Bejaarde vrouw (78) verhangt zich in Suriname

21
Vrouw dood op poli binnen gebracht na cultureel bad

Een 78-jarige seniore burger heeft zich verhangen bij haar woning aan de Djamoestraat te Paramaribo-Noord. De vrouw is woensdagmorgen dood aangetroffen. Volgens het Koprs Politie Suriname gaat het om mevrouw Basmatia Ramsaran gehuwd Nahoe.

De politie van bureau Geyersvlijt kreeg de melding van het Command Center, van een geval van ophanging op het woonadres. De wetsdienaren gingen ter plaatse en troffen het levenloos lichaam van de bejaarde vrouw aan.

Vanwege het feit dat zowel bij de tactische- als de technische onderzoekers wat onduidelijkheden zijn met betrekking tot deze zaak is het lijk van de bejaarde in opdracht van het Surinaamse Openbaar Ministerie in beslag genomen voor obductie.

Het bericht werd ook hier naar buiten gebracht door het Korps Politie Suriname.

- Advertentie -

21 REACTIES

 1. Valt op, dat dit land in de top 5 staat, met de meeste zelfmoorden, hoe zou dat komen, met zulke regeringen als dit paarse uitschot, cq geboefte, kan ik me voorstellen, dat je een moedeloos en uitzichtloos gevoel hebt gekregen, betreffende je hedendaags leventje, en voor jongeren hun toekomst, die met een berg schulden worden opgezadeld

 2. Wat erg dat een 78 jarige vrouw zelfmoord pleegt,dit geloof ik niet!!!!!!!
  De dood heeft een oorzaak, maar dat die mevrouw zichzelf verhangen heeft lijkt mij sterk. Al jaren hebben mensen zich inliet meer verhangen in ons land.

  Men vergeet één ding, vroeg of laat komt allemaal het licht. Ik laat alles aan moeder natuur over.

 3. Het is triest dat sommige mensen vele manieren bedenken om zichzelf van het leven te beroven.
  Eenzaamheid,slechte gezondheid, dure of geen goede medische zorg, radeloos zijn, de angst van zelf vermoord te worden die er dagelijks heerst in ons land zal ook mede hierdoor de oorzaak zijn dat mensen aan het kortste eind trekken. De uitzichtloze situatie in ons land is verschrikkelijk. Sommige mensen zien het niet meer zitten. Hopelijk is zij niet vermoord voor 10 SRD en een mobiele telefoon.

  R.I.P. mevrouw
  Familie sterkte met dit verlies.

 4. Er is genoeg geestelijke stroming in Suriname, waardoor je zou denken dat dit soort gebeurtenissen de kop worden ingedrukt. De duivel neemt overhand, niet gek met de aanwezigheid van de NDP en hun makkers. Het is een en al kommer en kwel met deze regering. Als het volk dit wil terugdringen, dan is er maar een middel en dat is wegstemmen in mei 2020. Volk van Suriname dit is uw enige redding. Het gaat weer geod komen met Suriname u moet er alleen wat voor doen.

 5. Ze zal wel niet goed behandeld worden door haar familie. Dit is een bekent verschijnsel bij deze mensen op oudere leeftijd. Op zo een leeftijd pleeg je niet zomaar zelfmoord. Een paar weken geleden een zelfde geval ook bij een hindustaanse familie. Heel triest.

 6. Voor de zoveelste keer weer in korte tijd, dat senioren burgers zich vergrijpen op deze daad. Moeten wij als burgers ons even afvragen waarom en hoe kan dat! Sterker nog een vrouw van bijna 80 kan nooit zoveel power hebben om zich van kant te maken. Er moet sowieso een luchtje boven hangen, gelet op de huidige criminele omstandigheden waarin Suriname nou zich bevindt. Ben benieuwd!

