‘Regering Suriname werkt aan rechtstreeks en visumvrij vliegen naar China’

48
'Regering Suriname werkt aan rechtstreeks en visumvrij vliegen naar China'

“De Surinaamse regering werkt hard aan een directe vliegverbinding tussen Suriname en China en visum vrij reizen tussen de twee landen. Dit zodat Surinamers en Chinezen elkaar beter kunnen leren kennen en hun relatie kunnen versterken”. Dat zegt Minister Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken.

Volgens Pollack-Beighle heeft China heden ten dage als historische partner, een economische rol te vervullen in de verdere ontwikkeling van Suriname als onafhankelijke staat. Ze merkte op dat de twee landen de banden moeten opengooien.

De minister acht het belangrijk te beseffen welke bijdrage het Aziatische land levert in de ontwikkeling van Suriname. Ze somde onder meer het Regionaal Streekziekenhuis Wanica op, alsook de Dalian projecten, rehabilitatie van de Johan Adolf Pengelluchthaven en de aanstaande opzet van een landbouwcentrum.

Pollack-Beighle zei dit alles afgelopen zaterdag bij de opening van de tentoonstelling ‘The Chinese in Me’ in Kong Ngie Tong Sang te Paramaribo. Als wij in Suriname vier generaties terug zouden gaan, dan blijkt aldus de bewindsvrouw dat alle Surinamers een beetje Chinees in zich hebben. De tentoonstelling zou dat ook wetenschappelijk kunnen onderbouwen.

- Advertentie -

48 REACTIES

 1. Heel slim van de Surinaamse overheid om te werken aan een directe, dus rechtstreekse vliegverbinding met China. De masterminds van de Surinaamse regering zijn continu aan het werk. Reken erop dat heel druk zal worden op deze vlucht. De Johan Adolf Pengel zal zich ontwikkelen tot een hup in de rechtstreekse verbinding met China. Vanuit het hele Caribische gebied zullen passagiers via Suriname naar China vliegen. De zijderoute wordt werkelijkheid vanuit Suriname. Deze route zal uitgroeien tot een goede inkomstenbron voor de NPS. Ook de Surinaamse economie zal er profijt van hebben.


  Maak melding

 2. *Erratum in de tekst vanuit mijn smartphone. Ik bedoelde, deze route zal een goede inkomstenbron worden voor Suriname. Dus niet voor de NPS zoals in mijn eerste tekst staat. De heerschappij van de NPS is passé.


  Maak melding

 3. RobG u wordt met de dag grappiger. Voor directe luchtvaart verbindingen besproken wordt dat diepgravende studies plaats vinden naar het volume op deze route. De route Paramaribo – Amsterdam is niet toereikend genoeg voor een optimale operatie.
  Hoeveel passagiers zouden de moeite willen of kunnen nemen om een route van ruim 15.000 km te gaan vliegen terwijl er maar een heel gering belang is.
  Alle mogelijke locaties die u via de HUB (geen Hup) Pengel Internationail bereikbaar wil maken hebben geen of nagenoeg geen verkeer met Suriname resp. China.
  Al deze locaties zijn sneller en goedkoper bereikbaar via andere HUBS zoals Lissabon, Panama, Lissabon, Dubai, Maimi,. Atalanta, London, Madrid, etc. omdat er via die routes veel frequenter met meer volume op meer luchthavens in China gevlogen wordt.

  Verder negeert u dat dit soort langeafstandvluchten specialisten werk is zoals Quantas en niet maar zo in routes van de grote Chinese maatschappijen of van SLM is op te nemen.
  weet u dat er in de vliegtuigen die dit soort dienste vervullen slaapkamers weg gewerkt zijn boven de plafonds. Heeft u een idee hoe duur elke onnodige kilo in een vliegtuig is en hoeveel extra brandstof er mee moet die niet als passagiers of vracht mee kan.

  Kort gezegd de regering spant zich in voor klinkklare onzin en dat weet men ook in China en elders ter wereld. Er is geen markt alleen dat durft men Bouterse niet te vertellen. U papagaait maar wat.


