Omwonenden nemen maatregelen tegen gedumpte stinkende viskoppen

23
Bewoners nemen maatregelen tegen gedumpte stinkende viskoppen

Een hoop viskoppen, die gedumpt waren langs de Magentakanaalweg, veroorzaakte afgelopen week zo een stank dat omwonenden genoodzaakt waren zelf maatregelen te treffen. En dat deden ze door een berg zand over de rottende visafval te kieperen, zoals op de foto hierboven te zien is.

Het is onbekend wie de viskoppen langs de weg heeft gegooid. In de felle zon begonnen ze al heel snel te rotten. De stankoverlast die dat met zich mee bracht was op een gegeven moment zo erg, dat auto’s met hun ramen dicht langs de hoop moesten rijden.

Ook bedrijven in de buurt hadden last van de stank. Het bedekken van de viskoppen met zand heeft de stank nu weggenomen.

Sommige mensen vragen zich echter af of het niet beter was om de viskoppen gewoon op te ruimen en dus weg te halen van die plek.

23 REACTIES

 1. Twee leuke foto’s. Before and after. De viskoppen hebben een waardige begrafenis gekregen. Had wel ietsje meer naar achteren gekund. Straks lees je dat een bestuurder tegen een viskoppen graf gebotst is . Erg effectief dit . De tijd die je spendeert om de boel onder zand te bedelven is minder dan de tijd die je nodig hebt de viskoppen op te ruimen. Zo ken ik Suriname. Dit beeld voelt wel vertrouwd aan. De goede oude tijden. Het enige wat ik nog mis is een dode hond in de goot.


  Maak melding

 2. De politie moet de dader opsporen en een fikse boete geven. Openbare werken had de rotte vis moeten opruimen voordat het flink begon te stinken. Wanneer je de ndp regering nodig hebt zijn ze er niet. Ze zouden een lening kunnen nemen om het op te ruimen.


  Maak melding

 3. Het is niet moeilijk op te sporen wie de vis koppen heeft gedumpt het kan ook zijn dat degene zich meldt na een oproep. Deze zaak moet opgehelderd worden anders ben ik bang dat de gehele samenleving in Suriname mislukt is. waar is de tijd dat wij in de samenleving naar elkaar omkeken en dat een ieder zijn verantwoordelijkheid nam in welke vorm dan ook. het is nu de hoogste tijd dat er een politieke partij uitspringt en over de hele linie orde op zaken stelt. Het is te bedenken dat de VHP de enige partij is op het moment die deze uidaging aankan.


  Maak melding

 4. Van viskoppen kan je een lekkere visbouillon maken en verkopen. maar ja , Surinamers denken niet verder dan hun neus lang is. Leer produceren. Alles kan gebruikt worden.


  Maak melding

 5. Veel onhebbelijke dingen en aso gedrag, nemen ze mee als ze gaan emigreren. Ik zie hier dagelijks hoe bepaalde Surie’s spullen uit de auto gooien tijdens het rijden !

  @ John

  ” Alles kan gebruikt worden” O ja, leg eens uit ! Ze konden wel, deze viskoppen koken en aan de honden geven.

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 6. Die berg zand is in no time tot helemaal op de weg verspreid door de straathonden op zoek naar wat zo lekker stinkt. 10 minuten werk en de koppen 10 meter verder het water in dumpen is teveel denk en fysiek werk voor Suris. Gewoon zand erover.


  Maak melding

 7. Dit zegt genoeg over de mentaliteit van sommige Suris….totaal geen respect voor hun omgeving!! Volgende keer de viskoppen naar het dierenasiel brengen..!!


  Maak melding

 8. Ze zouden worden opgehaald en lekker worden opgepeuzeld, maar de politieauto vloog in de fik.
  Die hond waar pakiritigri het over had was al meegenomen door chinezen


  Maak melding

 9. De bewoners van en in SURINAME hebben geen respect voor hun omgeving en zeker niet voorde Surinaamse bevolking / gemeenschap het zijn net varkens in een stal met uitzonderingen gesproken.
  Wie doet nou zoiets had het l liever weer in de rivier gegooid hadden de pierings ook weer wat te eten in plaats van mensen vlees. Tja en als je genoeg geld bezit dan gooi je een bergzand erover want ja niemand wil ook in die stank omdat op te ruimen toch zal wel zeker door iemand van de omgeving gedaan zijn lafaars , varkens


  Maak melding

 10. Pj: als je met mentaliteit bedoelt onwetendheid zit je goed. Een Surinamer heeft last van het laten halenSyndroom. Dit is een mentaliteit die stamt uit de slavernij.Met pijn in mijn hart moet ik hermede de vinger naar de groep wijzen waartoe ik behoor. Javanen, Hindoestanen en Chinezen hebben daar geen last van Integendeel deze groeperingen werken hard en importeren ook die dingen die gehaald moeten worden. Alleen blijkt het laten halen Syndroom een besmettelijke ziekte te zijn. Het gaat zelfs nog verder: Iedereen wil rijk worden, zonder er iets voor te doen.Waarom zou men dus visboullion maken als je dat kan importeren, waarom zou men überhaupt iets maken, wat geïmporteerd kan worden. Waarom zou men een probleem oplossen als er anderen zijn die het kunnen. Men heeft ook niet leren denken. Suriname houdt niet van slimme mensen.
  Wij zijn intussen zo onwetend dat wij zelf niet weten dat wij aan een mentaliteitsverandering toe zijn. Er valt in Suriname dus veel te verdienen op het gebied van cursussen geven aan de onwetenden, maar dan krijg je ruzie met Bouterse. Hij houd niet van knappe mensen dus moeten Surinamers dom blijven. Kijk maar naar de ontwikkelingen in het onderwijs vanaf de komst van de militairen in 1980


  Maak melding

 11. In Nederland dumpen ze chemisch gif langs de weg, in parken, of in het water. Dat is veel erger en toch scheld de Nederlander niet op hun regering. Alleen de Surinaamse randdebielen hier op waterkant geven er een politieke draai aan. Wat een hersenloze debielen. Soso lafu dya.😂


  Maak melding

 12. Als de verdachte wordt opgepakt lijkt mij een gepaste straf op zijn plaats hem/hun in een kamer opsluiten met een lading viskoppen voor 1 week, wedden dat ze nooit meer dit voor de 2e keer doen.


  Maak melding

 13. @ Afiba

  Het is belangrijker dat wij Surinamers niet naar Nederland kijken, maar naar ons eigen land!

  We zijn na 1975 toch onafhankelijk? Waarom dan steeds de vergelijkingen met Nederland om onze eigen fouten goed te praten?
  En wie zegt dat Nederland haar chemisch gif dumpt langs de weg, in parken en in het water. In dat land kennen ze een strenge handhaving voor het dumpen van vuil voor de mensen thuis en het bedrijfsleven.

  Je loopt zomaar wat te verzinnen om onze fouten goed te praten…

  Soso dongkaw mentaliteit.


  Maak melding

 14. zwartmaak waar moet ik beginnen.
  padikaf kan in een verbrandingsoven omgezet worden in elektriciteit.
  menselijke poep wordt in andere landen gebruikt om het boerenland te bemesten.
  Zand van zanderij is element voor glas.

  al die afvalverbrandingsovens kunnen ook voor electriciteit worden ingezet.
  teveel om op te noemen want ik wil je niet op ideeën brengen.
  Als je afstapt van de laten halen denkwijze kan je een heleboel dingen uitvinden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.