President Bouterse en delegatie vertrokken naar China

45
President Bouterse en delegatie vertrokken naar China

President Desire Bouterse is vanmiddag aan het hoofd van een regeringsdelegatie naar de Volksrepubliek China vertrokken. Het staatshoofd wordt vergezeld door First Lady Ingrid Bouterse-Waldring. Het staatshoofd brengt op uitnodiging van de Chinese president Xi Jinping een staatsbezoek aan het Aziatische land.

De president kreeg de gebruikelijke ceremonie van uitgeleide door manschappen van het Nationaal Leger. De First Lady zal in China en Cuba een apart programma afwerken. Voorts maken, vanwege het in China af te werken programma, de ministers van Buitenlandse Zaken, Financiën, Justitie en Politie, Handel, Industrie en Toerisme en Volksgezondheid ook deel uit van deze presidentiële delegatie.

Dit bezoek staat in het licht van de verdere verdieping en versterking van de bilaterale samenwerking tussen beide landen en tevens de consolidering van het strategisch partnerschap tussen de twee soevereine staten. Bouterse zal een bilateraal onderhoud hebben met zijn collega president Xi Jinping, andere hoogwaardigheidsbekleders en het bedrijfsleven.

De ondertekening van diverse overeenkomsten, gericht op de gebieden veiligheid, landbouw, handel en investering, technische – en economische ondersteuning en “People-to-People” uitwisseling zullen tevens worden afgehandeld om zodoende verder inhoud te geven aan deze historische relatie van meer dan 160 jaren.

Vervolgens zal het Surinaamse staatshoofd van 2 – 4 december een staatsbezoek afleggen aan de Republiek Cuba op uitnodiging van president Miguel Díaz-Canel, mede tegen de achtergrond van de herdenking van 40 jaren van diplomatieke betrekkingen tussen beide landen, welke een mijlpaal is in de relatie tussen de Republiek Suriname en de Republiek Cuba.

In deze vier decennia is de relatie tussen beide landen geïntensiveerd op onder andere politiek, sociaal, economisch en cultureel gebied. Ter verdere uitdieping van deze goede en vriendschappelijke banden zullen er ook overeenkomsten worden getekend.

45 REACTIES

 1. Schaamteloos! Wat een circus. Die Chinezen interesseren alleen geld verdien en jou land te plunderen als niks te halen is hebben ze geen interesse. Alle andere landen hebben spijt van dat ze met Chinezen ging samen werken.


  Maak melding

 2. @Ram, verdiep je een beetje in China. Waarom is Suriname nog steeds zo arm, ondanks honderden jaren historische banden met westerse landen. Kijk niet naar China met een westerse bril.


  Maak melding

 3. De NDP wordt gezien als zondebok voor de huidige situatie, maar de waarheid ligt in het midden.

  Je kan iets pas afbreken als de basis nooit goed is geweest. Erken ook de vele fouten in het verleden.


  Maak melding

 4. @ Frantz

  Hoefdraad noemt dat de mentaliteit en daar maakt hij en Bouterse flink misbruik van.

  Behalve dat, indien andere partijen een slechte basis hebben achter gelaten dan heeft Bouterse en zijn bende het dus niet beter gedaan maar slechter.
  Indien de leningen en investeringen rendabel waren zou de koers niet onder druk staan.
  Slechter dan een regering onder Bouterse kan dus niet.


  Maak melding

 5. Suriname staat al geruime tijd onder een vergrootglas bij de Amerikanen. Deze zullen niet toestaan dat er een hoop nonsens in hun achtertuin plaatsvindt.


  Maak melding

 6. PRESIDENT Bouterse ja met hoofdletters hoeveel willen dat niet worden maar kunnen dat niet worden.
  Wat je ook verweten wordt je bent al 10 jaren aan de macht. God bless Pres🙌👌💓


  Maak melding

 7. Frantz

  25 november 2019 At 22:29

  De NDP wordt gezien als zondebok voor de huidige situatie, maar de waarheid ligt in het midden.