  Maak melding

 4. Hahah..behalve de reislustige bouta en troep die het liefst gratis vliegt naar nietszeggende landen ,zie ik geen 1 surinamer met verstand vliegen naar China!


  Maak melding

 5. Deze verbinding zal er komen, maar het is met name bedoeld om het voor Chinezen gemakkelijker te maken om zich in Suriname te gaan vestigen.
  Ook zouden Chinezen gevangenen hun straf in Suriname kunnen gaan uitzitten.
  China heeft ons veel gegeven en geeft ons veel, hoe kan je ze tzt iets weigeren


  Maak melding

 6. Kondremangs
  Lawpi raaskalt opnieuw. …rijp voor PCS aan de Letitia Vriesdelaan. ….
  Mi Gado. ..dit vergroot de invasie van Chinezen nog meer. …ze zijn net mieren hier. …DiDiBri en co maken van ons land een district van China. ……dit is het gevolg van alle zg schenkingen aan het Surinaams volk. …….gekoloniseerd door het gele gevaar. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding

 7. Malang dat zie je heel goed!alleen blinde rat Rob g ziet het als master zet van de NDP. Het wordt een vrijbrief voor de Chinees om voor weinig veel te komen halen in Suriname en een doorgang om hun plastic economische bulshit! in zuid amerika te dumpen.


  Maak melding

 8. In ruil zal Suriname een Chinees Airway krijgen van China ter compensatie van afschaffing Visum Plicht daarom gaat de President op 25 November naar China Mischien hoopt hij eeen Chinees Padpoort te krijgen


  Maak melding

 9. @jojo,
  Het heeft allemaal met de ” kracht van denken ” te maken. Het nieuwe vliegtuig van de SLM, de zeer zuinige Boeing 777 zal in instaat zijn om de afstand Suriname – China in een keer af te leggen. Luchtvracht zal ook sneller afgeleverd kunnen worden in China en in Suriname. China is de toekomst. Zij worden de leverancier van de hele wereld. Vanuit Zuid Amerika en het Caribische gebied reizen veel zakenmensen via omwegen naar China. Een drietal maanden terug ging Trans Guyana Airways een samenwerking aan met de KLM om Guyanezen vanuit Paramaribo via Amsterdam door te vliegen naar China. Voor de Guyanezen zal het nog makkelijker worden om rechtstreeks vanuit Paramaribo te vliegen naar China. Ik geloof niet in het negatieve denken dat bij vele mensen genetische vormen heeft aangenomen. De mensen die continu negatief denken over positieve ontwikkelingen in Suriname hebben een dossier in hun hoofd opgebouwd dat overloopt van negativiteit. Dat is niet gezond.


  Maak melding

 10. Binnen no time krioelt het van chinezen met een criminele geaardheid. Is men vergeten dat chinese rovers zich zwart schminkten tijdens hun roverovervallen. Ndp vernietigd land en volk, zet volken tegen elkaar op en zorgt voor verdeel en heers politiek. Opa taki, de allergrootste misdadigers is de macht gegeven land en volk te verpanden tegen mega leningen die onmogelijk terug betaald kunnen worden met als die luie paarse bedelaars die ddb en roversbende de macht hebben gegeven. Oma taki, wat een dwazen al die oerdomme paarsen.


  Maak melding

 11. @ RobG

  “Het heeft allemaal met de ” kracht van denken ” te maken. Het nieuwe vliegtuig van de SLM, de zeer zuinige Boeing 777 zal in instaat zijn om de afstand Suriname – China in een keer af te leggen.”

  beste RobG de geleaste B777 200 ER *ex singapore airlines” heeft een reikwijdte van 14.350 km of wel de piloten zullen met hun denk kracht nog ongeveer 1.000 km moeten vliegen zonder brandstof in hun tank.

  Beste RobG het is geen negativisme maar de realiteit van de markt.
  Er vliegen per jaar slechts 400.000 mensen van en naar Suriname van en naar locaties buiten de regio.
  George town heeft ondertussen een beter netwerk dan Paramaribo en 50% meer passagiers per jaar.
  U neemt maar aan dat uw bazen de capaciteiten hebben om na te denken. Helaas voor het land. De B777 200 ER haalt Beijing of sjanghai of Hongkong niet.

