Social Army steunt bewoners in binnenland van Suriname

12
Social Army steunt bewoners in binnenland van Suri-1

De jongeren van Social Army bereiden zich voor op drie sociale projecten voor de bewoners van twee dorpen in het Boven-Suriname gebied. De organisatie zal in het weekend van vrijdag 22 november tot zondag 24 november de Surinaamse dorpen Masia en Toemaripa aandoen om het milieuproject “Trash Challenge” uit te voeren en om de in Paramaribo ingezamelde goederen/levensmiddelen uit te delen aan de dorpsbewoners.

Een gezin in het dorp Toemaripa heeft recentelijk bij een woningbrand al zijn bezittingen kwijtgeraakt. Dat gezin zal ondersteund worden met levensmiddelen en inboedels. Ruim twee maanden zijn de jongeren bezig geweest in Paramaribo met de inzameling van goederen (levensmiddelen). Mensen kunnen ondersteunen met levensmiddelen, toiletartikelen, kleding en alles dat nog goed te gebruiken is, maar ze weg willen geven.

Mitchell Matroos, voorzitter van Social Army, geeft aan dat mensen in de samenleving volop hun ondersteuning bieden. Ze zijn volgens hem nog steeds in de gelegenheid om donaties in de vorm van goederen en een financiële steun te schenken ten behoeve van de bewoners van de dorpen. Dat kunnen ze leveren op het secretariaat van de organisatie aan Karoekondrestraat 51 of ze kunnen bellen op het telefoonnummer 8568344 en een bericht sturen op de Fb-page van Social Army om opgehaald te worden.

Matroos zegt dat de eigenaar van het resort Masia, gelegen in het dorp, een beroep op de organisatie heeft gedaan om hulp te bieden aan de dorpsbewoners. Zo is er overleg geweest tussen hem en de dorpsbewoners. “De mensen hebben zelf aangegeven wat hun behoefte is, levensmiddelen. Ik kwam toen op het idee om dan direct het milieuproject Trash Challenge uit te voeren”, vertelt hij. Met de Trash Challenge zal Social Army de mensen erop attenderen, bewuster om te gaan met het milieu, zodat ze hun omgeving schoon kunnen houden. Er wordt een grote schoonmaakactie gehouden in de omgeving.

Voor het weekend heeft de eigenaar van het resort de plek kosteloos aangeboden. Daar zullen de jongeren overnachten. De SA-Voorzitter vraagt aan de samenleving om dit initiatief te ondersteunen, omdat het een positieve bijdrage zal leveren aan de stukje welzijn en milieubewustwording van bewoners van het binnenland. Hij is voorstander van gelijke sociale rechten voor iedereen. “Als wij mensen in de stad tegemoet kunnen komen, moet dat ook kunnen voor de mensen in het binnenland. Daar is de behoefte van steun harder nodig”, stelt Matroos.

12 REACTIES

 1. Wat een dom idee, van deze domme pubers. Zeker om stemmen te winnen voor de paarse partij. De verkiezingen staan voor de deur en een bepaalde groep mensen willen nog steeds wakker worden om zelf in hun onderhoud te voorzien. Na een paar dagen is die hele trash challenge opgedoekt en niemand weet meer van iets.


  Maak melding

 2. Mooie meiden en jongens inzetten voor goede doelen slagen altijd. Mijn bewondering voor deze mensen om, ondanks de negatieve omstandigheden, positief te blijven. Blijf positief en mijn bewondering voor jullie schoonheid. Blijf dus ook mooi.
  Ik hoop ook dat jullie die ondersteuning mogen ontvangen die jullie verdienenden dat jullie veel meer projecten mogen uitvoeren.


  Maak melding

 3. @Kolibri, een dommere opmerking kon je niet maken!

  Zonder de details te kennen, beschuldig je deze jongeren ervan “paars” te zijn. Op zich is dat hun eigen keus maar in dit geval, als je op de Facebook pagina van Matroos kijkt, zie je hem vaak in gesprek met Maisha Neus en duidelijk anti paars zijn.

  Maar van achter een pc is DOMME, nee ACHTERLIJKE Kolibri weer bezig allerlei onwaarheden de ether in te gooien.

  IDIOOT.

  @Social Army, geweldig initiatief en ik steun jullie binnenkort persoonlijk want weet dat het enthousiasme van jullie team authentiek is (al hebben we niet dezelfde politieke kleur, goede initiatieven van wie dan ook ondersteun ik van harte)


  Maak melding

 4. Een mooi burger initiatief. Waar regering op vrijwel alle fronten ernstig te kort schiet, is het prijzenswaardig dat er mensen in de samenleving zijn die bewust zijn van het feit dat je je medemens in nood niet hoort te vergeten.


