vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSamenleving opnieuw opgeschrikt door zelfmoord jeugdige

Samenleving opnieuw opgeschrikt door zelfmoord jeugdige

-

Does Travel - naar Suriname

Opnieuw is de Surinaamse samenleving opgeschrikt door een zelfmoord van een jeugdige. Het meisje in kwestie zou gisteren zelfmoord hebben gepleegd op een adres te Kwatta, melden bronnen aan de redactie van Waterkant.Net. Naar verluidt was ze net geslaagd en zat ze nu op de MULO school.

Haar vriendje plaatste zojuist dit bericht over haar overlijden op zijn Facebook pagina:

Neee tooccchhšŸ˜­šŸ˜­šŸ˜­Echt iemnd die alls vr me wasšŸ˜­ en nu moet ik kijkn hoe j me hier verlaatšŸ˜­ terwijl dit niet hoefde jij en ik sprkn zo mooi wat we gaan doen voor 25novšŸ˜© en nu verlaat jij me hier Ooww mijn god wat hb ik zo gedn dat j zoiets met me doet šŸ˜­šŸ’”R.I.P BABY LOVE YOU jou zal ik nooit vergtn wnt je was meer dan een vriendin voor meā¤šŸ™šŸ‘«šŸ˜”šŸ˜­

Eerder deze maand pleegde een leerlinge van de Hendrikschool in Suriname ook al zelfmoord. En afgelopen week zijn drie leerlingen van O.S Marowijne project in het ziekenhuis beland nadat zij een verdelgingsmiddel hadden ingenomen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. A di keba! Ik zeg niets meer. Ik wil de nabestaanden , vooral de ouders veel sterkte wensen. Ouders horen niet hun kind te begraven. Nogmaals heel veel sterkte!


  Maak melding
 2. Mama’s, houden jullie je dochters in de gaten? O.a. of je depressief gedrag of juist teruggetrokken gedrag opmerkt. Tjeeh mijn vader, jonge meisjes mang. Waarom, waarom?


  Maak melding
 3. Rust zacht. Hopelijk vind je wat je zocht. Rust en liefde.

  Normaliter zou ik het hierbij laten. Ik ben de mening toegedaan dat voor andere zaken dit niet het moment en ook niet de plaats is, maar Olivia, Olivia.
  Een mens brengt zijn leven door
  Op school/werk
  bij vrienden
  thuis

  School ging zo te lezen goed. Gelukkig. Daar voelde ze zich dus ok
  Vrienden, ging zo te lezen ook goed, Gelukkig
  Thuis? Geen idee
  Aangezien de eerste twee niet slecht waren lijkt het mij geen depressief gedrag Olivia
  Je kinderen moeten ALTIJD bij je kunnen komen en haar/zijn problemen met je kunnen bespreken. Zonder dat je met je klaar staat om haar/hem een pak slaag te geven of verwijten te maken. Soms hebben mensen niet eens door dat ze verwijten maken en hun kind angst inboezemen. Je eigen kind moet geen angst kennen voor zijn ouders. Wel respect
  Ik weet dat sommigen hier losse handjes hebben en dit DE aanpak vinden.
  Ik blijf erbij praten, praten, open staan, een luisterend oor hebben en niet het idee hebben dat je gefaald hebt als je geen oplossing hebt. Dat hoeft niet.
  Alleen luisteren is al genoeg


  Maak melding
 4. Meiske toch wat was er zo heftig dat je dat niet met je ouders kon besprekenšŸ˜„.Zolang ouders in Suriname alleen maar schreeuwenšŸ˜² zonder echt naar hun kinderen te luisteren, is dit het uiteindelijke trieste resultaat , dit kan je never meer goedmaken, dus luister eens naar je kinderen, zonder direct met een vinger te wijzen en wijsheden te spuien, gewoon luisteren en een arm om hen heen is vaak al genoeg.


  Maak melding
 5. Surinaamse ouders slaan of schreeuwen of schelden hun kinderen de huid vol. Letterlijk hun aura vol. Dit nemen ze mee gedurende hun levenlang. Om maar niet te spreken over leraren die beledigend zijn naar kinderen die ze ook mogen helpen opvoeden. Er zitten enkel tussen die begripvol zijn naar hun kinderen.
  Ik denk dat ouders dĆ”t meegeven aan hun kinderen, wat ze zelf ontvangen hebben. Meer dan hun best kunnen ze nĆ³Ć³it doen.
  Het is lastig te peilen wat dit meiske tot zo’n daad gedreven heeft. Of was het haar aardse leerschool, was dit het wat deze ziel kwam er ervaren?
  Of is dit een familie last dat om aandacht vraagt? AllƩƩn de schepper weet zeker wat speelde en de jonge? Ziel die heen ging.
  Moge haar ziel in vrede rusten. Zo Moge Het Zijn.


  Maak melding
 6. De duivel regeerd. Kinderen worden blootgesteld aan duivelse praktijken oa via de media. Er schijnt een Netflix serie te zijn genaamd ā€œ13 reasons whyā€. Daarin komt voor hoe je zelfmoord kan plegen!!
  Wat dachten jullie van copy cats.
  Het is en blijft triest. Kijk zo een mooi meisje.


  Maak melding
 7. Lieve Meisje waarom jij uit het leven ben uitgestapt weet ik niet, ik vindt het heel Triest dat je door deze handeling er niet meer bent tussen jou dierbaren, alleen jij weet wat jou is overkomen om tot deze besluit te komen. Was er echt niemand om jou heen die je op andere gedachten kon brengen of helpen? Rust zacht


  Maak melding
 8. Geloof het of niet, maar al deze gevolgen van moord, zelfmoord, roof, drugs onder de jeugd zijn te wijten aan de paarse misdaadvloek. Men was gewaarschuwd voor de gevolgen om niet te stemmen op onberechte moordenaars, drugscriminelen en rovers. Nog steeds gelden deze waarschuwingen voor 2020. Stem dus voor de paarse onberechte doders, drugscriminelen en dieven voor nog meer duivels bezetenheid.