  China was de fabriek van de wereld maar zal zodra de mensen daar welvaart versus welzijn ontdekken versneld moeten saneren en ook een gewone economie worden die haar vervuiling en ongelijkheid zal moeten herstellen.

  Beste RobG u maakt duidelijk alles wat aan u gepresenteerd wordt als zoete koek door te geven zonder er eigen denkkracht in te stekken.

  Met een omweg en een tussenstop zou men de route 1 maal per week kunnen vliegen waarvoor er pakweg 4 bemanningen (tijden) voor deze route gereserveerd moeten worden die steeds een week elders verblijven voor dat ze of door kunnen vliegen of terug kunnen vliegen.
  beste RobG mijn buurvrouw is piloot op een B777 en vliegt op China en Bali. ofwel u kunt dromen wat u wilt maar de route Paramaribo / China is een IDE FIX


  Maak melding

 12. Louis van Gaal zou zeggen:” ben ik zo slim of zijn jullie zo dom”?..en in dit geval de surinaamse boevenbende /regering bedoelend. Dit is toch duidelijk een volgende stap in het verder kolonialiseren van Suriname door China…met medewerking van deze klote regering…


  Maak melding

 13. als er zoiets plaats vind. blijf ik liever waar ik ben, en vergeet Mijn geboorte land. want als surinamers visum vrij kunnen vliegen naar china, denk le dat chinezen ook visum vrij naar suriname kunnen vliegen? en de chinezen zijn in biljoenen, vergeleken met suriname, met een paar honderd duizend inwoners. NU, JA NU GAAT DE WEG NAAR SURINAME OPEN GEMAAKT WORDEN VOOR DE CHINRZEN, OM OVER TE NEMEN, JE HEBT AL CHINEESE GANG IN SURINAME, WAT ZAL ER NOG BIJ KOMEN? HET GAAT ME NIET VERRASSEN, EN IK GA OOK NIET VERBAAST VAN ZIJN. SRANANG MANG, UNG JEP UNG SREFI, DENG SNESI E TEK UNG EGI OEDOE IN A BOESI FU SERI GI UNU, EN DIERI TU. LAAT DE REGERING WETEN. WAARMEE ZE BEZIG ZIJN. SURINAMERS WILLEN GOED LEVEN IN HUN EIGEN LAND, EN DAT IS HUN RECHT, ALS ZIJ HARD WERKEN. ALS ZE NIET OPTIJD BETAALD WORDEN, HOE GAAN ZE VLIEGEN? EN ALS SURINAMERS NIET VLIEGEN, VOOR WIE IS DE VLIEG ROUTE BESTEMT? HET ANTWOORD IS: VOOR DE CHINYMAN. EEN STELLETJE APEN IN DE REGERING, VAN BANKROVER TOT POLITICUS, MWT STOTTERENT NEDERLANDS, VAN MOORDENAAR TOT PRESIDENT, NAAR WIE KIJKT HET VOLK TOE? NAAR BOEVEN. ZE VERDIENEN DAADWERKELIJK ELK, EEN KOGEL IN HUN VOORHOOFD. UNG GWE BOI. UNG VRIENDJE.


  Maak melding

 14. Dit is wat bull shit bouta beste lijn is zover. De lijndienst van Suriname naar Accra Ghana is ook doodgeboren. De anansie tories van kabouta worder sterker en ongelooflijker. SLM kan nauwelijks hoofd boven water houden.


  Maak melding

 15. Zeer recentelijk werd een lading geld in Nederland in beslag genomen waarbij de oorspronkelijke bestemming Hongkong en/of China was. Minister Hoefdraad gaf aan dat deze route via Nederland de enige (efficiënte) manier was om in Azië te geraken.
  Het is inderdaad zo dat China onderhand de grootste handels en- ontwikkelingspartner van Suriname geworden is. De historische banden spreken tevens voor zich. Jammer dat tot heden de Chinezen een beetje geïsoleerde groep vormen in Suriname. Op termijn zal er wel verandering in komen (assimilatie en komende generaties). Strikt genomen omdat de Chinees over een Surinaams paspoort beschikt, valt hij onder de noemer Surinamer en zou men niet mogen verwijzen naar ras.

