zondag, april 21, 2024
HomeFotoPaar honderd mensen bieden petitie aan tegen wijziging Wet op Staatsschuld

Paar honderd mensen bieden petitie aan tegen wijziging Wet op Staatsschuld

-

Does Travel - naar Suriname

Dit zijn de mensen die vanmiddag in Suriname gehoor hebben gegeven aan de oproep van diverse vakorganisaties, bedrijfsleven, politieke organisaties, burgergroeperingen, maatschappelijke- en andere organisaties om een petitie bij De Nationale Assemblée (DNA) in te dienen tegen de wijziging van de Wet op de Staatsschuld.

Het zou gaan om een paar honderd mensen, melden Surinaamse media. De organisaties zeggen in eenheid verenigd te zijn in hun streven om Suriname te behoeden voor een nieuwe financiële ramp. In de periode 1996-2000 was Suriname al in een financiële crisis was beland, door het onverantwoord leengedrag van de regering.

De boodschap was duidelijk:

Nog meer beeld:

https://www.facebook.com/streisuriname/videos/778333059293428/

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

51 REACTIES
 1. De paarse bende is hiermee gewaarschuwd de groep betogers kan alsmaar groeien dus jullie zijn gewaarschuwd. in 2020 zal er afgerekend worden met de NDP


  Maak melding
 2. Het Surinaamse Volk/ de kiezer Dat/Die Voor De Tiran ddb Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht…

  Dit Is Het Begin We Gaan Door Met De Strijdt. If A Moes Bosz, Mik A Bosz! Voor 25 mei 2020 moet ddb, ndp, de paarse kakkerlakken weg zijn uit het machtscentrum van Suriname.

  Als deze wet gewijzigd wordt zal dit nog meer armoede en meer ellende voor de Surinamers, hun kinderen, kleinkinderen en zij die nog geboren moeten worden betekenen. Het aflossen van deze leningen met hoge renten zullen generaties lang blijven duren voor deze generaties.

  Stre Dé Foe Stre, Wi No Sa Fredé!

  Mijn felicitaties voor al de Surinamers die bij de DNA waren en hiermee aangaven dat ze tegen de wijziging van de Wet op de Staatsschuld in de DNA van Suriname zijn.

  Leve:
  – de Surinamers die met de strijd en afzetting van ddb, ndp aangaan,
  – de Surinamers die tegen de dictatuur van ddb en ddb zijn.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Alle macht berust bij het Surinaamse Volk in een democratische rechtsstaat. Het Surinaamse Volk kiest haar eigen leiders/dienaren, die altijd naar het Surinaamse Volk moet luisteren en het beste voor Suriname voor hebben met de Surinaamse Volksbelangen/doelen.

  Time4Change!

  Surinamers sluit u massaal aan bij de Orange Movement de Vooruitstrevende Hervormings- Partij ( VHP).
  Surinamers redden jullie Suriname dat het niet een dictatuur wordt en uit handen van de dictator ddb.

  Zie dictaturen: venezuela, cuba, equatoriaal guinee, noord – korea, vele moslimlanden, rusland, enz.

  Redden jullie Suriname uit handen van de dictator ddb, ndp en paarse kakkerlakken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Natuurlijk zal de regering niet toegeven aan de grillen van de oppositie die maar een paar honderd mensen op de been hebben gebracht. Het zou pas indruk op de regering indruk maken en respect afdwingen als de oppositie dag-in en dag-uit minimaal 300.000 of personen op de been kunnen brengen. Dankzij de moderne hulpmiddelen zoals internet en sociale media kunnen de oppositiepartijen mensen geen angst aanjagen. Ze zijn niet eens in staat om met deze hulpmiddelen tienduizenden mensen op de been te krijgen. Mensen weten dat het besturen van een land complex is. De massa weet ook heel goed dat VHP en NPS in het verleden alle mogelijke financiële middelen hebben gehad om veel doelen in Suriname te realiseren. VHP en NPS hebben het laten afweten op het gebied van de woningbouw, de aanleg en modernisering van wegen,de bouw van bruggen, het bouwen en moderniseren van ziekenhuizen, de bouw van meer scholen, betere toegang tot het onderwijs voor achtergestelden, meer gewone Surinamers kregen de mogelijkheid om in Suriname en in het buitenland een artsen of een andere (medische) opleiding te volgen, gewone burgers kregen meer aanspraak op een perceel of stuk grond. Kortom men weet dat onder de regering Bouterse heel veel werd gerealiseerd. Na de ellende van minimaal 10 jaren regering Venetiaan wist men onder de regering Bouterse binnen twee jaren de economie tot bloei te brengen totdat de crisis toesloeg. Ook Nederlandse politici zijn ook niet zo happig met de kopstukken van de oppositie. Uit politiek-fatsoen praten deze Nederlandse politici met enkele kopstukken van de oppositie omdat men een hekel heeft aan Bouterse.


