Surinaamse assembleevoorzitter Simons ontvangt Nederlandse Diaspora Oorkonde

13
Assembleevoorzitter Simons ontvangt Diaspora Oorkonde 2019
Ramon Ramsodit overhandigt de oorkonde aan Jennifer Geerlings-Simons in Suriname.

De voorzitter van de Nationale Assemblee van de Republiek Suriname, Jennifer Geerlings-Simons, heeft gisteren de de Diaspora Oorkonde 2019 en de SuRo-speld (Surinaams-Rotterdams speld) in ontvangst genomen. De Diaspora Oorkonde wordt jaarlijks door de Stichting Satya Dharma Nederland uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt aan het versterken van de band van Surinamers in de diaspora aan de republiek Suriname.

Om voor de SuRo-speld in aanmerking te komen dient men bijzondere verdiensten te hebben verricht ten behoeve van Suriname en/of de gemeente Rotterdam voor een periode van ten minste 15 jaar. Mevrouw Simons heeft bij het in ontvangst nemen van de oorkonde en de speld aangegeven dat zij hier blij mee is.  

Satya Dharma meent dat mevrouw Simons de Diaspora Oorkonde heeft verdiend omdat zij zich sterk heeft gemaakt voor historische wetgeving die de diaspora een formele wettelijke band heeft gegeven met Suriname. Via de wet Personen van Surinaamse Afkomst is er een speciale status voor de diaspora ontstaan en is er sprake van exclusieve voorzieningen. Daarmee is recht gedaan aan de onverbrekelijke band die de diaspora heeft met het vaderland Suriname.

Tevens heeft mevrouw Simons zich ingezet voor de bevordering van Distance Learning en de betrokkenheid van de Open Universiteit bij het hoger onderwijs in Suriname. De SuRo-speld is aan mevrouw Simons uitgereikt vanwege de sociale betrokkenheid die zij heeft getoond bij de Surinaamse diaspora in Rotterdam-Hoogvliet. Door die betrokkenheid en in samenwerking met lokaal politicus mr. Ramon Ramsodit is er een sterke band ontstaan tussen Hoogvliet en Paramaribo.  

De Diaspora Oorkonde is een initiatief van president van Satya Dharma, mr. Ramon Ramsodit en wordt ondersteund door voormalig premier Dries van Agt, gewezen Tweede Kamerlid Harry van Bommel en Ram Rambaratsingh, de oud-voorzitter van Satya Dharma Nederland. Eerder werd de Diaspora Oorkonde uitgereikt aan de heer Chan Santhokhi en aan musicus en artiest Edgar Burgos.

De SuRo-speld is in het leven geroepen door Ramon Ramsodit en gewezen burgemeester van Rotterdam dr. Bram Peper.  

- Advertentie -

13 REACTIES

 1. Één nietszeggend bericht en betekenisloze speld als deze uitgereikt wordt aan één parlementsvoorzitter die heel slecht functioneert en niet reeds op voorhand de veroordeelde moordenaar te kennen geeft dat Suriname feitelijk in een crisis zit en dat hij derhalve onmiddellijk zou moeten aftreden. Mevrouwtje Simons is een ware schande voor de democratie!!!!!


  Maak melding

 2. Hoe komt het dat wij, Surinamers, zo snel feiten vergeten?
  In 2010 riepen we nog in koor: JENNY FOR PRESIDENT !!!
  Niet wetende dat er achter de schermen alles in het werk gesteld werd om de partijvoorzitter tot president te verkiezen.
  Nu na 10 jaar gaan er stemmen op om het roer om te gooien en wederom Jenny te promoten omdat die acceptabel is voor de overige grote partijen.


  Maak melding

 3. Wie wilt nog een oorkonde? Ik druk ze op mijn printer voor 4,6 cent per stuk compleet in technicolor en watermerk papier. Lintjes 60 cent. Soso ka dat ram-soewer-diet de slijmerd deze h*oer iets gaat geven, wat verwacht hij terug?


  Maak melding

 4. De Nederlandse Diaspora Orde is zich van bewust dat de regering Bouterse haar best doet om de relatie met de Surinamers in de diaspora te verbeteren. Proficiat mevrouw Simons. De prijs moet men niet los zien van het regeringsbeleid. Het komt het regeringsbeleid ten goede.


  Maak melding

 5. Ramon Ramsodit, voorzitter van de Stichting Satya Dharma Nederland, komt met dit gebaar erg ongeloofwaardig over, na zoveel commotie die deze dame in het nadeel van de Surinamers te lande heeft gemaakt. In feite spreekt deze madam met twee verschillende tongen en heeft er altijd voor opgepast in het nadeel van de pas tot twintig jaren veroordeelde massamoordenaar van de zg decembermoorden ooit te spreken. Het schijnt dat de Stichting Satya Dharma Nederland enkel oog heeft voor de Surineds die in het buitenland wonen en werken, waarbij degenen die het zwaar hebben in het land het erg zwaar hebben. De maatstaven voor het toekennen van een oorkonde schijnen dus alleen een bedenkelijke criteria te dekken, dus een soort “names & faces”. Ik had deze cloub hoger ingeschat, maar na deze handelswijze, echt niet meer. Of is deze Stichting soms een verlengarm van de de ” Nationale Dieven & Boeven Partij” ?
  Wie het zeker weet, mag het zeggen, het kan zijn dat ik mij nschromelijk heb vergist !!!!


  Maak melding

 6. Ramon Ramsodit is goed bevriend met Bouterse. Stichting Satya Dharma hoort bij het propaganda netwerk van de NDP.
  Het zal me niet verbazen dat deze stichting subsidie krijgt van de kolonisator en het misbruikt om propaganda voor de NDP te maken
  Deze stichting heeft een misleidende naam en heeft dubieuze praktijken.
  Er is veel info te vinden !


  Maak melding

 7. Een niets zeggende oorkonde in dit geval, daar deze uitgereikt is aan Katrijntje Simons, die al die jaren heeft meegewerkt aan mensenrechtenschendingen en grondwetrechtenschendingen namens dat paarse geboefte.


  Maak melding

 8. Ramon Ramsodit heeft zeker de hoop dat hij met dit en eerdere acties de stemmen van de paarse in Hoogvliet voor zich wint. Maar dat zal een misrekening zijn.
  De man is een schande voor de PvdA.


  Maak melding

 9. haha, die robbie toch
  Toen dit onderwerp een week wat geleden op waterkant stond had je een heel andere mening.
  Vergeten? Ik niet. Wellicht heb ik een beter geheugen.
  Een tip: zorg dat wat je schrijft ook daadwerkelijk je mening is. Dan zal het een volgende keer ook je mening zijn en niet ineens iets heel anders.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.