  Je kan iets pas afbreken als de basis nooit goed is geweest. Erken ook de vele fouten in het verleden.

  =========================

  Venetiaan liet een monetaire reserve van US 1 Miljard Dollar achter. Koers van de SRD was toen 1 op 3. Je gaat mij niet wijs maken dat de basis toen niet op orde was.


  Maak melding

 8. Frantz

  25 november 2019 At 22:57

  @henry, ik bid voor de President dat hij veilig aankomt en slaagt in zijn missie.

  ===========================

  Menig Surinamer zal de vlag uitsteken als de Bouterse daar niet aankomt. Maar goed de man heeft maar 1 missie en dat is namelijk met geld thuis komen. Dat gaat hem lukken, de Chinese leningovereenkomsten liggen klaar en de bevolking mag de komende jaren pinaren.


  Maak melding

 9. @Para Express, volgens IMF staat Suriname op plaats 75 van de 180 landen voor wat betreft het bruto nationaal product.

  Het geld is er wel alleen de verdeling is scheef. Daar moeten de politieke partijen iets aan doen i.p.v mensen met doembeelden opzadelen, dat het door de huidige regering komt.

  De rijken in Suriname moeten meer delen. Dat is de oorzaak van alle ellende in Suriname.

  Is altijd al zo geweest.


  Maak melding

 10. Mensen onderschatten het belang van China voor Suriname. Maar ook China ziet de belangrijkheid van Suriname met een kleine bevolking. Ook onder de Front regeringen was de band met China goed. Men had veel kritiek op Venetiaan en men beschuldigde hem ervan Suriname te verkopen aan China. Men noemde Venetiaan ” de blaka snesie ” . Eerst had Venetiaan (zeg maar VHP) geprobeerd een hechte band met India op te bouwen maar in India was men niet echt geïnteresseerd in Suriname. China is echter anders.


  Maak melding

 11. Veel wordt gezegd, maar wordt er ook veel Gedaan.
  Wat is de oplossing(en) van alle ellende?
  Hoe komen er meer boeren naar Su?
  Hoe komen er meer mensen investeren in Su?
  Hoe gaan we meer toeristen krijgen?
  Hoe gaan we allemaal een lapje grond hebben?
  Hoe gaan we het land en verkeer ordenen?
  Hoe krijgen wij looppaden? Zonder modder?
  Hoe gaan we goedkoper vliegen?
  Hoe ? Hoe?
  Klagen is 1, Verbeteren is 2.
  Zijn de politici een sta in de weg?
  Zo ja, kunnen ze aub. Uitwijken.
  Zijn we beter af als vrij land?
  Zo ja, laat dat zien

  Do the Job


  Maak melding

 12. Het land wordt verder als onderpand gegeven aan China door de meest meedogenloze en gewetenloze onberechte misdadige, medewerking van zijn onbeschamende gewtenloze stinkend corrupte rijke poepvliegen, parasieten en drugcriminele aanhangers. Allen die deze verderver en verdelger aanbidden en vereren zijn debet aan wat komen gaat. Ome Chally, wijlen Freitas, Ma Dini en nog heel veel ndp kaders uit de jaren negentig weten een ding 100% nu met volle zekerheid. Baas is er niet voor land en volk, maar voor zichzelf, familie en degenen die ervan profiteren zich corrupt misdadig te verrijken op kosten van land, volk en gelukkig ook de paardomme paria’s. Er staat geschreven, vervloekt zijn moordenaars, maar nog meer vervloekt zijn degenen die moordenaars vereren, aanbidden en beschermen. Nog meer armoede, nog meer moorden, zelfmoorden, berovingen, drugscriminaliteit, geweld, onrecht, moreel en geestelijk verval is wat komen gaat, wanneer paars verslaafde debielen in 2020 krijsend paars demonisch bezeten stemmen voor nog meer misdaad, onrecht en de paars komende hel. En geen enkel gebed die ndper’ s tot de Rechtvaardige Heerser en Rechter zullen bidden zal verhoord worden. Want willens en wetens heulen de paarse soso lobi ddb christenleiders met moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers die het oerdom afgodisch ddb minnend dom volk verdienen. Niemand zal helpen, want willens en wetens stemden ze voor de paars hel.


