoeft niemand van de Oppositie partijen Amnestie te vragen .

  Wanneer je Amnestie aanvraag dat wel zeggen dat je iets heb misdaan .


  Maak melding

 19. Laat de VHP of WK.net eens aangeven wat de voorwaarden zijn voor een openbare bijeenkomst van die grootte, dan zal het gespuis hier anders piepen! En dat is nou net wat ik bedoel met de zogenaamde journalistiek in dit land. Iedereen kan een krant of omroep starten, aan nieuwsgaring doen en het aan het publiek voorschotelen. De kwaliteit laat in de meeste gevallen zeer te wensen over, zo ook in dit artikel. Een goed journalist gaat op onderzoek uit en trekt daaruit conclusies, maar ja, Suriname kent eigenlijk geen journalisten maar slechts verslaggevers die in vele gevallen ook nog eens onder censuur hun ding doen.


  Maak melding

 20. @Paraexpress: Daarom liet hij elke avond de hele straat waar hij woonde afzetten en zwaar bewaken, omdat het onder zijn bewind zoooooo veilig was en hij zich zoooo veilig voelde.


  Maak melding

 21. RobG

  Welke ordening hebben de regeringen Bouterse gebracht:
  >> Goud. Waar is Dompig gebleven, moord en doodslag.
  >> Koers. Loze worden.
  >> Onderwijs . Chaos
  >> Na schoolse opvang. Verdwenen.
  >> Vervoer. Chaos
  >> Financien. Schulden explosie/
  >> Productie. Fabels.
  >> Gezondheid zorg. Ellende. kommer en kwel
  etc, etc,


  Maak melding

 22. Bouta wil zijn vesting behouden en verzint alle smerigheid om dit voorelkaar te krijgen . Oppakken die massa moordenaar en laten rotten in een cel. Die DC’s van hem zijn allemaal jaknikkers die straks iemand anders kont moeten gaan likken om hun nep baan te mogen behouden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.