  Maak melding
 9. Zelfmoordlijn heeft ook zelfmoord gepleegd wegens stopzetten subsidie door de overheid.
  Wat is met die jonge meisjes aan de hand. meisjes die met zulke plannen rondlopen: laat a.u.b. een briefje achter met de rede vn je daad.
  dit moet ophouden. In ieder geval sterkte aan de nabestaanden. RIP.
  Nogmaals: Moeders houden jullie je dochters in de gaten.


  Maak melding
 10. R. I. P. Sterkte aan de familie.
  Het is ’t ergste wat ouders kunnen meemaken, je kinderen ten grave dragen.
  Is een omgekeerde wereld, waar kinderen infeite hun ouders ten grave moeten dragen. Het is zeer pijnlijk, niemand weet wat de redenen van deze daad is, maar nogmaals heelveel kracht en sterkte aan de familie toegewenst. Moge haar ziel in vrede rusten.
  Ouders, let op uw kinderen, hoeft niet persĆØ alleen de dames maar ook de jongens.
  Herken de signalen, gedrag etc en praat met kinderen.
  šŸ™


  Maak melding
 11. Als ik kijk hoe mijn leven was toen ik jong was dan had ik allang dood moeten zijn.
  Niet dat ik mishandeld werd maar je werd zo opgevoed dat je dacht dat je alleen je ademhaling alleen de baas was.
  Verder bepaalde mijn ouders mijn leven waar ik mocht gaan en staan en vooral LERENšŸ˜«.
  IK BEN ZE DANKBAAR.
  Tegenwoordig mag niemand ze wat zeggen ze bepalen hun eigen leven willen vroeg aan de man met dit als resultaat.
  Geef demonen niet de schuld ze zijn vroeg aan de drank, drugs en sex. School is bijzaak.
  Niet in mijn huis daar heb ik het voor het zeggen en niet Ć©Ć©n tiener die niet eens weet wat de huishouding inhoud.
  Welke gigantische problemen zal je hebben, tja de hormonen maar die hebben ik, zussen, moeder, grootmoeder enz ook overleefd onder slechtere omstandigheden.
  Laat die verwende krenken ophouden.
  Neem goede dingen over en geen negatieve shit.


  Maak melding
 12. De kinderen weten veel meer van internet dan jij en ik samen. Bedank degene die hun toegang geeft tot internet met alle gevolgen van dien.
  Met copy cat bedoel ik dat ze elkaar copieren, dus helaas ook zelfmoord.
  Dus LAAT ME.


  Maak melding
 13. Suriname
  Ben je helemaal de weg kwijt?
  Jij was toch ook van huis weggelopen? Teruggegaan omdat je geen keuze had.
  Welnu, de keuzes voor kinderen die weglopen zijn legio. Van opvang, uit huis plaatsing, tot sexslavernij toe. Regeer met keiharde hand, totdat het kind iemand tegen komt die hier gebruik/misbruik van maakt. Is dat wat je wilt. (retorisch)

  Tegenwoordig mag niemand ze wat zeggen ze bepalen hun eigen leven willen vroeg aan de man met dit als resultaat, schrijf je.
  Dus, jij houdt je scheur dicht want anders is DIT het resultaat. Bah
  Je hebt iets gemist in de opvoeding en daardoor kan je het zelf ook niet doorgeven. Ga daar aan werken!

  Vroeg aan de man, dat schrijf je ook nog. Dat geldt misschien voor jouw en de jouwen.
  Denk jij alleen aan neuken?
  O nee, ik zie dat je ook denkt aan opvoeden in de trant van bek dicht, ik bepaal.
  Keurig hoor, wees er maar trots op. Je bent goed sociaal bezig

  Maar ik wil je niet alleen verwijten maken en je daarmee achter laten
  Ik zal je een klein beetje helpen.
  Ga praten met je kind, leg hem of haar uit (uit jouw reacties haal ik altijd alleen uit dat je over meisjes denkt en praat en niet over jongens/zonen), waarom je dit wilt. Zeg dat het je niet te doen is om macht over hem/haar uit te oefenen, zeg dat je ook weg kan kijken, maar dat je dan je plicht als ouder ontloopt, dat wat je doet enkel en alleen in zijn/haar belang is. Zeg haar/hem dat je haar/hem elk jaar wat meer vrijheid zal geven.
  Vrijheid en verantwoordelijkheid dragen komt met de jaren.
  Zeg haar/hem dat jij vroeger ook dacht dat je ouders oude mensen waren en dat ze dingen en jouw dus niet begrepen, maar dat je er achter bent gekomen dat oude mensen door hun levenservaring veel weten en dat ze gelijk hadden.
  Dat je wilt voorkomen dat ze dezelfde fouten maken.
  En voor jezelf wil ik je meegeven dat kinderen fouten mogen maken, ze moeten het ook leren. Wat konden wij nu zonder dat het met vallen en opstaan hebben moeten leren?


  Maak melding
 14. Vreemd! Ze was pas geslaagd en dan dit doen.

  Suriname is love, daarom zou t best mogelijk zijn dat er een zelfmoord-geest in Su doolt.

  Ze kunnen alvast een bijbel aanschaffen en te lezen. Lees elke dag eruit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES