Dienstwapen politieman buitgemaakt bij gewapende overval op supermarkt

13
politie Suriname

Bij een gewapende beroving woensdagavond op een supermarkt te Charlesburg in Suriname, hebben de daders naast geld en enkele waardevolle spullen, ook het dienstwapen van een politieman buitgemaakt. De redactie van Waterkant verneemt dat de daad gepleegd is rond 23.30u door vier mannen, waarvan drie gewapend met vuurwapens.

De criminelen stormden de winkel binnen en hielden de winkelier, de politieman en een buitenlander onder schot. Bij die gelegenheid hebben zij de spullen buitgemaakt. Van de buitenlander hebben de criminelen een tas inhoudende een mobiele telefoon en paspoort buitgemaakt.

Van de agent hebben de rovers naast het dienstwapen ook zijn mobiele telefoon buitgemaakt. Twee mobiele telefoons die de winkelier bij zich had werden eveneens meegenomen. De daders verlieten de plaats in een witgelakte personenauto met donkere ruiten.

De Surinaamse politie werd ingeschakeld en stelde meteen een zoekactie in. De recherche wist de mobiele telefoon van de agent te lokaliseren bij een appartement aan de Koemakalaan. De wetsdienaren gingen naar het adres en troffen een vrouw aan die meteen werd aangehouden.

Een jongeman die de politie zag aankomen vluchte. Bij huiszoeking is het wapen van de agent en zijn mobiele telefoon aangetroffen. Ook is er gestuit op een andere vuurwapen dat bewaard was in de woning.

De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie in Suriname is zij voor medeplichtigheid in verzekering gesteld. De politie van Geyersvlijt heeft de zaak in onderzoek.

13 REACTIES

 1. Wanner Word The Death Squat Te Leven Geroepen.
  Opsporen Die Gasten Dumpen In Zee

  Die dame die ze hebben aangehouden voor een vuur piliton zetten ze moet alles bekennen.. naam en faam oproepen.. Die sma is een vriendin van 1 van die rovers.

  Ik hoop dat de politie haar huis overhoop gaat halen
  Opzoek naar bewijs
  Deze rovers hebben meer feiten gepleegt

  Tot midden december gaan er heelveel overvallen gepleegt worden.. dus politie wees allert


  Maak melding

 2. šŸ‘Š eindelijk leest je dat gestolen mobiel telefoon gelokaliseerd werd en zo kan je daders aanhouden.in India 80 % misdaad worden opgelost door gestolen mobiel telefoon te gebruiken..vaker leest je bij beroven rovers hebben telefoon meegenomen.als politie intensief gebruikt maken van technologie kunnen meer zaken oplossen.


  Maak melding

 3. Dank je wel regering Bouterse. De enige vooruitgangen van Suriname zijn op het gebied van corruptie en criminaliteit. Ik hoop dat jullie in de dure decembermaand overvallen en bestolen worden door de criminelen die, dankzij jullie beleid zijn geboren en die steeds harder en gewelddadiger worden.
  Criminelen : ga bij Bouterse , zijn ministers en parlementariƫrs inbreken en overvallen plegen. Daar is het geld en daar valt veel te halen.


  Maak melding

 4. Good job politie van Suriname. Met moderne ICT technologie wordt de pakkans van de criminelen groter. Ik vermoed zelf dat de Surinaamse politie materiaal heeft ontvangen uit een bepaald land waar men eindelijk mee gaat samenwerken. De politie moet voortaan ook alle telefoonnummers die actief waren in een gebied waar een overval is gepleegd lokaliseren. Ook de telefoonnummers die dagen voor de overval in dat gebied zijn geweest. Men gaat vervolgens bepaalde patronen ontdekken. Bijv. de criminelen kunnen het gebied hebben geobserveerd,enz. Het spoor kan rechtstreeks leiden naar de criminelen. Ik hoor de oppositie al luid roepen ‘ een schending van mensenrechten ‘.

  @Ram,
  Ik schrok me kapot toen ik las dat India op de vijfde plaats staat van de meest onveilige landen in de wereld.Het aantal overvallen, berovingen en moorden is zeer hoog. Men maakt inderdaad bij de overvallen gebruik van gestolen telefoons.In steeds meet landen worden anonieme belkaarten ook verboden.


  Maak melding

 5. Vind dat iedere burger mede verantwoordelijk is voor het gedrag van foute burgers .
  Wanneer er misfaad beraamd word is er altijd een “lek” ..ook wanneer wij burgers vermoeden dat het mis kan gaan dienen wij dat vermoeden door tegeven aan die instantie die er wat mee kan of hoort tedoen .
  Alleen wijzen naar iets nadien is ons zelf tekort doen want een ieder is het wakend oog van de maadschappij


  Maak melding

 6. @oom bert,
  De grote jongens in het parlement zullen natuurlijk bang worden. We weten allen dat zij in het kamp van de oppositie bivakkeren. Ze gaan vragen om wetgeving om het gebruik van de moderne opsporingsapparatuur aan banden te leggen. Met deze apparatuur kan men ze ook continu afluisteren of uitluisteren. Zij gaan natuurlijk vragen om gevrijwaard worden. Ha,ha, wie met vuur speelt moet op blaren zitten.Ook al zullen ze tot de bijvangst horen hun betrokkenheid zal aangetoond worden. Hi,hi,hi, ha,ha,ha.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.