PRO: Wil Suriname terugnemen in naam van Recht en Ontwikkeling

12
PRO: Wil Suriname terugnemen in naam van Recht en Ontwikkeling

[INGEZONDEN] – Suriname werd met tal van onzekerheden en veel rumoer tot bestaan geroepen. Maar Suriname was toen en IS nog steeds een land vol mogelijkheden en potenties. Op dit moment in ons bestaan, worden wij geteisterd door problemen die veroorzaakt zijn door mensen die hadden beloofd om Suriname te beschermen en te brengen naar nieuwe hoogtes. Helaas, hebben zij Suriname weggetrokken van haar pad naar succes. 

Maar treur niet landgenoten. Zoals onze voorouders hebben voorgedaan zullen wij weer moeten strijden om onze moeilijk verkregen vrijheden terug te winnen. Wij zijn de nazaten van moedige strijders zoals de Inheemsen, Marrons en Contractarbeiders, die hun levens hebben opgeofferd zodat wij in een vrij Suriname kunnen leven. Wij zullen hun offer niet voor niets laten zijn. 

PRO staat stil bij de 44ste onafhankelijkheidsdag en bevestigt opnieuw waarvoor zij in het leven is geroepen. Om samen met alle dja dja Sranan mangs en uma’s  de strijd aan te gaan. Om zodoende Suriname terug te nemen in naam van RECHTen ONTWIKKELING. Rechten die elke surinamer moet beschermen en leiden. Ontwikkeling  dat ervoor moet zorgen dat wij een beter land achterlaten voor onze kinderen die op hun beurt de wereld zullen bewijzen dat Suriname een waardig lid is van de genootschap van NATIES. 

Sranan brada nanga sisa. A teng ey kon moro krosbey pe wi ow tek baka mama sranan. Tap a Srefidensi dey disi oe tek ati en bribi dati wi alla sa bondru kon na wan hesi hesi so oe kang bari tra yari….

Ai Mi Sranan… JOE KONG FRI!


12 REACTIES

 1. Weg met de Cosa Nostra Orga op 25 mei 2020.

  Suriname moet haar verantwoordelijkheid nemen om deze Abanie en Zand erover Partij resoluut af te wijzen.

  Suriname is dit verschuldigd aan haar kinderen.

  Ik roep Suriname op om de Nationale Devaluatie Partij compleet weg te stemmen.


  Maak melding

 2. Het is Bouterse gelukt om Curtis Hofwijks en Maisha Neus van de straat te halen, ze werden te populair. Als politieke partijen hebben ze nog een hele lang weg te gaan.

  Het komt Bouterse heel goed uit dat ze 2 aparte partijen zijn geworden. Nog meer verdeeldheid !

  PRO en Stre! willen beide het beste voor Suriname en hebben dus beide dezelfde doelstelling en toch vormen zij geen eenheid. Een voordeel voor de NDP.

  De anti-Bouta partijen zouden goed doen als zij het NDP-volk bij hun verstand zouden kunnen brengen en hun ogen zouden kunnen openen. Maar wat doen partijen als Stre! en PL ze proberen stemmen weg te kapen van andere partijen met het zelfde doel. Dus weer in het voordeel van de NDP.

  Indien men echt afwil van het Bouterse regiem zou men strategisch moeten samenwerken ! En eerst Desi de duivel Bouterse verslaan.

  Kondremang,

  wees slim en kies strategisch ! Maak schoonschip. Kies voor 1 partij, eenheid maakt macht !

  Krakti !


  Maak melding

 3. Suriname terugnemen, zou niet eens kunnen, de Chinezen hebben de regie achter de schermen, denk maar niet dat zij dat zullen goedkeuren, dan eisen ze gelijk hun lening terug, kijk maar naar Sri Lanka, door hun schuld aan China is nu hun grootste belangrijkste haven in handen van China. China investeert in derde wereld landen waar het heel slecht gaat, en waar de regering dus vatbaar is voor geld. Bouta gaat de staatsschuld van 447,90 miljoen Amerikaanse dollars aan China nu weer extra verhogen, hij heeft de wet die dat mogelijk maakt immers ook goedgekeurd, dus hij kan erop los lenen zonder dat het ergens gedekt kan worden.Zelfs een kleine voetbalwedstrijd wordt door de Chinezen gefinancierd. China is in alles de geldschieter, in asfalt, in gebouwen in kledingzaken en winkels en casino’s, aan alle kanten trekken ze het geld uit Suriname weg onder goedkeuring van Bouta, ze hebben immers ook hun eigen bank in Su, speciaal voor de eigen volk om te storten,en ze hebben Bouta die dat allemaal makkelijker voor ze maakt.Gelukkig houd Nederland het geld achter, anders hadden ze dat ook al ingepikt.Of🤔 Bouta heeft dat bedrag ook al als onderpand weggegeven.😥😪😭😭


  Maak melding

 4. “Zoals onze voorouders hebben voorgedaan zullen wij weer moeten strijden om onze moeilijk verkregen vrijheden terug te winnen.”

  “Wij zullen hun offer niet voor niets laten zijn.”

  Onze voorouders waren in een toestand van passiviteit en onverschilligheid. Hoe hebben ze dan bovenstaande bewerkstelligd? Het is een Mythe.


  Maak melding

 5. Sewcharan de mislukte advocaat kon geen potten breken voor front en komt nu met een eigen partij. een pot nat die fronters, Suriname is arm, heeft veel schulden, het gaat niet goed maar allemaal willen in de politiek om regeermacht te verwerven. Wie houd wie voor de gek, julliekunnen het Surinaams volk in ieder geval niet meer voor de gek houden, ik hoor Chan niet meer over zijn 28 zetels, nu willen ze alles platleggen.


  Maak melding

 6. De enige manier om herstel in Suriname te bewerkstelligen is bundelen tegen Bouterse en het kan . Als alle oppositie partijen de handen ineen slaan en de NDP wegstemmen is er al veel gedaan. Zo eenvoudig is dat dus begin er maar aan.


  Maak melding

 7. Een klein land met heel weinig inwoners en zoveel partijen, met tegenstrijdige belangen. Voor allemaal is 1 belang belangrijk, wanneer komen zij aan de beurt om te mogen graaien!!!!
  Er is er niet eentje die met een goed integer programma komt, hebben wij zoveel kennis in huis maar die komen niet aan bod, want de oude garde blijft heersen.
  Ik zou zeggen een bezem door de oude garde, en alleen jonge nieuwe afgestudeerden de kans geven dit land weer op te bouwen. We hebben genoeg afgestudeerden van Surinaamse afkomst in het buitenland die graag aan de slag willen in Suriname, haal ze allemaal binnen, kunnen ze samen met onze afgestudeerden, het land weer positief op de kaart zetten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.