  Maak melding
 4. Het is toch triest voor woorden, dat je een petitie moet overhandigen, aan ėėn van de vele paarse louge figuren, die zich tijdens naschoolse opvang, sterk verrijkt heeft, en de initiatiefnemers van de petitie nu toespreekt, terwijl hij donders goed weet, dat die nieuwe wet er gaat komen.


  Maak melding
 5. Kondremangs
  Waar is DiDiBri met zijn grote bek om meer mensen op de been te brengen? ???? Ze zijn aan het pinaren vanwege het wanbelijd en hij ligt zelf aan zijn nierdialyse apparaat ……en laat zijn praat apen ons land voor generaties in de schulden zetten. ….onderzoek nu hoe deze drugsbende aan hun rijkdommen is gekomen. …..


  Maak melding
 6. Kondremangs
  Lawpi. ..kom naar Su en doe je bek open hier en verkondig je wartaal. ….dan zal je zien hoe het volk jou gaat behandelen. ..jo bongrobita. ……DiDiBri gatlikker. ….pseudopatriot. ….Ludwig van Mulier de 2e. …..
  @JoJo. ..baks die gek die in PCS thuishoort effectief. ….
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 7. @RobG(gebrek) en mislukking,

  Je hebt het altijd over dat VHP/NPS de doelen nooit hebben kunnen halen ondanks zoveel financiële middelen.
  Welke doelen heeft de NDP in 10 jaar tijd gehaald? Noem maar 1 ding die helemaal gerealiseerd is met alle leningen die ze in 10 jaar tijd bij mekaar hebben gebedeld?

  VHP/NPS hebben met al die financiële middelen die jij noemt eerst de puinhopen van de NDP lopen opruimen.

  Of ga je dit ook lopen ontkennen?


  Maak melding
 8. Nog iets RobG (gebrek)
  Als er vandaag met bruine bonen met rijst en zoutvlees was gestrooid, was er duizenden i.p.v een paar honderd mensen op de been.

  Jammer genoeg is niet een ieder gewend om bruine bonen met rijst en zoutvlees te strooien.


  Maak melding
 9. Dit is opmerkelijk een handvol mensen die de moed opbrengen om te komen protesteren.
  Waar blijven de schijthalzen de bangerikken of zijn het allemaal NDP’ers?
  Ik zou zeggen als jullie niet strijden zoals de mensen in Hong kong, Venezuela, Columbia, Chili, Libanon, Irak etc dan zijn jullie het niet waard om Suriname een positieve draai te geven


  Maak melding
 10. Namens vele organisaties en namens het Volk hebben
  SURINAMERS een petitie aangeboden, om het FAILLISSEMENT
  van de Staat, niet nog zwaarder te laten worden !

  De trekpoppen van de NDP, zijn echter onderdeel van de
  Versluierde Paarse DICTATUUR, waaronder Sranan lijdt !

  Vandaag nog is door de Paarse HEERSERS ingegrepen bij
  het Cheque-beleid va DSB-Bank !

  DE NDP JUICHT, LEVE A BIGI OLLO-OLLO-BEGROTING, LEVE A BIGI
  STAATSSCHULD, LEVE DEN MILJARDEN-LENINGEN,
  A VOLK KAN PINA, OPA DESI NO MUS G’Á SANTO BOMA !

  LEVE A TWINTIG YARI CELSTRAF DJI OPA DESi !

  NEKS NO FOUT, W’E GWA DUBAI !!


  Maak melding
 11. Lets Make Surinam Great Again

  Wir Shaffen Das) nps 2 die 4

  Jong Suriname

  Gelukkig was ik ook 1 van die honderden

  Ik ben geen toeschouwer type .. ik ben een liefhebber van mijn land en volk.. ik doe mee aan alle aktiviteiten die mijn land een positieve draai kunnen doen geven

  Lets Make Surinam Great Again..

  Yess we Can.


  Maak melding
 12. Een deel van de Surinaamers valt in de categorie SCHIJTLUIZEN die niet durft op te komen voor zijn eigen belang.

  Wanneer gaan de Surinamers eindelijk tot het besef komen dat deze Cosa Nostra Organisatie van het toneel moet verdwijnen.

  Het volk had vandaag de kans om deze CRIMINELE GANG een schot voor de boeg te geven van ‘ DONDER GAUW OP’

  Men heeft het in mijn ogen weer gruwelijk laten afweten.


  Maak melding
 13. Een paar 100 mensen, niet erg kan nog groeien want het is een kwestie van tijd . De boodschap is wel super helder en tevens is dit ook het visite kaartje tegen de minister v financiën. Hou vol mensen !!!


  Maak melding
 14. Hoe vaak zijn er petities ingediend ?
  Wat is er mee bereikt ?

  De meeste mensen weten allang dat een petitie indienen geen nut heeft, het is totale tijdverspilling. Ze schommelen dan liever in hun hangmat. Gelijk hebben ze. De NDP doet toch wat zij wilt.

  Actie voeren moet een concreet doel hebben. En dat ontbreekt !

  In principe is er maar 1 doel mogelijk en dat is AFTREDEN en vervroegde verkiezingen eisen !
  Maar dat is heel gevaarlijk omdat Bouterse weer geweld zal gebruiken.

