zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameGrote Surinaamse vlaggen wapperen weer vanwege Srefidensi

Grote Surinaamse vlaggen wapperen weer vanwege Srefidensi

-

De Nationale Carrierebeurs

De grote Surinaamse vlaggen, die op hoogtijdagen door de Wegenautoriteit Suriname gehesen worden, zijn de komende twee weken weer te zien op diverse locaties. Dit in verband met de herdenking van de 44ste Onafhankelijkheidsdag van de Republiek Suriname op 25 november a.s.

Deze zogenoemde mammoetvlaggen werden vrijdagmorgen gehesen bij de vlaggenmasten voor het Dr. Ir. Franklin Essedgebouw aan de Dr.Sophie Redmondstraat, rotonde van `t Hogeruysstraat, afslag naar Johan Adolf Pengel International Airport en tegenover de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (S.L.M.) aan de J. Lachmonstraat.

De Motor Surveillance Dienst van het K.P.S. zorgt voor een vlotte verplaatsing van de cologne naar de diverse vlaggenmasten en het stilleggen van het verkeer in de directe omgeving gedurende de ceremonies.

De mammoetvlaggen die volgens de Surinaamse overheid het nationalistisch gevoel moeten helpen bevorderen zullen 14 kalenderdagen blijven wapperen, in de periode van 15 november tot en met 29 november 2019.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

24 REACTIES
 1. Het land is al naar de verdoemenis. Wat voor zin heeft het nog om onafhankelijkheid te vieren. Men is geen stap vooruit gekomen toch zien de blinden het niet in. Het is maar erop los feesten meer dan dat kunnen ze niet in een land als Suriname.


  Maak melding
 2. “De mammoetvlaggen die volgens de Surinaamse overheid het nationalistisch gevoel moeten helpen bevorderen zullen 14 kalenderdagen blijven wapperen, in de periode van 15 november tot en met 29 november 2019”

  Is dit een grap???


  Maak melding
 3. Hoogtijdagen van Suriname was toen Nederland de scepter zwaaide. Toen kregen bepaalde mensen in het land kortsluiting in hun hoofd. Ze wilden onafhankelijk worden en gedroegen zich als Afrikaanse warlords. Wat is er bereikt sinds de onafhankelijkheid ? NIETS, NADA NJET !


  Maak melding
 4. Hoe groter de vlaggen, hoe groter de verdeeldheid onder het volk. Veel misdadigers zijn aanhangers van de a- nationale criminele politieke sekte, ndp. Hoe groter de misdaad sinds 2010.


  Maak melding
 5. SU is vanaf de ndp regering wijdenbosch in de uitverkoop gedaan aan china en is inmiddels hard op weg om een verkapte kolonie van China te worden.

  Sinds de onafhankelijkheid sukkelt SU v.d. ene crisis naar de andere. Het land is nu verworden tot een broko pernassi die tot over de neus in de schulden zit.

  Het is ook duidelijk dat het land al tientallen jaren te kampen heeft met zwakke instituten, een onvolwassen politiek, een gebrekkige democratische rechtstaat en heel slecht corrupt bestuur.

  Het is duidelijk dat Lachmon gelijk had toen hij zei dat SU in 1975 nog niet rijp was voor de onafhankelijkheid en maar liever een paar jaren moest wachten daarmee. Uiteindelijk heeft de geschiedenis hem gelijk gegeven aangezien SU nauwelijks 4 jaren en 3 maanden na de onafhankelijkheid te maken kreeg met een militaire coup en een periode van militaire dictatuur.
  Dat zou nooit gebeurd zijn als SU een paar jaren had gewacht en de tijd had genomen om eerst sterke instituten en een behoorlijke rechtstaat met goed bestuur op te bouwen. Helaas wilde Arron, Bruma etc. niet luisteren naar een Hindoestaan want men vond dat men het beter wist. De gevolgen van die arrogante houding zijn tot de dag van vandaag voelbaar.