  We zeggen altijd ; Den Sneisi ,terwijl na Srananman lek’ fa wi de. Een directe vliegverbinding komt wel van pas als je contant geld en alles wat van waarde is en een fysieke omvang heeft, wilt vervoeren zonder dat het in beslag genomen wordt. Zo ontwijk je het obstakel Nederland. Dat belang denk ik ,telt wellicht mee behalve de banden te intensiveren met China op welk gebied dan ook. Het komt neer op twee lijnen; eentje voor transport van fysieke waarde en de andere voor toerisme, business ,studie, culturele uitwisselingen ,ontwikkeling en (r)emigratie.


  Maak melding

 16. prachtig*Sarcastisch bedoeld*
  ik begrijp dat de regering meer samenwerkingsverbanden wil met diverse landen
  maar wat hebben we in hemelsnaam aan visumvrij en directe verbindingen met Ghana,Servie,China??
  Doe dat met Nederland! Dat zal een groot verschil uitmaken!


  Maak melding

 17. @pakeritigri.
  Niet alle luchtvaart maatschappijen mogen en kunnen valuta vervoeren. Zijn vergunningen en verzekeringen voor nodig. Een directe route kan alleen gevlogen worden door speciale vliegtuigen (long range) die dus alleen op dat soort routes in gezet worden en geld kan alleen vervoerd worden door maatschappijen met de juiste vergunning.
  Een geld vlucht Paramaribo China gaat dan al snel USD 500.000 kosten het geen naast de discount op de te wisselen biljetten een heel dure transactie wordt.

  Rationeel denken is moeilijk


  Maak melding

 18. Klopt Jojo. Zoals gezegd was de lading geld op weg naar Azië via Nederland. Dus Paramaribo- Schiphol- China/Hongkong. Dat ging dus over schijven. Datzelfde bedrag dat je opnoemt is dus ook inbegrepen in het vervoer van de geldverzending die in Nederland onderschept is.. Nu gaat het over een directe verbinding. Ik zeg niet dat het zo is. En het spreekt voor zich dat er vergunning verleend wordt enz. Want aan diezelfde voorwaarde is voldaan om het geld te verschepen en dat in Nederland in beslag genomen is op weg naar Azië.


  Maak melding

 19. @pakiratigri
  De vergunning zijn vergeven aan een beperkt aantal maatschappijen die qua vloot, qua procedures, qua netwerk en verzekerbaarheid.

  SLM kan met haar “Nieuwe” B 777 China niet bereiken zonder tussenstop. Het zou ook bijzonder onverstandig zijn een met een Long Range versie trans-Atlantisch te gaan vliegen omdat ze dan elke vlucht en enorm veel payload capaciteit verliezen die niets oplevert maar wel elke keer extra brandstof vergt.

  Suriname kan nu ook valuta rechtstreeks naar China vervoeren maar zal net als de drukker van de SRD biljetten een gecertificeerde maatschappij moeten charteren. Dat betekend dat ze een vliegtuig leeg ergens vandaan komt met 2 bemaningen met een tussen stop naar China vliegt en net USD biljetten terug vliegt en weer terug naar de basis gaat .
  Bij elkaar ongeveer 60 uur vliegen met een gespecialiseerde maatschappij en toestel. tel uit de kosten.
  Via Amsterdam vloog het gewoon mee met KLM tegen vrachtprijs plus extra security.

  Suriname gaat niet over de vergunningen voor waarde / valuta transport.

  Suriname bepaald ook niet of het zometeen wel of niet mag vliegen met haar B777. Niet alleen de bemaning, de maatschappij maar ook de afhandeling moet ETOPS gecertificeerd worden. Laten we maar even wachten hoe lang SLM met charters moet vliegen terwijl haar B777 200 ER elders gestald staat voor rekening van SLM.

  Veel beslissingen worden in een bepaalde grootheids waan gedaan door deze regering.
  Wie weet gaat Bouterse vliegen met de B777 als show project zoals vrij wel alles show is wat deze regering doet.