  Slim-Suriname is vreedzaam en verdraagzaam maar zij moeten ook beseffen dat deze Bouterse-vloek misschien alleen met geweld gestopt kan worden. “Het hoort erbij” zoals Bouterse en Sital ook over de Decembermoorden zeiden.

  Mei 2020 is nog ver en de kans dat de NDP onrechtmatig aan de macht blijft is groot. De NDP had de verkiezingen in 2015 verloren !

  Krakti !

  Justitia Pietas Fides !


  Maak melding
 15. @ Henry. Ik snap jullie pijn, nu er maar een paar honderd mensen op jullie “massaprotest”zijn komen opdagen. Let wel, opdagen en niet meedoen, velen uit nieuwsgierigheid. Maar dat geeft nog niemand het recht de trotse Surinamer een schijtluis te noemen. In jou organisatie, de VHP is het duidelijk wel de norm, vandaar jou bewoordingen om weer eens een oppositioneel debacle te beschrijven. Een paar honderd mensen, ik denk zelf dat het nog niet eens 200 waren, maar ja, ik ga mee met de auteur van dit bericht dat er een paar, dus circa 200 mensen aanwezig waren, allemaal protesterenden. Als ik dan reken hoeveel mensen er per organisatie (20 stuks) aanwezig waren, dan waren het er 10 per stuk…..wat een massa zeg! Dus ook het aantal VHPers kon je op 2 handen tellen. Ik heb daarbij om jullie losers tegemoet te komen geen nieuwsgierig publiek afgetrokken van het aantal. Kijk dit probeer ik jullie al zo vaak uit te leggen, de oude politiek, VHP, NPS en consorten spreken het volk allang niet meer aan. Hoe vaak hebben jullie niet al getracht het volk te mobiliseren middels bedrog en misleiding….a no e wroko!! Jullie zijn een allang gepasseerd station en het overigens vanwege jullie inborst niet waard, leiding aan dit mooie, trotse volk te geven. Gaan jullie maar schuimbekkend los.


  Maak melding
 16. @GEEN MOORDENAAR als PRESIDENT: Je gunt ons ongevraagd weer eens een blik in jou verknipte geest. Kom in het reine met je verleden en vermoei ons niet met je onzin, IDIOOT!


  Maak melding
 17. @Bigi sma: Ik weet dat het jullie vurige hoop is dat er chaos heerst en er zulke situatie ontstaan als je beschrijft, zodat jullie met je bazen uit o.a. Nederland van die situatie misbruik kunnen maken, zogenaamd om de veiligheid te herstellen. I’ve got news for you: It won’t happen! Jij en je trawanten zijn het niet waard Surinamers genoemd te worden of om zelfs maar de naam van onze mooie natie in jullie vuile, bedrieglijke, landverraderlijke bek te nemen!


  Maak melding
 18. @GMaP,
  Zeer triest dat er doden zijn gevallen door de contra-activiteiten van bepaalde figuren die andere onwetende Surinamers de dood in hebben gestuurd. Kijk maar goed om je heen. De elite van m.n. VHP en NPS hebben anderen misleid en aangezet om de hete kastanjes voor hen uit het vuur te halen. Deze elite heeft het overleefd en hun opvolgers gaan onvermoeid door om de machtspisitie van de elite in de Surinaamse samenleving een vast fundament te geven. Zeer jammer dat m.n. vakbondsleiders en andere intellectuelen als dekmantel zijn gebruikt door deze elite. Zij hebben het niet overleefd. Nu is het dezelfde elite die een nieuw spel met anderen denkt te spelen.

  @Bigi Sma,
  Voor de mensen zijn de eisen van de oppositie van ondergeschikt belang. Men weet dat landen geld moeten lenen om tot ontwikkeling te komen. Nederland, Amerika, Spanje, België, Duitsland, Engeland, Portugal, enz. hebben kolonies gehad om uit te zuigen zodat zij hun landen tot ontwikkeling hebben kunnen brengen. De oppositie in Suriname kan niet eens realistich en transparant aangeven hoe zij dit vraagstuk m.b.t het lenen wel kunnen oplossen.


  Maak melding
 19. RobG
  Ik zit nu te luisteren naar Ronny Brunswijk Gaandeweg kom ik erachter dat Abdoel de afgestudeerde econoom is maar dat Ronnie Brunswijk hem toch wel echt de wet voorleest.
  Voorbeeld:
  Aankondiging dat de koersen zullen dalen het tegenovergestelde gebeurde de koersen stegen
  Japan met een leenplafond van 200% van de BBP Abdoel moet toch weten dat het genereren van inkomsten van een economische wereldmacht zo de schuldpositie terug kan brengen.
  Voor de goede orde Japan heeft voor een groot deel schuld aan zijn eigen burgers en niet aan banken etc.
  Dus betalen zij in feite zichzelf terug.

