Na Hasselbaink ook Kelvin Leerdam mogelijk naar Natio Suriname

12
Na Hasselbaink ook Kelvin Leerdam mogelijk naar Natio Suriname
Kelvin Leerdam/Foto: Instagram

De Nederlandse profvoetballer van Surinaamse afkomst Kelvin Leerdam, is momenteel in Suriname en heeft afgelopen week meegetraind met de selectie van Natio. Leerdam is wellicht de volgende voetballer met een Nederlands paspoort die voor Suriname kan uitkomen.

De 29-jarige Leerdam volgt hiermee het voorbeeld van Nigel Hasselbaink, die gisteren debuteerde voor Suriname in de Concacaf wedstrijd tegen Dominica. Suriname won die wedstrijd met 4-0 en Hasselbaink speelde een ijzersterke wedstrijd volgens Radio 10 in Suriname.

De in Suriname geboren Leerdam speelde in het verleden voor de Nederlandse profclubs Vitesse en Feyenoord en speelt momenteel in de Verenigde Staten voor de Seattle Sounders. Met die club werd hij vorige week kampioen van Amerika.

Het is nog niet duidelijk wanneer Leerdam mag uitkomen voor het Surinaamse Natio. Hij wacht nu nog op zijn internationale clearance, verneemt de redactie van Waterkant.


12 REACTIES

 1. We komen er wat ik een tijdje geleden al zei WK 2022 we komen eraan . Een droom gaat in vervulling als we de WK halen en het ziet er steeds beter uit voor natio. Nu nog Ryan Donk overtuigen en nog een paar andere en een goede mix van hele goede Surinaamse profs en Ned Surinaamse profs


  Maak melding

 2. Goeie zaak!Hoe meer van deze jongens hoe beter!Als Kelvin nog toegevoegd kan worden aan onze nationale selectie tegen Nicaragua,betekend dat opnieuw een grotere kans van slagen!Persoonlijk denk ik dat we in feite al redelijk wat goeie spitsen voorin hebben,vooral Apai,Vlijter en Fer zijn goaltjesdieven ,maar we hebben ook goeie middenvelders en vooral goeie verdedigers nodig!Sorry het te moeten zeggen,onze local boys achterin zijn leuke spelers,maar het ontbreekt ze nog steeds aan goeie verdedigings tactieken,dat kwam pijnlijk weer naar voren tijdens de match tegen Dominica.Hoe dan ook,het Surinaams voetbal is enorm in de lift en zoetjes aan beginnen onze professionals binnen te stromen!


  Maak melding

 3. dit nieuws maakt mij zo blij en nu persoonlijk spelers met meer gewicht benaderen zoals ryan donk galatasaray geraldo becker u.berlin. marvin zeegelar cagliari bijvoorbeeld en zo zijn er veel meer spelers van naam


  Maak melding

 4. Goede voetballer deze Leerdam en wat maakt dit nieuws mij blij. We zijn eindelijk wakker in Suriname.

  Nu als de drommel vooruit kijken en de topclubs in Nederland afstruinen voor Surinaams talent.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.