 7. @ Manu

  Je kan wel eens gelijk hebben maar; sinds ik klein (jong ) was, hebben mensen zich verhangen door allerlei oorzaken. Toen was er geen Paarse partij en haar idiote leden en hun rare ideologische´s waanzin !
  Iemand die een eind maakt aan zijn / haar leven is ten einde raad, komt vaak door verschillende factoren.
  Factoren die een ander niet begrijpt of niet willen begrijpen, het is geen malligheid om een touw om je nek te binden, en dan springen. ( Rust in vrede Mw )

  sari tori

  Jacko

 8. @Annabella ,
  Klopt niet helemaal wat je schrijft. Laatstelijk , ik dacht in september, heeft een bejaarde vrouw zich ook verhangen aan een avocadoboom in district Wanica. Zij was 76 jaar. Daar ging men wel uit van zelfmoord na onderzoek. Dit geval is nog niet helemaal duidelijk.

 9. Misschien moeten ze in Su zelfmoord pilletjes beschikbaar gaan stellen voor mensen die levensmoe zijn en graag willen sterven zodat zij het op een waardige manier kunnen doen. Een pilletje is altijd beter dan jezelf ophangen of een fles grammoxone leegdrinken. In Europa zijn de die pilletjes wel beschikbaar.

 10. Wel als na onderzoek blijkt dat ze vermoord en opgehangen. werd en de stage was gecreeerd om te doen lijken als het om een zelfmoord gaat ,ja dan jacht maken op de daders en straffen.
  Als het om zelfmoord gaat dan ja..rip…geen getreur.

 11. Triest voor de nabestaanden.
  Iedereen heeft het recht om zijn/haar leven te beëindigen op door hem/haar gekozen wijze.

 12. Er zijn onduidelijkheden, omtrent de dood van mevrouw. Als er vermoedens bestaan,rond haar dood, kan door goed onderzoek en verhoren van dierbaren, buren, verzorger en getuigen een beeld gevormd worden, in deze zaak. Alle betrokkenen, ik wens u veel sterkte.

 13. Wij kunnen Su van heleboel dingen beshuldigen, maar Su staat gelukkig niet in de top 20 wat betreft hoogste percentage zelfmoord. Elk geval blijft wel triest.

 14. De mensen van de buurt moeten kunnen weten of deze vrouw zo flink en stevig was om zichzelf te verhangen.
  Is algemeen bekend dat deze mensen of zichzelf verhangen of verdelgingsmiddel innemen. Dit gebeurt al jaren.
  Ik hoop dat de politie de zaak goed onderzoekt.
  Een jong meisje heeft zich ook op de Hendrikschool verhangen vanmorgen.

 15. Zelfmoord plegen is strafbaar.Als je het overleefd kan je gestraft worden!
  Zelfmoord of proberen zelfmoord te plegen is moord!!en is strafbaar.

 16. Als ik dit lees lijkt het me ongeloofwaardig over te komen dat iemand van zoeen leeftijd zich kan ophangen.
  Lijkt me echt een vreselijke dood om jezelf dit aan te doen.
  Hindoestanen zijn bekend hiermee, afschuwelijk.

 17. @Ray
  Als je een zelfmoordpoging onderneemt ben je niet strafbaar.Hoe kom je in hemelsnaam aan die onzin? Bij overleving krijg je als je dat wilt psychiatrische begeleiding.

 18. Ray, in Suriname, Nederland en België is zelfmoordpoging niet strafbaar.
  Wel, als je anderen ermee in gevaar brengt.
  En ook is iemand helpen bij het doen van een zelfmoordpoging strafbaar.

 19. Mensen, de huidige regering zou vervangen moeten worden door vers bloed. Ben ik helemaal met jullie eens, maar ik wil jullie adviseren o.a. het Nederlandse, Engelse, Amerikaanse en Zuid-Afrikaanse politienieuws te volgen, dan weet je dat het geen reet uitmaakt wie het land regeert of waar je woont. Overal heeft men het op jouw zuurverdiende geld voorzien. Dus niet zo kortzichtig zijn. In plaats van te zeuren kunnen jullie de handen in elkaar slaan en iets van het land maken. Verdeeldheid maakt een land kapot en dat is nu aan de orde in Suriname. Aj baja

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.