  RobG
  Als ik je een advies mag geven:
  Ga de wereld economie bestuderen en kom daarna terug


  Maak melding
 20. Lucien,

  Jij houdt niet van Suriname maar van een veroordeelde Drugscrimineel tegen wie 20 jaar celstraf is geëist.

  Jij bent een fervent pleitbezorgers van deze Cosa Nostra Gang.

  Ik durf te beweren dat jij een criminele inborst hebt.

  Sedert 1982 heb ik een gruwelijke hekel aan aan deze veroordeelde Drugscrimineel.


  Maak melding
 21. Beste Henry, jou hekel aan een persoon geeft jou niet het recht een volk, waartoe jij blijkbaar niet behoort, omdat je waarschijnlijk een andere nationaliteit hebt, schijtluizen te noemen. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten is een veel gebezigd gezegde. Ik zeg….denkt hij zijn gasten te moeten vertrouwen.


  Maak melding
 22. FAILLIETMAKER Desi moet OPSTAPPEN !

  Na TIEN JAAR lenen KRIMPT de Sranan Productie en
  zijn er weinig valuta-inkomsten !

  Alleen verwarde Paarse geesten denken, dat nog meer lenen
  Sranan welvaart zou moeten brengen !

  Veroordeel ALLE corrupte figuren en hun handlangers, pluk ze
  financieel kaal met nieuwe wetgeving en gespecialiseerde
  fraude-teams !

  BEZUINIG OP DE STAATSBEGROTING en de STAATSKOSTEN,
  HALVEER HET ENORME AMBTENAREN-APPARAAT ! Meer dan
  twee-derde van de ambtenaren is OVERBODIG !

  Doel NDP is niet op welzijn van het Land gericht ! Men heeft slechts
  een PRIVE-DOEL, HET UIT DE BAJES HOUDEN VAN DE PAARSE
  LEIDER !

  DAT ENGE DOEL LEIDT TOT VERARMING VAN GEHEEL SURINAME,
  PAARS VINDT HET BEVOLKINGS-BELANG EN HET STAATSBELANG,
  NIET VAN BELANG ! DAAROM SRANAN SMA E PINA WREED !

  NDP, VERHOOG DE STAATSSCHULDEN NOG MEER, DAN KOMT ER
  WELVAART EN STIJGT ONZE EXPORT ENORM ! PAARSE YO-KOEIEN !


  Maak melding
 23. De Surinaamse regering maakt zich absoluut niet druk om de protesten. Ze kennen hun pappenheimers…. Men weet dat de Surinamers altijd het hoogste woord hebben, precies denken te weten hoe het moet, en soms zelfs dreigende taal uitslaan. Maar als het erop aan komt om echt te vechten voor hun overtuigingen en idealen, dan geven ze niet thuis. Het heeft dus helemaal geen zin om de protesten in Hongkong, Venezuela en Chili aan te halen. Dat gaat in Suriname echt niet gebeuren, daar hebben de Surinamers de mentaliteit niet voor. Dat is de reden waarom de regeerders daar doen wat ze willen. De weerstand gaat niet verder dat veel geschreeuw, en een opstootje hier en daar. En vervolgens gaat men weer naar huis, om verder te mopperen over de ‘precaire’ situatie!
  Dus beste mensen, alle goede bedoelingen en moeite ten spijt, maar het is slikken geblazen en hopen op betere tijden……


  Maak melding
 24. Op afstand en van dichtbij is het zalig te zien hoe die Paarse Misdadige Moordenaars, Dieven, Leugenaars vechten voor zelfbehoud. Ik zie de Misdadige Moordenaar Ple-si-dent Desire Delano Bouterse het volk om vergiffenis vragen … liever te laat dan nooit !!!! En kat in het nauw maakt rare sprongen … de Paarse Diefkatten … maken rare sprongen voor zelfbehoud.

  Waar is die OER-LELIJKE BOSGEEST …. Ronald Hooghart !!!!!!!
  Waar is de omgekeerde BABA DRAGER …. grondDief Rachid Doekhi !!!!!!!!


  Maak melding
 25. @ Lucien … je bent de reïncarnatie van KREPI JORKA. Je slaat wild om je heen … zo te zien zit je ook dik in die Paarse Stront. Nu wegen zoeken voor zelfbehoud!!! It’s too late !!!!!!
  De poorten van Santo Boma staan open … de cellen daarbinnen …. leeg !!!!!!!! Think about it !!!!!!!


  Maak melding
 26. Verheugend te constateren hoe democratisch Suriname is. Een aantal mensen komt demonstreren. Het gaat er vreedzaam aan toe. Een petitie wordt ingediend. Vervolgens worden de zaken beklonken in de DNA waarbij de meerderheid beslist. Zo komt eenieder aan zijn trekken. Hoezo wordt beweerd dat Suriname een failed state is? Het is overduidelijk dat deze kreten geslaakt worden omdat men simpelweg de definitie van wat een failed state inhoudt, niet machtig is. Wat men wel doet is het papegaaien . Op zich mag er gepapegaaid worden. Zorg er wel voor dat je weet waar je mee bezig bent. Het staat onhandig als je dingen overneemt die niet op waarheid berusten. Je doet namelijk een aanslag op je eigen functioneren.

