Doden bij gewelddadige roofoverval te Mama Ndjuka

23
wapen

Twee manspersonen zijn zaterdagavond doodgeschoten bij een gewelddadige roofoverval te Mama Ndyuka in het district Sipaliwini. De overval is gepleegd door Brazilianen op een concessie van ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk.

De verschillende Surinaamse autoriteiten zijn inmiddels in het gebied voor onderzoek. Het Korps Politie Suriname meldt in een persbericht dat de politie van Regio Oost gisteravond bericht heeft ontvangen dat twee manspersonen om het leven zijn gebracht door struikrovers in het gebied.

Op 1 november waren ook al twee manspersonen doodgeschoten door Brazilianen bij een gewelddadige overval op een goudkamp te Bensdorp. Het vermoeden bestaan dat de overval van gisteravond ook door de zelfde bende gepleegd is.

Nadere officiele details over het geval van gisteravond is nog niet bekend. Zo gauw die er is wordt het bericht aangevuld.


23 REACTIES

 1. Ja, het wilde westen van Amerika komt tot even in Suriname. Al die oorlogen , waarbij het recht van de sterksten god, maken we nu mee. En er zullen nog meer doden volgen. Jammer.
  Goudkoorts is een verschrikkelijke ziekte.


  Maak melding

 2. Brunsje heeft zelf ook flink geroofd en met gebruikmaking van zijn politieke invloed onder zowel de Front als Bouta regeringen zichzelf flink gezegend met allerlei goud- en houtconcessies. Nu wordt de rover zelf beroofd en dat vind ik heel grappig.


  Maak melding

 3. De Brazilianen als wij niet oppassen de gehele bevolking uitmoorden. Onze grenzen worden zeer slecht bewaakt.Onze manschappen zijn niet goed getraind en.niet opgewassen tegen de Brazilianen. De Braziliaan heeft reeds lang door hoe bang ons volk is en denkt. Ons land wordt verkocht en leeg geplunderd en er wordt met lede ogen hiernaar gekeken door geheel ons volk. De bossen rondom ons gebied die zwaar bewaakte dient te worden is omringd door oerwoud en juist daar word gebruik van gemaakt om ons volk af te slachten of kapot te schieten. Het is raadzaam dat heel omringende gebied van
  Electrode traden te voorzien. Bij de.minste aanraking krijgen indringers een flinke voltage in hun donder. Alleen zo kan je dit heel gebied beschermen en je eigen mensen. Anders is het water naar zee dragen en zullen er nog meer doden vallen.


  Maak melding

 4. @Frantz
  Suriname denkt bevriend te zijn met landen.
  Het tegendeel is waar. Mentaliteitsverandering moet vanuit ons eigen volk komen. Een ander land kan de problemen niet voor ons komen oplossen in onze binnenlanden. Surinamers moeten zelf dit oplossen als ze capabel genoeg zijn. Er is een chronisch gebrek aan structuur. Velen in ons land maken zich totaal niet druk over de situatie die stelselmatig voorkomt in de binnenlanden.
  De Braziliaan heeft genoeg tijd gehad om het reilen en zeilen van onze bevolking te observeren en hun denkwijze. Veel wonen hier. Ze zien ook dat ons land stuurloos is.
  Ze grijpen mede hierdoor hun kansen.

  Sarie Torie


  Maak melding

 5. Boeboe bit Sjorie, di mi ben de wan jogu kil, wi ben gwenti onti na ini dipi busu, Stroom draad no man jepi efu ju no sabi pe den man de. Fa fu du, mi nu sabi. Kande efu wi suku wan batiljon fu IDF de Ju sordati fu Israel, a kan jepi. tra fasi mi ne sji.
  Baas kan aksi Modi fu India mek a jepi wi naga Gurka, dat na tru tru fitiman.
  Landmijn ook tu kan jepi. Sranan de na ini wan bigi problema.


  Maak melding

 6. Het wordt weer een oorlog, tijdens baas en Lon was het om drugs, nu om goud. Baas, Lon en alles wat ndp is en voorstaat zijn de oorzaak van vele gewapende conflicten, moordemn, drugs en roof. Alleen oerdomme dwaze idiote imbecielen willen deze warlords die geen ene moer hadden en nu stinkend rijk zijn wederom in 2020 om land en volk verder de misdadige hel in te leiden. Wie weet houden beide warlords een dubbele geheime agende op na ivm de komende verkiezingen.


  Maak melding

 7. @Boeboe bit sjorie, veel Surinamers hebben als West-Europeanen een onrealistisch zelfbeeld. Iedereen is slecht en zij zijn goed.

  De realiteit is anders. We zijn niet beter dan iemand uit Timboektoe, Delhi of Beijing.

  Suriname heeft meer aan landen die ze gelijkwaardig behandelen, dan landen die je altijd moreel oordelen terwijl ze geen haar beter zijn.


  Maak melding

 8. @Oom Ludwig foe Abra Broki, het wordt nog 5 jaar in 2020. Wen er maar alvast aan.

  Geef eens een keer constructieve feedback? Het altijd zo negatief wat je uitkraamt.


  Maak melding

 9. In het verleden is het vaker voorgekomen dat braziliaanse (illegale) goudzoekers beroofd zijn geworden door criminele djoeka’s. Nu zijn de rollen blijkbaar omgekeerd. Turnabout is fair play.

  Het is duidelijk dat na meer dan 9 jaren paars gelul over ‘ordening’ v.d. goudsector het nog steeds een wild west puinhoop toestand is op de goudvelden in de jungle.


  Maak melding

 10. Wat onderzoek.! Kei hard straffen die idioten. Onschuldige burgers gaan eraan en het is het district van Brunswijk wie weet… Dit loopt uit de hand omdat er geen harde aanpak is. Misdaad loont kennelijk in Suriname dus overheid nogm. nemen jullie je verantwoording en pas kei harde maatregelen toe. Ik ben benieuwd want het is blijkbaar ‘ ver van mijn bed’


  Maak melding

 11. Tweede Dubai….. zal het zeker zo worden. Met een land zonder eenheid en allemaal eilandjes. Wat dat zie je ook in Dubai, precies. Eigenlijk is Suriname eerste Dubai en Dubai tweede Dubai. Toch…..


  Maak melding

 12. Tourtonne noemen ze al kleine Belem!! Ze kunnen nauwelijks Nederlands noch Surinaams maar ze krijgen verblijf!! Suriname wees voorzichtig met wat je binnenhaalt!


  Maak melding

 13. De mannen van ABOP maken geen rappen, ik hoop dat CTU van kan leren.
  CTU speelt alleen maar mooi weer tegen ongewapende burgers. CTU als je een goudkamp bewaakt moet op alles voorbereid zijn. Want de rovers maken geen grappen.


  Maak melding

 14. Nina, de opmerking van Dekker spreekt me meer aan. Waarom alle Brazilianen de dupe laten worden van een paar losgeslagen idioten. Met jouw ideeën laat je zien dat je geen haar beter bent dan zij. Diegenen die zich niet aan de regels houden moeten gestraft worden en niet de onschuldige mensen die proberen wat van hun leven te maken. Ga je schamen met je middeleeuwse ideeën. Aj Baja.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.