  Het is een feit dat SU heel ver verwijderd is van het niveau waar men had moeten zijn als SU al die jaren goed bestuur had gehad. Ten tijde van de onafhankelijkheid had SU geen schulden en kon 1 U$ dollar gekocht worden voor nauwelijks sf 2 gulden (huidige 1 srd is 1000 oude sf guldens waard).
  Het land bevond zich in de diverse ranglijstjes in de top v.d. regio nu bungelen we samen met haiti en guyana ergens aan de onderkant. Ik zie dus niet in waarom er feest gevierd moet worden op 25 november. Eigenlijk valt er bitter weinig te vieren.


  Maak melding
 6. Wij hoeven niet trots te zijn op 44 jaar onafhankelijkheid.
  Laat die vlaggen maar in de schuur achter op het erf, omdat wij geen archiefruimten hebben.
  25 november heeft Suriname niet de beloofde vrijheid en ontwikkeling gebracht, maar bloedige dictatuur en bittere armoede.


  Maak melding
 7. Voor degene die geen verstand hebben onze nationale vlag heeft niets gedaan dus scheld die vlag niet uit. Is hetzelfde als wanneer ze zeggen het land is niet goed het land heeft niks gedaan het zijn de mensen. Dus denk alvorens ongenuanceerde kritiek te geven.


  Maak melding
 8. Wat voor onafhankelijkheid gaat Suriname vieren? Hiep hiep hoera Sluliname is de nieuwste kolonie van China. Op zogenaamde onafhankelijksdag gaat de pleesedent zijn bazen in China overtuigen om hem meer moulah te lenen met staatsolie als onderpand.


  Maak melding
 9. Wat een paar hersenloze comments alweer. Damn. Wat zijn jullie toch dommer dan een ezel achterwerk. Sjeesus door uitschot als jullie schaam ik mij Surinamer te zijn. Domme respectloze uitschot. ik schaam me zo voor jullie.
  Ga toch terug onder die steen en kom aub nooit meer vandaan


  Maak melding
 10. Onder de huidige omstandigheden ben ik echt niet trots om Surinamer te zijn.
  Ik heb 34 jaar mijn ballen gezweet bij de Suralco, kijk hoe ik er nu bij rondloop.
  Hoe moet ik rondkomen met zo weinig geld.
  Mijn huis staat nu scheef , mijn spaarcenten zijn toen verdwenen door de devaluatie.
  Ik zou nog meer kunnen opnoemen, bv kijk naar mijn auto 20 jaar oud.

  Maar kijk nu eens goed om je heen, zie de rijkdom van sommige mensen.
  Ben 74, dang mie e piena, sortoe trots oeng kang njang mie mars!!!!


  Maak melding
 11. Jongoe Mijke bitri ie or ie go.
  Ji skrief wang lo ka. Skrief sranang want a hollands foe joe, hmm baja, hmmm
  Mie no sab joe, mie no wang sab joe, dus mie no sjing mie djie wang sma die dong no go lik joe.


  Maak melding
 12. Oma
  Dit is overal het geval. De arme wordt steeds armer.
  Denk je dat het in Holland anders is?
  Hollanders zijn huichelaars. Ik snap niet dat een Surinamer of Surinaamse met een bakra kan samenleven. Een mooi voorbeeld vandaag.
  Voetballers willen wit boeba,
  Bakras juichen voor je als je wint., maar kijk vandaag
  voetbalprimeur.nl/nieuws/904108/excelsior-spelers-lopen-van-het-veld-in-den-bosch-vanwege-racisme.html

  Mijke is ook zo’n ka oema. ze kijkt neer op sranang sma toch. Ie lob bakra noh
  Wel meid eet me m


  Maak melding
 13. Suriname onafhankelijk ? met miljarden US $ aan schulden tegen hele hoge rentes ? Suriname onafhankelijk met meer import dan export ?
  Suriname onafhankelijk ? Met minder inkomsten dan uitgaven ? Suriname onafhankelijk waar criminelen zomaar de politiek en de regering in kunnen ?
  En dit anno 2019.

  Toen Suriname afhankelijk was reed er een trein en was de Surinaamse munt meer waard dan de Nederlandse !

  De Surinaamse vlag wappert maar waar zijn de Surinaamse waarden en normen ?

  Een echte Surinamer houdt van zijn land en van zijn cultuur en land zich niet (mis-)leiden door een crimineel !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES