Eerste steenlegging herbouw afgebrand gebouw DNA Suriname

17
Eerste steenlegging herbouw afgebrande gebouw DNA Suriname
Foto (c) DNA Suriname - IMoesan Multimedia

Het op 1 augustus 1996 afgebrande gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) in Suriname en het eveneens door brand verwoeste pand van het ministerie van Algemene Zaken in Paramaribo, worden in originele stijl herbouwd. De eerste steenlegging voor de herbouw van beide panden vond gisteren plaats.

Volgens Elviera Sandie, directeur Cultuur belast met het toezicht, worden de panden niet meer geheel in hout opgetrokken maar gecombineerd met ander materiaal. Hierdoor zal de houdbaarheid en het onderhoud financieel ietwat acceptabeler zijn.

Het project wordt medegefinancierd door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en wordt uitgevoerd door de Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP), in het kader van het stadsherstel van Paramaribo. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en zijn werkarmen zijn belast met de coördinatie en de uitvoering. De supervisie is in handen van het Surinaamse bedrijf KDV. Na het gunningsproces is een aannemer van Chinese origine in aanmerking gekomen.

De bouwwerkzaamheden zijn berekend voor twee jaar, terwijl het PURP-project vijf jaar loopt, dus tot 2022. Tegelijkertijd wordt ook de Waterkant aangepakt, inclusief het gebouw van het ministerie van Justitie en Politie. Ook wordt het pand naast de Congresghal compleet gerenoveerd. Verder worden beide afdelingen van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in het project meegenomen.

17 REACTIES

 1. Off topic, volgens de Nederlandse OM houden de hoge ambtenaren in de Surinaamse politiek bezig met drugshandel.

  Het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland verdenkt drie Surinaamse banken en vijf geldwisselkantoren van betrokkenheid bij het witwassen van geld. Vandaag dient de rechtzaak.

  Mocht witwassen bewezen worden dan heeft Suriname een GIGA probleem. Laat dat duidelijk zijn.


  Maak melding

 2. Koos, dus de nieuwe wetten in het nieuw DNA gebouw zullen Bouterse en kornuiten soelaas bieden denk je ? Ik heb het ook gelezen dat nieuws waarover je het hebt. De kruitdampen beginnen langzamerhand te ruiken. Maar dus nu is het van off-topic naar reality .
  Wat velen niet weten is dat ; Bouterse dat oud DNA gebouw liet in de fik steken na dienst behandeling van december moorden . Dat is puur reality .


  Maak melding

 3. Brantimaka, wat velen al vermoeden begint nu de waarheid te worden. Het net rond een aantal personen beginnen zich te sluiten. Ben benieuwd of de Nederlandse (OM) namen heeft van de betreffende personen. Moet haast wel. Kan me niet voorstellen dat oa de AIVD geen onderzoek naar heeft gedaan. De pinacolada maffia zit in het nauw en in hun val nemen ze en half miljoen Surinaamse burgers mee. Zou prachtig zijn als Team Deltaforce op verzoek van Nederland een bliksem bezoek brengt aan de DNA en een aantal hooggeplaatse politici geboeid en geblinddoekt afvoert in UH60 Blackhawk.
  Het gedonder in Suriname moet een keer afgelopen zijn.


  Maak melding

 4. Kunnen ook de zakenpanden in de binnenstad hun voorgevels regelmatig wassen?? Behoorlijke tonnen voor vuil.
  Mooie stad moet onderhouden worden maar daar zijn wij Surinamers slecht in. Onderhoud is behoud.


  Maak melding

 5. Wat een foute boel om juist deze twee kleine dictatoren op de foto te zetten.Het zijn deze twee die vechten om de opvolging van de pikin ingi boi binnen de Nyang Dringi Plesiri.


  Maak melding

 6. Goedzo regering alleen zo ik het niet meer in de stad neerzetten maar buiten de stad waar er voldoende parkeer gelegenheid is en ruimte voor de oppositie om te protesteren want zo als het zich laat zien slaat de paniek toe bij koos en plata bantimakka hoe zullen ze reageren wanneer ze horen dat de witwassers bij de vhp zitten of ja die zullen natuurlijk buiten schot blijven


  Maak melding

 7. ..HET..GIGA..PROBLEEM..
  IS..(KOOS)..DIE..GEBLIND..DOEKT..
  WORDT..AFGEVOERD..IN..UH60..BLACK..HAWK..
  DE..(D-N-A)..LACH..JULLIE..VIER..KANT..UIT..


  Maak melding

 8. Koos niet tussen haakjes, lees wat er staat zonder koos
  Lacht
  Jullie, terwijl het over 1 persoon gaat; is
  Probeer hele korte zinnetjes te maken en lees het dan hardop


  Maak melding

 9. ..HET..GIGA..PROBLEEM..
  IS..(PICOLAAS)..DIE..GEBLIND..DOEKT..
  WORDT..AFGEVOERD..IN..UH60..BLACK..HAWK..
  DE..(D-N-A)..LACH..JULLIE..VIER..KANT..UIT..


  Maak melding

 10. Men heeft er wel verrekt lang (23 jaar!) over gedaan om te herbouwen.
  Was een mooi en indrukwekkend gebouw.
  Hopelijk zijn de overige houten gebouwen, die van historische waarde zijn, goed beschermd. Ik vrees echter het ergste.


  Maak melding

 11. Ze mogen het gebouw van 1780 , achter het fort Zeelandia en afgebrand in 1996? ook weer gaan herbouwen. Ooit waren er zelfs 3 ministeries in dit pand, een oude legerkazerne, ondergebracht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.