Ondernemers met illegale wapens aangehouden bij roadblock in Suriname

9

Op zondag 24 november heeft de politie van Brownsweg samen met het Nationaal Leger en de politie van Brokopondo Centrum een roadblock gehouden op twee verschillende locaties in regio midden. Daarbij zijn twee vuistvuurwapens en een geweer (foto) in beslag genomen die illegaal in bezit waren van twee ondernemers.

De roadblocks vonden plaats op de binnenweg van km 21 meer bekend als Snesi Pasi en bij de controlepost van Klaaskreek. Het accent hierbij werd gelegd op illegale vuurwapens, drugs en voortvluchtige verdachten

De aangetroffen vuistvuurwapens waren in bezit van twee ondernemers. Het gaat om een Glock en een Taurus revolver. Een van ze had ook een jachtgeweer bij zich, dat ook in beslag is genomen.

Die actie is deel van een veiligheidsplan van regio midden om op gezette tijden roadblocks in de regio te houden om de zichtbaarheid van de politie en het veiligheidsgevoel van de samenleving te vergroten.

Naar de redactie van Waterkant verneemt zijn de ondernemers na afstemming met het OM heengezonden vanwege het feit dat het alleen zou gaan om vuurwapenbezit en geen ander strafbaar feit.

- Advertentie -

9 REACTIES

 1. Goede actie! Ondernemers die zich wapenen zijn geen haar beter dan de criminelen.

  Ze ondermijnen de monopolie op geweld van de wettelijke gewapende machten in dit land.


  Maak melding

 2. Het OM is een grote klootzak
  Heengezonden hoe is dit mogelijk.
  Wordt er niet onderzocht waar zij de wapens hebben gekocht. Wie is de leverancier? Enkel in beslag genomen en heen gezonden. Functioneren op zo’naar manier is op een zeer laag niveau. Een chronisch gebrek aan kennis, kunde en inzicht. Mede hierdoor stimuleert men dat er zoveel wapens rond circuleren in ons ze bananen republiek. Hoe wil men veiligheid waarborgen aan het volk als het OM zo lichtzinnig optreedt. Ondernemer of niet je bent een gevaar in onze samenleving en dient een fikse boete te betalen en 10 jaar de bak in. Geen wapenvergunning aangevraagd en geregistreerd maar wel een wapen in je bezit hebben. Wanneer komt het goed in ons land.


  Maak melding

 3. Ze moeten alle wapens weg doen en de P.G moet geen vergunning meer geven voor nieuwe aanvragen. Men heeft geen idee hoeveel schade een kogel veroorzaakt in het menselijk lichaam. Is goed dat justitie zulke gasten pakt. Maar het blijft dweilen met de kraan open.


  Maak melding

 4. Die ondernemers moeten zich toch kunnen verdedigen tegen het crimineel gespuis want op de politie en het leger kan je niet rekenen als het gaat om het bieden van veiligheid.
  Ik kan die ondernmers dus helemaal begrijpen dat ze zichzelf bewapenen en ik ben het er helemaal mee eens dat ze naar huis gezonden zijn geworden.


  Maak melding

 5. Zolang de Surinaamse overheid niet in staat is ondernemers die uiteindelijk het land voorzien van werk en inkomen moeten deze ondernemers zichzelf kunnen beschermen. Uiteraard kunnen ze hiervoor een wapenvergunning aanvragen. Echter die procedure is lang. Neemt makkelijk 2 jaar in beslag. Ik kan me voorstellen dat ondernemers die te maken krijgen met wild west praktijken en moordlustige rovers zich willen kunnen beschermen.
  Jammer dat het weer de schreeuwers aan de Noordzee zijn die dit niet begrijpen. Die tijd komt wel zodra ze daar zelf een keer slachtoffer worden en merken dat ook in Nederland de overheid zijn onderdanen niet kan beschermen. En dat duurt niet meer zo lang met de open grenzen.


  Maak melding

 6. Ik ben ook een schreeuwer van de Noord-zee. Maar ik ben objectief en probeer dingen van twee kanten te bekijken. Ff een recente voorbeeld van een militair die werd doodgeschoten door een Braziliaanse roversbende. De militair was toen gewapend tijdens de roof, heeft zijn wapen hem kunnen beschermen? Nee! De rovers zijn juist wapens rijker geworden. Bij mij gaat het erom, ieder mens is een mens. Waarom moet de ene mens bepalen wie wel of niet in leven mag blijven. Die terroristen spelen ook voor God om te bepalen waarom de een wel in leven mag blijven en de ander niet. En in Suriname is het ook nog zo, als iemand een wapenvergunning aanvraagt ondergaat die persoon ook geen psychische test, waardoor het onverantwoord is wapendrager te zijn. Pas geleden ook iemand zelfmoord gepleegd met een jachtgeweer, politie schiet per ongeluk collega dood enz. Meneer Robles, als u zegt dat rovers genadeloos zijn,dan kan ik uw reactie wel begrijpen.


  Maak melding

 7. Ff iets rechtzetten. God zorgt voor iedereen, zowel de goeie als de slechte. De terroristen kunnen nooit voor God spelen, want God is Liefde.


  Maak melding

 8. @ Politiek neutraal
  Het doet mij goed te weten dat je aan de noordzee woont en een vast geloof in God hebt gehouden.
  Vrienden van mij die hier gelovige Christenen waren zijn nu Atheist.
  Uit mijn facebook naam kan je concluderen dat ik een kan kan srananman ben. Geboren duitser 1e huwelijk met een creoolse 2e huwelijk met een hindustaanse en al mijn kinderen zijn gemengd gehuwd. Mijn Facebook naam zou moeten zijn “ETNISCH NEUTRAAL

  GOD BLESS


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.