  De oppositie onderneemt voor de zoveelste keer pogingen om Surinamers zand in de ogen te strooien. Ik heb totaal niet het idee dat ze een beter Suriname willen. Wat wel duidelijk is , is de honger om weer bovenaan te zitten. Linksom of rechtsom. Zegt de coalitie JA , kun je er vergif op innemen dat de oppositie Nee zegt. Het maakt niet uit over welk wetsontwerp het gaat, het zal haaks staan op de coalitie. Een volgende keer moet de coalitie juist tegen een bepaald wetsvoorstel zijn opdat de oppositie juist ervoor zal kiezen waardoor de coalitie toch datgene krijgt wat zij beoogt. Zo stuur jij je tegenstander het bos in.


  Maak melding
 27. RobG
  Wat doe je dan in Nederland? Als je zo graag Suriname wilt helpen met je pseudo economisch denken dan zou je terug moeten.
  Blijven in Nederland en je als Nederlander gedragen (alle sociale voorzieningen genieten etc) alsook stemmen als een Nederlander betekend niets anders dat jij de normen en waarden en wetten probeert na te leven in Nederland en dus Nederland ook mede helpt in haar opbouw en ontwikkeling.
  Dus wat lul je steeds over Nederland en kolonie Suriname in haar kielzog.
  Get a hike man en leave this podium


  Maak melding
 28. @@..Bigi Sma jij bent de GEFRUSTREERDE IDIOOT en dorpsgek op dit podium. FRUSTRATIE, Na joe mik ing ! pak snel een KARPOL !

  @ Srafu , De grootste UILSKUIKEN,DIE WIL MEEPRATEN,jou niveau is te laag om aan discussies mee te doen,jij leidt aan de DESIE TRAUMA !zoek hulp !


  Maak melding
 29. @Bigi Sma,
  Jouw geest staat open voor de onzin-proza van de tegenstanders van de regering. Het is allemaal holle, futuristische retoriek volgegoten met fantasie en waandenkbeelden. Met name VHP en NPS hebben de afgelopen 50 jaar of meer het politieke landschap in Suriname gedomineerd, dus met andere woorden bepaald. Wat hebben zij in al die jaren voor het land en het volk geraliseerd? Met heel veel ontwikkelingsgelden en overige inkomsten van het land hebben VHP en NPS een geflopte politiek gevoerd.

  NPS en VHP rekenden bijvoorbeeld de ontwikkelingsgelden tot het nationaal inkomen van het land, terwijl Suriname niet op eigen kracht deze gelden had verdiend. Jojo neemt bij zijn rekenexercities altijd de bedragen en berekeningen van de regeringen Venetiaan mee als maatstaf. Dit is een fundamentele fout die hij maakt. Onder de regering Bouterse moest Suriname op eigen kracht de ontwikkeling ter hand nemen. Met de vele ontwikkelingsgelden die NPS en VHP tot hun beschikking hadden hebben zij ook het leenplafond overschreden. Statistieken liegen niet. Dring het niet tot jullie door. De mensen hebben een hartgrondige afkeer gekregen voor de leugens die de oppositie contnu aan het verspreiden is. Hiermee komt men niet verder in het leven.Wat zijn de zichtbare resultaten van de regeringen ven Vene geweest? Geven jullie je politieke verlies toe en ga de wonden likken en maak je huiswerk beter.


  Maak melding
 30. RobG
  Zolang je geld in het laadje krijgt noemen de mensen dit INKOMEN.
  Het gaat in deze dus dat je niet moet terugbetalen.
  De rode draad is dus de plicht om terug te betalen want dan is het van jou.
  De rode draad die Abdoel en je meester niet inzien is dat uit de mond van Abdoel als voorbeeld wordt gegeven dat Japan haar kredietplafond de 200% raakt van haar BBP.
  Ja dat is zeker zo
  Maar nu komt de cloe pseudo econoom als je Suriname met Japan wilt vergelijken sla je lelijk de plank mis zoals Abdoel en de president dat doen
  De rode draad in deze namelijk de vraag waarmee en hoe Suriname het leningsbedrag plus rente zal terugbetalen
  Voor Japan met haar 200% is het geen vraag want wij weten zeker dat zij het terugbetalen en dus kunnen zij (Japan) altijd en overal lenen want zij betalen gegarandeerd terug zonder dat hun volk pinaren zal van al deze af te lossen lening.
  Je bent inderdaad een pseudo econoom want dit had je toch ook moeten bevroeden als econoom.
  Terugbetalen is de rode draad voor de Surinamers en zoals een econoom zegt dat de solvabiliteitsratio aangeeft of jij aan je lange termijn verplichtingen kunt voldoen zonder risico’s voor het bedrijf
  Voor Suriname is dit maar de vraag en een groot risico (devaluatie, hyper inflatie, hoge werkeloosheid etc)
  Laat dit bezinken in je koker en reageer als je het snapt


  Maak melding
 31. Rob
  Je gaat weer tekeer, je reageert op Bigi Sma zonder een hele simpele vraag te beantwoorden.
  Je reactie is dan niets waard. Misschien is het aan je voorbij gegaan. Het was wel de eerste zin.
  Ik zal het voor je herhalen, aangezien ik ook graag het antwoord wil weten
  RobG
  Wat doe je dan in Nederland?