  Maak melding

 20. Rechtstreeks naar china?????……..Hoe.
  Gaan ze in de lucht bijtanken.
  En we merken allemaal hoe ontwikkeld Suriname is.
  Deze onderontwikkelde, incompetente beleidsmakers moeten zich schamen hoe ze zo,n mooi land naar de klote helpen


  Maak melding

 21. @JoJo,

  Ik denk niet dat het zo rechtstreeks toegaat zoals je kenschetst. Ik heb het ook niet over de B777. Wat mij opviel is de directe vliegverbinding tussen China en Suriname. Het is een verdomd lange afstand. Het kan ook zijn dat er een tussenstop ergens is in een bevriend land. Ik vermoed dat er meer achterligt dan de bekende verhalen van banden aansterken. Ik haak ook in op gebeurtenissen die zich vooraf afgespeeld hebben. Nogmaals ,het is een veronderstelling. Maar feit is dat Suriname reeds het nodige geld besteedde aan de verscheping van geld op weg naar Azië.

  China is een wereldmacht en kan heus wel over de nodige expertise en vergunningen beschikken. Dus het is niet Suriname dat dingen voor elkaar moet krijgen maar juist China tegenover een geleverde prestatie van de Surinaamse kant. Vooral als je een win -winsituatie creëert vanwege de historische banden met China. Handel, ontwikkeling, cultuur, toerisme, opleidingen enz.
  Waarom gaat de president naar China? Is het doel eenledig of tweeledig? Als de ene link niet klopt, klopt de andere wel. Beide linken vormen immers de weg naar een win -winsituatie. Allerlei (politieke) processen vinden er nu plaats met het oog op de naderende verkiezingen en andere gebeurtenissen. Dus, het is niet een eenvoudige kwestie van je calculator tevoorschijn halen.Er wordt terdege nagedacht.Er is geen sprake van grootheidswaanzin. Diezelfde onderschatting heeft ertoe geleid en is nog steeds van kracht dat Bouterse (NDP) tot heden aan de macht is.


  Maak melding

 22. Vrij spel voor alle chinezen, die hun criminelen al in Suriname en andere bananen republieken dumpt. Nu gaan we dus echt helemaal overspoelt worden, en wat
  gebeurd er met onze eigen familie, broers, zusters, moeders in Nederland, onze eigen landgenoten die nog steeds een visum moeten aanvragen. Brengen zij niet genoeg geld mee om de economie in Suriname draaiende te houden. Zonder onze eigen mensen, die maandelijks een aanslag op hun eigen budget plegen, om hun familie in Suriname van leefpakketten te voorzien, en die via Suri-Change geld overmaken om huur, en andere zaken te betalen, en er helaas ook voor zorgt dat de bevolking nog niet uit zijn hangmat klimt om nu eindelijk in opstand te komen tegen de regering Bouta, waarom worden zij geschoffeerd. Er lopen in NL genoeg fanatieke Bouta mensen rond die alles kunnen kopen, en een goede dak boven hun hoofd hebben, die een verzekering hebben, en vooral ook een heel grote mond want ze vinden ook nog dat ze overal recht op hebben. Waarom zou je eigen Surinamers achterstellen, en de Chinezen de privilege en rechten geeft die je de Surinaamse Nederlander niet gunt.🤔😲


  Maak melding

 23. @jojo,

  Er zijn diverse typen van de Boeing 777. De Boeing 777-200LR heeft bijvoorbeeld een vliegbereik van 17.375 km. De definitieve versie die Surinam Airways gaat leasen en van wie de machine afkomstig is, is nog niet formaal bekend. In de media zijn een paar niet bevestigde berichten verschenen. Het toestel zal pas rendabel ingezet kunnen worden als het blijft vliegen en niet lang op de grond blijft staan. Ik ga ervan uit dat er voldoende Surinaamse/buitenlandse vliegers beschikbaar zullen zijn om de machine te vliegen. Het ligt in de bedoeling dat men uiteindelijk bij de SLM een Dreamliner, de Boeing 787 gaat inzetten. Dit heeft allemaal te maken met een visie voor de toekomst. Ik ben van mening dat de generaties van vroeger niet allemaal geschikt zijn om een visie over de toekomst van Suriname te geven. Ze zijn veels te veel geblokkeerd door interne blokades. U en uwen zien allemaal beren op de weg en kiezen ervoor om te vluchten terwijl men juist de uitdaging moet aangaan.

  China is de toekomst.
  Het zal nog wel heel lang duren voor China zich uit de markt prijst met heel dure producten. De arbeidskosten in China zijn heel laag en dat zal voorlopig ook zo blijven. De strategie van China is mij duidelijk. U gaat uit van westerse welvaartsopvattingen om een oordeel te geven over China in de toekomst. China zal de komende decennia de wereldhandel blijven bepalen met haar productie. De strijd die Trump thans met China voert zal uiteindelijk in het nadeel van Amerika uitvallen. Dit is de reden waarom niet alle Amerikaanse deskundigen het eens zijn met Trump.


  Maak melding

 24. @pakiratigri

  Suriname is voor China een afgelegen bijzaak. Suriname is wel handig voor het door schuiven man Chinezen naar andere delen van de wereld.
  China is een wereldmacht die zich in 40 jaar enorm ontwikkeld heeft. Ik heb daar enig inzicht in omdat ik ooit iets heb mogen doen aan de eerste pogingen daar grote havens (NL consortium Port en Delta) te bouwen.
  Chinezen misdragen zich economisch in Afrika en Zuid Amerika en zullen op enig moment de lasten van hun groei gaan dragen (vervuiling en vergrijzing).
  Ofwel voor vliegen Paramaribo _ China (waar in China) is geen markt voor een klein land als Suriname. Mensen binnen China zullen al weer moeten vliegen om op de start plaats van SLM te komen. Uit 5 of 6 plaatsen vliegen er dagelijks 2 of meer vluchten naar Amsterdam voeg daar Parijs/Madrid/London/ Frankfurt/ Munchen/ Panama/Atalanta/Dubai/ Istanboel/ Adis Abbeba aan toe en je kunt met 1 overstap van uit heel China met 1 overstap heel Afrika en Zuid Amerika bereiken. Via HUB Paramaribo moet je met tussenstop 4 tot 5 vliegbewegingen maken ofwel tijd verlies en geld verlies ook voor de chinese reiziger.

  Met 1 vliegtuig 1 maal per week vervoer je onzin en lucht maar geen passagiers.


  Maak melding

 25. RobG
  u bent een grappenmaker door u verhaal recht te praten met er zijn ook Long Range uitvoeringen van de B777 en te doen net als of er geen lease contract getekend is voor een B777 200 ectended range.

  een LangRange toestel inzetten op kortere routes is meer dan dom omdat je veel voorzieningen mee vliegt die op kortere routes niet nodig zijn dat reduceerd de payload en verhoogte de brandstof rekening ofwel minder inkomsten en meer kosten. Als econoom ziet u dan dat u een dubbel probleem creëert.

  U zegt terecht de bedoeling is een Dream Liner. Die vliegt bijna standaard deze afstanden echter zal daar voor ook rustplaatsen voor de bemaning moeten bieden en zo extra zwaar worden, minder payload en ook meer brandstof verbruiken.
  De dreamliner is een droom omdat SLM geen toereikend route net heeft om een vliegtuig 13-14 uur per dag op geschikte trajecten te laten vliegen. Er is onvoldoende markt in Suriname. Wat Tui nu doet met Overbridge is iets wat ik 12 jaar geleden voor 2 locaties in Commewijne in ontwikkeling had.
  Toerisme is een kip en het Ei verhaal.
  1>> vraag. Die is te creëren met de unieke propositie die Suriname heeft met resorts in het binnenland en een beetje coloniaal verleden dat zichtbaar gemaakt kan worden.
  2>> accommodaties op niveau. zonder goede accommodaties met gastvrij personeel is er geen aanbod.
  3>> Voldoende vliegcapaciteit zodat er keuze is en de prijzen niet verziekt worden door extreme seizoen wisselingen. De Su familie vakanties in vakantie perioden veroorzaken te grote discontinuïteit.
  Het gevolg is dat KLM en SLM hun capaciteit kunnen minimaliseren omdat er geen concurrentie is en zo de prijzen kunnen optimaliseren voor hun. Pas als er elke dag gevlogen gaat worden zal voldoende aanbod en scherpere prijsvorming komen waardoor er jaarlijks genoeg echte toeristen kunnen komen. Pengel moet minimaal een miljoen passagiers per jaar verwerken wil het een luchthaven worden en er goed in toerisme geïnvesteerd kan worden. Zie Berg en Dal fantastisch alleen een heel slechte prijs prestatie omdat men niet gastvrij is.

  RobG u gaat van van alles uit en past westerse theorie toe (management leer) op plaatsen waar men anders opereert en functioneert. U zit vast in dure worden zonder die in de wereld te kunnen plaatsen.
  Ik denk niet westers . Ik denk in wezen Afrikaans (Community en zelfredzaamheid). Ik ben liever bij de indianen in Palumeu omdat die ons echte dingen kunnen leren over de economie. Ik denk 30 al jaar in een wereld van genoeg en persoonlijke ontplooiing. U gaat willoos volgens leerboeken mee in de uitputting van de aarde. ik van zero sum. ik rad u aan het boekje Sapiens en Homo Deus te lezen van Yuval Noah Harari


  Maak melding

 26. Beste JoJo,

  Je begint nu echt op een jojo te lijken. Je kunt niet in de eerste zin van jou stellen dat Suriname afgelegen bijzaak is om vervolgens in de tweede zin te stellen dat Suriname wel goed is om Chinezen door te schuiven. Dat is in tegenspraak met de eerste stelling. Suriname is wel een klein land met een kleine economie ,maar dan nog interessant. Er gaat een hele staatsdelegatie vergezeld van de president naar China. Ik heb reeds eerder gesteld een prestatie tegenover een wederzijdse prestatie. Eenledig en tweeledig. Een dienst van China tegenover een prestatie van Suriname. Een voortdurende dienst vanwege de band met Suriname die reeds lang bestond. Alleen , gaat men er nu echt vorm aan geven. Door versnelde ontwikkelingen en het inspelen op situaties. Daaruit vloeit voort dat China Suriname niet als een willekeurig land beschouwt. Alle beetjes helpen voor China. En alle beetjes van China maken grote hapjes voor Suriname.


  Maak melding

 27. beste pakiratigri

  ik raad u aan “Winner takes All’ van Dambisa Moya en “The Looting Machine” van Tom Burgis eens te lezen over met name het gedrag van China in Afrika.

  Dan gaat u een beetje begrijpen hoe China landen inneemt.

  Het is geen tegenstelling. China misbruikt het gegeven dat het kleine landje Suriname een Chinese populatie heeft die er gesetteld is. Die gevestigde chinezen functioneren als een springplank niet meer en niet minder.
  Voor de rest zijn er marginale zakelijke activiteiten indien men die eerlijk benchmarkt.

  Denk aan Daliaan IV $ 200.000.000 over 4-5 jaar. Denk aan Huawei $100.000.000 in 3-4 jaar. Denk aan de hout export enige tientallen miljioenen per jaar.
  In Rotterdam komt er per container schip meer Chinese handel Nederland in dan er per jaar Suriname in en uitgaat. Dat het referentie kader als men de wereld als maatstaf heeft
  Denk eens aan de vrachtvliegtuigen vol met elektronica die via Maastricht en Luik binnen komen.
  Suriname is een economie waar naast Newmont, Staatsolie en IAMgold ongeveer $ 2.000.000.000 gegenereerd wordt . Van dat deel is nog een groot deel giften en vacanties uit Nederland en de informele goudwinning. China is voor Suriname van heel gering belang.
  Helaas maken de chinezen door gebrek aan kennis in Suriname enorme marges waardoor bedrijven als Daliaan, broadhomes en de supermarkten zo dominant aanwezig zijn.


  Maak melding

 28. met betrekking tot Visum vrij het volgende. De meeste mensen die naar Suriname reizen moeten vanaf 1 december aanstaande via een slachtige weg visa regelen. Uit Servie, Rusland etc kan men Visa vrij reizen maar niet met een NL paspoort.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.