  Maak melding

 5. @ blakaboy ik zou mezelf maar niet druk maken over die onsmakelijke opmerking van kolibri sommige individuen zullen altijd blijven schitteren in achterlijkheid!!!!


  Maak melding

 6. @ Blaka boi
  Dus jij weet wat de politieke kleur van deze jongeren is? Of slechts van 1 persoon
  Kolibri heeft ook zijn idee hier over.
  Jullie verschillen over de politieke kleur, maar jij meent op basis van de politieke kleur van 1 person zijn opmerking een domme opmerking te noemen? Apart
  En nog verder te gaan hem voor achterlijke uit te maken, achter of voor je pc.
  Geldt hetgeen je over een ander zeg dan ook niet voor jou?

  Het artikel, het zal me een worst wezen of jullie groen , geel, paars zijn
  Hulp aan je medemens is altijd lovenswaardig.
  Ga zo door
  John wat is mooi? Hun uiterlijk? Dan verschillen we van mening
  Hun innerlijk, ja dat moet haast wel. Ze hadden ook niets kunnen hebben gedaan


  Maak melding

 7. Ondertussen schijten en pissen in hun achtertuin, hun oma, opa en kleinkinderen een paarse buffel hoe maandelijks rond te komen met de kinderen die ze bij oma en opa hebben achtergelaten zonder kostgeld aan opa te geven. Soso gratis wille ze en dan gaan ze doen alsof ze sociaal kuut bezig zijn. Alleen de kosten naar het binnenland zijn genoeg om de maandelijkse kosten die opa en oma maken om de kleinkinderen te eten en te drinkrn te geven, zonder geld voor oppas zou net genoeg zijn.


  Maak melding

 8. @Don Kaw

  1. De politieke kleur doet er niet toe bij zo een initiatief als deze (Joe Don Kaw joe)
  2. De voorzitter, het boegbeeld, mr Mitchel Matroos is een enorme criticus van paars en meer aanhanger van Maisha Neus (Joe Don Kaw joe)
  3. Mijn reactie ging over de onzin die de eerste spreker de ether in gooide en die met punt 1 en punt 2 hierboven duidelijk laat blijken geen hersenen te hebben (Joe Don Kaw joe)

  Ik moet mij inhouden en zal het correcte advies van Freddy opvolgen en lekker genieten van mijn weekend


  Maak melding

 9. Je opmerkingen spreken voor zich.
  Inhoudsloosen Niveauloos.
  Zit in je genen. Erfelijk belast, tja dan wordt het lastig. kje kan dit als excuus aanvoeren, maar niet volledig
  Als hier bovenop ook nog komt dat je geen opvoeding hebt genoten, omdat je vader hem gesmeerd was. Ja, dan wordt het lastig.
  Je nickname zeg genoeg
  Blaka = dom,
  boi = jochie

  Jij hebt toch altijd weekend. Werken is voor jouw een taboe.
  De leiders van je land komen straks weer bij ons bedelen


  Maak melding

 10. Don Kaw. ik kan het heel onvriendelijk zeggen, maar ik zal de vriendelijke woorden van wijlen mijn moeder in deze gebruiken.
  “Als jij die mooie meiden op die foto niet mooi vindt ben ik bang dat je van de verkeerde beweging bent”
  Ze heeft mij alleen niet gezegd wat zij onder verkeerde beweging verstaat.
  ik moet je wel bedanken voor de aanvulling en dat is dat ik meer op de uiterlijke schoonheid van die mooie meiden heb gelet en de innerlijke schoonheid was vergeten.


  Maak melding

 11. John zoals ik al schreef smaken verschillen.
  Misschien heb ik vele vrouwen gezien in mijn leven en kan daarom een onderscheid maken.
  Misschien, zonder je moeder ook maar 1 cent willen te beledigen, misschien was haar wereldje op dit gebied beperkt
  Om jouw te plezieren heb ik nog eens goed gekeken
  ik kom op 1, dat grietje met mooie tanden en lang zwart haar vlak voor de jongen met een gele pet.
  De rest is pet


  Maak melding

 12. Je hebt gelijk : smaken moeten verschillen. stel je voor zeg dat alle mannen op deze wereld verliefd zouden worden op dezelfde vrouw. Die vrouw zou niet gelukkig zijn. The end.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.