  Ik heb zelf ook een vraag aan jou. Je schrijft het volgende:
  NPS en VHP rekenden bijvoorbeeld de ontwikkelingsgelden tot het nationaal inkomen van het land, terwijl Suriname niet op eigen kracht deze gelden had verdiend.
  Is dit volgens jou dan onjuist? Kom niet met een slap verweer dat je per abuis twee begrippen door elkaar hebt gehaald

  Ach, weet je wat laat me je nog en vraag stellen, je schrijft
  Met de vele ontwikkelingsgelden die NPS en VHP tot hun beschikking hadden hebben zij ook het leenplafond overschreden.
  Ben je van mening dat het ontvangen van ontwikkelingsgeld, gebonden dan wel ongebonden, een lening is?

  Statistieken liegen niet inderdaad.
  Zou je in het vervolg, zodra je weer met een boude (zo je wilt boute, maar geen bouta) bewering komt dit willen staven met statistieken.


  Maak melding
 32. @ RobG
  “Met name VHP en NPS hebben de afgelopen 50 jaar of meer het politieke landschap in Suriname gedomineerd, dus met andere woorden bepaald”

  U vergeet dat
  1>> Legerleider Bouterse tussen 1980 en 1992 de sterke man voor en achter de schermen was.
  2>> Dat Wijdenbosch met Bouterse achter de schermen de baas was.
  3>> Bouterse nu 10 jaar verantwoordelijk is voor de teloor gang van Suriname
  4>> Dat Bouterse en Wijdenbosch directe hulp ontvangen hebben zeker dfl 1. miljard.
  5>> Dat Bouterse en Wijdenbosch veel van de hulp die voor hun regeren gegeven is verloren hebben laten gaan door de projecten te stoppen of door gewoon kapot gemaakt hebben onder hun bewind (binnenlands conflict).

  “Jojo neemt bij zijn rekenexercities altijd de bedragen en berekeningen van de regeringen Venetiaan mee als maatstaf.”

  Onzin RobG ik neem de cijfers van Bureau voor staatsschuld of van Boefdraad, de ontwikkelingsplannen, de begrotingen, van rating agencies, van indexmundo (CIA portaal), IMF ofwel bronnen die gefilterd zijn.
  Deze regering bewijst zelf dat zij fout zitten en u en zij verdraaien alles.
  Daarnaast heb ik veel actoren zelf gesproken om een paar te noemen Jozefzoon, Graanoogst, Hok, Boerenveen, etc. ik kan dus een beetje begrijpen van de modus operandi van het Kabinet van de President.
  Zakelijk gezien maakt het mij niet uit wie regeert, maar ik ben en blijf wel een Sociaal Democraat

  “Wat hebben zij in al die jaren voor het land en het volk gerealiseerd?”
  Minimaal hebben zij de rokende puinhopen van Bouterse en Wijdenbosch op geruimd. Verder hebben ze een land met een goede basis voor Bouterse I achter gelaten.
  U bent blind voor de prestaties van mensen die niet willoos achter Bouterse aan lopen. Heb geen barrières en was indien de heren betrouwbaar waren met de regering Bouterse aan de slag gegaan ten gunste van het volk.

  “Onder de regering Bouterse moest Suriname op eigen kracht de ontwikkeling ter hand nemen.”
  Daar is ondanks het in 10 jaar bijlenen van het equivalent van $ 2.200.000.000 heel weinig van terug te vinden.
  Helaas zijn alleen de projecten die Venne III al had voorbereid of in uitvoering had gerealiseerd.
  1>> Asfalt van Oost naar West.
  2>> Asfalt naar Atjoni.
  3>> Pengel international.
  4>> SPSC staatsolie powerplant.
  5>> Uitbreiding en Upgrade Staatsolie.
  6>> Newmont deal lag ook klaar onder betere condities.
  7>> Ziekehuizen in Albina en Nickerie
  8>> Zee dijken.
  9>> Low income shelter.
  10> powerplant EBS
  Waar zijn de Bouterse beloften gebleven:
  1>> Trein van ergens naar nergens.
  2>> Cassave fabriek.
  3>> Industriepark paranan.
  4>> Nieuwe havens.
  5>> Uitbaggeren Suriname rivier.
  6>> 18.000 woningen, woning export, woning fabriek (geopend in verkiezingstijd 2015)
  7>> Academisch ziekenhuis.
  8>> Sociaal contract (verwatert door devaluatie).
  9>> Gratis onderwijs.
  10> Campus voor studenten met 2.000 woningen en geen 350 bedden in een dormatories.
  11> Elektrificatie en water voor iedereen. Veel belooft maar heel weinig geproduceerd. Oude politiek
  12> Naschoolse opvang.
  13> Voedsel schuur van de regio (zelfs Venezuela wil de rijst niet en moet het accepteren als betaling van Petrocaribe. Ook een schuld die niet op de lijst staat).

