Bekende Surinamers ‘breken’ het internet met post over Srefidensi

13
Bekende Surinamers 'breken' het internet met post over Srefidensi

Op 25 november 2019, de 44ste Onafhankelijkheidsdag van Suriname, hebben bekende Surinamers het internet ‘gebroken’ met een social media post over Srefidensi. Bekende Surinamers en personen van Surinaamse afkomst hebben vandaag een post op social media geplaatst met een foto van twee boeken en zichzelf.

Ernesto Hoost, Sergio IJssel, Jeffrey Spalburg, Howard Komproe, Nisha Madaran, Clifton Braam, Ranomi Kromowidjojo en nog veel meer namen hebben een bericht gepost over de boeken Suriname Beken(d)t: “Vandaag is Suriname jarig, maar ook Suriname Beken(d)t.” Suriname Beken(d)t zijn een tweetal boeken met onthullende portretten en verhalen van 75 + 75 Surinaamse sterren.

Vier jaar geleden, rond de 40e verjaardag van de republiek Suriname, werd het eerste boek uitgebracht door Raúl Neijhorst. Twee jaar later kwam deel twee uit. Bij de post zie je een foto met de boeken en de pagina van de Sulebrity zichtbaar. Neijhorst geeft aan dat hij blij is met deze movement.

“We zijn allemaal Surinamers en als Srananman moeten we niet alleen trots zijn op Suriname, maar ook op de Surinamers die het voortbrengt. We moeten ze koesteren nu ze nog in leven zijn en niet wanneer ze er niet meer zijn opeens gaan zeggen hoe geweldig ze waren”. Op de vraag of er nog een deel 3 komt, zegt hij: “ deel 1 is bijna uitverkocht en deel 2 gaat ook lekker. Deel 3 zal vast en zeker komen, maar ik wil ook nog andere toffe projecten doen. “

13 REACTIES

 1. Jacobus gaat dit nooit kunnen begrijpen. Ja, Jacobus er zijn talloze mensen die Suriname een warm hart toedragen, die groep behoort tot de meerderheid, jammer dat jij niet een van bent. Intussen wel dagelijks op waterkant.net met je domme shit.


  Maak melding

 2. Robert

  25 november 2019 At 18:20

  Jacobus gaat dit nooit kunnen begrijpen. Ja, Jacobus er zijn talloze mensen die Suriname een warm hart toedragen, die groep behoort tot de meerderheid, jammer dat jij niet een van bent. Intussen wel dagelijks op waterkant.net met je domme shit.

  ============================

  Als je Suriname echt liefhebt dan zorg je ervoor dat de NDP kliek in 2020 niet meer aan de macht komt. Maar ook voor de waarheid mag men de ogen niet sluiten. Onafhankelijkheid heeft na 44 jaar niks opgeleverd.


  Maak melding

 3. Juist wel NDP in 2020 we willen VHP Dus jullie soort niet, jullie willen Nederland weer tot kolonisator maken en dat willen we juist niet. Nederland heeft na 300 jaar Suriname als een broko pernasie achtergelaten, die welbefaamde bruggenbouwers hebben zelfs niet 1 brug in Suriname kunnen bouwen en jullie vhp’ers lullen over niet onafhankelijk worden.

  Ga maar een keer naar Suriname en kijk maar wat is bewerkstelligd zonder Nederlandse hulp en inbreng, dat is veel en veel meer dan in die 300 jaar.


  Maak melding

 4. Naast de huizen die de Chinezen hebben gebouwd,is er ruimte gelaten voor een deur.Daar komt de nengre doro.Dat is de deur waardoor de Suri’s die een beetje donker zijn moeten lopen en het erf van de chinees opgaan.Vroegere huizen hadden een bordje met boodschappen via de poort.Ronald Hooghart heeft zo een deur in zijn hoofd zitten.
  En wat de Nederlanders achter gelaten hebben,is het pikin ingi boi niet in 44 jaren gelukt om kapot te krijgen.


  Maak melding

 5. Jacobus het is inderdaad Nog niet gelukt Die verdeeldheid die de Nederlanders hebben achtergelaten kapot te krijgen, jij bent een typisch voorbeeld van die verdeeldheid, yu koeparie yu.


  Maak melding

 6. Respect voor deze (new generation) artiesten en zeker dat ze LOBI voor hun roots hebben… helaas zal het weer zo zijn dat hier ene Robert weer de negatieve/racistische kant laat zien… zeg maar anti holland, anti…/// nee jij trekt volle zalen, dit getuigt weer wie geestelijk nog gevangen zit en nog verdeeldheid ziet… trouwens bedankt deze ” tata artiesten ” … die zorgen wel dat er euries binnen komen in vorm van toerisme, horeca, goederen afname etc en zelfs de kolonisator die nog wat wegen, rioleringen, monumentale gebouwen, WETTEN ( in bepaalde hoeveelheid nog taal, airport etc) hebben achter gelaten…. en zelfs een munt die 2 x NFL waard was… want als het aan deze ” soort” type lag en hun nalatenschap… ga studeren en/of werken… schande voor iedereen en alles…jammer… ps net las ik op een andere topic dat alles kwam omdat ” bepaalde ” (welvarende / hard werkende) mensen meer moeten delen…excuses voor een ieder die om Su geeft om dit soort gevallen… Dank U!


  Maak melding

 7. Trouwens voor bepaalde mensen ( o.a. Robert)…” breekt internet” ??? -2G ??/ neem een voorbeeld aan Ryan de 7 jarige speelgoed-“tester” (waarschijnlijk heeft R deze nooit gehad van omgeving,en zelfs made in china..OMG ??? )… anyway deze jongen 900 milj views per actie / 11 milj us dollar per jaar… maar dat zal ook weer een geintje zijn van de KOLInisator… Neem een voorbeeld… fijne toekomst…


  Maak melding

 8. HoeZo srefidensi? Suriname is onafhankelijk gemaakt maar bestaat voor 75% uit schulden die ze nog moeten betalen en niet aan Nederland maar aan een volk dat de plaats inneemt van de surinamers zelf. De Chinezen en de brazilianen en al die criminelen die gaan jullie een les leren. Ik ben dan benieuwd welke bekende mensen suriname gaat helpen, want ze bijna alllemaal in nederland!!! Dus weet waar jullie over praten . In nederland maken ze carrière en niet in surinamers.


  Maak melding

 9. @Robert, als vandaag een referendum zou worden uitgeschreven met de vraag of Suriname terug moet keren naar de Koninkrijk der Nederlanden dan weet ik wat het antwoord is. En jij trouwens ook. Na 44 jaar onafhankelijkheid is het land 1 grote schulden puinhoop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.