  Maak melding

 13. nee frantz… gewoon eerlijk blijven 145 v 175 … met 600.000 mensen …zie 101 Uganda etc / China 2 en india 7 met ieder min 1 miljard mensen … niet over je eigen volks rug … ongeacht welke politieke leider, geloof en volk… RobG, stop met je narcistische frustatie cq mensen tegen elkaar ophitsen… geen enkele inwoner / politieke partij gaat er vooruit op /// lees ; India concessionele financiering van USD 20 miljoen zal verlengen voor het opzetten van een zonneproject om schone energie te leveren aan een cluster van 49 dorpen in Suriname. India zal ook een kredietlijn van USD 27,5 miljoen verlengen ter ondersteuning van een energieoverdrachtsproject in PikinSaronarea en een andere kredietlijn van USD 3,5 miljoen voor onderhoud van Chetak-helikopters.


  Maak melding

 14. ja frantz, zo zijn de investeringen, arbeid, opofferingen ook scheef… het is altijd jammer voor de mensen die wel hun best doen, ongeacht…dus… hou op met 1 oog te spelen in het land van het social media blinden, schande voor ELK politieke partij, volk en leider… dank U


  Maak melding

 15. De Chinezen onderhandelen niet met Suriname. Bouterse mag onder bepaalde voorwaarden zaken doen met Peking. Het is take it or leave it. Trump heeft dit goed gezien. Door de handelsboycot heeft China het bijzonder zwaar. Kruipend zullen terugkeren naar de onderhandelingstafel voor een nieuwe deal met de Amerikanen. Zelfde geld ook voor Europa. De nieuwe Amerikaanse strategie werkt. Suriname is oliedom. Nederland zal tot de eeuwige nadagen de grootste investeerder in Suriname zijn. Het grote geld ligt in Nederland en niet in China. Bouterse weet dat ook maar zijn persoonlijke vendetta staat in de weg om een fatsoenlijke band op te bouwe met Nederland.


  Maak melding

 16. Bouterse is een verklaring te goed bij de Chinezen waarom al die nep spullen onderschept zijn in belem du brasil. Iedereen in de top zijn schuldig . Vandaar zo een grote delegatie . In dat ergste geval kan op Suriname beslag worden gelegd . Suriname heeft veel geld van die K-Chinezen gehad maar weinig terug gedaan.


  Maak melding

 17. Frantz al 3x geweest en kom mij niet vertellen hoe de wereld in elkaar zit. Jij woont nog in een boom en ik in een huis,dat is het verschil tussen jou en mij. Zal mij niet verbazen dat jij een low life ambtenaar bent doe mee profiteert van de corruptie in Suriname .


  Maak melding

 18. @realitymaster,

  Je reageert op mijn posting alsof je door een wesp wordt gestoken. Ik geef alleen mijn mening over de samenwerking met India. Ik blijf bij mijn standpunt dat ten tijde van de regering Venetiaan, India niet echt in Suriname was geinteresseerd. Mijn inziens had het te maken met de armlastige houding die de regering Venetiaan-Sardjoe aannam bij de besprekingen met India. Kijk maar naar andere landen in Zuid Amerika waar men wel op een intensieve en op hoger niveau mee samenwerkte.

  De huidige regering van Suriname neemt juist een veel volwassenere en doelgerichte houding aan in de onderhandelingen met India. De plannen van de regering Bouterse waren concreet en duidelijk. Daar houden ze van, de mensen in India,China, enz. In Suriname kreeg men onder Bouterse de presidenten van India en China en de Russische en Turkse minister van minister buitenlandse zaken op bezoek. Het regeerteam van Bouterse is er van de huidige moderne tijd. Daar houden de regeringsleiders van de niet aan het westen gebonden landen van. Ze hebben een hekel aan schoothondjes van het westen. De mensen van de oppositiepartijen in Suriname zijn tot in de genen schoothondjes van Nederland en de VS. De kredietlijn die India aan Suriname ter beschikking heeft gesteld is natuurlijk welkom voor de ontwikkeling van het land.


  Maak melding

 19. Kondremangs
  DiDiBri is onderweg naar de nieuwe kolonisator van Su. ….wie weet. .die weet. …we hebben onze ogen niet in onze zak in Su. …..
  Ondertussen gaan we op 1 januari 2020 het gelag betalen van het wanbelijd van DiDiBri en zijn boevenbende. …20% verhoging van de EBS tarieven. ……en waar zijn de DiDiBri lovers met hun bigi smoel? ????? Laat DiDiBri die gratis pakketten in zijn go olo stoppen. ….vuile moordenaar. ..het is geen frustratie. .het zijn FEITEN. ……
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 20. Zal me niets verbazen als China straks ook een legerbasis in Suriname wil plaatsen… Vergeet niet dat China een land is die minderheden discrimineert en onderdrukt. Het zou de Surinaamse legerleiding sieren als de figuur Bouterse bij terugkomst met zijn gevolg niet meer welkom zijn in Suriname en wordt verbannen naar Cuba waar hij toch na het bezoek van China naartoe moet… Laat je ballen zien Nationaal Leger!!!!???


  Maak melding

 21. Suriname had een grote speler kunnen zijn in de wereld met de juiste mensen, i p.v. een lachertje….. Kijk goed naar die gasten en je ziet dat ze geen benul hebben waar ze mee bezig zijn… Stelletje graaiende klootzakken zijn het.. .


  Maak melding

 22. Praserie

  26 november 2019 At 10:31

  @Koos ik vraag me echt af waarom je zoveel moeite doet om van bouterse af te komen Echt het is gewoon niet normaal je bent een idioot

  ==================================================

  Bouterse is verantwoordelijk voor de dood van onze broeders en de puinhopen in Suriname.
  Natuurlijk moet Bouterse weg en het liefst vandaag nog.


  Maak melding

 23. @RobG

  “De plannen van de regering Bouterse waren concreet en duidelijk. Daar houden ze van, de mensen in India,China, enz. In Suriname kreeg men onder Bouterse de presidenten van India en China en de Russische en Turkse minister van minister buitenlandse zaken op bezoek. Het regeerteam van Bouterse is er van de huidige moderne tijd. Daar houden de regeringsleiders van de niet aan het westen gebonden landen van. Ze hebben een hekel aan schoothondjes van het westen. De mensen van de oppositiepartijen in Suriname zijn tot in de genen schoothondjes van Nederland en de VS. De kredietlijn die India aan Suriname ter beschikking heeft gesteld is natuurlijk welkom voor de ontwikkeling van het land.”

  beste RobG
  India en China behandelen Suriname onder Bouterse niet anders dan onder Vene II en III
  India gaf creditlines en met China werden Dalian 1 afgerond, 2 en 3 uitgevoerd en 4 voor bereid. Bouterse is in het door Vene opgemaakte bedje gestapt. Vene was een China vriend en weigerde zelfs bij het overstappen op Schiphol NL te bezoeken.
  Vene was geen slaaf van het westen zoals u wilt doen geloven.

  Wat wel een feit is en wat de hele wereld nu weet is dat Bouterse de allerslechtste onderhandelaar aller tijden en zich door iedereen in de hoek laat zetten:
  1>> IAM Gold die betaald moet worden voor deelname in de verlenging van haar mijninvesteringen;
  2>> Newmont die 2 $ 125.000.000 extra krijgt voor 5% meer aandeel.
  3>> SAIPEM die van alle risico’s bij de reconstructie van de raffinaderij verlost werd en meer geld kreeg door het veranderen van een turnkey overeenkomst naar design en procurement.
  4>> ING en Credit Suise die hun leningen terug vorderden toen Hoefdraad de kassa van staatsolie bleef plunderen
  5>> Openheimer die Suriname steeds bij de strot hebben.

  Beste RobG u praat over duidelijkheid van Bouterse en co.
  Hoe verklaart u dan dat er bij de uitgifte van de Bridge Loan de naam van een ALCOA Vice President in strijd met ethische regels en zonder instemming van ALCOA gebruikt wordt.
  De andere namen die als referenties gehanteerd worden bij de uitgifte documenten zijn ook allerminst weinig betekent. Rudolf Elias en een Duitse voormalig IMF bezemkast college van Hoefdraad.

  beste RobG de regering is betrapt op financiële zwendel. u zult dat als duidelijk en transparant definieren.


  Maak melding

 24. Geen benul van leiding geven… Sommige Surinamers kijken op tegen figuren als Bouterse en zijn bang voor zijn poppenkast regime… Alle macht voor het Surinaamse volk!!! Jullie hebben het voor het zeggen en niet een politieke partij!! UN Moes Bundru!!!


  Maak melding

 25. Alleen idioetn hebben vertrouwen in de duivel ddb dat hij land en volk rust, vrede en voorspoed zal brengen. Awariedomrie Meye en misikeba weten het beter met hun paars valse droomgezichten, helaas zijn hun zgn voorspellingen over rust, vrede en voorspoed uitgebleven. Ze droomden van Chinese investeerders die hun pand Suriname komen bekijken en zullen opeisen, onze mooie bossen, rivieren, olie, goud, kortom alles, ook die paarse oerdom tot in hun botten zijnde ndp paria’ s en zombies.


  Maak melding

 26. China heeft ook problemen ik ga zelf op de grens van China en Kaszachstan een machine op halen .

  Ik heb informatie hoe China daar de wegen zelf niet maakt .

  Wat terug moet betalen China ,krijg je van EU Europese Unie gratis door projecten in te dienen ,

  NDP Regering heeft in 10 jaren o projecten in gediend bij EU waar je gratis geld krijg om wegen te maken .

  Meerzorg tot Albina is met EU geld hersteld en Suriname zet maar 25% .van een project.


  Maak melding

 27. Als Suriname een multi culturele samenleving is, WAAROM is dan nooit nooit een hindoestaan opperbevelhebber geweest. Ik heb mij laten vertellen dat een hindoestaan veel slimmer en talentvoller is dan de rest. Zo bouw je nooit een gedegen leger op. Het is altijd natte en pap houden.

  Het wordt tijd dat de creolen eens gaan nadenken over hun eigen toekomst dan steeds weer overal de hand op te houden.
  Wie staat hiervoor op!!!


  Maak melding

 28. Kondremangs
  @Djakki. ….er waren enkele Hindoestanen die dichtbij DiDiBri stonden en hebben hun ziel verkocht aan de duivel. …..bhagwandas. …sital. ..nankoesingh. ….en die gasten waren wreed. …..vooral bhagwandas die de oorzaak was dat Romeo Bravo de verderfelijke binnenlandse oorlog kon starten. ….dus genoeg Hindoestanen die hun ziel aan DiDiBri verkopen voor kapitaal en bezit. …..noem ze maar op. ….te Joe kar deng neng. ..dang mi sa froiti deng. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 29. @Djakkie ,
  De reactie van je is niet sluitend. De opperbevelhebber is de president. Dat is Bouterse. Binnen het leger heb je wel degelijk Hindoestanen die hoge posities bekleden. Niet omdat ze Hindoestanen zijn maar vanwege de kwaliteiten die ze hebben. Een kwaliteit die je hebt is niet per definitie gebonden aan een ras. Het ene land of ras beschikt wel over bepaalde kwaliteiten. Maar het is geen definitie. Iemand als Bhagwandas is bevelhebber geweest destijds. Geen opperbevelhebber want de president was hij niet. Hij was wel commandant. Jij moet de zaak niet draaien naar een richting van creolen vs Hindoestanen .Het enige wat je doet is bewijzen dat jouw tekortkomingen aan het licht komen.


  Maak melding

 30. Dankzij die paarse paris’s en zombies die in 2010 en 2015 stemden voor paarse verloedering worden land, volk en gelukkig ook zij als onderpand gegeven aan China. Na ndp fasi, na dede fasi.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.