  Helaas elk jaar de zelfde fabels. oplopende schulden. veel geschreeuw en geen wol


  Maak melding
 33. Dit was DE kans voor het volk om te laten zien dat ze het zat zijn. Dit had een grote waarschuwing voor de regering Bouterse en Hoefdraad kunnen zijn.
  Door niet met de organisatoren mee te gaan hebben zij zichzelf en de leiders voor schut gezet.
  Bouterse en zijn boevenbende voelen zich nu nog groter en sterker.

  Zo zie je maar, Surinamers zijn dom en lui. Zij verdienen niet beter dan Bouta.

  Bouta blijft president dankzij het domme en luie volk.


  Maak melding
 34. Kondremangs,

  Chapeau voor @Jojo, @ Bigisma en @Pico………de grande KO voor lawpi…….daar heb je niks van terug jo bongrobita………tijdens Vene konden de Surinamers rondkomen tot eind van de maand; vanaf het geweldig belijd van DiDiBri komen ze rond tot midden in de maand…..en kom niet met een nietszeggend gelul van crisis….je lijder is zelf een crisis………..Vene heeft 3 nullen van de surie gulden in 2005 weggehaald en dankzij een super CEO van de CBS, Andre Telting, was de economie na sopie Jules op de goede weg’gelet op de 875 miljoen in de PLUS in de staatskas……binnen 2 jaar heeft DiDiBri de staatskas leeggeplunderd met zijn boevenbende en hoeveel is de staatsschulsd NU, pseudo econoom???????
  En vaker heb ik je aangegeven om naar Su te komen…..maar je bent een kale bluffer…………
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding
 35. GEDACHTENOPFRISSER
  Is meneer Abdoel dit verhaal intussen vergeten. Het leengedrag van de heer Hoefdraad lijkt op het piramidespel van Roep, die door Abdoel wordt gelegaliseerd met de wetswijziging. Vreemd zelfde adviseur is hoofdrolspeler nu. Bouterse is een grote leugenaar omdat hij zijn geld toen gewapend is gaan opeisen.
  In ieder geval herkent u het systeem: geld lenen om oude leningen terug te betalen.

  Piramidedrama 1997, NV Roep
  De voormalige Surinaamse militaire machthebber en huidige adviseur van staat Dési Bouterse heeft de Surinaamse president Jules Wijdenbosch geadviseerd het beleggingssysteem dat bekend staat als piramidespel, te legaliseren.

  Volgens Bouterse zou aan de organisatoren van dergelijke spaarsystemen een bankvergunning moeten worden verleend. Bouterse geeft toe dat hij tot de beleggers bij de omstreden NV Roep behoort. In tegenstelling tot geruchten beweert hij zijn belegd kapitaal niet te hebben teruggekregen. Volgens de bekendmaking van het kabinet wil Bouterse zijn geld niet terug, voordat de ‘kleine man’ zijn kapitaal weer in handen heeft.

  Roep Ramtahalsing, directeur van de NV Roep, heeft door contractbreuk met zijn cliënten voor grote beroering in de Surinaamse gemeenschap gezorgd. Hij keert sinds de afgelopen week de maandelijkse rente van 10 procent niet meer uit en probeert nieuwe contracten te sluiten voor terugbetaling van inleggelden. De perioden hierbij variëren van één tot vier jaar.

  Grote menigten gedupeerde beleggers hebben zich in de afgelopen dagen verzameld bij het kantoor van Roep in een van de buitenwijken van Paramaribo. Ze eisen in elk geval hun ingelegd kapitaal op. De belaagde Roep, die zwaar bewaakt wordt door de politie en lijfwachten van een particulier bedrijf, heeft beloofd zijn bezittingen te verkopen om aan de eis te voldoen.

  Ondertussen doet het gerucht de ronde dat Roep met de inleggelden verscheidene panden in Nederland heeft gekocht en zijn dochter onlangs met 20 miljoen Nederlandse gulden naar Amsterdam liet vertrekken.

  Bron: Trouw d.d. 11 juni 1997


  Maak melding
 36. Wat heeft de minister van financien, Hoefdraad, sinds zijn aantreden gedaan ?

  Hij is alleen bezig geweest met leningen afsluiten !

  Is dit de voornaamste taak van een minister van financien ?


  Maak melding
 37. OPDOEKEN DIR BUREAU

  Welkom bij het Bureau voor de Staatsschuld

  Het Bureau voor de Staatsschuld is een rechtspersoon, met als hoofddoel het voeren van een efficiënt beheer van de Staatsschuld.

  Visie van het Bureau

  Onze visie is om uit te groeien tot een wereld klasse overheidsschuld en –beheers instituut, die op professionele, efficiënte en transparante wijze de schuldstrategie en het leningsplan van de regering van Suriname vaststelt en uitvoert.

  Missie verklaring van het Bureau

  Op een transparante manier uitwerken en implementeren van het strategische schuldbeleid van de regering van Suriname om zo aan de eisen van de financieringsbehoefte van de overheid binnen de gestelde limieten te voldoen, en de binnenlandse en buitenlandse schuldportefeuille van de Overheid effectief te beheren, met in achtneming van de daarbij gepaard gaande kosten en risico’s.


  Maak melding
 38. @Bigi sma, laat me niet lachen. Ronnie die Abdoel de les voorleest? Zelfs het voorlezen van het voor hem opgestelde betoog was een hele toer voor hem. Zelfs na bestuderen en oefenen op de tekst kon niet verhullen dat de hele speech was opgesteld door een andere persoon die in hem een dankbare ezel vond om zijn mening voor hem te ventileren, was vast Chan die Ronnie voor schut wilde zetten, zag je de leden niet lachen? hahahaha!


  Maak melding
 39. Iets valt mij op en dat wil ik even kwijt.
  Tante Jenny is nooit aanwezig wanneer er belangrijke beslissingen worden genomen. Gaat ze tegenstemmen of is er sprake van een scheuring binnen de NDP.?


  Maak melding
 40. Lucien,

  Je bent DE BILLENLIKKER van de veroordeelde Drugscrimineel. Je bent net als LAUWPIE alias RobG die zijn god te vuur en te zwaard verdedigd.

  Ik heb het vermoeden dat jij LAUWPIE bent.


  Maak melding
 41. Het is duidelijk dat de meeste Surinamers lamlendig zijn. Wanneer SU als gevolg van dit huidig leenbeleid in een volgende crisis terecht komt (zoals de Griekse schuldencrisis) met devalutie, inflatie, verhoogde prijzen en belastingen dan moet men niet gaan janken. Degene die niet willen protesteren tegen dit wanbeleid en de hersenloze ezels die deze regering willen ondersteunen zullen maar moeten opdraaien voor de aflossing van al die leningen.


  Maak melding
 42. @NOBRUYA JO ezel, Joe BRUYA ekte ekte !!
  Jij en de ORANJE SELLOUTS , landverraders,rediemoesoes, en racisten,willen dat de witte man weeeer de baas wordt in Suriname,.vergeet t maar wie nog daarin gelooft,heeft het verstand ter grootte van een ERWT,als wij die allemaal bij elkaar doen en koken,krijgen wij geen bordje ERWTENSOEP,maar een bordje NOORDZEE SNERT !!,..JULLIE beledigen het electoraat,noemen mensen paarse ratten,SOSO FRUSTRATIE !!!!!!!!!SCHELDEN HELPT NIET BULLEBAKKEN ! in mei 2020,gaan jullie ècht LOESBERE krijgen,want NDP oh WIEP OENOE bakka,wo priet oen stjieng ERNSTIG.NU IS SU IN OPMARS,maar boerikies zien zoiets niet ! TIME WILL TELL.


  Maak melding
 43. HET WAS EEN DUIZEND KOPPIGE MENIGTE NOH?,..LAME NIET LACHEN HOR,..OEN NO HABBIE DRAAGVLAK,GAAN JULLIE WEG MAN.!!! dit is een POPTJIE PATTOE VERZAMELING BIJ ELKAAR,Nog weiniger mensen als een vergadering van NDP in blauwgrond !waar hebben wij het over.GIVE US A DAMN BIG BREAK ,..stelletje UILSKUIKENS bij elkaar !jullie haters staan al 10 jaar met de staart tussen je BALLEN in de hoek,er komen nog vijf erbij zien jullie dat nog niet? ik dacht dat jullie vooruit konden denken en visie hadden,NEE dus stelletje BUCKDANCING PUNK ASS SELLOUT COONS !!


  Maak melding
 44. Ze blijven achterlijk bezig, is er geen groep met verstand die dit kan tegenhouden. Suriname komt regelrecht verder de afgrond in. De idioten die daar zogenaamd voor het volk bezig zijn en alleen maar hun eigen zakken aan het vullen zijn ten koste van alle hersenloze idioten die hun blijven steunen. Nog meer moorden en berovingen staan ons dus gegarandeerd te wachten.😪😭😢


  Maak melding
 45. DEMOCRATIE OUDE STIJL IS ACHTERHAALD:
  Hoe lang zullen we ons telkens weer beet laten nemen? Telkens weer mooie praatjes? Telkens weer leegroven en vrienden bevoordelen? En geen rekening houden met de wil van het volk? Het eerste wat moet gebeuren na mei 2020 is het opzetten van regelgeving om de werking van een ware democratie vast te leggen met rechten, plichten, handhaving, controle, bestraffing etc. Prioriteit nummer 1! En als jullie schrijven of praten, spreek eenvoudige taal zodat ook de kleine man begrijpt wat er gebeurt….die zijn groot in aantal en kunnen het verkiezingsresultaat beïnvloeden!
  Oen takie!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES